Duben

Komentáře uživatele meli4444

meli4444

meli4444 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 14
Adamova jablka (Adams æbler)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.11.2015
Syrové a studené jako ryby   ze severních moří a do toho   se ironicky mrazivě směje   hlas racka. Na dánské filmy   musí být nálada.   Psychologické, drsné a   překvapující drama se   spoustou uznávaných   dánských herců a černého   humoru, líbilo se mi to.
Amarcord
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2015
K tomuto krásnému filmu jsem   se dostala náhodou a   vzpomínky na něj doteď   nedovedu vytěsnit z hlavy. V   Amarcordu je vše, radost,   smutek, snění, touha,   komedie, drama... nenajdete   nic podobného a jedinou   dnešní hmatatelnou   připomínkou této krásné   pestré Felliniho vzpomínky   jsou stále rošťácké   modré oči Titta Bruno Zanina   který dodnes melancholicky   vzpomíná na natáčení
Ďáblové (The Devils)
 
Přidáno: 24.6.2015
Tento film mi přišel   příliš naturalistický,   syrový a krutý že jsem ho   nebyla schopna dokoukat ani do   poloviny. Jistě, takový ten   film má být ale pro slabší   žaludky je moc tvrdý.   Nesouhlasím s hlavsou, Reeda   stojí za to vidět nejméně   v devadesáti procentech   filmů ve kterých se objevil.   Snad vyjma jeho začátků o   kterých sám řekl ,,Opravdu   jsem byl tak špatný? a těch   pár filmů americké produkce   kde neměl dostatečný   prostor.
Den otců (Father's Day)
 
Přidáno: 24.6.2015
Přesně jak už psali   ostatní. Robin Williams ani   Billy Crystal nikdy nenahradí   P. Richarda a G. Depardieu ve   francouzském originálu. Den   otců jsem si pustila náhodou   a ještě z poloviny ale jen   deset minut mi stačilo k   tomu, abych tu napodobeninu   nevydržela shlédnout celou.   Snad by si ten film oblíbil   někdo kdo předtím neviděl   originál Otec a Otec.
Hannibal (Hannibal Brooks)
 
Přidáno: 24.6.2015
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů s   Oliverem Reedem. Drama s prvky   komedie. Neobvyklý námět,   krásný vztah Reeda se   slonicí... děj je pestrý a   chytlavý.
Hitlerova elita (Napola - Elite für den Führer)
 
Přidáno: 4.8.2013
Šoda, že není víc   takových filmů (co kvality a   hloubky se týče). Riemelt a   Schilling také stojí za   povšimnutí.
Kabaret (Cabaret)
 
Přidáno: 4.8.2013
Legendární film, někdy   lituji, že jsem ho viděla   teprve ve svých čtrnácti   letech a nemohla si jeho   význam užít naplno, v mysli   mi tudíž utkvěla spíš jen   scéna nacistického   zpěváčka Olivera   Collignona, zpívajícího   hlasem Mark Lamberta (který   měl původně být oním   zpívajícím mladíkem   Hitlerova mládí, ale odmítl   se nechat obarvit pro film na   blond) píseň (složenou   speciálně pro muzikál)   Tommorrow Belongs To Me.
Kde je Albert? (Fun Size)
 
Přidáno: 14.7.2014
Příjemný film, nejprve jsem   čekala nějakou bezduchou   komedii, ale výsledek mě   mile překvapil. Hodná   intelektuálka Wren nejde o   Hallowenu nahánět kluky,   nýbrž svého němého   obtloustlého bratra.   Příběh i zpracování filmu   mi trochu připomíná komedie   pro mladé z osmdesátých let   ( Volný den Ferrise   Buellera). Odehrává se tu   několik dějových linií-   Wren s kamarády, Albert a   Wrenina (a Albertova) máma,   která ze sebe dělá   puberťačku. Občas mi   přišlo, že postavy se moc   rozkecávají, naopak Albert   překvapí určitou   roztomilostí a   oduševnělostí, což se u   většiny dětských herců   nestává tak často.
Poslední císař (The Last Emperor)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2016
Obdivuhodný film, po prvním   shlédnutí v nás zanechal   hluboký dojem. Děj je   realistický, místy poetický   a je v něm dobře vykreslena   psychologie postav. Po dvou a   půl hodinách jsem se   spěchala podívat na obal dvd   abych potvrdila své domnění   že film byl náležitě   oceněn. A byl. Devíti   Oscary.
Prokletí vlkodlaka (The Curse of the Werewolf)
 
Přidáno: 24.6.2015
Tímto filmem se Oliver Reed   proslavil. V rozhovoru na   konci sedmdesátých let ho   uvedl jako jeden ze svých   nejoblíbenějších filmů   a... opět jedna z klasik   která se zde nedá sehnat
Rebelka (Brave)
 
Přidáno: 4.8.2013
Krásná animace (zaujaly   především Meridiny vlasy)a   originální příběh- snad   poprvé jsem narazila na   příběh s princeznou, ve   kterém nejde o získání si   srdce princezny, či prince,   přičemž zmínění   jmenovaní spolu pak žijí   šťastně až do smrti.
Rocky Horror Picture Show (The Rocky Horror Picture Show)
 
Přidáno: 4.8.2013
Když jsem na ten film padla   úplnou náhodou a zhlédla   ho, nejprve jsem nevěděla,   jestli se mám smát, nebo   brečet. Pak mi došlo, že   tvůrcům šlo nejspíše o   to, šokovat diváka a nechat   volný průběh svým   uměleckým tendencím.   Každému se samozřejmě   líbí něco jiného, ale s   přihlédnutím k faktu, že   muzikál je natočen v době a   duchu tzv. šílených 80´s   je jeho obsah a vizáž zcela   (ne)pochopitelná. Myslím,   že muzikál je milým   rozptýlením pro všechny,   kterým nevadí kapička   úchylnosti v kultovním   balení.
Royal Flash
 
Přidáno: 24.6.2015
Hvězdně obsazená komedie od   režiséra tří mušketýrů   Richarda Lestera. Ve filmu se   mihnou známé herecké   tváře- Malcolm McDowell,   Oliver Reed, Alan Bates,   Florinda Bolkan, Brit   Ekland... přehlídka hvězd a   vtípků podobně jako v   mušketýrech. Příjemná   komedie s trochou satiry a   reálnými lokacemi.
První film od R. Lestera   který jsem viděla v   pubertálním věku a stačilo   mi to abych se stala   fanouškem Reeda a McDowella.
Zamilované ženy (Women in Love)
 
Přidáno: 24.6.2015
Jeden z mnoha u nás   nesehnatelných filmů. Ráda   bych ho viděla- nejen kvůli   slavné nahé zápasnické   scéně ( snad první vůbec)   kterou si Reed sám vynutil a   která se natáčela v jeho   vlastním sídle Broome Hall.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10