Duben

Komentáře uživatele Pete

Pete

Pete zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 32
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2004
Skutečné filmové puzzle,   které se musí trpělivě   skládat kousek po kousku.   Čím je skládanka více   hotová, tím více získává   celý příběh svou sílu.   Herecké výkony výjimečné.
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopatre)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2006
Viděno náhodou a nějak mi   to v tu chvíli sedlo.   Několik filmových Asterixů   jsem už viděl, ale pořád   jsem to srovnával s mými   komiksovými vzpomínkami a   připadalo mi, že to není   ono. Tuto "Kleopatří   misi" jsem však sledoval   pozorně a musím uznat, je to   úchvatné. Člověk ale musí   být pořád ve střehu,   protože tolik   nejrůznějších narážek   pohromadě najdete jen v   opravdu těch   nejzdařilejších parodiích.   Budu muset sehnat ostatní   asterixové filmy a zkouknout   to znovu.
Čert ví proč
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2004
I když je pohádka plná   čertů, králů, šaška,   princezny a prince, do   klasické pohádky má   zatraceně daleko. Mnoho scén   je samoúčelných, vůbec   neposunují děj dál, chybí   pohádková poetika a nějaké   to ponaučeníčko. I ta   závěrečná gradace   šťstného konce mi nějak   chyběla. Z pohledu   dospěláka mě uchvátil snad   jen Lucifer v podání   skvělého Kassaie (na   některé jeho hlášky se ale   asi malé děti nebudou   chytat). Zklamal mě Pavel   Liška - on snad už ani   nehraje - přestože v masce   čerta, pořád je to   Liška...
Čokoláda (Chocolat)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2005
Určeno všem romantikům,   životním optimistům a   milovníkům čokolády. Ta   čokoláda byla cítit   téměř z každého záběru.   Profesionálně odvedená   filmařská práce. Juliette   Binocheová je okouzlující.
Doba ledová 2: Obleva (Ice Age 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2006
O trochu lepší jak první   díl. Čekám, kdy se natočí   celovečerní film jenom o   veverce, zaslouží si to!
E.T. - Mimozemšťan (E.T. The Extra-Terrestrial)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2004
Naposledy jsem film viděl v   kině před dvaceti lety (to   to letí) a byl jsem   fascinován. Po celou dobu   jsem se vyhýbal všem   televizním vysíláním   filmu, až do letošních   Vánoc. Je to slabé, hromada   věcí je logicky i filmařsky   nedotažených, herecké   výkony až na výjimky   průměrné a v neposlední   řadě, ty americké dojáky   mě už nějak neberou. 8   bodů dávam pouze za   báječný zážitek před   dvaceti lety při filmové   premiéře.
Fargo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2004
Černá komedie?
Pokud je toto skutečný   příběh (podle úvodních   titulků), pak bratři   Coenové mají opravdu smysl   pro černý humor. Atmosféra   filmu, vlastní děj a velmi   citlivé zpracování je   úchvatné, velmi realisticky   pravdivé. Vynikající Steve   Buscemi, netypický detektiv v   sukni v podání originální   Frances McDormandové a   opravdu silný scénář   posunují snímek vysoko nad   průměr. Dostane-li se vám   do ruky Fargo na DVD,   nevynechejte bonus (pouze v   angličtině) a poznejte, jak   Coenovci pracují, je to   zajímavé.
Gangy New Yorku (Gangs of New York)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2005
Scorsese je vynikající   režisér, největší   profesionál. V tomto filmu je   ale ta profesionalita až moc   ideální. Něco mi v tom   filmu chybí... vlastně   přebývá. Právě ta   dokonalost při popisu   surového prostředí z   počátků N.Y. mi prostě   nesedí. Vynikající kamera,   vynikající herecké výkony,   celek ale zanechá smíšené   pocity. Dlouho jsem neviděl   tak řemeslně dobře   udělaný film, který mě   neoslovil.
Good bye, Lenin! (Good Bye, Lenin!)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.11.2004
Hřebejkovým Pelíškům a   Pupendu nesahá tento film ani   po kolena. Určitě by se dal   ústřední motiv snímku,   který není vůbec špatný,   zpracovat lépe. Možná   nerozumím německému humoru,   možná mi nedocvakly všechny   historické detaily z podzimu   1989 v Německu, každopádně   jsem si několikrát zívnul.   Prostě nuda a těch pár   opravdu dobrých nápadů film   nezachrání.
Hrdina (Jing siung)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Vizuálně nejlepší film,   jaký jsem dosud viděl. Vše   v tomto snímku bylo   podřízeno obrazové   stránce.   "Létající"   bojové scény s podporou   počítačových efektů jsou   rovněž na špičkové   úrovni. Jen mě mrzí, že mi   z celého filmu zůstaly v   paměti pouze ty obrazy...
Kill Bill 2 (Kill Bill: Volume 2)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2004
Má-li film nějaké   pokračování, nelze se   vyhnout srovnávání. Dvojka   je umírněnější,   upovídaná a bohužel   horší. Škoda, že Tarantino   neudržel styl jedničky,   mohla to být skvělá zábava   až do konce. A tak mi z   dvojky v paměti asi zůstane   jenom perfektně natočená   scéna z "osamělého   hrobu"... Milovníci   filmového kumštu musí na   obou dílech ocenit záměrně   přehnanou snahu vystřídat   co nejvíc filmových technik,   způsobů vyprávění a   zažitých klišé. Je vidět,   že je Quentin opravdový   filmový maniak.
Klub rváčů (Fight Club)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2004
Brada Pitta většinou   nemusím, avšak v tomto velmi   svižném filmu exceluje,   stejně jako Norton. Klub   rváčů jsem objevil náhodou   až nyní a jsem překvapen,   že jsem od nikoho ze   známých nedostal na tak   skvělý film tip. Pokud jste   film doposud přehlíželi,   neváhejte, není to ztracený   čas. Do děje vás vtáhne   úvodní titulková 3D animace   a vydechnete až u konečných   titulků za doprovodu   Pixies...
Loď duchů (Ghost Ship)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2004
Z kraje filmu jsem se   párkrát lekl, postupem času   se ale dala většina   "překvapení"   odtušit, protože probíhala   podle podobného schématu.   Druhou polovinu filmu jsem už   jenom odkoukal. Líbilo se mi   pár záběrů, kamera nebyla   špatná.
Lovci pokladů (National Treasure)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2005
Ach jo, proč já musím u   všeho tak přemýšlet...   Gates je skutečná IQ bedna.   Trvalo mi půl filmu, než   jsem přišel na to, že   nemám myslet a jen se nechat   unášet dějem. Druhá půlka   tedy už byla vcelku povedená   ;-)
Mechanický pomeranč (A Clockwork Orange)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2004
Věřím tomu, že polovina   lidí bude film vynášet do   nebes a druhá ji bude   zatracovat - nic mezi tím asi   nebude. Vydržíte-li se   dívat čtvrt hodiny,   vydržíte to až do konce.   Ať už budete patřit do   jedné nebo do druhé poloviny   diváků, určitě vám po   shlédnutí pomeranče   zůstane hodně scén v   paměti a to na hodně dlouho.   Více bodů do hodnocení jsem   nedal pouze pro to, že se   Kubrick nedokázal oprostit od   stylu začátku 70. let (a to   nemusím), přestože točil   vizi blízké budoucnosti.
Oko (Jian Gui / Gin gwai)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2004
Vcelku průměrný horor.   Dobrá kamera a střih   nedokáže nahradit   nedotažený scénář   (prachbídně vykreslené   hlavní postavy a příčiny   jejich jednání). Navíc mi   rvala uši hudba v podání   elektronických varhánků...   Na druhou stranu pár   perfektně udělaných scén   kdy mrazí v zádech (třeba   ta výtahová) a dobře s   citem udělané efekty.
Porota (Runaway Jury)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2004
Strhující šachová partie   ze soudní síně, kde proti   sobě nehrají dvě strany,   ale vlastně tři. Film s   málo pravděpodobným dějem,   ale dobře se na to dívá.   Poprvé se v tomto filmu   herecky setkávají dvě   legendy a dávní přátelé -   Gene Hackman a Dustin Hoffman.
Rychle a zběsile (The Fast and the Furious)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.10.2004
Super káry, pěkný holky,   špatný film.
S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení (S.W.A.T.)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2004
Jako milovník dobrých   akčních nářezů jsem lehce   zklamán. Je to možná i   tím, že pověst o filmu mě   nabudila na větší   očekávání. Nelze popřít   skvělé filmařské řemeslo   (výborná kamera), avšak   chybělo mi cosi navíc -   něco zajímavého, nějaký   nápad, nějaký zvrat.   Škoda.
Samuraj (Zatōichi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2004
Na pozadí poměrně   banálního děje (tak   typického pro samurajské   filmy) se odehrává   neuvěřitelná koláž   zdánlivě nesouvisejících   scének, které v celku   tvoří kupodivu kompaktní   celek. Dramatické a místy   dojemné momenty se   střídají s téměř   groteskními minipříběhy a   po pravidelně vkládaných   opravdu špičkových   soubojích budete   nevěřícně hltat   závěrečnou velkolepou   taneční scénu.   Nepřehlédněte skupinu   maníků, která v rytmu,   mimochodem skvělé hudby,   okopává pole, křepčí v   dešti nebo staví dům.   Počítačem dokreslená krev   stříkající ze seknutých   nešťastníků dává na   zadek "kečupovým"   stříkancům Kill Billa.   Očekávané bojové   vyvrcholení filmu, souboj   slepého maséra Zatoičiho se   samurajem osobním strážcem,   se odehraje hned na dvakrát   během zlomku vteřiny -   super! Takový film může   natočit režisér, který   přesně ví, co chce.   Doporučuji!
Sekretářka (Secretary)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2004
Tak trochu zvláštní film,   alespoň pro mě. Téma jde   sice mimo moje cítění   normálního vztahu dvou   lidí, avšak přesvědčivé   a přesné herecké výkony   Maggie Gyllenhaalové a Jamese   Spadera mě vtáhly do děje.   Ač mohou upoutávky k filmu   znít třeba kontroverzně,   skutečnost je velmi   překvapivá svou citlivostí   a mírou vkusu. Doporučuji.
Shrek 2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2004
Každé pokračování filmu   se nevyhne srovnávání s   "jedničkou". V   tomto případě bohužel   dvojka, ač grafikou na   vyšší úrovni, na mě   zanechala horší dojem. Více   mi seděla jednička se svou   parodií na pohádkový svět   dětí než dvojka s parodií   na pohádkový svět   dospělých. Dvojku jsem   oproti jedničce   viděl/slyšel v původním   znění a mohu jen doporučit.
Snowboarďáci
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Jelikož už nejsem teenager   (škoda), moc mě   Snowboarďáci nechytli. Asi   třikrát jsem musel ocenit   dobrý vtip nebo dobře   zahranou scénku, ale jinak   průměr z české kotliny.   Více bodů jsem dal hlavně   za skvělou hudbu, která dala   filmu švih.
Spider-Man
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2005
Ze všech Super-manů,   Bat-manů a jiných X-maníků   je Spider-man zpracován asi   nejlíp. Komiksové   dokonalosti série Bat-mana   asi nedosahuje, ale svou   přímočarostí a   nekomplikovaností je to   zábavnější   pokoukáníčko. Vizuálním   efektům k dokonalosti ještě   něco málo chybí, ale i tak   jsem se docela pobavil.   Nezklamal Willem Dafoe, je   prostě skvělý padouch.
Spider-Man 2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2005
Chválím tvůrce filmu, že   zachovali kontinuitu z   prvního dílu. Měl jsem to   štěstí vidět oba díly po   sobě, a myslím si, že by se   z toho dal udělat jeden   opravdu dlouhý film. Dvojka   mě chytla víc, více se   přiblížila skutečnému   komiksu, takže mi nedělalo   problém zamhouřit oči i nad   totálními nesmysly, které   jsou povinnou součástí   komiksů. Dokonce jsem   překousl i srdcervoucí   morality (zvláště ty od   tetičky byly opravdu silné).   Jinak opravdu bezva   odreagovávací kousek.
Telefonní budka (Phone Booth)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2004
Neuvěřitelné, jaký   strhující film se dá   natočit, přičemž divák   sleduje po většinu času   pouze hlavního hrdinu v   jedné telefonní budce.   Skvělý střih, skvělá   kamera (tipnul bych si dvě   paralelní kamery), perfektní   Colin Farrell a skvělé   režisérovo vedení.   Atmosféra graduje každou   minutou a na konci filmu si   uvědomíte, jak rychle těch   80 minut uběhlo. Malou výtku   bych měl pouze k   závěrečnému překvapivému   rozuzlení, ale to nic   nemění na vynikajícím   celkovém dojmu.
Tenkrát v Mexiku (Once Upon a Time in Mexico)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Bezva pistolnická   střílečka. Chvilku se   člověk musí hledat, jak se   na tuto šílenost dívat.   Jelikož mám rád recese i   filmové, chytl jsem se   poměrně rychle a některé   pistolnické sekvence a triky   mě opravdu pobavily.   Nehledejte ve filmu nic víc,   než co vidíte, hlavně   nepřemýšlejte... není o   čem. Celý film táhne   hlavně Johnny Depp, ostatní   hvězdy jsou spíše do   počtu. Některá Johnnyho   trička v první půlce filmu   mě docela rozesmála, všimli   jste si jich?
Test (The Recruit)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2005
Nadprůměrný špionážní   film, u kterého si téměř   nevydechnete a musíte být   připraveni na samá   překvapení a zvraty. Všemu   se ve filmu ovšem taky   věřit nedá, je to prostě   malý test na diváky. Al   Pacino i Farrell   nepřekvapili, protože se u   nich dnes automaticky   očekávají výkony na   vysoké úrovni.
Válka světů (War of the Worlds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2006
Velké, opravdu velké   zklamání. Doufám, že   Spielberg musel tento film   natočit tak, aby se líbil   především američanům, aby   mohl hodně vydělat a pak pro   nás natočit opět něco   fajnového. Nevím, film mě   moc neoslovil (a to mám   sci-fi rád), něco mu   chybělo... Víc bodů dávám   pouze za pár fantastických   filmařských grifů, nejvíc   mě asi dostal   "točící" záběr   kolem jedoucího auta s   prchajícími hlavními hrdiny   po dálnici plné   nepojízdných aut.
Wasabi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2005
Výborná oddychová akční   komedie. Podíval jsem se na   ni kvůli Jean Renovi a   nelituji. Perfektní střih a   dobře dávkované hlášky   zajišťují filmu spád. Co   na tom, že je to přehnané a   úletové, hlavně že je   zábava. Drsňák Reno se   blýskl v krásné scéně,   když se u notáře   dozvěděl, že má dceru, to   jsem se opravdu kuckal. No a   pak "Momo" se svýma   kouzelnýma ušima, nemá   chybu.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178403
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10