Zari

Komentáře uživatele Tryptofan

Tryptofan

Tryptofan zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3
Leon (Léon)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Až do shlédnutí tohoto   snímku jsem filmové role   Jeana Rena považoval za   "pouze" dobré či   dokonce jen průměrné. Ale   to, co předvedl jako   profesionální   "čistic" Leon, je   zkrátka excelentní. Lví   podíl na tom má především   vynikající režie Luca   Bessona, který (jak to tak   zatím vypadá) tímto filmem   dosáhl svého tvůrčího   vrcholu. Leon je rovněž   filmem, kde se poprvé   objevila (tehdy   třináctiletá) Natalie   Portman, která již tehdy   dokázala, že z ní bude   skvělá herečka. Nelze   nezmínit také výkon Garyho   Oldmana, který zahrál   zkorumpovaného policajta z   protidrogového oddělení   (samotného závislého na   drogách) tak věrohodně, že   by si za to zajisté   zasloužil Oscara.
Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Je těžké napsat něco   nového o filmu, o kterém   již bylo téměř vše   napsáno. Režisér a   scénárista Quentin Tarantino   na sebe poprvé upozornil   skvělým filmem Gauneři   (Reservoir Dogs), ale bylo to   až Pulp Fiction, které ho   katapultovalo do nebeských   výšin. Brilantní scénář   a dokonalé herecké výkony   zejména Samuela L. Jacksona,   Johna Travolty (pro mně   trochu překvapivě),   Tarantinovy dvorní herečky   Umy Thurman a Bruce Willise   (zřejmě nejlepší   vedlejší role v jeho   kariéře) činí Pulp Fiction   mistrovským dílem, které by   nemělo uniknout pozornosti   nikoho, kdo se alespoň trochu   považuje za filmového   fanouška. A ještě něco -   pokud jste viděli film pouze   v originálním znění, tak   zde mohu doporučit i   výborný český dabing (kdo   slyšel Marselluse Wallace v   podání Václava Vydry, dá   mi jistě za pravdu).
Tenkrát na Západě (Once Upon a Time in the West)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Vždy jsem si u filmů cenil   toho, když si jejich   režiséři uvědomovali, jak   zásadní a důležitý je   výběr správné hudby k   filmu - ta mu totiž dokáže   vštípit úplně nový   rozměr, nebo jej naopak   stáhnout ke dnu. Hudbou lze   častokrát vyjádřit emoce   daleko lépe, než když se o   to musí snažit samotní   herci. Tenkrát na Západě   mělo v tomto směru obrovské   štěstí. Spojením   mistrovské režie Sergia   Leoneho a hudební geniality   Ennia Morriconeho vzniklo   dílo, které obsadilo   nejvyšší příčku mé   soukromé filmové síně   slávy. Skládám hlubokou   poklonu.

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

18:25 - 18:55

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

13 minut již uběhlo
107 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

43 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

113 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce