Zari

Komentáře uživatele Xanthe

Xanthe

Xanthe zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 17
365 dní: Ten den (365 dni. Ten dzień)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.7.2022
Jednička byla děsná, dvojka   nečekaně ještě o dost   horší. Kdybych nevěděla,   že jde o celovečerní film,   myslela bych si, že sleduju   nějaké noční 18+ hudební   videopásmo na MTV. Tipuju,   že soundtrack list byl   obsáhlejší než samotný   scénář. Tolik sexu a   přitom taková nuda. Absence   děje, krkolomné dialogy k   smíchu, herci afektovaní...,   prostě všechno špatně.
Atlas mraků (Cloud Atlas)
 
Přidáno: 23.8.2013
Bohužel nesdílím   všeobecné nadšení   filmových diváků. Vydržela   jsem Atlas sledovat celých 35   minut, pak jsem to prostě   vzdala. Při pohledu na délku   zbývající stopáže tohoto   epického díla jsem si musela   začít prozpěvovat Killing   me softly.
Deník doktorky (Doctor's Diary – Männer sind die beste Medizin)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2020
Nečekaně dobrý...
První německý seriál,   který jsem vydržela sledovat   od začátku do konce, resp.   jsem od něj dobrovolně   neutekla už v půlce prvního   dílu. Chemie mezi hlavními   představiteli skvěle funguje   a hlášky jsou k   nezaplacení. "Pane   doktore, máme v lednici   nějaké rohovky k   transplantaci?"   "Mám rohovku doma v   obýváku, sestro."
Fukušima (Fukushima 50)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.2.2022
Navzdory vážnému tématu   umocněnému skutečnou   tragédií mi kvůli   necivilnímu zpracování   celý film připadal jako   jedna dlouhá scénka Kaisera   s Lábusem. Cože, blíží se   tsunami???!!! Cože,   nepřišly gumičky???!!!
Grace, kněžna monacká (Grace de Monaco)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.6.2014
Grace of Monaco aneb jak kněžna odvrátila válku
Z mého diváckého pohledu se   jedná o docela nudný film,   který navzdory názvu   pojednává spíše o   hrozícím monacko –   francouzském konfliktu kvůli   daňové otázce v   začátcích šedesátých   let. O životě Grace Kelly se   toho opravdu moc nedozvíte, a   to ani jako o herečce, ani o   panovnici, což je velká   škoda, protože její život   by vydal hned za tři filmy.   Vzhledem k historickým   nesrovnalostem, zcela   fiktivnímu vylíčení   některých událostí i   poněkud kontroverznímu   vyobrazení knížete Rainiera   a jeho vztahu k věčně   utrápené ženě (neschopný   chudák bez charisma, který   si masíruje ego   ponižováním manželky) se   vůbec nedivím, že se od   snímku jejich rodina hlasitě   distancovala. Tenhle film   musel zklamat snad všechny   natěšené obyvatele Monaka.   A osobní poznámka na   závěr: Nicole, dost bylo   botoxu!
Havran (The Raven)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2012
Raran
Docela slušným tempem   odvíjející se detektivní   příběh v Sherlockovském   stylu. Atmosféra zdařilá,   děj spíš průměrný -   honička od vraždy k   vraždě, na místě činu   indicie vedoucí k nalezení   další oběti - celkem   obehrané schéma. Škoda že   motivy z děl E.A.Poea nebyly   více využity. Kladné body   za scénu s kyvadlem.
Jiná země (Another Earth)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Podle plakátu jsem   očekávala sci-fi se   zajímavým a neotřelým   námětem, namísto kterého   přišlo nízkorozpočtové   psychosociální drama o   vině, vykoupení a lidské   bolesti. Křehký příběh   dvou zlomených lidí hraje   zejména na citovou strunu   diváka, je vyprávěn   minimalisticky, ale dokáže   zasáhnout.
Kovbojové a vetřelci (Cowboys & Aliens)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.8.2018
Kovbojové, indiáni,   mimozemšťani, Indiana Jones   a James Bond - to zkrátka   nemohlo dopadnout dobře,   překombinované...
Nebezpečná metoda (A Dangerous Method)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.2.2013
What the hell was that?
Bohužel při tomhle filmu   jsem se nudila ještě víc,   než kdysi na přednáškách   na katedře psychologie.   Nevadil ani tak obsah, jako   spíš forma, např.   nekonečné a otravné   dopisování obou hlavních   protagonistů. Manifestace   hysterické poruchy v podání   K. Knightley připomínala   spíš posednutí ďáblem,   místo terapie na ni měli   zavolat šikovného exorcistu.   Možná si nejužší   realizační tým mohl   nejdřív přečíst Základy   psychopatologie (podotýkám,   že jsem v psychiatrické   léčebně strávila docela   hodně času, tak vím, o čem   mluvím).
Posedlost (Obsession)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.4.2020
Otřepaný a předvídatelný   příběh o žárlivém   exmilenci, jakých byly v TV   už desítky. Postava   policejního stalkerského   břídila Dylana Neala byla   dost nepřesvědčivá, neb   psychopati bývají obvykle   inteligentní.
Prometheus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.9.2012
Slátanina, která nedává smysl
Film ve mně vyvolal tolik   nezodpovězených otázek!   Tentokrát bohužel nejspíš   proto, že byl jednoduše   špatně natočený. Naprosto   totiž postrádal vnitřní   logiku. Nedotaženosti jak ve   scénáři, tak ve střihu,   rozpory a chyby ve filmu.   Pozorný divák si prostě   všimne. Jinak vizuálně je   to bezesporu ohromující   podívaná. Zajímavý   námět, který u fanoušků   této ikonické franšízy   vyvolá velké očekávání,   ovšem v konečném   zpracování forma bohužel   vítězí nad obsahem.   Příliš mnoho nesrovnalostí   pro racionálně založené   lidi - i když možná to byl   právě záměr (to nevadí,   že některé scény moc   nedávají smysl, oni si to ti   diváci už nějak vyloží   každý po svém).   Každopádně kdo nebude u   filmu moc přemýšlet a   nechá se unášet vizuální   stránkou, bude jistě   nadšen.
Rivalové (Rush)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2014
Rivalové potěšili
Ve všech ohledech skvělé   sportovní drama, které   diváky zavede zpět do   70-tých let na závodní   okruhy Formule 1 i do jejich   zákulisí, ukáže zajímavé   závodní sekvence a cestu   největších konkurentů té   doby mezi špičku tohoto   vzrušujícího sportu.   Oceňuju autentický vizuál a   trefně vykreslené napětí   na okruhu, každá postava   měla ve filmu svůj význam,   Chris Hemsworth a zejm. pak   Daniel Brühl (který se   Laudovi neskutečně   přiblížil i fyzicky)   odvedli přesvědčivou   hereckou práci a výtečně   vystihli kontrast mezi   požitkářským životním   stylem Hunta a   profesionálním, chladně   metodickým a nespolečenským   Laudou. Spojovala je touha po   vítězství, rivalita, na   druhé straně taky jistá   zvláštní forma solidarity a   respektu. Snímek je dobře   zvládnutý jak technicky, tak   vztahově, ani chvilku   nenudí, vtáhne vás do děje   a už se vezete.
Napálila jsem 10 hvězd,   ani jsem nemrkla. Tohle se   Howardovi opravdu povedlo. Už   zase.
Sanctum
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Klaustrofobická psychárna s   několika hezkými záběry   jeskyně. Tísnivá atmosféra   a napětí vydrželo až do   konce. Nechápu, proč   filmaři vydávají mexickou   Cave of Swallows za Esa’ala   na Papuy-Nové Guiney.   Důležité poučení z filmu:   až pojedu příště na   Macochu, nechám se ostříhat   na krátko.
Sinister
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Zlověstný
Doufám, že nikdy nenajdu   žádný filmový matroš   natočený na super osmičce.   Nedávná filmová historie   ukazuje, že z toho nemůže   vzejít nic dobrého. Sinister   hodnotím jen jako lepší   průměr hned z několika   důvodů - ohrkaný motiv,   lekačky přicházely přesně   v ten moment, kdy to divák   čekal, film postrádal   jakoukoli dynamiku (kde by se   taky vzala, když hlavní   hrdina většinu času seděl   nečinně na prdeli - ani se   nedivím, že ho nakonec holka   vzala sekyrou po hlavě).   Zlatá Žena v černém!
Temný případ (True Detective)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2014
Two men show
Temný případ je v první   řadě ukázkou toho, na jak   vysoký level se v posledních   letech zahraniční   seriálová tvorba vyšplhala.   Po první epizodě se mi ani   nechtělo věřit, že se   jedná o televizní show a   návykový potenciál tohoto   thrilleru mě donutil   shlédnout celou sérii na dva   zátahy. Mírně   psychedelické dílo si v   ničem nezadá s atmosférou   Sedm, Mlčení jehňátek nebo   Twin Peaks. Skvělé herecké   výkony Matthewa McConaugheye   a Woodyho Harrelsona, jejichž   postavy nepostrádají hloubku   a vývoj, jsou podtrženy   inteligentním a kreativním   scénářem, výbornou   režií, krásnou kamerou   obzvláště se vyjímající   na pozadí specifického   bažinatého prostředí   jižanské Louisiany a   konečně i původní hudbou a   soundtrackem (už úvodní   skladba Far From Any Road je   skvělá). Drobným negativem   seriálu pro mě bylo   poměrně pomalé plynutí   děje, možná i zbytečně   zdlouhavé metafyzické   monology detektiva Cohlea.   Každopádně pokud máte   rádi temná detektivní   dramata s mystery prvkem a   bizarními výjevy, pak lze   True Detective s jistotou   doporučit.
Únos (The Factory)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Továrna
Ukázka Stockholmského   syndromu v průměrném   thrilleru se zdánlivě   nesouvisejícím názvem a   relativně dobrými hereckými   výkony. Závěrečné   sekvence snímku působí   trochu přemrštěně, je zde   znát snaha scénáristů   diváka za každou cenu   šokovat, nicméně přisuzuju   kladné body za to, že pointu   lze předem prohlídnout   opravdu těžko, i když celý   film poněkud devalvuje.   Vážně by mě zajímalo,   nakolik byl film   "inspired by actual   events".
Vinaři
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.9.2014
Jak si Pražáci zcestně představují život na Moravě
Naprosto trapná parodie na   Moravu, moravský dialekt, na   život na vesnici, na   vinaře... Snad to natočili   Pražáci. Mimochodem v   Kunovicích máme folklorní   krúžek zvaný nikoli Kuny,   ale Kunovjan.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hana Hegerová pohledem Fera Feniče

Hana Hegerová pohledem Fera Feniče
Hana Hegerová pohledem Fera Feniče

Rosalie Thomass

Thomass Rosalie

Renata Raiterová

Raiterová Renata

Munekacu Fudžita

Fudžita Munekacu

Florence Malraux

Malraux Florence

Renee Mintz

Mintz Renee

Kuba (Cuba)

Kuba
Cuba

Naposled navštívené:
Hana Hegerová pohledem Fera Feniče

Hana Hegerová pohledem Fera Feniče
Hana Hegerová pohledem Fera Feniče

Rosalie Thomass

Thomass Rosalie

Renata Raiterová

Raiterová Renata

Munekacu Fudžita

Fudžita Munekacu

Florence Malraux

Malraux Florence

Renee Mintz

Mintz Renee

Kuba (Cuba)

Kuba
Cuba