Zari
ohodnotit

Bankrotáři [TV film]

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
26.12.2003
„Odpočinková komedie o sebevrazích“
Popis / Obsah / Info k filmu Bankrotáři
Stará dobrá Anglie L.P. 1937 - strašidelná noční scenérie – vřesoviště, siluety stromů, v lesknoucí se vodní hladině se odráží vzdálená silueta nevelkého hrádku. Jen pes baskervillský tu chybí... vidíme jen vzdálené siluety postav na voru a netušíme, kam plují.
Staré dobré Československo L.P.1937 - Evženie se vzteká, protože její manžel už po jedenácté zkrachoval. Ale jak se zdá Alfréd Čechura si z bankrotů nedělá velkou hlavu a užívá si života. Netuší, že jeho oslava v baru, odkud bez placení a v převleku uniká před věřiteli, bude na dlouhou dobu poslední. Jeho zdánlivý přítel, ale zároveň sok mu totiž připravil překvapivou budoucnost... A tak se panem Čechurou znovu setkáváme v Anglii, kam ho Mercoton přihlásil do Stevensonova klubu (“Víš Alfréde – ten Stevensonův klub, to je vlastně takový klub recesistů, každý si tam dělá co chce! Až tam přijedeš, bude ti možná připadat, že se všichni chovají divně, ale to je právě ono!! Tam prostě žádné zábrany neexistují!”). Narozdíl od ostatních hostů vůbec netuší, jaký osud ho v “Hotelu smrti” čeká.
A tak jenom zírá, s kým se tady setkává - expremiér De Forest Františka Němce, zbankrotovaný průmyslník Bixby Václava Postráneckého, dekadentní filosof McFerel Josefa Somra, literaturou nedotčená spisovatelka Colinsová Jiřiny Bohdalové či ruský notorik, který zbohatl na revoluci a pak vše propil Čardynin Aloise Švehlíka. Ne všichni, jak se vzápětí ukáže, jsou připravení odejít na onen svět. Ale finanční částka byla zaplacena, takže svědomití sluhové prostě musí službu vykonat. Ale náš pan podnikatel Čechura jim to nijak neulehčuje. V zámku opředeném kouzly a propleteném labyrintem tajných chodeb se může stát cokoli. Jak vše dopadne, prozrazovat nebudeme, nechte se překvapit!


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

15 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Diana a prokletí rodu Spencerů

11:55 - 12:45

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Burton Zucker

Zucker Burton

Naposled navštívené:
Burton Zucker

Zucker Burton