Zari

Komentáře uživatele kokabura

kokabura

kokabura zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3
Hoši z Brazílie (Boys from Brasil)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2008
Zase jeden nestárnoucí film   z roku 1978 v režii Franklina   J. Schaffnera (Motýlek,   Planeta opic) podle románu   Iry Levina ( Rosemary má   děťátko, Stepfordské   paničky ) a s hvězdným   obsazením - G. Peck, L.   Olivier, J. Mason.
Velmi sugestivní drama o   nacistickém zločinci dr.   Josefu Mengelem (nebyl nikdy   dopaden), který v Brazílii   úspěšně klonuje Hitlerovy   potomky. Na stopě je mu   známý lovec nacistů   Lieberman, ve hře jsou   desítky životů   "otců" klonovaných   dětí.... Sugestivní   příběh dokonale spojuje   fakta a fikci (což je   ostatně Levinova parketa) a   dnes, kdy už klonování   není sci-fi, člověka leckdy   trochu mrazí.
Příznačný konec   nepostrádá napětí, trochu   paradoxu a prostor pro   divákovu fantazii a   přemýšlení.
Kam čert nemůže
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Tohle se panu Podskalskému   fakt povedlo. Milá,   bezprostřední Jana   Hlaváčová a   "neherec" M.   Horníček v čertovské   komedii jsou bez chyby i po   skoro 50 letech. Není tady   příliš patrný ani rušivý   vliv socialistické reality v   podání pánů Sováka a   Brodského, příběh má   výbornou atmosféru, nápady,   skvělou kameru a nepostrádá   vtip. Film se určitě vymyká   tehdejší produkci tématem i   pojetím a příjemně   překvapí svým humorem a   nadsázkou. Romantické duše   ocení decentní happy ending   a skeptici reálno..
Kozoroh jedna (Capricorn One)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2008
Po mnoha letech jsem Kozoroha   zase viděl (vyšlo DVD) a   mohu říci, že ani dnes mě   nezklamal. Možná je v   současnosti ještě   "uvěřitelnější"   , než v době svého vzniku.   Politický svět je ve svých   praktikách bohužel zase o   něco dále tam, kde běžný   člověk už vnímá hranici   zločinu. Dobře zahraný a   dobře režírovaný film.   Osobně považuji za výbornou   sekvenci,
kde hrdiny   pronásledují dvě   helikoptéry. Vzdušná   honička s práškovacím   dvouplošníkem nemá chybu a   řadil bych ji po boku   takových klasických   pronásledovacích scén, jako   je často citovaná   automobilová honička v   Bullitově případu.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

23 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

23 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce