Zari
ohodnotit

Kozí roh

Kozijat rog

Další název:
Козият рог; The Goat Horn; The Goat's Horn
Země:
Rok:
1972
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
8.9.1972
„Historická balada o lásce a pomstě.“

Obsah filmu Kozí roh

 
Bulharský baladický film ze sedmnáctého století vypráví příběh pastýře stáda koz Karaivana. Žil poklidným životem se svou mladou ženou a dcerkou do té doby, kdy do jeho domu vnikla skupina tureckých příslušníků vládnoucí kasty, ženu znásilnili a usmrtili. Karaivan odešel s malou Marií do hor připravovat pomstu. Děvčátko vychoval jako chlapce a v dospělém věku dceru nutil mstít matčinu pohanu a vraždu. Film byl uveden na XVIII. MFF v Karlových Varech 1972, kde získal Zvláštní cenu poroty.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
bulharská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kozí roh >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2019
Už nevím, ve které třídě jsem tehdy byl, ale   všichni to viděli, jen já ne, protože to bylo   s hvězdičkou. Tedy asi od patnácti? A moje   matka na tohle byla velmi přísná. No, nic, to   jen taková vzpomínka. Nyní k filmu. No, moc   řečí se tu nenadělá. Nevím kolik je filmů,   které se prvních dvacet minut obejdou beze slov.   Snímek mi chvílemi asocioval ten švédský film   s podobnou tématikou. Někdy mi hlava nebrala   chování toho tatíka, ale nechtěl jsem se   vracet, tak jsem to pominul. Například ty   kameny. Proč to udělal? A na dvou místech,   přece musel vědět, že je to netrefí. Anebo ta   dcerka. Vyvádí jak prvnička, když chce tatík   zaříznout kozu. To to v životě neviděla? Film   je to dobrý, ale nevidím důvod dávat více   než šest z desíti.
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2007
Balada, která poukazuje na to, jak zlo plodí   jenom a jenom další zlo. Mariina matka byla   znásilněna a zavražděna osmanskými Turky,   přičemž zaslepený otec se s tím nikdy   nedokázal vyrovnat, od mladí svou dceru   vychovával jako syna a vedl ji k nesmyslné   honbě za krevní mstou. A to i v případě, že   žena chce být ženou, lásce ovšem přáno   není.
Nepočítala jsem věty, ale bylo jich tu   velmi po skrovnu, přesto je film jako celek   obrovsky výmluvný. Ve své podstatě zde dialogy   nejsou vůbec potřeba.
Krásný a drsný obraz   bulharské vesnice za dob osmanské nadvlády.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Kozí roh (1972)Kozí roh (1972)Kozí roh (1972)dopisovatel
Reklama