Zari

Zajímavosti uživatele Honza_Hlavka

Honza_Hlavka

Honza_Hlavka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 15
Dům loutek (Dollhouse)
Přidáno: 3.2.2010
Společnost Rossum, která vede výzkum a zároveň stojí za provozem Domu, je pojmenovaná jako pocta hře Karla Čapka R.U.R. (Rossums Universal Robots).
Dům loutek (Dollhouse)
Přidáno: 3.2.2010
Elizu Dushku a Josse Whedona napadl koncept seriálu během jejich společného oběda.
Hypermarket
Přidáno: 12.5.2009
Natáčení se uskutečnilo od konce března do začátku května 2007 v lokacích v Havířově a okolí a Ostravě.
Lištičky
Přidáno: 27.7.2009
Lištičky budou soutěžit v rámci MFF v Benátkách 2009.

Světová premiéra právě dokončeného filmového debutu režisérky Miry Fornay (absolventka filmové režie na pražské FAMU) Lištičky se uskuteční na letošním 66. mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách.

Drsný snímek s motivem úniku před nevypovězenou minulostí, ale hlavně sesterské lásky a odpuštení, byl vybrán do soutěžní sekce 24 International Film Critics´ Week (Settimana Internazionale della Critica – SIC), jak dnes oznámili na tiskové konferenci organizátoři tohoto nejstaršího a jednoho z nejvýznamnějších světových filmových festivalů.

Sekce s maximálním počtem 7 filmových debutů z celého světa Critics´ Week byla založena již před 24 lety jako nezávislá sekce mezinárodního filmového festivalu v Benátkách ve stejné tradici jako Critic´s Week v Cannes nebo na Berlinale.

Jedná se o mimořádný úspěch českého filmu, protože po roce 1989 nebyl do žádné ze soutěžních sekcí zařazen žádný český nebo slovenský filmový debut.

Lištičky spolu s dalšími šesti filmovými debuty v prestižní paralelní sekci 24 International Film Critics´Week budou soutěžit o cenu Audience Award "Premio Regione Veneto per il Cinema di Qualitŕ" (dotovanou 5.000 euro) a dále spolu se všemi celovečerními režijními debuty prezentovanými v celém oficiálním výběru 66. MFF v Benátkách budou soutěžit o cenu Benátský Lev Budoucnosti známou též jako Cena Luigiho de Laurentiise („Premio Venezio Opera Prima – Luigi de Laurentiis Award)“ dotovanou 100 000 dolary.

[Tisková zpráva k filmu Lištičky ze dne 23. 7. 2009]
V některých dílech druhé série se objevují podprahové signály,trvající jen zlomek vteřiny. Na rozdíl od "pravých podprahových" signálů, které zabírají jediné filmové políčko, se v seriálu objevují signály dostatečně dlouhé na to, abychom si jich všimli, ovšem aniž bychom byli schopni rozeznat, co vlastně představují. Takto podprahově se v seriálu objevily závěrečné titulky z filmu Carry On Cowboy, zrezivělý kapající kohoutek, skákající žába, letící holubička, lyžař a ručně dělaná keramika. Tvůrci se tak vysmívali všeobecné obavě z podprahových signálů...
Pořad Postřehy odjinud: Irsko očima Petra Voldána, získal výroční cenu The Wild Geese za rok 2001. Cenu převzal 18. března z rukou velvyslance Irské republiky producent Televizního studia Ostrava Karel Bělohlavý. Ocenění se uděluje za přínos k propagaci Irska v naší zemi a za "prohlubování přátelství" mezi oběma národy. V minulých letech toto ocenění obdržel prezident Václav Havel a České aerolinie.
Pouští a pralesem (W pustyni i w puszczy)
Přidáno: 9.6.2009
Herec Stanislav Jasiukiewicz (představitel otce Tarkowského) zemřel během natáčení, proto byla jeho role v několika záběrech zastoupena.
Spider-Man 3
Přidáno: 2.12.2009
Za otevírací víkend v USA vydělal Spider-Man 3 neuvěřitelných 151 milionů dolarů.
Studio 30 Rock (30 Rock)
Přidáno: 16.3.2010
Název 30 Rock je odvozen od newyorské adresy Rockefeller Plaza 30, kde sídlí televize NBC. Tedy něco jako naše Kavčí hory.
Studio 30 Rock (30 Rock)
Přidáno: 16.3.2010
Živě vysílaná komediální show Vyšší dívčí, kolem které se seriál točí, nápadně připomíná skutečnou legendární živě vysílanou show Saturday Night Live (běží na NBC od roku 1975). Tina Feyová v ní dlouhá léta působila jako (šéf)scenáristka a herečka. Hraje tedy v podstatě sama sebe.
Studio 30 Rock (30 Rock)
Přidáno: 16.3.2010
Tina Feyová původně nechtěla v seriálu vůbec hrát, ale studio na tom trvalo. Zřejmě kvůli popularitě, kterou v té době měla díky Saturday Night Live.
Studio 30 Rock (30 Rock)
Přidáno: 17.3.2010
V prvních dílech je zmíněno, že postava Liz Lemonové má jednu cenu Emmy. Jedinou měla v té době i Tina Feyová. Dnes už jich má sedm.
Nový měsíc vidělo za první premiérový víkend v kinech v České republice 72 748 diváků. Připočteme - li předpremiérová představení, film Nový měsíc dosáhl v prvních dnech celkem 79 531 diváků.
Twilight sága: Zatmění (The Twilight Saga: Eclipse)
Přidáno: 27.2.2009
Oficiální premiéra by měla být 20.6.2010
Provozuje Media Support, s.r.o. Cena každé započaté minuty na linku 909 90 69 69 je 90,- Kč vč. DPH.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Douglas F. O'Neons

O'Neons Douglas F.

Naposled navštívené:
Douglas F. O'Neons

O'Neons Douglas F.