Zari

Komentáře uživatele LucyStar

LucyStar

LucyStar zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 27
Adolf Eichmann (Eichmann)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2012
Adolf Eichmann
Film o vyšetřování nacisty   Adolfa Eichmanna, hlavního   architekta konečného   řešení židovské otázky,   který se až do konce snažil   popírat svou odpovědnost za   vyvraždění několika   milionů Židů a nakonec byl   důkazy usvědčen a popraven   oběšením. Jistě zajímavý   námět na film, který by se   ale dle mého názoru dal   zpracovat i zajímavějším   způsobem. Za vidění ale   určitě stojí, třeba i   kvůli svému výchovnému   podtextu.
Amen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2014
Zatímco v Evropě vraždí   tisíce nevinných Židů   denně, ve Vatikánu si ti   nejvyšší cpou břicha a pro   jejich záchranu neudělají   vůbec nic... Film byl   inspirován doznáním   samotného Kurta Gersteina a   výpověďmi blízkých   spolupracovníků papeže.   Doporučuji ke zhlédnutí.
Balada o smutné trumpetě (Balada triste de trompeta)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Naprosto bizarní snímek   plný šílenství a násilí,   který diváka rozhodně   nenechá chladným. Smutný a   veselý klaun, kteří   zešílí láskou ke stejné   ženě a nenávistí k sobě   navzájem. Milostný   trojúhelník, který má   fatální důsledky pro   všechny zúčastněné...
Bourneův odkaz (The Bourne Legacy)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2012
Obrovské zkalmání
Bourneovu trilogii mám   opravdu ráda a všechny tři   díly jsem viděla   několikrát, ale čtvrtý   díl mě totálně zklamal.   Naprosto zbytečný film.
Cesta snu Petra Koukala
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2012
Byla jsem na premiéře v   Brně a musím říct, že   dokument je skutečně   inspirující. Ukazuje, že i   při boji se zákeřnou   nemocí si můžete zachovat   optimismus a zvítězit.
Co my jen víme!? (What the #$*! Do We (K)now!?)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2013
Způsob zpracování filmu je   jednoznačně dost hrozný.   Myšlenka je ale určitě   dobrá a stojí alespoň za   zamyšlení, i když ji   majorita označí za   pseudověděcký blábol.
Galimatyáš (Mic Macs à Tire-Larigot)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Další skvělý film od   režiséra Jeana-Pierra   Jeuneta, v němž je opět   jasně čitelný jeho rukopis   a originální vidění   světa. Výborně jsem se   bavila.
Hon na pačlověky (Hunt for the Wilderpeople)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2016
Film je takový milý a   úsměvný, se spoustou   skvělých postaviček,   vtipných hlášek i   překrásné přírody. Moc   mě to bavilo.
Imaginární lásky (Les amours imaginaires)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Výborný film, řekla bych,   že ještě o něco lepší   než režisérův předešlý   snímek Zabil jsem svou matku.   A nejlepší: "Není to   můj typ", "Můj   taky ne".
Jiná země (Another Earth)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2015
Divák, který na film půjde   s nadšeným očekáváním   akčního sci-fi, bude   nevyhnutelně zklamán. A ten,   kdo by ocenil citlivé drama s   uměleckým zpracováním,   kterým tento film ve   skutečnosti je, se od   zhlédnutí možná nechá   odradit očekáváním   tuctového nudného sci-fi,   kterých se v posledních   letech točí nepřeberné   množství. Odradit jsem se   nenechala a dávám palec   nahoru za zpracování i   příběh.
Komorná (Ahgassi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2016
Skvělý film s překvapivými   dějovými zvraty,   explicitními sexuáními   scénami a působivou   vizuální stránkou.
Králova řeč (The King's Speech)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Hlavní postavou tohoto   skvělého historického   dramatu je anglický král   Jiří VI., který od   dětství trpěl   zadrháváním řeči, za což   sklízel četné posměšky.   Pronést řeč ke svému lidu   tak pro něj znamenalo hotové   peklo. Diplomovaní   logopedové mu nedokázali   pomoci a tak se dostává až   k hlasovému odborníkovi   Lionelovi,který ho podrobí   svým neortodoxním   metodám...
Za zmínku   jistě stojí skvělé   herecké výkony C. Firtha a   G. Rushe!
Musíme si promluvit o Kevinovi (We Need to Talk About Kevin)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2012
We Need to Talk About Kevin
Opravdu působový snímek, z   kterého člověka zamrazí.   Psychicky vyšinutého Kevina   měla jeho matka odmalička   řezat, nebo ho spíš poslat   k psychologovi. Ve filmu se   prolíná rovina současnosti   s minulostí a příběh   vrcholí odhalením Kevinova   hrůzného činu, na které   divák po celou dobu   netrpělivě čeká...   Brilantně natočený snímek   se skvělými hereckými   výkony.
Náš vůdce (Die Welle)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Skutečně výborný snímek o   jednom školním experimentu,   jehož následky jsou pro   mnohé zúčasněné   fatální. Během filmu jsem   se nestačila divit, kam až   vlna dokázala dospět. A   Jürgen Vogel byl skutečně   precizní.
Ondine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Moc hezký příběh, který   mě zaujal svou originalitou.   Bavilo mě postupně   odhalovat, kdo vlastně je ta   žena, která přišla z vody   - Ondine. A rozuzlení mě   skutečně překvapilo.
PK
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2015
Bollywoodský snímek, který   je ale vtipnou satirou o   náboženstvích a jeho   institucích. Kýčovité,   leč vtipné a k zamyšlení.
Poslední rodina (Ostatnia Rodzina)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2017
Velmi depresivní a smutné od   začátku až do konce.   Oceňuji práci s kamerou, je   to moc dobře nasnímané. Ale   celkově mě film spíše   zklamal, čekala jsem něco   jiného.
Poslední skotský král (The Last King of Scotland)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Tak tento film mě naprosto   dostal. Příběh, který   začal tak nevinně, postupně   nabírá na obrátkách a   divák krok za krokem   poznává skutečnou tvář   Aminovi diktatury. Film jsem   viděla již několikrát a   pokaždé mě udivuje skvělý   výkon Foresta Whitakera,   které zahrál diktátora   Amina skutečně   přesvědčivě, člověk jen   s napětím očekává, co   udělá v příští minutě.   A ani James McAvoy se nenechal   zahanbit. Bravo!
Princezna Fantaghiro (Fantaghirò)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2011
Princezna Fantaghiro je   pravděpodobně   nejoblíbenější pohádka   mého dětsví, na kterou se s   nostalgií ráda podívám i   nyní. Nechybí jí fantazie,   romantika ani vtip. První   díly série jsou nepochybně   nejlepší, u pozdějších   už kvalita trochu   pokulhává.
Protektor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2012
Pro mě absolutně nejlepší   český film, který jsem kdy   viděla a naprosto nechápu   některé negativní   komentáře. Velmi zajímavá   doba, výborná zápletka,   skvělé herecké výkony,   odlehčující komické   momenty v jinak tragickém   příběhu, působivý závěr   a k tomu všemu vynikající   hudba od mé oblíbené   skupiny Midi Lidi... Deset   hvězdiček jak vyšitých!
Sestra
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Sestra je typický artový   snímek, který běžný   mainstreamový divák asi jen   tak nerozdýchá. Fajnšmekři   ho ale jistě ocení.   Zvláště citované texty   Jáchyma Topola stojí za to.
Simonův vesmír (I rymden finns inga känslor)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2011
Skvělá originální komedie,   která rozesměje, ale i   dojme. Příběh Sama, který   se obětavě stará o svého   bratra trpícího poruchou   osobnosti, rozverné Jennifer   a Simona, který se rozhodne   dát je dohromady. Spousta   jedinečných charakterů a   vtipných situací, které   stojí za to vidět!
Sociální síť (The Social Network)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2011
Skvělý film o tom, jak   vznikl jeden z největších   fenoménů dneška - facebook.   Snímek má neuvěřitelný   spád a ihned vás vtáhne do   děje. Nominaci na Oscara si   jistě zaslouží a věřím,   že ho také získá.
Špína Londýna (Dirty Pretty Things)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Téma filmu je určitě velmi   zajímavé a je dobře, že se   na tuto vážnou problematiku   upozorňuje. Zpracování   filmu mě už ale tolik   nenadchnulo a místy jsem se i   trochu nudila.
V nitru Llewyna Davise (Inside Llewyn Davis)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2014
Život Llewyna Davise je jedno   zklamání za druhým -   žádné peníze, žádný   domov, stagnující kariéra a   tím výčet ještě zdaleka   nekončí... Melancholicky   laděnou atmosféru   prosvětlují úsměvné   chvilky - moc se mi líbil   nápad s kočkou. Film na mě   působil velmi uvěřitelně a   s hlavním hrdinou jsem   opravdu cítila. Jen mi   přijde, že se děj ubírá   od nikud nikam. Chyběla mi   tam nějaká pointa.
Vrtěti ženou (Hysteria)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Histeria
Úsměvný snímek o tom,   jakým kuriózním způsobem   byl vynalezen vibrátor -   tehdejší pomůcka pro   léčbu údajně histerických   žen. Film nás zavádí do   Londýna 80. let 19. století   a poukazuje na rodící se   ženskou emancipaci té doby.   Několik scén je opravdu k   popukání, jen   předvídatelná schematická   milostná záplateka mezi   Charlotte a Mortimerem, jak ji   známe z mnoha jiných   komedií, mě trochu   zklamala... Každopádně film   Histeria určitě stojí za   vidění. Je to poučné :-).
Zásnuby na dobu neurčitou (Five-Year Engagement)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Film je příliš zdlouhavý,   místy opravdu nechutný a jen   výjimečně vtipný.   Většina vtípků je spíš   trapná než k zasmání.   Celkem ztráta času.

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

11:10 - 12:00

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

51 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce