Jeden svět
ohodnotit

10 pravidel jak sbalit holku [2k digital]

Další název:
10 pravidiel (SK); 10 Rules; 10 pravidiel ako zbaliť dievča (SK); 10 pravidel jak sbalit holku (SK)
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
20.3.2014
„Co se stane, když absolutní outsider balí holku podle osvědčených knižních rad?“
Popis / Obsah / Info k filmu 10 pravidel jak sbalit holku



Velice nadaný, ale nesmělý Marek žije se svými kamarády v pronajatém bytě a jeho největší láskou jsou hvězdy a horoskopy. Jednoho dne potká v knihovně dívku snů a její přítomnost mu zcela obrátí život naruby. Jeho tři kamarádi mu chtějí pomoci, proto se obrátí na Markova otce, který je úspěšný vydavatel příruček o svádění žen. Otec se s Markem moc nestýká, po počáteční nechuti se ale rozhodne mu pomoci. Společně připraví strategickou hru, díky níž by se Markovi mělo podařit najít cestu k milované dívce.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu 10 pravidel jak sbalit holku



Množství příruček a návodů, jak snadno dobýt jakoukoliv ženu, inspirovalo zkušeného režiséra Karla Janáka k realizaci romantické komedie o trampotách kolem seznamování 10 pravidel jak sbalit holku. Autor teenagerovských komedií Snowboarďáci či Rafťáci uvádí na scénu nešťastného studenta astrofyziky Marka, který svou lásku ke krásné dceři francouzského diplomata Stephanii považuje za nenaplnitelnou. Markovi přátelé se rozhodnou pomoci mu a obrátí se na mladíkova otce. Roman Berger je totiž specialistou na „balení“ a na dané téma jako nakladatel vydal řadu úspěšných knih. Markův život se tak mění ve strategickou hru, která by mu měla pomoct najít tu nejpřímější cestu k milované Stephanii. Racionální kurz dívčí psychologie vypadá jednoduše: stačí, když se Marek vyvaruje základních chyb a bude postupovat přesně podle deseti pravidel. Mladík se sice dopustí řady neobratností, pravidla však zabírají. Na scéně je ovšem také Markův sok, bohatý a sebestředný Filip, který se v „balení“ dokonale vyzná. Stephanie odmítne být pouhou kořistí dvou soupeřících svůdců, nakonec však pochopí, že na rozdíl od Filipa to s ní Marek myslí upřímně. – Karel Janák napsal vlastní scénář na základě italského snímku 10 regole per fare innamorare (2012, 10 pravidel, jak vzbudit lásku; r. Cristiano Bortone). Oddechový film nabízí zábavu ve stylu hollywoodských romantických komedií, postrádá však jejich železnou logiku při budování dramaticky kompaktního scénáře. – Tvůrci vsadili na atraktivní herecké obsazení vycházející vstříc cílovému mladému publiku. Vyprávění dominuje Matouš Ruml známý ze sitcomu Comeback, který ztvárnil sympatického Marka. Partu otce-mentora se ujal zkušený komediální herec Miroslav Donutil. Role hrdinova soka v lásce Filipa připadla Jakubu Prachařovi a půvabnou Stephanii ztvárnila talentovaná Kristína Svarinská, která se tak stala další zajímavou slovenskou herečkou v českém filmu a která tu hraje po boku krajanek Anny Šiškové a její dcery Terezy Nvotové.
-fik-, Filmový přehled 2014


Popis / Obsah / Info k filmu 10 pravidel jak sbalit holku



Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek?

zdroj: TZ Falcon


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

180 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190270
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10