Duben
ohodnotit

22 výstřelů

L'immortel

Další název:
22 Bullets / 22 výstrelov (SK); 22 guliek (SK); 22 Kugeln - Die Rache des Profis
Žánr:
Země:
Rok:
2010
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
9.9.2010
„Tahle krev nikdy nezaschne“
Popis / Obsah / Info k filmu 22 výstřelů



POZOR SPOILER!!

V garáži je nějaký muž prostřílen jak řešeto. Je to bývalý mafián Charly Mattei, který toho však nechal a cele se věnuje rodině. V jeho těle je nalezeno 22 kulek. Na případ je nasazena vyšetřovatelka Marie Goldmanová, buzerována ředitelem policie, kterého ona nesnáší.

Kdysi dávno si tři kamarádi přísahali přátelství až za hrob. Byli to Charly, Tony Zacchia a Martin Beaudinard. Ten poslední za Charlym do nemocnice přichází a přivádí s sebou Karima, Charlyho velmi dobrého přítele, a po něm přichází i Zacchia. Charly později nemocnici opouští a uniká před pronásledování Marie. Přijíždí na místo, kde jeho přátelé zajali jistého Frederika, blízkého pracovníka Zacchiova. Ten se na akci zabití Charlyho podílel a řekne vše, co ví. Karim trvá na jeho smrti, Charly to však odmítá, což se pak ukáže jako osudová chyba. Karim je totiž jat, Frederico jej práskne a hned nato je svým šéfem zastřelen. Karimova smrt nastartuje Charlyho k pomstě. Vlítne mezi nepřátele s granátem v ruce a zabije jednoho z nich - Bastiana. Postupem času je chce zlikvidovat všechny. A to i udělá. I se svým podpisem, totiž střelou do srdce a do hlavy. Charley se ukrývá a přijíždí za ním Martin. Byl však sledován a dochází ke střelbě a honičce, která pro něj dopadne dobře. Charly pokračuje ve své pomstě. Po mafiánské svatbě dochází k vraždě ženicha a na místě je nalezena pistole s Charlyho otiskem prstu. Marie samozřejmě na tento špek neskočí, ví, že Charly by na místě nenechal svou zbraň nota bene se svým otiskem. Charly už má na flashce informace a důkazy proti Zacchiovi, totiž jeho obchodování s drogami. Ten unese jeho děti. Dceru Evu propustí, ale chlapce Anatola si nechává. Charly proto kontaktuje vyšetřovatelku Marii a žádá ji o pomoc. Ta tedy rozšíří fámu, že Charly je zatčen. Tím se má oslabit pozornost nepřítele a přinutit jej k akci. A tak se také stane. Chlapec má být zabit, ale Charly sleduje jednoho z lumpů až na místo, kde k tomu má dojít. Podaří se mu Anatola zachránit až na poslední chvíli. Pak navštíví samotného Zacchiu. Dochází k boji na život a na smrt. Kdo bude silnější a přežije?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu 22 výstřelů



Po dlouhé a úspěšné kariéře v marseillské mafii se Charly Mattei rozhodl žít spořádaným životem a věnovat se ženě a svým dvěma dětem. Tři roky to fungovalo, jenže pak ho jeho minulost dostihla. Někdo se rozhodl, že bude lepší, když Charly bude mrtvý. A za normálních okolností by tomu tak bylo, protože když do někoho vystřílíte 22 kulek a necháte ho v kaluži krve, tak by měl být mrtvý minimálně dvakrát. Jenže Charly jako zázrakem přežil. A teď si hodlá vyřídit účty s těmi, kdo za útokem na něj stojí.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu 22 výstřelů



Charly je bývalý mafián, který poslední tři roky vede klidný život a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami, ale on útok přežije a jeho pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost ho však dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak. Film jedná o podsvětí francouzské mafie v Marseille, a je částečně fikcí a částečně je založen na faktech.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


Popis / Obsah / Info k filmu 22 výstřelů



Jean Reno jako Charly Mattei hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Bývalý mafián, kterému je rodina nadevše, ví, že buď oni nebo on.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu 22 výstřelů



Téměř klasickou francouzskou gangsterku 22 výstřelů natočil herec Richard Berry podle části románu novináře a spisovatele Franze-Oliviera Giesberta Nesmrtelný, inspirované skutečnou válkou gangů ze sedmdesátých let mezi posledním marseilleským „Donem“ Jacquesem Imbertem (řečeným Jacky Le Mat) a Tanym Zampou. – Příběh mafiána Charlyho Matteie, který se vzdal své moci, aby mohl žít s rodinou, se odehrává v současnosti. Muž, který dodržuje nepsaná pravidla, je napaden v podzemní garáži maskovaným komandem. Přežije a získá přezdívku Nesmrtelný (což je i původní název filmu). Do boje se soupeři se však pustí až po zabití svého přítele Karima. Zjistí, že za útokem stál kvůli narkobyznysu jeho nejlepší kamarád z mládí, bezskrupulózní zločinec Tony Zacchia. Začne likvidovat všechny, kteří se atentátu zúčastnili. Nakonec však musí spolupracovat s frustrovanou policistkou Goldmanovou (s níž sdílí zálibu v italských operních áriích), aby mohl zachránit svého uneseného synka. – Snímek je natočený v tradičním duchu. Role „hodných“ a „zlých“ jsou však rozdány až příliš prvoplánově a také jednotlivé situace se přidržují pevných pravidel. Hlavní postava jakoby byla psána na tělo Jeanu Renovi. Zaráží jen nadbytečná míra brutality, jež je zřejmě úlitbou dobovým trendům.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - O ševci Matějovi (1973) [TV in...

06:00 - 07:10

61 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

06:50 - 07:40

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Země dinosaurů: Putování state...

05:55 - 07:30

66 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

06:20 - 07:40

41 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190603
Osobností: 697936
Fotografií: 764352
Plakátů: 376796
Obsahů a biografií: 178338

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10