Duben

Komentáře uživatele derryl

derryl

derryl zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jan Uchytil

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 13
Addamsova rodina (The Addams Family)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2004
Rodinka jako vystřižená
Vždy když vidím celou tuto   rodinku pohromadě, zdá se   mi, že jsem se pomátl. Jak   jednají, jak se tváří,   vše je tak opravdové. Ano,   mám pocit, že Addamsova   rodina je rodina jako každá   jiná. I když je vše ve   filmu zobrazeno velmi   nadneseně, poznávám v   jejím chování něco   "lidského" a   pravdivého.

Nevím, jestli se právě   o to režisér snažil (snad   čerpal ze své vlastní   rodiny???), ale povedlo se mu   natočit úžasné dílo, jen   co je pravda.

Herecké výkony jsou   přímo úměrné skvělé   režii, hudbě i kameře.   Zvlástě Christina Ricci ve   své nejslavnější dětské   roli předvádí úžasné   "temné" kreace.

Jednoznačně   skvělá rodiná komedie pro   všechny generace. Všem   vřele doporučuji.
Comandante
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2004
Na Kubě se staříkem
Oliver Stone se vypravil na   Kubu a po tři dny sledoval   práci a soukromí Fidela   Castra... Diktátor si pana   režiséra pustil k tělu a   vznikl dokument, který není   moc objektivní, ale velice   zajímavý. Castro totiž   odpovídal na otázky   způsobem, který sám uznal   za vhodný, tudíž je to   spíše monolog   diktátorův.

Je však opravdu poučné   sledovat, jak ze sebe dělá   hvězdu a ani na okamžik   nezaváhá s odpovědí na   jakoukoli otázku   (utlačování obyvatel,   homesexuálové) a staví se   spíše do pozice přítele   všech a všeho.

Velmi rozporuplný   dokumentární film! Tak jako   všechna Stoneova díla.
Čarodějky z Eastwicku (The Witches of Eastwick)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2004
Nicholson jako ďábel! Wow!
Je to opravdu jízda! Jack   Nicholson, tři krásné   herečky (Cher, Susan Sarandon   a Michelle Pfeiffer) a   erotický a ďábelský náboj   v každém záběru... Tak si   představuji, že vypadá   vládce pekel. Mužný,   nezdolný a hlavně   inteligentí!

Muž, kterého si vysnili   tři ženy, aby vymodelovali   dokonalého muže. Jenže je   tu malý háček. Van Horn je   chce jenom pro sebe, a   nestrpí slovíčka typu NE,   NECHCI. A pak tu máme   městečko, které nestrpí   rozvedené paničky, které   uhání jeden muž. Musí tedy   nastoupit plán B a Mr. Devil   je odeslán tam, kam   patří!

Jeden   z těch filmů, které se   dají shlédnout tisíckrát a   přece v něm najdete vždy   něco nového a tak to má u   filmu být. Podle mne klasika.   Dávám 10!

Všem doporučuji.
Dračí doupě (Dungeons & Dragons)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.5.2004
Jak pokazit kultovní hru?
Zdá se, že v případě   tohoto "filmu" to   platí na 100 %

Kultovní hra Dračí   doupě, kterou hrají na   celém světě miliony lidí,   byla slibným základem,   avšak realizace se poněkud   zvrtla. Film bez scénáře, s   chabou režií, příšernými   hereckými výkony a podivnou   výpravou, to vše stačí k   tomu, aby pohřbil kult a   znechutil návštěvu kina.

Ještě jednou a   naposledy se ptám:   "Proč se někdo snaží   točit film, když neví, jak   uchopit kultovní   látku???"
Intimita (Intimacy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2004
Středeční milovaní   mladého páru je sexem beze   slov. Spalující touha je   však stáhla do svého lůna.   Na počátku film sexuální,   následuje melodrama, drama,   absurdita. A vše je herci   ztvárněno velmi realisticky,   nevázaně a na sto procent.   Skvost! A hlavně konec je až   neskutečný - opravdu se   rozcházejí?!?
Kill Bill 2 (Kill Bill: Volume 2)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2004
Tarantino je mistr!
V neděli jsem navštívil   film Kill Bill Vol. 2 a byl   jsem unešen. Mnoho jsem   nečekal, Kill Bill Vol. 1 byl   lepší Tarantinů film, ale   Vol. 2 je mistrovské dílo, i   když přiznávám, že bych   rád viděl oba filmy   pohromadě.

Vol. 2 je úplně jiný   film, někdo by řekl pomalý,   ale nikoli nudný. Výtečné   dialogy, režie, kamera, a   hlavně herecké výkony Umy   Thurman a Davida Carradina   jsou přímo skvostné.

Vše do sebe   skvěle zapadá a na plátně   funguje. Bezkonkurenčně   nejlepší film roku 2004   (tedy zatím)!

Díky Quentine!
Lepší pozdě nežli později (Something's Gotta Give)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2004
Láska v každém věku
A zase tu máme nový film s   Jackem Nicholsonem a Jack je   opět ve skvělé formě. Role   muže, který   "balí" mladé a   krásné slečny, je mu šitá   přímo na míru. Tak si asi   představuji, že se pan Herec   chová v soukromí.

Bouřlivák, který si   nepřipouští, že by mohl   šlápnou vedle... Když však   pozná matku své vyvolené,   je ztracen. Nejprve se   nesnáší, pak nenávidí,   ale nakonec je to bouřivý   milostný vztah. A aby nebyl,   když se zde střetnou herci   tak neuvěřitelně mistrní:   již zmiňovaný Nicholson a   Diane Keaton. Mezi nimi to   opravdu jiskří a mají co   hrát!

I když   lze filmu vytknout nepříliš   povedený a zdlouhavý konec a   jen letmo načrtnuté   charaktery vedlejších rolí,   nelze filmu nic vytknout. Je   to komedie pro starší   generaci, avšak narozdíl od   dnešních romantických   komedií je tento film   zábavný, a proto stojí za   shlédnutí! Tak se hezky   bavte!
Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2004
Poznej jak chutná blázinec
Mistrovské dílo Miloše   Formana a nejlepší film Jack   Nicholsna. Co jiného mohlo   vzniknout ze spolupráce   těchto úžasných lidí!

Blázinec jako   místo, kde vrchní sestra   jako diktátor omezuje   všechno živé a přitom   všichni jsou zde dobrovolně   a nemusejí zde být... I   když je film místy velice   depresivní, je zde i mnoho   světlých míst a závěr   filmu přímo dýchá   svobodou. I když hlavní   hrdina zemře, vysvobozen a   zachráněn. Brojení   hlavního hrdiny proti vrchní   sestře je symbolem odporu,   avšak sestra má zbraň   mocnější: nezlomnou   důvěru ve vlastní   rozhodnutí a instinkty. Je   ďáblem, nejhrůznější   bytostí, jaká kdy na   plátně byla.

A režisér vše zobrazuje   se zaujetím a citem, citlivě   je vedena také kamera, která   vše zobrazuje velice   pravdivě.
Herecké   výkony? Stoprocentí a   naprosto uvěřitelné! Je až   s podivem, jak se oba herci v   hl. rolích ztotožnili se   svými rolemi a Oscar za hl.   roli je pochopitelným   potvrzením jejich   mistrovství.

Mám Přelet moc rád,   doufám, že i Vy si ho   zamilujete.
Příběh Alvina Straighta (The Straight Story)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2004
Lynchova "zklidněná jízda" Amerikou
Již při první scéně filmu   a pomalých nájezdech kamery   na dům hl. hrdiny, se nechce   věřit, že je to náš   starý známý Lynch. Když   však postupujeme dále do   příběhu, je nám jasné,   že Lynch si tento jednoduchý   příběh vybral   záměrně...

Alvin S. je totiž   čiperný stařík, který se   nehodlá smířit s tím, že   je mu přes osmdesát let,   nedbá rady doktorů, dcery,   přátel a žije si vlastním   "mladickým"   životem. Je to rebel, rebel   bez příčiny. A v tom je   právě záměr režiséra   Lynche, chce dokázat, že i   stařík dokáže mít svá   tajemství, ale i srdce na   pravém místě. Když se   dozví o mozkové příhodě   svého bratra, s kterým již   delší dobu nemluví, ihned   se rozhodne ho navštívit.   Nezastaví ho ani dcera,   přátelé, ani skutečnost,   že nemá řidičský průkaz.   Proto "osedlá"   zahradní traktůrek a jede na   dlouhou a strastiplnou cestu   Amerikou. Na své cestě   pozná mnoho "zvláštně   obyčejných" lidí a   uvědomí si, že jeho dávná   roztržka s bratrem byla   velice malicherná...

David Lynch nám   dává naději, že i když   zestárnout musíme všichni,   tak nemusíme podléhat   depresím a spíše se na   stáří těšit.

Všem vřele doporučuji   absolvovat s Alvinem tuto   dalekou cestu, na jejímž   konci na každého čeká   naděje na lepší svět.
Terminátor 3: Vzpoura strojů (Terminator 3: Rise of the Machines)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2004
Arnie je zpět!
Bomba! Tak by mělo vypadat   každé pokračování   kasovních trháků. Je to   film sám o sobě, a i když   navazuje na zavedená klišé   přechozích dvou filmů, má   dostatek nadsázky i humoru.   Překvapí také dokonalými   triky a akcí (nejlepší je   honička s jeřábem a   hasičským autem). Všechny   složky filmu jsou (podle mne)   vyvážené a překvapí   solidní herecké výkony   (zvláště sebeparodující   výstupy Arnieho jsou   dokonalé).

I   když akční filmy nemám moc   v lásce, tento mne opravdu   dostal. A je jen dobře, že   ho natočil jiný režisér.   Film získal novou šťávu a   určitě jsme neviděli   poslední pokračování   T-série.

Opravdu: Arnie je zpět a   je to dobře! Jen tak dál.
Věčný svit neposkvrněné mysli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2004
Bomba!
Unikátní kombinace romance a   velmi vtipné komedie, jež si   nehraje na tzv. lepší film a   je svá, to se musí nechat.   Zároveň si zahrává s   našimi city. Nepředvádí je   v absurdních situacích, ale   vláčí je všedním   životem, povinostmi i   tužbami. Nápaditá zápletka   je přirozená, až se zdá,   že jsme ji už všichni   zažili, a mohu potvrdit, že   bych možná (za určitých   podobných okolností) jednal   stejně.

V tom   je právě scénáristické   eso Charlie Kaufman   vynikajcí: všední situace   zaobalit tak, aby vypadaly   unikátně a hlavně   uvěřitelně. Svit je tím   pádem film opravdový, ale   hlavně (jako romance)   nevšedně a báječně -   pohádkově úchvatný. Jeden   z mých nejoblíbenějších   filmů - romancí (spolu s   Casablancou, ano, Casablancou,   tak mě to dostalo).

Na závěř musím   vyzdvihnout výkony hlavních   hrdinou, Joela a Clementine v   podání Jima Carreyho a Kate   Winslet. Tento filmový pár   měl opravdu neuvěřitelně   skutečný náboj a kouzlo.   Ano, jiskřilo to mezi nimi.   Doufám, že se oba dočkají   nějaké nominace či ceny,   že ano, páni akademikové
Zběsilost v srdci (Wild at Heart)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2004
Jízda srdcem
Neuvěřitelný mix romance,   dramatu, erotiky, pohádky a   reality. Lynch umí vykouzlit   atmosféru, která se Vám   zavrtá pod kůži a nepustí   Vás. Budete věřit, že   Sailor a Lula svou zběsilou   jízdu opravdu úspěšně   dokončí a budou spolu až do   smrti, tedy dokud je smrt   nerozdělí.
Život je krásný (La vita é bella)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2004
Vynikající tragikomedie,   jež mistrně balancuje mezi   pláčem a smíchem, s velice   prostinkým dějem. Židovský   číšník je deportován s   malým synkem do   koncentračního tábora, aby   však uchránil dítě před   okolním hrůzným světem,   vymyslí si důmyslnou hru, ve   které je hlavní cenou tank!   Hrůza 2. světové války je   zde podána neuvěřitelně   lehce, jako by ani nebyla.

Život je krásný   je film, který Vás zahřeje   na duši a potěší Vás při   každém dalším shlédnutí.

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:35 - 15:25

30 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

14:30 - 15:25

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

35 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10