Zari
ohodnotit

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Další název:
Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
23.11.2006
Popis / Obsah / Info k filmu Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu
Borat Sagdijev je šestým nejznámějším Kazachem a nejlepším televizním reportérem Kazašské státní televize, která ho vyšle do USA, aby zde natočil dokument o této „zemi neomezených možností“. A případně si našel novou manželku, protože tu starou tlustou mu znásilnil a roztrhal medvěd.
Známý britský komik Sacha Baron Cohen bývá pro své imitační a improvizační schopnosti často přirovnáván k Peteru Sellersovi. Ve svém pořadu „Da Ali G Show“ úspěšně zasměšňuje slavné osobnosti i anonymní lidi na ulici tím, že se vydává nejen za zaostalého nemytého kazašského reportéra Borata, ale také za britského předměstského rappera Aliho G nebo za homosexuálního německého módního komentátora Bruna. (Jeho celovečerní „Ali G - Film“ vyšel i u nás.)
Film BORAT je natočen podobnou metodou. Cohen s filmovým štábem putuje po Spojených státech a uvádí do rozpaků nic netušící lidi, kteří se domnívají, že jsou svědky natáčení skutečného dokumentu pro Kazašskou televizi. Cohen jde ovšem tentokrát v drsnosti a politické nekorektnosti svého humoru mnohem dál, než bylo možné v televizní show. Nebude ušetřen nikdo!
(Skutečná kazašská vláda nemá s tímto filmem nic společného a oficiálně proti němu podala protest.)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu
Britský komik Sacha Baron Cohen poprvé oživuje ve filmu jednu ze tří postav svého TV pořadu Da Ali G Show. V divoké satirické komedii Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu se tentokrát neobjevuje britský gangsta rapper Ali G (ten si zařádil už v roce 2002 ve snímku Ali G Indahouse – Film), ani homosexuální vídeňský módní komentátor Brüno, ale „nejlepší televizní reportér Kazašské státní televize“ Borat Sagdijev. Kulturně i sociálně zaostalý antisemita a misogyn zamíří s producentem Azamatem Bagatovem do USA natáčet dokument o „zemi neomezených možností“. Tam se díky Pobřežní hlídce zamiluje do Pamely Andersonové a vyrazí za ní do Kalifornie. – Sacha Baron Cohen v show televize HBO zesměšňuje celebrity a uvádí do rozpaků náhodné kolemjdoucí, kteří jej považují za skutečného reportéra. Pro své imitační a improvizační schopnosti je přirovnáván k Peteru Sellersovi, ve filmu ovšem tuto pověst nepotvrzuje. Road movie se skládá z Boratových konfrontací se skutečnými Američany, jež byly v některých případech (nepřiznaně) zinscenovány. Satira, postavená na principu „primitiv z Východu zpovídá lépe oblečené primitivy ze Západu“, se tak zbytečně rozmělňuje v pásmo trapně oplzlých sexuálních a fekálních gagů. Tvůrci sice poodhalují americkou xenofobii a vysmívají se náboženskému sektářství či pokrytecké politické korektnosti, činí to však velmi vulgárním, dehonestujícím způsobem. – Proti filmu protestovala oficiální kazašská místa. – Místo Kazachstánu se natáčelo v Rumunsku.
-tse-, Filmový přehled 2006/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Borat 2: Následný snímkofilm (2020)

 Borat 2: Následný snímkofilm (2020)
Borat 2: Následný snímkofilm n
Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Jason Woliner

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Úžasná Albánie

18:40 - 19:25

8 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

53 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama