Zari

Zajímavosti uživatele Uchylvkleci

Uchylvkleci

Uchylvkleci zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Martin Bednarik

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 10
Gauneři (Reservoir Dogs)
Přidáno: 11.4.2011
Ve scéně, kdy je divákovi představen Mr. White, padne jméno Alabama (z True Romance) a Marsellus Spivey (vztah ke jménu Drexl Spivey z True Romance). Dozvídáme se, že Spivey sedí dvacítku ve věznici v Susanville (kvůli ,,Smůle"). Susanville je ve vězení, kde seděl Mickey Knox v nerealizovaném scénáři k Natural Born Killers. Policista, kteý pouští Mr. Blonde na povolenku, se jmenuje Seymour Scagnetti. Ve scénáři k Natural Born Killers se objevuje rovněž policista Scagnetti. Policista, jenž je obětí týrání v Reservoir Dogs, se jmenuje Marvin Nash. V Natural Born Killers je reportér Gerald Nash. Ve scéně, která byla vystřižena, mluví Nice Guy Eddie o situaci s Bonnie, přičemž ,,Bonnie Situation" je název jedné třetiny Pulp Fiction.
Krvavý příliv (Crimson Tide)
Přidáno: 16.4.2011
Na žádost Tony Scotta, scénář k filmu doplňoval Quentin Tarantino za peněžní odměnu, bez uvedení v závěrečných titulcích.
Lost Highway
Přidáno: 12.4.2011
Marilyn Manson si tu střihnul cameo, coby účastník porna.
Lost Highway
Přidáno: 12.4.2011
Film se v USA poprvé objevil na DVD až v roce 2008, tedy více jak deset let po svém vzniku
Mlčení jehňátek (The Silence Of The Lambs)
Přidáno: 12.4.2011
Ve filmu se objevili dva z producentů. Kenneth Uth si zahrál koronera u těla Fredericky Bimmelové, hlavu Benjamina Raspaila ve sklenici vyrobili tvůrci podle obličeje producenta Edwarda Saxona.
Pátý element (Le cinquième élément)
Přidáno: 12.4.2011
Obleček, který má na sobě Milla Jovovich po klonování, je stejný jaký měla postava Marion s slavném sci-fi Metropolis. (Fritz Lang,1926)
Pátý element (Le cinquième élément)
Přidáno: 12.4.2011
Když se objeví mimozemžťané, Profesor se ptá "A... A... Are you German?" (Jste němec?) V německé verzi se ptá "Sind Sie... hier von der Erde?" (Jste ze Země?)
Pumpkin a Honey Bunny jsou stejným typem páru, jako byli Mickey a Mallory (Natural Born Killers). Vincent Vega je bratr postavy pana Blonde, civilním jménem Vic Vega, z Reservoir Dogs. Honey Bunny používá slovo ,,popravit" jako eufemismu pro vraždy, které za svého kriminálnického života páchá. Seth Gecko v Od soumraku do úsvitu dělá totéž. Tarantino si záběr z kufru auta odbude již v osmé minutě. V Reservoir dogs je zmíněna Bonnie, Jimmieho manželka, a slova ,,situace ohledně Bonnie" se rovněž objeví, i když ve scéně, která byla při dokončování filmu vystřižena. Bonnie, šarmantní černoška, zdravotní sestra, je zjevně postava vytvořená zčásti podle ústřední postavy v Coffy (režie Jack Hill, 1973), kterou hraje Pam Grier, která je obsazena i do Jackie Brown a zmíněna v Reservoir Dogs.
Okamžik, kdy Butchovi, když čeká v autě na křižovatce, zkříží cestu Marsellus Wallace, je přímá výpůjčka jednoho okamžiku v Psycho, kde Marion Craneová (Janet Leighová) vidí, jak přímo před autem, ve kterém Marion sedí poté, co ukradla čtyřicet tisíc dolarů a utíká před svým šéfem, tento její šéf přechází ulici. Boxer Butch má prohrát s Floydem Wilsonem, tímtéž boxerem, který zápasí s protivníkem, jenž je v ,,V přístavu (Elia Kazan, 2954) uplacen, aby Floyda nechal vyhrát. Další rovinu celému zápasu dodává fakt, že na plakátu, který zve na souboj, jsou vytištěna příjmení obou protivníků velkým písmem: Wilson vs. Coolidge, což byli Američtí prezidenti Woodrow Wilson a Calvin Coolidge. Druzí dva zápasníci, jejichž jména jsou uvedena na plakátu, jsou Vossler a Martinez, dva Tarantinovi kamarádi z doby, kdy pracoval ve videopůjčovně. To že Jules kamarádií s Jimmiem, je zřejmě symbolické uznalé pokynutí filmu Francoise Truffauta ,,Jules a Jim"(1962). Wolf se obléká shodně s Vitem Corleonem v počátečních scénách Kmotra, včetně uzounkého knírku a úpravy vlasů. Úvodní výměna mezi Julesem a Vincentem ohledně toho, čemu Francouzi u Mc Donalda říkají čtvrtlibrák, je velice zřetelně podobná konverzaci z pera Marka Twaina mezi Jimem a Huckleberrym Finnem ohledně toho, proč Francouzi nemluví anglicky.
Taneční scéna Mii a Vincenta je inspirována filmem Jeana Luca-Godarda Banda pro sebe (Bande A´ Part). Po tomto snímku také Tarantino pojmenoval svoji produkční společnost.

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

10:10 - 10:40

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

10:15 - 11:20

11 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

56 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

76 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Maverick

Maverick
Maverick

Naposled navštívené:
Maverick

Maverick
Maverick