Duben

Komentáře uživatele 18Vendula

18Vendula

18Vendula zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Vendula Svobodová

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 8
Frankenweenie: Domácí mazlíček (Frankenweenie)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2014
"Sparky,Ty žiješ !!!"
Temný, dojemný příběh od   Tima Burtona (jednoho z mých   nejoblíbenějších   režisérů - aneb ten, který   má vlastní styl a   nenalezneme v jeho filmech   kýč). Příběh vypráví o   chlapci jménem Victor, který   má jediného přítele -   svého psa Sparkyho, kterého   nade všechno miluje. Jednoho   dne se však stane hrozná   nehoda a Sparky umírá pod   koly auta. Victor,po ztrátě   jediného přítele ztrácí   chuť k životu. Když do   školy přijde nový učitel   vědy a zadá projekt, po   kterém výherce dostane cenu,   napadne Victora šílený   nápad, jak oživit svého   pejska. To se mu za pomocí   elektřiny podaří a Sparky   "oživne". Victor se   jej snaží schovat na půdě,   když ho ale spolužáci   spatří a přijdou na to, jak   se to Victorovi podařilo,   zneužijí toho a městu   hrozí nebezpečí...   Příběh si mě velmi získal   ,je to skutečně pěkné   dílko, avšak velmi ponuré -   na což jsme ale od Burtona   naštěstí zvyklí. Film je   černobílý, což je velice   zvláštní, ale k tématu se   to hodí , takže i za to   dávám filmu velké plus.   Musím přiznat, že u   některých scén jsem si i   pobrečela, například, když   Victor leží v posteli,   teskní po Sparkym a dal by   všechno za to, aby se mu   kamarád vrátil. Nebo, když   se Victor dívá na video   ,které se Sparkym natočil a   vzpomíná na něj. Celkově   je mé hodnocení velmi   vysoké... 10 bodů, ale   cítím, že oprávněně.
Grinch (The Grinch)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2014
66% ??! ...
Já osobně dávám 100% pro   film, který nádherně   vyobrazuje špatné lidské   vlastnosti. Komedie s Jimem   Carreym v hlavní roli.   "Přišel na svět, jako   všichni Kdovíci. Za   chladných nocí se malé   Kdovinky a Kdovíci snášejí   z nebe na svých   parapleštících." A   právě v jednom z   parapleštíků, byl Grinch.   Kdovík, který se tak moc   lišil od ostatních, i když   byl vychováván úplně   stejně. Jeho chůvy, které   ho šatili a starali se o   něj, ho učili milovat   Vánoce. Učitelku jednou   napadne, že by malí Kdovíci   a Kdovinky mohli sobě   navzájem vyrobit dárky k   Vánocům. A Grinch se   aktivně zapojil, vyrobil   dárek pro svojí milovanou   Martu Kdovíjakou. V hlavě mu   ale zněl hlas paní   učitelky: "Zítra vám   to všem musí   slušet..." A proto, že   Grinchovi už v osmi letech   rostli vousy,rozhodl se, že   je oholí strojkem,nevěděl   však , že ho to zoškliví.   Když druhý den na to   přišel do školy, dočkal se   jen výsměchu, utekl do hor a   od té doby ze srdce   nenáviděl Vánoce a   Kdovíky, nikdo ho nikdy už   neviděl. Když malá Cindy   Kdovínová pozve Grinche na   Kdoslavu, protože je   přesvědčená o tom, že mu   Kdovíci ukřivdili a on je   proto zlý, stane se z toho   jen pohroma. Grinch pořád   vymýšlí, jak Kdovíkům   překazit radost z Vánoc a   tak jim ukradne dárky, když   se převlékne za Santu. Však   po chvíli zjistí, že   Kdovíci nepotřebují dárky,   aby byli šťastní, radují   se i bez nich. Grinch najednou   ucítí něco zvlášního,   něco co ho hřeje zevnitř,   tlukot svého srdce. Vše   končí dobře a šťastně.   Líbí se mi poslední   rozhovor mezi maličkou Cindy   a Grinchem ... " Vaše   tvář je tak ... "   "Já   vím.Chlupatá..."   "Ne."   "Mastná?Smradlavá?Mám   uhra?" "Né.Je   hřejivá." ...   Ví,Kdovíci.Ví,co   říci.Vítejte nám   Vánoce.Ví,Kdovíci.Ví,co   říci.Vítejte zas po   roce.Vítáme Vás u   Kdovíků,vítáme Vás slovy   díku.Štědrý den, když   nastává,tak soused ruku   podává.Ví,Kdovíci,ví,co   říci.Vánoční čas   přichází.Ví,Kdovíci.Ví,c   o říci.Dneska jim nic   neschází. ... -   závěrečná koleda.
POkaždý se ráda usadím   s cukrovím u tohohle filmu na   Vánoce,minulý rok jsem u   něj zdobila stromeček a bylo   to velmi pěkné zpestření   večera.
Než jsem tě poznala (Me Before You)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2016
"Just live..!"
Milý britský snímek...
"Me before You"   - film, který mě rozplakal,   rozesmál a vyvolal ve mně   pocit štěstí. Když jsem   poprvé shlédla trailer na   tento film, říkala jsem si:   "Tohle je film jako   stvořený pro mě."   Nejen prostředí, kde se film   natáčel - Velká Británie,   kterou naprosto miluji,   překvapil mě i dalšími   maličkostmi jako sountrack k   filmu. Dva moji oblíbenci -   Ed Sheeran s písní   "Photograph" a   skupina Imagine Dragons se   svou skladbou "Not   today", která byla pro   film třešničkou na dortu u   závěrečných titulků.
Zpět k samotnému filmu a   jeho hodnocení. Po půl roce   čekání jsem se konečně   dočkala a přišla do kina   shlédnout společně se svým   přítelem snímek.
Musím zmínit jako první   herecký výkon herečky   Emilia Clarke, která jako by   se pro roli narodila. Její   krásná angličtina, mimika a   vtipný, ale nádherný   zevnějšek. Těžko by byla   nahraditelná. Trochu se   obávám českého dabingu -   pochybuji, že existuje   dabérka, která by ji   dokázala propůjčit hlas,   aby neklesla kvalita filmu.
Herec Sam Claflin byl   také úchvatný ve své roli.   Paralyzovaný - a jak mu tato   role seděla. Setkala jsem se   s ním už dříve ve snímku   "Love Rosie".
Snímek jednoznačně   patří k těm, které silně   doporučuji lidem, kteří   mají rádi   "jednoduché" filmy   o životě.
Shrekoleda (Shrek the Halls)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2014
Vánoce by bez Shrekoledy nebyly Vánoce
Shrekoleda je krátký   animovaný film,který se bude   líbit nejen dětem, ale i   dospělým. Já osobně se   nemůžu po každý   dočkat,až si Shrekoledu u   stromečku a cukroví   vychutnám. Jde o velmi   vtipné hlášky, u kterých   se budete popadat za břicho.   Shrek ,který poprvé oslaví   Vánoce se svojí rodinou   (Fionou a dětmi) si neví   rady a tak si jde pro radu do   obchůdku. Tam se mu do rukou   dostane kniha se všemi radami   na dokonalé Vánoce a jak to   dopadne podle Shreka ? Nechte   se překvapit ... Musím dát   plný počet bodů ,páč ani   není za co body strhávat.
Střihoruký Edward (Edward Scissorhands)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2014
"Nedokončil mě..."
Kdysi dávno žil starý pán   s velkým srdcem, bydlel ve   velmi starém domě na velkém   kopci. Byla to jeho   továrna,či co. Byl to   vynálezce a jednou, ho něco   napadlo. Dal robotovi život a   pojmenoval ho Edward. Dal mu   mozek a také vnitřnosti,   učil ho všemu a místo rukou   ,měl nůžky. Když je chtěl   konečně Edwardovi dát a   dokončit ho tak ,zemřel. A   Edward zůstal v tom domě   úplně sám. V tom městě   žila rodina a ta se Edwarda   ujala. Paní domu ,Peggy,   měla krásnou dceru ,do   které se Edward zamiloval. A   právě ta vypráví jako už   stará paní tento příběh   své vnučce. "Jak víš,   že ještě žije?"   "Nevím to,nejsem si   jistá. Ale věřím, že   žije. Víš, než k nám   přišel, tak nikdy   nesněžilo. A od té doby,   sněží. Kdyby tam teď nebyl   ,myslím, že by nepadal   sníh. Ještě dnes občas   tančí mezi vločkami."   ... říká své vnučce.   Tuhle romantickou fantasy   komedii z roku 1990 zná snad   každý. Opět jde o dvojici   Burton a Depp, která k sobě   sedí a měli by spolu   spolupracovat pořád.   Střihoruký Edward je velmi   krásný film, který   zbožňuju od dětství. Film   působí velmi melancholicky a   to je dobře. Dojemné filmy   totiž také patří k Timu   Burtonovy.
Temné stíny (Dark Shadows)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Okouzlující Depp v Burtonovým filmu
Komediální horor s   hvězdným obsazením Johnnyho   Deppa. Musím říct, že jsem   pokaždé moc nadšená, když   vidím v některém filmu Tima   Burtona krásného a velice   svůdného a talentovaného   herce Johnyho Deppa. Burtonovy   filmy mají temný   příběh,místy komediální   scénář a hlavně samé   bledé tváře. A jsem mu   vděčná, že do hlavních   rolí bledých a tajemných   mužů obsazuje právě   Johnyho Deppa, ať už mluvím   o filmu Temné   stíny,Střihoruký Edward   nebo Karlík a továrna na   čokoládu. Temné stíny mě   nadchly. Musím tady zmínit   moderní a skvěle pasující   hudbu, která mě dokázala   rozesmát, vtipné scény,   například, jak Barnabáš   stojí před zrcadlem a   čistí si své tesáky a v   zrcadle vidí pouze odraz   zubního kartáčku... vtipný   scénář,kdy si Barnabáš   plete Alice Cooper se   ženou.Myslím, že všechny   postavy mají něco do sebe a   jsou báječně   promyšlené,skvělý nápad s   mladou pubertální Carolyn,   která je svým chováním tak   zajímavá a vtipná   zároveň. Tehdy 14letou   herečku Chloe Moretz velmi   chválím za mimiku a pohyby.   Konec mě pohltil, scéna ,kdy   si Angelika vyrve srdce a   podává jej Barnabášovi se   slovy " Je Tvé... "   mě dostala. Tim Burton by s   podobnými filmy neměl nikdy   přestat, jsou báječné.
Twilight sága: Stmívání (Twilight)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2014
Velký rozruch pro nic.
I když jsem velkým   zastáncem upíří tématiky,   tak Stmívání mě   neoslovilo, natolik ,abych   musela šílet. Četla jsem   knihu, když mi bylo   nějakých 13let a vytvořila   jsem si vlastní svět, jak   vypadá Edward, jak se chová   Bella, ... Kniha je vážně   dobrá, alespoň první a   poslední díl. Ale film mě   docela zklamal. Už jen ta   ponurá modrá barva ve filmu,   ze které bolí oči -   katastrofa !Přecpáno   efektama ,které ve výsledku   nejsou nic moc. Paní   režisérka Hardwicková byla   zřejmě zaslepená   Edwardovým diamantovým   zářením, jinak si nedovedu   vysvětlit, jak ten film mohla   tak podělat ! Když si vezmu   výběr herců, tak je to   katastrofa číslo dvě.   Mladý Robert Pattinson se   podle mého nehodí na roli   Edwarda ani omylem, to ale   neznamená, že je to snad   špatný herec. Naopak ! V   roli Georgese, ve filmu   Miláček zazářil a role mu   opravdu sedla! S   představitelkou Belly,   Kristen Stewart jsem jako s   jedinou spokojená. Ti   ostatní   ,hrůza,hrůza,hrůza.   Scénář chvílemi až   trapný. Místy jsem   spokojená s hudbou a   exteriérem, ale to film   nikterak nezachrání. Dávám   6 bodů a myslím si , že by   to klidně mohlo být i míň,   ale pár věcí nebylo až tak   hrozných. Omlouvám se všem   bláznivým pubertálním   fanynkám předem, ale   myslím, že by to šlo   udělat mnohem lépe.
Upíří deníky (The Vampire Diaries)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Upíři všude kolem nás...
V posledních letech se   upíří tématika stala velmi   oblíbenou,ať už se jedná o   celovečerní filmy (Twilight   sága) nebo o seriály   (Upíří deníky,True blood).   Já osobně tomu hodně   fandím a vždy si udělám   čas, abych se na   "upíry" podívala.   Co se týče seriálu   "Upíří deníky",   byl natočen v roce 2009.   Tenkrát odstartovala první   série. První věc, ze které   jsem byla nadšená, byla   hlavní postava Elena   Gilbertová, kterou si   zahrála mladá,krásná a   talentovaná herečka Nina   Dobrev. I když musím   podotknout zajímavost, že   původně se štábu Nina   příliš nazamlouvala na roli   Eleny, ale když s ní   natočili scénu, kdy Elena   sedí na hřbitově,píše si   do deníčku a mluví s   vránou, doslova je šokovala   skvělým výkonem a role jí   byla s nadšením okamžitě   přidělena. Druhá věc,   která je na seriálu tak   báječná ,je hudba.   Například: One   Republic-Say,Cut-Plumb,Depeche   Mode-Enjoy the silen ,... A do   tetice je na seriálu skvělé   to, že na všechny herce se   dá dívat. Přiznejme si, že   se nám film/seriál víc   líbí, když jsou v něm   obsazení nadaní a krásní   herci.Určitě musím v první   řadě zmínit Ninu   Dobrev,Paula Wesleyho,Iana   Somerhaldera,Candice   Accolu,Josepha Morgana a mnoho   dalších. První série tedy   nastartovala hodně dobře.   Největší zlo je zlý bratr   Damon Salvatore, který tak   moc touží po krásné   Eleně, která své srdce dala   Stefanovi,mladšímu bratrovi   Damona. Ve druhé sérii se   přidává Katherine   Piercová, která páchá zlo   za zlem,navíc je to dvojnice   krásné Eleny a tak ji život   moc neulehčuje, v minulosti   si totiž Katherine pohrávala   s oběma bratry   Salvatorovými.Ve třetí   sérii páchá největší zlo   nesmrtelný hybrid Niklaus   Michaelson,přezdívaný   Klaus, i se svými   sourozenci.Čtvrtá série je   už více než komplikovaná,   tam se pro změnu všichni   obávají mocného čaroděje   Silase, který je pohřben i s   lékem proti upírství, ne   však na dlouho.Natáčí se   pátá série a některé   její díly jsou už k   dispozici ke shlédnutí. Pro   milovníky tohoto seriálu   doporučuji knihy : Stefanovy   deníky a Upíří deníky, i   když se od seriálu dosti   liší, stojí za to si je   přečíst.

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

20:10 - 21:05

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

28 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

8 minut již uběhlo
187 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

13 minut již uběhlo
92 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10