Zari
ohodnotit

Milosrdné lži

Les Petits mouchoirs

Další název:
Little White Lies
Žánr:
Země:
Rok:
2010
Délka:
145 minut

Obsah filmu Milosrdné lži

 
Jeden ze skupinky přátel středního věku přichází vinou tragické nehody o život.
Navzdory této události se jeho blízcí rozhodnou vyjet na tradiční, každoroční společnou dovolenou na pláži nedaleko Bordeaux.
Jejich vztahy, přesvědčení, pocity viny i přátelství jsou v zápětí podrobeny těžké zkoušce.
A nejen proto, že k sobě nebyli vždy zcela upřímní, jsou nakonec nuceni přiznat se k několika více či méně Milosrdným lžím.
Magicbox DVD 2012/IKO Cable, s.r.o. (Film+)

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Milosrdné lži >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2019
Je to opravdu dlouhé jsem si říkal na začátku   ale jak se člověk ponoří do problémů všech   přátel tak to pěkně ubíhá.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Tak zde bude nutností vydržet, jelikož takový   film nelze zkrámovat za 90 minut, to jsem   pochopila i já. Dříve, než jsem se stačila   hlouběji ponořit, frflala jsem na typické   omlaskávání francouzských lící, čekajíc,   že bude následovat hlubokomyslné skřehotání   (původní znění :-)) o jídle, pití,   světových názorech a sexuálních orientacích   - moc mně do tohoto očekávání nezapadal   chudák Ludo a jeho nehoda, často jsem na něj   zapomínala - zrovna tak, jako jeho přátelé.   Nakonec se však dovolená několika starých   známých pro mě stala filmovým pohlazením, u   kterého jsem si báječně odpočinula, přesto,   že jsem byla zatěžována problémy každého z   nich, které stále častěji prořezávaly   uvolněnou atmosféru letní přímořské   selanky. Krásně předvedeno, jak rádi se   zabýváme malichernostmi, jak lehce zapomínáme   na to, co nás tíží, co nám není příjemné,   co zatěžuje naši představu průzračné   bezstarostnosti, bez kalících elementů jako je   těžký stav někoho, ke komu máme hodně   blízko. Je nám to líto, ale přesto se raději   sobecky šťouráme ve vlastních, mnohem méně   důležitých nezdarech, tápáních a   ohroženích, možná, abychom pro svou dušičku   zlehčili ty opravdu osudové a životně   důležité, které se ovšem nedějí nám -   probudit a semknout se dokážeme až při   ztrátě nejvyšší. Ale stejně je fajn, že i   když jsme každý tak jiný, přece dokážeme   žít vedle sebe a odpustit si navzájem - přes   všechny ty lži, neupřímnost a falešný stud,   a to, myslím, chtěl snímek právě sdělit.   Velkou zásluhu na příjemném pocitu z celého   filmu je třeba přiznat hercům, jimž vévodí   chápavá, zadumaná, vláčná a okouzlující   Marion Cotillard, chodící nerv François Cluzet   a zamilovaný Benoît Magimel, a v neposlední   řadě vynikající výběr prázdninově   odlehčené hudby. NEJKRÁSNĚJŠÍ SCÉNY:   Hřbitovní a pařížská okenní. NEJLEPŠÍ   HLÁŠKA: Dívej se na mě, když na tebe řvu!!   :-)


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Milosrdné lži 2 (2019)

 Milosrdné lži 2 (2019)
Milosrdné lži 2 n
Nous finirons ensemble
Žánr: drama / komedie
Země: Francie / Belgie
Režie: Guillaume Canet

(pokračování)

Milosrdné lži (2010)Milosrdné lži (2010)Milosrdné lži (2010)Milosrdné lži (2010)
Reklama