Zari
ohodnotit

Bergman a Bergman [TV film]

Další název:
Bergman a Bergman detektivní kancelář
Rok:
1984
Délka:
62 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Bergman a Bergman
Detektivní televizní komedie „Bergman a Bergman“ zavádí diváka do blíže neurčené země. Bergman otec a Bergman syn – to jsou majitelé soukromé detektivní kanceláře, která musí vyřešit nejeden zapeklitý případ, v nichž nezřídka figurují různé žárlivé vztahy a manželské nevěry. Případ, jaký je tento, je opravdu spletitý, neboť v pátrání po zmizelé osobě musí detektivové proniknout až do koncertní síně. Nikdo z obecenstva netuší, že by jim mohlo jít o život, neboť v důmyslně provedeném uschování se ukrývá načasovaná výbušnina. Interiérový doplněk, v němž se výbušnina ukrývá a hrozí tak nebezpečí atentátu, je zdánlivě neškodný svícen. Výbuch je načasován přesně podle skladby Josepha Haydna. Detektivové mají před sebou vskutku náročný úkol – proniknout včas do orchestru, zneškodnit nebezpečný předmět a v samotném závěru ve spolupráci s kriminálkou usvědčit pachatele. Kdo stál v pozadí důmyslného plánu? Jak se říká – za vším hledej ženu a nejinak je tomu i zde…

Humorný detektivní příběh plný komických situací (např. při scéně, kdy jeden z Bergmanů neúspěšně otáčí palačinku, se divák rozhodně neubrání úsměvu) natočil režisér Jan Bonaventura podle scénáře Jaroslava Dietla. Natáčelo se převážně v exteriérech i interiérech středočeského zámku Dobříš, který v době filmování patřil pod správu Českého literárního fondu.


Autor: Hortensie

Popis / Obsah / Info k filmu Bergman a Bergman
POZOR SPOILER!

Mladý muž jede na kole a pak pozoruje nějakou dámu se psy. Mladík je syn pana Bergmana, samozvaného soukromého detektiva. Oba se sejdou v „kanceláři“.

Sem přichází manželka dirigenta Renata Castelliho. Tvrdí, že život jejího muže je vážně ohrožen. Soudí tak z exploze na záznamu Haydnovy Symfonie na rozloučenou.

Bergman starší se tedy jde podívat do divadla, kde právě slavný dirigent zkouší a je svědkem zcizení dokumentů, které se pak ukážou býti partiturou a zloděj ji předává Bergmanovi mladšímu. Ten totiž tímto zjistí, kdy bude výbuch. Takže se jde do akce. Na generálku.

Po explozi, které Bergmanové nezabrání se zde objevuje policejní detektiv. Ten staršího Bergmana nazve amatérem a vyhodí ho.

Bergman senior si obléká starou četnickou uniformu, a tak se dostává na koncert samotný přímo do divadla. Totéž se podaří i jeho synovi, který najde tikající předmět.

A nyní začíná legrační drama…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Top Star

Top Star
Top Star

Shiloh Fernandez

Fernandez Shiloh

Naposled navštívené:
Top Star

Top Star
Top Star

Shiloh Fernandez

Fernandez Shiloh