Duben

TV Program - Neděle 9. dubna

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
05:10
Gizzi Erskinová a korejská kuchyně (6)
Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publ...

Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publicistka Gizzi Erskine, specializovaná na gastronomii a píšící pro deník The Independent, patří mezi největší ochránce korejské kuchyně na světě. Nyní nám ukáže, odkud všechny ty chuťově mimořádně markantní pokrmy pocházejí -- a jak si je může každý sám snadno uvařit. Gizzi ve své jihokorejské kuchyni předvede divákům krůček za krůčkem, jak se připravuje Bibimbap a Kimcshi, ale zároveň nám bude vyprávět i o tom, jakou roli hrají v korejských dějinách a kultuře.

05:35
Irské jídlo Paula Flynna (6)
Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty...

Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty, aby tak napomohl opětovnému růstu zájmu o pokrmy připravené z kvalitních domácích surovin. Flynn se snaží o rozpoutání kulinářské revoluce. Skloubením naprosto základních ingrediencí a tradičních irských receptů vyjadřuje svou úctu k pokrmům domácího charakteru, které „obléká” do moderního hávu. „Myslím si, že je důležité, aby bylo v kuchyni vyhrazeno stálé a přední místo pro ingredience, kterými jsme se my, Irové, kdysi ve světě proslavili. Musíme změnit svůj dnešní přístup k těmto kulinářským komponentům, neboť jedině tak můžeme dospět k modernímu irskému kuchařskému umění, jedině tak budeme doma vařit dobrá irská jídla -- v trochu modernizované podobě. To je tématem tohoto seriálu. Protože revoluce musí pochopitelně začít ve vlastní kuchyni, na vlastním rodinném stole. A já každému ochotně poradím, jak na to.”

06:00
Sweet Boy (9)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ...

Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality.Nepřátelům sladkého nepřístupno!

06:30
Babiččino cukroví II (10)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným...

Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí.

07:00
Teleshop
05:00
Doma v cizině (4)
Nový pořad televize Spektrum Home nás zavede mezi cizince, kteří dlouhodobě žijí v Maďarsku, již se ...

Nový pořad televize Spektrum Home nás zavede mezi cizince, kteří dlouhodobě žijí v Maďarsku, již se tu zařídili nastálo, ale svoje domácí mikroprostředí a gastronomické nároky přesto podřizují autentickým zvyklostem své původní vlasti. Mohou to být Švédi, Italové, Angličané, Číňané. Jak je zařízen jejich byt a co vaří? Jaké předměty jsou pro ně nezbytné, protože si na ně zvykli už kdysi na „rodné hroudě”? Seriálem diváky provází frontman skupiny Quimby a moderátor pořadu Celebyty, Líviusz Varga.

05:30
Klub designérů (5)
Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuá...

Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuální ztvárnění celých měst.V novém televizním seriálu z původní produkce Spektrum Home se budete moci seznámit s mladými maďarskými výtvarníky, kteří nejenže obohatili oblast užitého umění něčím novým a zajímavým, ale navíc si tím vydobyli úspěch i za hranicemi své vlasti.Kromě toho bude v každém dílu vystupovat stálý znalec (mladý odborník na otázky designu), který nám jednak každého tvůrce, jemuž je věnován daný medailon, pomůže zasadit do mezinárodního a/nebo uměleckého kontextu, jednak také pohovoří o základních pojmech designérského oboru, jež se v tom kterém dílu vyskytnou, jakož i o souvisejících mezinárodních trendech a konkrétních příkladech.

05:45
Klub designérů (6)
Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuá...

Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuální ztvárnění celých měst.V novém televizním seriálu z původní produkce Spektrum Home se budete moci seznámit s mladými maďarskými výtvarníky, kteří nejenže obohatili oblast užitého umění něčím novým a zajímavým, ale navíc si tím vydobyli úspěch i za hranicemi své vlasti.Kromě toho bude v každém dílu vystupovat stálý znalec (mladý odborník na otázky designu), který nám jednak každého tvůrce, jemuž je věnován daný medailon, pomůže zasadit do mezinárodního a/nebo uměleckého kontextu, jednak také pohovoří o základních pojmech designérského oboru, jež se v tom kterém dílu vyskytnou, jakož i o souvisejících mezinárodních trendech a konkrétních příkladech.

06:00
Teleshop
06:15
Ars Vaticana (16)
Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. V šestnáctém díle se můžete těšit na ...

Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. V šestnáctém díle se můžete těšit na reportáže "Gobelíny, drama dějin" a "Velkolepé fontány"

06:25
Česká věda
Magazín Akademie věd České republiky
06:40
ARTBITR - Kulturní magazín (36)
O filmové ceně LUX
06:50
Jak potkávat svět (49)
S Pavlem Žalmanem Lohonkou
06:05
film
minih50226minih50226
Rosamunde Pilcherová: Nebo nad Cornwallom

Další díl/opakování:
08.01.2024 v 20:00 (Prima LOVE)
09.01.2024 v 09:05 (Prima STAR)
11.01.2024 v 11:50 (Prima LOVE)


Romant. film N (2005).
 
TV program: Cornwallská romance (Rosamunde Pilcher - Der Himmel über Cornwall)
TV Paprika
08:00
Pečeme s Marthou Stewartovou III (12)
Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s...

Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s diváky podělí o nejšikovnější tipy související s pečením, aby je jaksepatří povzbudila a aby si sami doma vyzkoušeli svůj pekařský a cukrářský talent. Jak připravit skvělý moučník — skoro z ničeho? Základem kurzu jsou klasické recepty, které Martha zmodernizovala, a inovační prvek tu představuje způsob, jak svérázně Martha při pečení všem dobře známých druhů zákusků kombinuje chuti a ingredience.

08:30
Škola vaření Marthy Stewartové IV (12)
Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným ...

Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným suverénní vládkyní všech kuchyní, která má v zásobě hromadu tipů a kuchyňských triků pro amatérské kuchaře, ať už jde o úplné začátečníky, nebo o ty, které se kolem sporáku pohybují již o něco zkušeněji. Vzor všech hospodyněk začíná klasickými recepty, jejichž prostřednictvím uvede velevážené publikum do světa hřejivě domácích, ale zároveň neuvěřitelně dráždivých pokrmů, ve kterém již bezmála tři desetiletí sklízí královskou slávu a úspěchy na mezinárodní úrovni.

09:00
Gizzi Erskinová a korejská kuchyně (7)
Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publ...

Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publicistka Gizzi Erskine, specializovaná na gastronomii a píšící pro deník The Independent, patří mezi největší ochránce korejské kuchyně na světě. Nyní nám ukáže, odkud všechny ty chuťově mimořádně markantní pokrmy pocházejí -- a jak si je může každý sám snadno uvařit. Gizzi ve své jihokorejské kuchyni předvede divákům krůček za krůčkem, jak se připravuje Bibimbap a Kimcshi, ale zároveň nám bude vyprávět i o tom, jakou roli hrají v korejských dějinách a kultuře.

09:30
Irské jídlo Paula Flynna (7)
Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty...

Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty, aby tak napomohl opětovnému růstu zájmu o pokrmy připravené z kvalitních domácích surovin. Flynn se snaží o rozpoutání kulinářské revoluce. Skloubením naprosto základních ingrediencí a tradičních irských receptů vyjadřuje svou úctu k pokrmům domácího charakteru, které „obléká” do moderního hávu. „Myslím si, že je důležité, aby bylo v kuchyni vyhrazeno stálé a přední místo pro ingredience, kterými jsme se my, Irové, kdysi ve světě proslavili. Musíme změnit svůj dnešní přístup k těmto kulinářským komponentům, neboť jedině tak můžeme dospět k modernímu irskému kuchařskému umění, jedině tak budeme doma vařit dobrá irská jídla -- v trochu modernizované podobě. To je tématem tohoto seriálu. Protože revoluce musí pochopitelně začít ve vlastní kuchyni, na vlastním rodinném stole. A já každému ochotně poradím, jak na to.”

10:00
Dva hladoví námořníci II (22)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special...

Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří.

11:00
Bocuse d’Or - Nejlepší moderní gastronom... (2)
V tomto našem seriálu seznámíme diváky stanice TV Paprika s jednou z nejprestižnějších, a navíc podl...

V tomto našem seriálu seznámíme diváky stanice TV Paprika s jednou z nejprestižnějších, a navíc podle všeobecného mínění i nejnapínavější kuchařskou soutěží na světě, která se pořádá pod názvem Bocuse d’Or. Uděláme to tím způsobem, že budeme sledovat cestu maďarského soutěžícího od domácího kvalifikačního kola přes jeho všestrannou přípravu na světové závody kuchařských mistrů, jež trvala několik měsíců, až do evropského výběrového kola, na jehož konci se ukáže, zdali si maďarský účastník vybojuje cestu do Lyonu. V pořadu dostanou také slovo nejvýznamnější a neznámější představitelé světa maďarské gastronomie a budou hovořit nejen o konkrétním domácím závodníkovi, ale i o celé soutěži. Do regionálního finále se dostane ten maďarský reprezentant, kterému se 18. února 2016 podařilo vyhrát celostátní finále. V tomto bodě začíná náš film. Dnes už víme, že má slibné pokračování, ale prozatím nepředbíhejme...

11:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (10)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě...

Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic.

Spektrum Home
09:00
Green Team (1)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi ná...

Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné.Jaro:Náš původní zahradnický seriál se začne vysílat v dubnu a hned vám poslouží spoustou praktických rad; mimo jiné vám také připomene, jaké práce je nutno na jaře v zahradě vykonat.Léto:Všechno už pěkně roste, rostlinky se mají k světu, ale zahradník má i tak ještě plné ruce práce. Experti seriálu z naší vlastní produkce, Mark a Tibi, jsou s vámi a udělí vám další užitečné rady. Naučí vás správně zalévat a mnoho dalších věcí – dozvíte se například i to, jak se staví zahradní besídka!Podzim:Na podzim mají zahradníci nejvíce napilno: Mark a Tibor, zkušení odborníci vystupující v seriálu z naší vlastní produkce, se diváků ujmou a pomohou jim se všemi pracemi, které si podzimní zahrada vyžaduje.Zima:Venku je čím dál tím chladněji, ale seznam činností, které se týkají pokojových rostlin a květin, je pořádně dlouhý. Mark a Tibi vám ukáží, jak si můžete na zimu přeměnit obývák v opravdovou rajskou zahradu a jak docílíte toho, aby i v tom nejstudenějším ročním období byly vaše rostlinky ve vynikající formě.

09:15
Zahradníkův svět (23)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p...

Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad.

09:50
Skvělé nápady pro malé zahrady (1)
Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahra...

Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahradníky amatéry, kteří všichni usilují o to, aby malý pozemek, jenž jim říká pane, přeměnili v zelený ostrůvek svých snů. Monty poskytne divákům další nápady k co nejlepšímu využití malých ploch -- ať už jde o uzoučké balkony, miniaturní předzahrádky nebo třeba střešní terasy.

11:00
Na chalupě – Austrálie III (3)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě ...

Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení.

TV Noe
08:15
P. Vojtěch Kodet - Postní obnova
Vjezd do Jeruzaléma
08:55
Papuánské Velikonoce
Květná neděle
09:20
Večeře u Slováka
6. neděle postní
10:00
Mše svatá Květné neděle z Vatikánu
Přímý přenos bohoslužby Květné neděle s papežem Františkem z baziliky sv. Petra v Římě
Doma
08:45
zábava
Šperkománia
10:25
seriál
minih86573minih86573
Rebelka z predmestia

Další díl/opakování:
24.05.2018 v 01:35 (Doma)
25.05.2018 v 01:40 (Doma)
28.05.2018 v 08:30 (Doma)
29.05.2018 v 01:55 (Doma)
30.05.2018 v 01:30 (Doma)
31.05.2018 v 01:30 (Doma)
01.06.2018 v 01:20 (Doma)
04.06.2018 v 08:25 (Doma)

II (7, 8/22)
Komed. seriál USA (2012-2013).
 
TV program: Zajatci předměstí (Suburgatory)
11:45
seriál
minih126082minih126082
Druhá šanca

Další díl/opakování:
03.12.2017 v 11:45 (Doma)
09.12.2017 v 11:45 (Doma)
10.12.2017 v 11:45 (Doma)
16.12.2017 v 11:50 (Doma)
17.12.2017 v 11:50 (Doma)

II (14, 15/16)
Seriál USA (2012-2013).
 
TV program: Necessary Roughness


TV Paprika
12:00
Líný šéf (5)
Líný mistr kuchař, Simon Lamont, cestuje po Irsku a vaří vynikající jídla, jejichž výhodou je, že se...

Líný mistr kuchař, Simon Lamont, cestuje po Irsku a vaří vynikající jídla, jejichž výhodou je, že se připravují snadno a rychle. Na rozdíl od účinkujících mnoha jiných kulinářských show náš kuchař všechno zjednodušuje, aby mohlo být jídlo uvařeno bez velkého úsilí a aby mu zbyl čas ukázat nám nejkvalitnější produkty, které si lze v Irsku opatřit. Simon nám prozradí tajemství rychlé přípravy chutných jídel; podělí se s námi o takové tipy, triky a blesková řešení, díky kterým můžeme i složitější jídla uvařit velmi lehce, a dokáže nám, že klidně můžeme vařit líně, a přesto není důvod, abychom se museli smiřovat s oslabeným chuťovým zážitkem.

12:30
Prostě italské (3)
Italská kuchyně v tom nejlepším světle! Spolupracují: Michela, Romina a Emanuela, sestry Chiappovy. ...

Italská kuchyně v tom nejlepším světle! Spolupracují: Michela, Romina a Emanuela, sestry Chiappovy. „Wales a Itálie, rodina a jídlo; pro nás byly tyto čtyři pojmy, které od sebe navzájem nedokážeme oddělit, rozhodujícími faktory v době našeho dospívání. Tatínek vždycky říkal, že v našem životě se nejdůležitější věci odehrávají u stolu, ať už stojí v našem waleském domově nebo někde v pahorkaté krajině naší rodné severoitalské vesnice, kam dodnes jezdíme s velkou radostí odpočívat. Stůl, to je ústřední bod, kolem kterého žijeme svůj rodinný život, místo, kde jídla vlastnoručně připravujeme i konzumujeme.”

13:00
Ebbyna islandská kuchyně II (3)
Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si ...

Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si zamilují diváci všech věkových kategorií. Celým seriálem se táhne jako ona příslovečná červená nit duch zdravého stravování a ekologického myšlení. Vášeň a láska, tyto dvě neodmyslitelné součásti Ebbina vaření, diváky snadno nakazí. Už po zhlédnutí jednoho dílu se pravděpodobně sami chopíme hrnce nebo pánve!

13:30
Rachel Allenová - deník pekařky (1)
Pod tímto názvem se budev vysílat zbrusu nový seriál, ve kterém nám Rachel s využitím svých osobních...

Pod tímto názvem se budev vysílat zbrusu nový seriál, ve kterém nám Rachel s využitím svých osobních zkušeností předvede, jak důležitou roli může hrát -- a také hraje -- cukroví v životě lidí, keří udržují hodně rozvětvené příbuzenské a přátelské styky. Rachel přesvědčí diváky o tom, že význam dortů a jiných sladkostí je mnohem širší, než naznačuje jejich všeobecně známá role v souvislosti s tradičními svátky. „Deník”, který si vede, nás upozorní na bezpočet životních situací – od velkých rodinných setkání až po posezení při kávě s kamarády – jejichž lesk se dá mistrovským cukrářským dílem dále zvýšit. Ať už jsme kdekoli a děláme cokoli, Rachel nám dokáže, že se prostě ke každé náladě, ke každému okamžiku, ať už se vyznačuje jakoukoli atmosférou, najde odpovídající moučník. Jen si vzpomeňme na muffin, cupcake, brownie, blondie, na úchvatné třívrstvové dorty nebo piškotové řezy, které se nedají pokazit. V seriálu uslyšíme množství užitečných nápadů týkajících se polevy a zdobení dortů, pečení a servírování. A nejenže dostaneme dobré rady, sami budeme moci navíc odkoukat tajemství výroby zákusků, na které jsme si stejně už dávno brousili zuby. A tímto způsobem položíme první stabilní základy, na kterých může časem vzniknout náš vlastní cukrářský deník.

14:00
Vaříme doma s Jamie Oliverem (2)
Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdroj...

Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdrojích rozkoše, které všichni tak zbožňujeme. O těch částech kuchyňských výtvorů, které vyvolávají nostalgické vzpomínky, připomínají nám tradice a všechno, co jsme si v dětství zamilovali. Kromě povinnosti dodržení patřičných kuchařských obřadů staví do popředí hlavně takové pokrmy, které člověka dovedou vzpružt a spravit mu náladu. Ať už hovoříme o králi hamburgerů, případně o dokonalém sýrovém toastu, pastýřském koláči, lasagních, kyjevském kotletu nebo raviolích po boloňsku, nový Jamieho pořad je nabitý inovovanými recepty klasické kuchyně, nostalgickými pochoutkami představujícími symboly domácího krbu a staromódními dezerty, jako je dort Pavlova nebo lepivý karamelový puding. Seriál se natáčel v kruhu Jamieho přátel a rodinných příslušníků – a tak pochopitelně nemohly chybět ani děti: Poppy, Daisy, Petal a Buddy. Dějištěm byl kuchařův dům v Essexu a zaručujeme vám, že v tomto pořadu se s vámi váš oblíbený šéf bez váhání podělí o své inspirující nápady, vynikající tipy, odvážné kulinářské kombinace a také samozřejmě o pár velice šikovných kuchyňských triků!

15:00
Moučníky od skutečného mistra
Michel Roux, talentovaný mistr kuchař a majitel restaurantu Le Gavroche, oceněného Michelinovými hvě...

Michel Roux, talentovaný mistr kuchař a majitel restaurantu Le Gavroche, oceněného Michelinovými hvězdami, nás v tomto pořadu zavede k výchozímu bodu své profesionální cesty kulinářskou říší. Je to příležitost, aby i televizní diváci zevrubně poznali umění, které se skrývá za dokonale vyhlížejícími a lákavými sladkými pochoutkami, aby pochopili podstatu řemeslných výzev a neodolatelných svodů tohoto věčně živého oboru. Mimořádně poutavý dokumentární film zkoumá těsný vztah mezi člověkem a pečivem, respektive mezi člověkem a cukrářskými výrobky, částečně z historického a částečně z gastronomického hlediska. Všichni můžeme být také očitými svědky procesu, v rámci kterého Michel stvoří sladký ráj s pomocí svého oblíbeného cukroví z dětství, úžasných věží ze svatebních vdolků croquembouche, na které jako by ani neplatila gravitace, dortových kreací vytvořených v duchu nového pojetí historických pracovních postupů, jakož i směsi neobvyklých starých receptů a nejlepších výtvorů odvážného moderního cukrářství.

Spektrum Home
12:00
Na chalupě – Austrálie III (4)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě ...

Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení.

13:00
Renovujeme víkendové domy (3)
I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě...

I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě… Není tedy divu, že její krášlení a údržba obvykle leží na bedrech hlavy rodiny, která si s tím poradí podle svých schopností, někdy hůře, jindy lépe, i když dělá co může. Ale jestliže jeho kutilský výkon zkolauduje tým odborníků, jistě se od nich bude mít čemu přiučit a pozná, kde se případně stala chyba. Sledujte náš seriál, abyste se typickým chybám a zradám vyhnuli předem.

13:30
Renovujeme víkendové domy (4)
I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě...

I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě… Není tedy divu, že její krášlení a údržba obvykle leží na bedrech hlavy rodiny, která si s tím poradí podle svých schopností, někdy hůře, jindy lépe, i když dělá co může. Ale jestliže jeho kutilský výkon zkolauduje tým odborníků, jistě se od nich bude mít čemu přiučit a pozná, kde se případně stala chyba. Sledujte náš seriál, abyste se typickým chybám a zradám vyhnuli předem.

14:00
Úžasné vodní domy (5)
Podívejme se, jak to dopadne, když zbožňování vody kombinujeme s fantazií a inovačními schopnostmi! ...

Podívejme se, jak to dopadne, když zbožňování vody kombinujeme s fantazií a inovačními schopnostmi! Majitelé příbytků kouzelně umístěných na vodních březích, které vám představí náš seriál, vytvořili úchvatné vodní domovy pro sebe a svou rodinu. Pojem vodní břeh tu však musíme chápat v nejširším slova smyslu; někdy je to jen okraj vodního valu podobného hradnímu příkopu, jindy zase pomalu bublajícího potoka protékajícího celým domem, případně pohádkový vodní park vzadu v zahradě... Stavby, které na obrazovce uvidíme, rozšíří náš obzor, protože v blízkosti vody se dá žít i jinak, než jak jsme si to dosud představovali.

15:00
Úžasné vodní domy (6)
Podívejme se, jak to dopadne, když zbožňování vody kombinujeme s fantazií a inovačními schopnostmi! ...

Podívejme se, jak to dopadne, když zbožňování vody kombinujeme s fantazií a inovačními schopnostmi! Majitelé příbytků kouzelně umístěných na vodních březích, které vám představí náš seriál, vytvořili úchvatné vodní domovy pro sebe a svou rodinu. Pojem vodní břeh tu však musíme chápat v nejširším slova smyslu; někdy je to jen okraj vodního valu podobného hradnímu příkopu, jindy zase pomalu bublajícího potoka protékajícího celým domem, případně pohádkový vodní park vzadu v zahradě... Stavby, které na obrazovce uvidíme, rozšíří náš obzor, protože v blízkosti vody se dá žít i jinak, než jak jsme si to dosud představovali.

TV Noe
12:00
Polední modlitba
Zveme vás k polední modlitbě
12:20
V souvislostech (180)
Komentované aktuální téma
12:40
Zpravodajský souhrn uplynulého týdne
Zpravodajské Noeviny a Terra Santa News
13:25
Cesta k andělům (95)
Ivan Hubač - scenárista a dramaturg
14:20
Hudební okénko (6)
Hudba v postní době
14:50
Můj Bůh a Walter
Trojjediný Bůh
15:10
Noční univerzita
Jeff Scaldwell - Svědectví
Doma
13:55
seriál
minih43351minih43351
Odložený prípad

Další díl/opakování:
18.03.2024 v 11:45 (Nova Gold)
19.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
20.03.2024 v 01:55 (Nova Gold)
21.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
22.03.2024 v 02:05 (Nova Gold)
23.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
25.03.2024 v 11:25 (Nova Gold)
26.03.2024 v 02:25 (Nova Gold)

IV (3, 4/24)
Detektívny seriál USA (2006-2007).
 
TV program: Odložené případy (Cold Case)
15:45
film
minih126639minih126639
Cecelia Ahernová: Tajomná kniha lásky

Další díl/opakování:
16.08.2020 v 14:05 (TV Barrandov)
17.08.2020 v 00:05 (TV Barrandov)


Romant. film N (2014).
 
TV program: Cecelia Ahern: Tajemná kniha lásky (My Whole Half Life)
TV Paprika
16:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (10)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm...

Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů.

16:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (8)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces...

Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí.

17:00
Italská kuchyně po bavorsku (2)
Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě cit...

Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě citlivě kombinují, je to přímo báseň! Majitel Michelinových hvězd, šéfkuchař Alfons Schuhbeck, zůstává vždy věrný domácí kuchyni, ale současně s tím neustále hledá nové možnosti, jak by mohl domácí tradice obohatit o nějakou novou, rafinovanou barvu nebo je něčím zajímavým doplnit.

17:30
Italská města, italské chutě III (6)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji...

Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě.

18:00
Co vaří Margó Bódi (6)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn...

Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi.

18:30
Drůbež na sto způsobů (8)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh...

V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti!

19:00
Francie podle Luka Nguyena (10)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k...

Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí.

19:30
Labužníkem každý den IV (6)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák...

Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží!

Spektrum Home
16:00
Souboj dekoratérů II (16)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch...

V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení!

17:10
Netradiční bydlení? II (11)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci...

Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci.

18:05
Netradiční bydlení? II (12)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci...

Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci.

19:00
Netradiční bydlení? II (13)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci...

Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci.

19:55
Jaro na chalupě - speciál
Hugh Fearnly Whittingstall před deseti lety opustil město, přestal ho zajímat každodenní kolotoč dik...

Hugh Fearnly Whittingstall před deseti lety opustil město, přestal ho zajímat každodenní kolotoč diktovaný od pondělí do pátku pracovní dobou od devíti do pěti. Od té doby, co žije v západní části země na chalupě v River Cottage, snaží se držet krok pouze s přírodou. Je za to odměněn pocitem, že může harmonicky splývat se střídáním ročních období. Ze čtyř ročních dob považuje za nejkrásnější jaro, a proto o něm natočil čtyřdílný televizní cyklus, který už mohli vidět i diváci kanálu Spektrum. Zřetelně se v něm projevuje, že jaro přináší mnoho veselí, kupu práce a neobyčejnou hojnost. Období od konce zimy do začínajícího léta si nyní znovu připomeneme citací okamžiků, které byly obzvláště nezapomenutelné. V hodinovém speciálu objeví leccos nového i ti, kdo už všechny čtyři díly viděli...

TV Noe
17:10
Ve službě Šuárů
Dokument o současném faráři kmene Šuárů v Ekvádoru, otci Antonovi Odrobiňákovi
17:40
Ars Vaticana (16)
Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. V šestnáctém díle se můžete těšit na ...

Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. V šestnáctém díle se můžete těšit na reportáže "Gobelíny, drama dějin" a "Velkolepé fontány"

17:55
Sedmihlásky (87)
Horo krásná, spanilá
18:00
Cirkus Noeland (6)
Roberto, Kekulín a dobré skutky
18:30
Animované biblické příběhy: Milosrdný Sa...
Příběh o milosrdném Samaritánovi je podobenství, které nás učí nejen zbavovat se předsudků, kterými ...

Příběh o milosrdném Samaritánovi je podobenství, které nás učí nejen zbavovat se předsudků, kterými jsme často svázáni, ale i milovat se navzájem a pomáhat jeden druhému. Bible pro nejmenší - Nový Zákon

19:00
Léta letí k andělům (60)
Petr Coufal - vitrážista
19:25
Kouzlo strun
Setkání s citerou
19:40
Poselství svatých: Matka Tereza
Společně uděláme pro Boha něco krásného
Doma
17:45
film
minih137833minih137833
Úsmev ženy

Další díl/opakování:
28.12.2019 v 23:40 (3SAT)


Romant. film N (2014).
 
TV program: Láska mezi řádky (Das Lächeln der Frauen)
TV Paprika
20:00
Labužníkem každý den IV (7)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák...

Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží!

20:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (10)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě...

Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic.

21:00
S Billem v kuchyni - Londýn (8)
Život ve městě
21:30
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (7)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy...

Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů.

22:00
Dva hladoví námořníci II (22)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special...

Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří.

23:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (10)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm...

Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů.

23:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (8)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces...

Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí.

Spektrum Home
20:55
Velkolepé plány: Austrálie II (3)
Nová řada! - Veleúspěšný seriál Grand Design pokračuje pod odborným vedením zkušeného architekta Pet...

Nová řada! - Veleúspěšný seriál Grand Design pokračuje pod odborným vedením zkušeného architekta Petera Maddisona v Austrálii. V tomto pořadu můžeme poznat a snad i pochopit motivaci a boje ke všemu odhodlaných snílků, kteří se pustili do rozsáhlých stavebních projektů vyžadujících od nich nesmírné množství energie a peněz.

22:00
Bydlíš tady, kup tohle II (15)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys...

Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem.

22:30
Bydlíš tady, kup tohle II (16)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys...

Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem.

23:00
Sarah Beenyová prodává domy (20)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar...

Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky.

TV Noe
20:00
Život za život
Hraný film o životě světce Maxmililána Maria Kolbeho
21:40
Buon giorno s Františkem
Průvodce pořadem, P. Daniel Vícha, v živém vysílání přibližuje jak dokumenty papeže Františka, tak j...

Průvodce pořadem, P. Daniel Vícha, v živém vysílání přibližuje jak dokumenty papeže Františka, tak jeho promluvy z uplynulých dní. Prostor je dán i dotazům diváků

22:45
Vzdálená pobřeží ticha - Kazachstán
Poslání a služba sester řádu Vzkříšeného Krista v Kazachstánu
23:15
Missio magazín
Březen 2017
Doma
20:00
film
minih23050minih23050
Výkupné

Další díl/opakování:
12.04.2024 v 21:55 (Nova Cinema)
14.04.2024 v 00:45 (Nova Cinema)


Triler USA (1996).
 
TV program: Výkupné (Ransom)
22:30
film
minih146290
Riskantné tajomstvá

Další díl/opakování:
14.02.2018 v 00:00 (Prima MAX)
05.03.2018 v 03:40 (Prima)


Triler USA (2014).
 
TV program: Ve spárech minulosti (Runaway)
TV Paprika
00:00
Italská kuchyně po bavorsku (2)
Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě cit...

Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě citlivě kombinují, je to přímo báseň! Majitel Michelinových hvězd, šéfkuchař Alfons Schuhbeck, zůstává vždy věrný domácí kuchyni, ale současně s tím neustále hledá nové možnosti, jak by mohl domácí tradice obohatit o nějakou novou, rafinovanou barvu nebo je něčím zajímavým doplnit.

00:30
Italská města, italské chutě III (6)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji...

Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě.

01:00
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (7)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy...

Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů.

01:30
Prostě italské (3)
Italská kuchyně v tom nejlepším světle! Spolupracují: Michela, Romina a Emanuela, sestry Chiappovy. ...

Italská kuchyně v tom nejlepším světle! Spolupracují: Michela, Romina a Emanuela, sestry Chiappovy. „Wales a Itálie, rodina a jídlo; pro nás byly tyto čtyři pojmy, které od sebe navzájem nedokážeme oddělit, rozhodujícími faktory v době našeho dospívání. Tatínek vždycky říkal, že v našem životě se nejdůležitější věci odehrávají u stolu, ať už stojí v našem waleském domově nebo někde v pahorkaté krajině naší rodné severoitalské vesnice, kam dodnes jezdíme s velkou radostí odpočívat. Stůl, to je ústřední bod, kolem kterého žijeme svůj rodinný život, místo, kde jídla vlastnoručně připravujeme i konzumujeme.”

02:00
Pečeme s Marthou Stewartovou III (12)
Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s...

Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s diváky podělí o nejšikovnější tipy související s pečením, aby je jaksepatří povzbudila a aby si sami doma vyzkoušeli svůj pekařský a cukrářský talent. Jak připravit skvělý moučník — skoro z ničeho? Základem kurzu jsou klasické recepty, které Martha zmodernizovala, a inovační prvek tu představuje způsob, jak svérázně Martha při pečení všem dobře známých druhů zákusků kombinuje chuti a ingredience.

02:27
S Billem v kuchyni - Londýn (8)
Život ve městě
02:54
Drůbež na sto způsobů (8)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh...

V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti!

03:20
Francie podle Luka Nguyena (10)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k...

Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí.

03:47
Krásný nový biosvět (10)
V dnešní době se po celém světě šíří reformní kuchyně, stále více dbáme na to, co jíme a z jakých su...

V dnešní době se po celém světě šíří reformní kuchyně, stále více dbáme na to, co jíme a z jakých surovin vaříme. Už dobrých deset let přibývá takzvaných biovýrobků nezadržitelným tempem. Ale jaké vlastnosti máme od skutečného bioproduktu očekávat? Už dnes je nabídka téměř nepřehledná, mnoho výrobků se honosí nápisem „bio”, ale málokdy nás někdo informuje, jaké zboží a kteří výrobci potravin jsou oprávněni toto označení používat. Nevíme jaká a nakolik přísná pravidla je třeba v takovém závodě dodržovat, jak probíhá biochov domácích zvířat, jak se pěstuje, sklízí a konzervuje bioúroda. Náš čerstvě natočený seriál je dobrý průvodcem pro každého, kdo se chce vydat do krásného nového biosvěta.

04:00
Rachel Allenová - deník pekařky (1)
Pod tímto názvem se budev vysílat zbrusu nový seriál, ve kterém nám Rachel s využitím svých osobních...

Pod tímto názvem se budev vysílat zbrusu nový seriál, ve kterém nám Rachel s využitím svých osobních zkušeností předvede, jak důležitou roli může hrát -- a také hraje -- cukroví v životě lidí, keří udržují hodně rozvětvené příbuzenské a přátelské styky. Rachel přesvědčí diváky o tom, že význam dortů a jiných sladkostí je mnohem širší, než naznačuje jejich všeobecně známá role v souvislosti s tradičními svátky. „Deník”, který si vede, nás upozorní na bezpočet životních situací – od velkých rodinných setkání až po posezení při kávě s kamarády – jejichž lesk se dá mistrovským cukrářským dílem dále zvýšit. Ať už jsme kdekoli a děláme cokoli, Rachel nám dokáže, že se prostě ke každé náladě, ke každému okamžiku, ať už se vyznačuje jakoukoli atmosférou, najde odpovídající moučník. Jen si vzpomeňme na muffin, cupcake, brownie, blondie, na úchvatné třívrstvové dorty nebo piškotové řezy, které se nedají pokazit. V seriálu uslyšíme množství užitečných nápadů týkajících se polevy a zdobení dortů, pečení a servírování. A nejenže dostaneme dobré rady, sami budeme moci navíc odkoukat tajemství výroby zákusků, na které jsme si stejně už dávno brousili zuby. A tímto způsobem položíme první stabilní základy, na kterých může časem vzniknout náš vlastní cukrářský deník.

04:30
Jednohubky (6)
Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty...

Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty, a které jsou pastvou nejen pro oči. Chuťové buňky každého konzumenta budou uchváceny, ať už se výsledky našich kuchařských snah budeme chtít pochlubit hostitelům na návštěvě, nebo dostaneme sami chuť na pár soust ke sklenici dobrého vína či při sledování zajímavého filmu. Ale ta sousta berte, prosím, doslova, protože jídla, kolem kterých se tento pořad točí, se všechna dají jíst jednou rukou, jsou to malinké, zato velice dobré pochoutečky.

04:45
Co vaří Margó Bódi (6)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn...

Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi.

Spektrum Home
00:00
Jaro na chalupě - speciál
Hugh Fearnly Whittingstall před deseti lety opustil město, přestal ho zajímat každodenní kolotoč dik...

Hugh Fearnly Whittingstall před deseti lety opustil město, přestal ho zajímat každodenní kolotoč diktovaný od pondělí do pátku pracovní dobou od devíti do pěti. Od té doby, co žije v západní části země na chalupě v River Cottage, snaží se držet krok pouze s přírodou. Je za to odměněn pocitem, že může harmonicky splývat se střídáním ročních období. Ze čtyř ročních dob považuje za nejkrásnější jaro, a proto o něm natočil čtyřdílný televizní cyklus, který už mohli vidět i diváci kanálu Spektrum. Zřetelně se v něm projevuje, že jaro přináší mnoho veselí, kupu práce a neobyčejnou hojnost. Období od konce zimy do začínajícího léta si nyní znovu připomeneme citací okamžiků, které byly obzvláště nezapomenutelné. V hodinovém speciálu objeví leccos nového i ti, kdo už všechny čtyři díly viděli...

00:55
My jsme malí řemeslníci (15)
01:30
My jsme malí řemeslníci (16)
TV Noe
00:20
Zpravodajský souhrn uplynulého týdne
Zpravodajské Noeviny a Terra Santa News
01:00
Noční repríza dopoledních pořadů
Noční repríza dopoledních pořadů z minulého dne
Doma
00:20
film
minih23050minih23050
Výkupné

Další díl/opakování:
12.04.2024 v 21:55 (Nova Cinema)
14.04.2024 v 00:45 (Nova Cinema)


Triler USA (1996).
 
TV program: Výkupné (Ransom)
02:35
film
minih146290
Riskantné tajomstvá

Další díl/opakování:
14.02.2018 v 00:00 (Prima MAX)
05.03.2018 v 03:40 (Prima)


Triler USA (2014).
 
TV program: Ve spárech minulosti (Runaway)
03:55
seriál
minih43351minih43351
Odložený prípad

Další díl/opakování:
18.03.2024 v 11:45 (Nova Gold)
19.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
20.03.2024 v 01:55 (Nova Gold)
21.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
22.03.2024 v 02:05 (Nova Gold)
23.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
25.03.2024 v 11:25 (Nova Gold)
26.03.2024 v 02:25 (Nova Gold)

IV (3, 4/24)
Detektívny seriál USA (2006-2007).
 
TV program: Odložené případy (Cold Case)