Zari
ohodnotit

Bez doteku [2k digital]

Rok:
2013
Délka:
72 minut
Premiéra v ČR:
28.3.2013
Popis / Obsah / Info k filmu Bez doteku



POZOR SPOILER

Na střelnici jsou dva muži. Starší Igor poučuje mladšího Richarda, na co myslet při střílení. Igor je nevlastní otec Jolany, mladé dívky, která zrovna prožívá na WC muka. Doma má ještě matku, která jí moc nevěří. Asi má proč, protože Jolana se Igorem nechává ukájet. Jenže jednou to praskne a Jolana se ocitá na gynekologii. Po této návštěvě se vrací tam, co dělala předtím - totiž lehkou holku. Nejprve ji opět ojede šéf Kleiner, stejně jako předtím. Jolana tu není sama, je tu ještě jedna prostitutka - Týna. A ta jednou Jolaně dohodí klienta, o kterém ví, že bude drsnější. Jolana to odskáče modřinami a Kleiner Týnin úskok odhalí. Hned si to s ní vyřídí a Jolana může pracovat dál. Její nový klient je Richard. Ten jí ukáže pod stolem svou zbraň. Pak jde s Jolanou na pokoj, kde provedou, co mají, a ona mu přestane věřit. Richard dostane slabou nakládačku, ale je puštěn na svobodu. Asi tlačena okolnostmi vytáhne pak Jolana na Kleinera zbraň...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Bez doteku



Celovečerní debut nejmladšího českého režiséra Matěje Chlupáčka (18) vypráví příběh dospívající dívky Jolany, která je předmětem sexuální touhy svého nevlastního otce. Problémy v rodině nedokáže řešit, ztrácí schopnost komunikace i se svými kamarády a stále více se propadá do uzavřeného světa svých představ. Doma hru na šťastnou rodinu hrát nedokáže, svět venku ji vysává, má strach, ale submisivní erotické hry zároveň neodmítá. Neúnosnost situace a řada dramatických okolností doženou hlavní hrdinku až do nevěstince, kde se její postavení dále vyhrocuje. Ale je otázka, co Jolana vlastně chce? Není útěk do snů lepší než drsná okolní realita…
Čerstvost pohledu začínajícího filmaře, který nepracuje v zaběhnutých vzorcích, se ve filmu Bez doteku kloubí se zkušeností již protřelých profesionálů štábu. Výsledkem je snímek s ojedinělými režijními prvky, který se nebojí nabízet divákům spíše otázky než odpovědi. Zároveň disponuje přesnou výtvarně dokonalou kamerou a uvěřitelnými hereckými výkony, které filmu dodávají až mrazivou věrohodnost.

Režijní debut nejmladšího režiséra ve střední Evropě nelze přehlédnout.
"Od začátku šlo především o lehce nadsazený filmový příběh, který mě provokoval jistou neuchopitelností a zajímavým konceptem dvou polovin, které reprezentují schéma: příčina - následek", popisuje Chlupáček.
Cinemart


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Bez doteku



Komorní psychologické drama Bez doteku natočil ve spolupráci se zkušeným štábem v čele s kameramanem Alexanderem Šurkalou teprve osmnáctiletý samouk Matěj Chlupáček (nar. 1994). Mladý tvůrce navíc překvapivě zpracoval látku, jejíž značná část se odehrává v nevěstinci. – Protagonistkou překombinovaného příběhu je dospívající Jolana, zneužívaná s mlčenlivým souhlasem matky otčímem, policistou Igorem. Osamělá a zvláštním způsobem apatická a podléhavá dívka prodělá potrat a ocitne se zpět v nevěstinci, kde tajně pracuje. Jakoby žila trojí život: jako středoškolská studentka, jako prostitutka a také ve svých vizích, v níž se stýká se s důvěrníkem Stínem, z nějž se v závěru stane její psychoterapeut. - Po technické stránce je snímek s dobrým hereckým obsazením vcelku v pořádku. Jeho zásadní slabinou je nesrozumitelný scénář, zatěžkaný navíc mimořádně kostrbatými a pseudofilozofujícími monology či dialogy. - Na výrobě titulu, který vznikal v rozmezí dvou let, se podílelo nové Filmové centrum České televize, vedené Tomášem Baldýnským a Helenou Uldrichovou.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/4


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

10:10 - 10:40

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

10:15 - 11:20

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

67 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama