Zari

Komentáře uživatele prvec

prvec

prvec zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 9
Lautrec
 
Přidáno: 9.10.2014
Poezie, mizérie, Bohéma
Krásný film plný barev,   života a umění. Možná   trochu příliš barevný, ale   možná o to zajímavější.   Montmartre na vrcholu   slávy... Magnifique
Nejlepší ženská mého života
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2013
Inteligentní zábava
Velmi vtipný film,   příjemné podívání,   standardní herecký koncert   pana Sováka. Zajímavé   oživení v podobě   vnitřního hlasu hlavního   hrdiny.
Pestrobarvec petrklíčový (The Duke of Burgundy)
 
Přidáno: 7.5.2015
Hm
Asi jsem měl velká   očekávání nebo nestačím   na tak vysoké umění, ale z   filmu jsem moc nadšený   nebyl.
Čekal jsem   skrytý náboj, jako se   podařil třeba ve Blue   Velvet, ale nic takového se   nedostavilo. Ani film nebyl   natolik zvláštní, aby ve   mně zanechal stopu, o které   bych byl nucen pořád   přemýšlet jako třeba u   filmu Max moje láska.   Rozhodně je tam ale pár   zajímavých filmových   momentů a záběrů,   nicméně bych na film znovu   nešel.
Pošetilost mocných (La folie des grandeurs)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2016
Výtečná komedie
Všechno už tu bylo napsáno.   Skvělá komedie, jenom   oficiální text distributora   uvedený tady na FDb má   úplně jiný konec, než ve   filmu skutečně je. Odkud to   vzali by mě opravdu   zajímalo.
Romeo a Julie (Romeo and Juliet)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2016
Nádherný film
Až na tak trochu beatnický   účes Romea je tento film   naprosto úžasný.   Balkónová scéna úplně   tryská láskou a krása   Olivie Hussey jako Julie je   opravdu dechberoucí. Velmi mi   připomíná mladou Nastěnku   z Mrazíka, ať už zní toto   přirovnání jakkoliv   nepatřičně.
Teorie tygra
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2016
Příjemný film
Dobře natočený film. Byť   neobsahuje žádné dějové   zvraty nebo překvapení, je   plný pravdivých scének že   života, kterým je milé se   zasmát, i když by mnohdy   byly k zamyšlení. K tomu ale   film nijak nenutí.
V   jedné recenzi na ČSFD se   přispěvatel rozčiluje, že   jde 'o nejvíce misogynní   film co snad kdy viděl', ale   to si buď dělá srandu anebo   je to sufražetka schovaná   pod mužskou identitou.
Já jsem se velmi dobře   bavil, moje žena zjevně taky   a nebyla vůbec pohoršená.   Mnoho z nás si ve   vykreslených situacích najde   něco, s čím se už v   životě setkal, i když asi   ne v tak koncentrované   podobě. Ale od toho přece   máme filmy!
Ucho
 
Přidáno: 12.1.2013
Ucho
Krásně natočený film,   běhá mi při něm mráz po   zádech. Špičkové výkony   paní Bohdalové a pana   Brzobohatého.
Ulička hanby (Walk of Shame)
 
Přidáno: 30.10.2016
Ztráta času
Velmi chabé zpracování   celkem zajímavého námětu,   který by se dal krásně   rozvinout do hezké   podívané. Nepodařilo se.   Nehodí se ani jako   oddychovka.
Zkáza krásou
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2016
Známý příběh, kvalitní zpracování
Byť všichni tento příběh   notoricky známe a v dokumentu   nás tedy nemůže nic   překvapit po obsahové   stránce, pak jeho zasazení   do kontextu doby,   soustředění se na   zajímavé detaily že života   herečky a kombinace   dokumentárních záběrů,   čtení ze vzpomínkových   knih a uryvků z filmů,   především zahraničních,   dělá z tohoto filmu   nesmírně kvalitní celek,   který mi zůstane v hlavě,   aniž bych o to usiloval.   Velmi dobré je využití   velmi podobného hlasu   neherečky k načtení   pasáží z memoárů -   každý z nás aspoň na   chvilku přemýšlel, jestli   je to hlas Baarové nebo   není. Před tímto dokumentem   jsem byl najisto   přesvědčen, že vzápětí   půjdu i na Renčův hraný   film a velmi se mi líbilo   náhodné načasování   premiér obou snímků,   protože se mohou hezky   doplnit, ale teď si vůbec   nejsem jistý a obávám se,   že bych si mohl zkazit chuť   - tím nemám na mysli možnou   nekvalitu Renčova snímku,   ale srovnání živého obrazu   dokumentu s fikcí hraného   filmu.

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

12:25 - 12:50

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

12:20 - 12:50

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

44 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

29 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce