Duben

TV Program - Pátek 10. března

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
05:04
Dva v kravatě (3)
Dvě známé české tváře naší stanice spojily své síly! Už také bylo načase, aby se spolu seznámily... ...

Dvě známé české tváře naší stanice spojily své síly! Už také bylo načase, aby se spolu seznámily... Jan Rosák (62) byl v českých médiích osmdesátých a devadesátých let jednou z nejznámějších moderátorských osobností, zatímco Michal Nikodém (32) je představitelem pražské „nové generace“. Přestože je mezi oběma mnoho rozdílů, jednu vlastnost mají společnou – lásku ke gastronomii. Pro Michala je i „oficiálním” povoláním, pro Jana čistě osobní zálibou. Pro potřeby tohoto pořadu byla dočasně založena společnost, která roznáší obědy až do domu. Jejími „majiteli“ jsou – kdo jiný, než Jan Rosák a Michal Nikodém. Zvláštnost této firmy tkví v tom, že její klienti nedostanou to, co si původně chtěli objednat! Jan Rosák, který zvedá telefony, se totiž snaží přesvědčit zákazníka toužícího kupříkladu po pizze, aby si vybral nějaký zajímavější pokrm, který mu sám navrhne. Jakmile je ruka v rukávě, začne se horempádem vařit. Podnikový kuchař Michal se pustí do práce a během přípravy jídla zasvěcuje diváky do svých triků a diktuje jim recepty. Také Janovi udělí na cestu pár dobrých rad – jak má pokrm servírovat a co o něm má konzumentům povědět. Jan ovšem nesmí plýtvat časem, protože se nesluší nechat klienty dlouho čekat. Popadne tedy úhledně zabalené pochutiny a vše, co bude potřebovat k prostírání, a spěchá, aby byl co nejdříve na udané adrese. I vy si objednejte oběd od naší dvojice – na programu TV Paprika.

05:30
Sladké babičky (1)
Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že o...

Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že od koho? No přece od toho, na koho koláče se pamatujeme i po dlouhých letech. TV Paprika vyhledala ty babičky a tetičky z vesnic, které jsou slavné za jejich vynikající koláče a které se s radostí podělili s námi o své tajné recepty. Pohádkové domácí zákusky z nejkrásnějších krajů Maďarska, s Ferim Keresztúrim.

06:00
Piknik (10)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,...

Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”.

06:15
Vysloužil jsem si… (10)
Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na úz...

Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na území dnešního Maďarska. A jejich maso je pochutinou přicházející poslední dobou stále výrazněji do módy! Tento seriál nás seznámí se základními vlastnostmi daného živočišného druhu, s prostředím, ve kterém žije, s jeho specifickými rysy, s nejdůležitějšími údaji spojenými s jeho chovem a potravinářským zpracováním, dozvíme se, kde v sobě skrývá to nejchutnější masíčko. Zeptáme se odborníků, v čem se tato zvířata liší od svých blízkých příbuzných. Proč má šedý skot chovaný zastudena maso jiné chuti, než jaké dávají skvrnití jedinci běžného tura domácího, rozšířeného v Maďarsku až později? Na tyto a mnohé jiné otázky u nás dostanete odpověď. Zlatým hřebem každého dílu bude vaření dvou jídel. Jedno z nich bude tradiční, zatímco druhé dostane trochu nevšední a modernější ráz, i když k oběma kuchař pochopitelně použije maso zvířete, jemuž bude aktuální díl seriálu věnován. Vysloužil jsem si… co vlastně? To zjistíte, když budete sledovat naše vysílání!

06:30
Co přivařit a co přifařit (2)
06:45
Bryndáček (7)
Mámy i tátové dobře vědí, jak je důležitá správná výživa jejich potomků, zejména v počátečním stadiu...

Mámy i tátové dobře vědí, jak je důležitá správná výživa jejich potomků, zejména v počátečním stadiu, kdy děti teprve začínají z mateřského mléka přecházet na pestřejší jídelníček. Ale situaci jim neulehčují ani regály potravinářských prodejen prohýbající se pod skleničkami s nejrůznějšími druhy dětské výživy; ty jsou jednak mimořádně drahé, jednak si navzdory informacím na etiketě nemohou být rodiče nikdy úplně jisti, co přesně která sklenička obsahuje. A proto neustále roste obliba dětského papáníčka zhotovovaného podomácku. Tyto dětské kašičky mají však jednu vadu. Obyčejně se v nich totiž (k největší lítosti našich ratolestí) pořád dokola opakují tytéž suroviny. A přitom i jídla pro nejmenší mohou být – pokud chceme – skoro stejně pestrá a rozmanitá, jako to, co jedí dospělí. Zita Görög a Mark McMenemy už spolu kdysi na obrazovce vystupovali společně a náhoda tomu chtěla, že oba přibližně ve stejné době začali žít nelehký rodičovský život. Zita má chlapečka Milana, kterému je 12 měsíců, zatímco Mark je otcem desetiměsíčního syna Felixe.

07:00
Teleshop
05:00
Green Team II (79)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice...

Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl.

05:15
Green Team II (80)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice...

Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl.

05:30
1 byt, 3 návrhy (6)
Toho, kdo má nad hlavou stálou střechu, je jisté, že zajímá i zařízení bytu. Proto jsou tak populárn...

Toho, kdo má nad hlavou stálou střechu, je jisté, že zajímá i zařízení bytu. Proto jsou tak populární relace na zařizování bytů po celém světě. Problém je pouze v tom, že tento žánr nepatří mezi ty nejlevnější. Je třeba nakoupit si drahý nábytek, v některých případech je třeba předělat celý byt.Ale co by se stalo, kdyby bylo možné toto všechno uskutečnit i skoro zadarmo?! A navíc tak, že pro daný byt by se připravili hned tři návrhy, každý v jiném stylu?

06:00
Teleshop
06:05
Zpravodajské Noeviny (846)
Dobré zprávy pro všechny
06:25
Hrdinové víry (12)
Ženské řehole a jejich osud v době totality
07:35
Zachraňme kostely (5)
Poutní kostel Navštívení Panny Marie ve Skocích u Žlutic
05:40
seriál
minih111929minih111929
Chlapi neplačú

Další díl/opakování:
23.11.2020 v 14:25 (Doma)


Rodinný seriál SR (2014).
 
TV program: Chlapi neplačú
06:30
seriál
minih148762minih148762
Sandhya - svetlo môjho života

Další díl/opakování:
17.12.2020 v 08:10 (Doma)
18.12.2020 v 08:25 (Doma)
19.12.2020 v 09:00 (Doma)
20.12.2020 v 09:00 (Doma)
21.12.2020 v 08:10 (Doma)
22.12.2020 v 08:25 (Doma)
23.12.2020 v 08:20 (Doma)


Romant. seriál India (2011-2014).
 
TV program: Diya Aur Baati Hum
07:10
seriál
minih43441minih43441
Ženy z rodu Gilmorovcov

Další díl/opakování:
21.04.2024 v 02:35 (Nova Lady)
22.04.2024 v 02:50 (Nova Lady)
23.04.2024 v 08:40 (Nova Lady)
24.04.2024 v 08:35 (Nova Lady)
25.04.2024 v 02:55 (Nova Lady)
26.04.2024 v 02:55 (Nova Lady)
27.04.2024 v 08:20 (Nova Lady)
28.04.2024 v 02:35 (Nova Lady)

II (14/22)
Rodinný seriál USA (2001-2002).
 
TV program: Gilmorova děvčata (Gilmore Girls)
TV Paprika
08:00
Mlýnek na recepty (97)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ...

Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné...

08:15
Mlýnek na recepty (98)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ...

Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné...

08:30
Mlýnek na recepty extra II (9)
09:00
Slavní v maléru II (26)
Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za ...

Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za hranice a do bláznivé soutěže TV Paprika zapojíme také osobnosti ze světa rumunských, českých a slovenských celebrit. Hra bude nyní ještě napínavější, protože vítězové získají hodnotné dárky, ale neméně nápadité budou i ceny rozdávané pro útěchu těm, kteří nevyhráli. Pravidla soutěže zůstávají stejná: dvojice slavných má dvacet minut na to, aby podle instrukcí moderátora uvařila předváděný pokrm. Maďarské soutěžící vezme „pod svá křídla“ jako zkušený moderátor Róbert Bede, rumunské celebrity dostane na povel šaramantní Antonio Passarelli, zatímco o české a slovenské hosty se postará šikovný mistr kuchař Laci Hornáček. Za každou zemi bude v pořadu zasedat dvoučlenná odborná porota, kterou tvoří gastronomičtí žurnalisté, šéfkuchaři, případně blogeři zabývající se kulinářskými tématy. Ti budou hodnotit výkony soutěžících, rozhodnou o tom, který hlavní chod jim chutná lépe a kdo půjde umývat nádobí.

09:30
Když dva dělají totéž… (10)
Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronom...

Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronomický experiment. Řekli si, že vyzkoušejí, jak budou chutnat starobylá jídla připravovaná přesně podle autentických receptů z dávných kuchařských knih. Dějištěm vaření a natáčení je Skanzen (Muzeum lidové architektury) v Szentendre, malebném městečku poblíž Budapešti, přesněji řečeno tamější selská kuchyně a stodola. Kuchyňské prostředí si zamluvil Róbert Bede, aby tu mezi měděnými kotlíky a kameninovými hrnci a ve společnosti pravé venkovské pece mohl soustředěně studovat a přetvářet ve skutečné pokrmy dobové receptury. Nedalekou stodolu obsadil Zsolt Serényi, který si v ní vybudoval moderní kuchyni, se všemi dnešními prostředky, náčiním a surovinami. Ovšem zatímco se Róbert Bede slovo od slova přesně držel receptů sepsaných před dvěma sty lety, jeho kolega Serényi používal starodávné texty volně, spíše jen jako zdroj inspirace: jednotlivé pokrmy se snažil modernizovat, kde uznal za vhodné, tam je zjednodušil, jinde zase mírně doplnil. Ačkoliv jsme se v dětství všichni naučili, že jídlo není na hraní, v tomto případě vznikla z pokusů našich dvou kuchařů zajímavá hra – když si s recepty a kombinacemi rozličných chutí zahrávají erudovaní mistři svého oboru, snad to tolik nevadí... Robi složitě bádá v záznamech z dějin gastronomie, zatímco Sera umělecky dotváří, vykládá si recepty po svém, a kde je třeba, postupuje zcela novátorsky. A televizní divák, který je sleduje, může sám zauvažovat, zda bude experimentovat s nimi, zda se také vydá na cestu do minulosti, nebo zůstane u svého oblíbeného a osvědčeného jdelníčku.

09:45
A la Mode (10)
Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářs...

Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářsku? Jaké může být kuře á la Dubarry nebo koleno na způsob paní pekařky? Na jídelních lístcích se vyskytuje spousta výrazů, o kterých si myslíme, že by se slušelo je znát, ale obyčejný člověk při jejich čtení v restauraci často znejistí. Mnoha lidem připadá trapné ptát se na jejich význam číšníka, a tak si raději na taková „podivná” jídla nechají zajít chuť. Vy ale buďte jiní! Noblesní názvy (a vynikající chuti, které se za nimi skrývají) si snadno trvale zapamatujete s pomocí našich pozoruhodných příběhů, z nichž se poučíte, s kterou historickou érou, případně osobností – ať už skutečnou nebo smyšlenou – si máte to které jídlo spojovat. Může se ovšem také ukázat, že nabubřelý název byl a je pouze improvizovaným výplodem kuchařovy fantázie. A aby výuka exotických výrazů byla opravdu názorná, Zoltán Magos, známý televizní kuchař TV Paprika nám pochoutky s nimi spojené jednu po druhé uvaří. Díky tomu se ve všech těch jídlech a s podivně znějícími názvy a tajemstvích jejich přípravy brzy vyznají i „vizuální typy”.

10:00
Masopusty (3)
Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je ...

Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je bohužel smutnou skutečností, že ačkoli si vegetarianismus získává stále více příznivců a vegetariánská kuchyně různých národů je mezi lidmi stále oblíbenější, obvyklá nabídka pro vegetariány ve velké části běžných maďarských restaurací pozůstává všehovšudy z výše uvedených tří položek. Jestliže jste vegetariánství už „propadli” nebo se s ním právě chystáte začít, případně se jen pídíte po zdravých – a přitom chuťově lákavých – jídlech, ale zcela jistě víte, že chcete víc, než kolik slibují tři představitelé smažené „klasiky” z první věty tohoto článku, je pro vás tento pořad jako stvořený. Seriál nám umožní seznámit se s rozličnými odrůdami vegetarianismu, s kuchyní národů přísahajících na stravu vegetariánského charakteru, ale i s excelentními zeleninovými pokrmy národů, které se stravují smíšeně. Naučíme se z něho sestavovat plnohodnotný jídelníček bohatý na potřebné živiny, který však bude náležitě pestrý i přesto, že se rozloučíme s masem. Není to žádný klam a mam – seriál moderuje Csilla Balkányiová, zvolená před několika lety za Miss Balaton, která je sama zkušená vegetariánka, a tak si můžeme být jisti, že nás obohatí mnoha vyzkoušenými, osvědčenými – a v neposlední řadě velice chutnými recepty. Staňte se i vy „masopustem” – pomůže vám v tom zbrusu nový pořad na programu TV Paprika!

10:30
Dva v kravatě (4)
Dvě známé české tváře naší stanice spojily své síly! Už také bylo načase, aby se spolu seznámily... ...

Dvě známé české tváře naší stanice spojily své síly! Už také bylo načase, aby se spolu seznámily... Jan Rosák (62) byl v českých médiích osmdesátých a devadesátých let jednou z nejznámějších moderátorských osobností, zatímco Michal Nikodém (32) je představitelem pražské „nové generace“. Přestože je mezi oběma mnoho rozdílů, jednu vlastnost mají společnou – lásku ke gastronomii. Pro Michala je i „oficiálním” povoláním, pro Jana čistě osobní zálibou. Pro potřeby tohoto pořadu byla dočasně založena společnost, která roznáší obědy až do domu. Jejími „majiteli“ jsou – kdo jiný, než Jan Rosák a Michal Nikodém. Zvláštnost této firmy tkví v tom, že její klienti nedostanou to, co si původně chtěli objednat! Jan Rosák, který zvedá telefony, se totiž snaží přesvědčit zákazníka toužícího kupříkladu po pizze, aby si vybral nějaký zajímavější pokrm, který mu sám navrhne. Jakmile je ruka v rukávě, začne se horempádem vařit. Podnikový kuchař Michal se pustí do práce a během přípravy jídla zasvěcuje diváky do svých triků a diktuje jim recepty. Také Janovi udělí na cestu pár dobrých rad – jak má pokrm servírovat a co o něm má konzumentům povědět. Jan ovšem nesmí plýtvat časem, protože se nesluší nechat klienty dlouho čekat. Popadne tedy úhledně zabalené pochutiny a vše, co bude potřebovat k prostírání, a spěchá, aby byl co nejdříve na udané adrese. I vy si objednejte oběd od naší dvojice – na programu TV Paprika.

11:00
Paleo kuchyně (1)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l...

Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.”

11:30
Hodný kuchař, zlý kuchař V (61)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př...

Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost.

Spektrum Home
09:00
Top 10 - Architekti (9)
V posledních letech přibylo v Maďarsku architektů, kteří si dokázali vytvořit vlastní styl, výrazně ...

V posledních letech přibylo v Maďarsku architektů, kteří si dokázali vytvořit vlastní styl, výrazně je odlišující od jejich kolegů. Někomu dokonale „sedí” puritánský modernismus, jiní se vydali cestou využívání přírodních materiálů, zatímco ještě jiní se navrátili k tradicím. Jednu vlastnost ale mají všichni společnou: vědí, že jejich povolání je pro ně zároveň i celoživotní láskou. Dovolte, abychom vám představili Top 10, desítku nejznámějších a nejuznávanějších maďarských architektů, a to včetně jejich nejvýznamnějších prací, jejich představ o architektuře a myšlenek reflektujících jejich vlastní činnost.

09:30
10 dětí, 10 pokojů (5)
Každý rodič sní o tom, aby zajistil svým dětem ideální podmínky. To je platné i pro jeho bezprostřed...

Každý rodič sní o tom, aby zajistil svým dětem ideální podmínky. To je platné i pro jeho bezprostřední okolí, na pokoj, kde bydlí. Ten musí být nejen estetický, ale také mimořádně praktický a musí korespondovat i s věkem / pohlavím dítěte nebo dětí. 10 dětí, 10 pokojů se snaží pomocí nadšeného týmu bytových architektů a dětského psychologa vyčarovat 10 různých ideálních dětských pokojů.

10:00
Dej mi Pokoj! (17)
10:15
Dej mi Pokoj! (18)
10:30
Dej mi Pokoj! (19)
10:45
Dej mi Pokoj! (20)
11:00
12 pokojů - kolem světa (7)
Veleúspěšný seriál televize deko, 12 pokojů, se tentokrát vydává na cestu kolem světa. Podstata je s...

Veleúspěšný seriál televize deko, 12 pokojů, se tentokrát vydává na cestu kolem světa. Podstata je stále stejná: ukážeme vám, jak si můžete zařídit byt s pomocí snadno dostupných materiálů a bez větší finanční zátěže – a přitom podle nejmodernějších trendů bytové kultury. Jednotlivé interiéry se tentokrát budou inspirovat atmosférou světových velkoměst.

11:30
My jsme malí řemeslníci (9)
TV Noe
08:00
Příběhy odvahy a víry: Petr Čaadajev (8)
Bláznova obhajoba
08:30
Česká věda
Magazín Akademie věd České republiky
08:45
Ich bin: Já jsem
Čtveřice mladých Evropanů se vydává po stopách událostí 2. světové války v Německu, ve Francii a Rus...

Čtveřice mladých Evropanů se vydává po stopách událostí 2. světové války v Německu, ve Francii a Rusku. Vydávají se za dosud žijícími svědky naší vlastní minulosti

09:45
ARTBITR - Kulturní magazín (34)
S MUDr. Marií Svatošovou
10:00
Řím, hlavní město víry (5)
Současnost - Duch Svatý a Boží Milosrdenství
10:35
Noční univerzita
P. Bogdan Stępień - Z mých soudů ti vzejde světlo
11:40
Sedmihlásky (76)
Vyskočilo slunéčko
11:45
Spadli z jahody - Brouci Jula a Chmuľo
Semafor
Doma
08:30
seriál
minih128510minih128510
Millerovci
Komed. seriál USA (2013-2014).
 
TV program: Millerovi (The Millers)
09:00
zábava
Šperkománia
10:00
seriál
minih128510minih128510
Millerovci
Komed. seriál USA (2013-2014).
 
TV program: Millerovi (The Millers)
10:55
seriál
minih132120minih132120
Zakázaná láska

Další díl/opakování:
18.01.2020 v 05:55 (Kino Barrandov)
19.01.2020 v 05:45 (Kino Barrandov)
25.01.2020 v 05:45 (Kino Barrandov)
26.01.2020 v 05:45 (Kino Barrandov)

(137/158)
Romant. seriál Tur. (2008-2010).
 
TV program: Zakázaná láska (Aşk-ı Memnu)


TV Paprika
12:00
Šetřete s Jamiem II (4)
Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první séri...

Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první série. Seriál nás ohromí suverénními, ba až „bezohlednými” a odvážnými chutěmi, nápaditými recepty, jakož i výtečnou a výživnou stravou – která přitom nijak nezatíží naši peněženku, neboť se naučíme aplikovat vynikající šetřílkovské triky. Jamie se svým týmem pro každou epizodu pečlivě naplánuje, co se bude ze surovin, jež má k dispozici, vařit. Přitom dává dobrý pozor, aby jídlo vyšlo co nejlevněji, ale nesmí to vůbec být znát na jeho kvalitě a chuťových vlastnostech. Jamie nám dokáže, že při dodržení několika jednoduchých základních principů – chytré využití zbytků, šikovné nakupování, díky kterému nám po zpracování surovin zbude co nejméně odpadu – se každý může královsky najíst, i ten, kdo nemá peníze na zbytečné rozhazování.

13:00
Labužníkem každý den IV (25)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák...

Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží!

13:30
Lehké a chutné pokrmy (4)
Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznám...

Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznámí vás se zajímavými recepty obsahujícími nesmírně výživné ingredience, které dodají potřebnou energii každému, kdo během dne cítí, že si nutně musí doplnit ubývající síly. V kulinářském pořadu zaměřeném v první řadě na propagaci vědomě zdravého životního stylu se nám otevře svět Jasmine a Melissy Hemsleyových, ve kterém nám dvě labužnické sestry ukazují, jak se lze v oblasti zdravého stravování dostat na vyšší úroveň. Dělají to velice zábavným způsobem, opírajíce se o fantastické recepty, v nichž není ani stopy po obilninách, po lepku a rafinovaném cukru.

14:00
Hubneme jídlem II (4)
Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně...

Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně je tu totiž pořad, který diváky naučí vařit tak, aby jim chutnalo, mohli jíst to, co mají rádi, a přitom aby se nemuseli obávat, že se ručička na váze vychýlí do nežádoucího směru. Jinými slovy: aby se vlk nažral a koza zůstala celá…

14:30
James Martin - doma v kuchyni II (6)
James Martin se ve vlastní kuchyni podělí s diváky o své recepty, vysloveně domácího charakteru, a o...

James Martin se ve vlastní kuchyni podělí s diváky o své recepty, vysloveně domácího charakteru, a o všelijaké tajné metody a praktiky, kterými žádná správná hospodyňka nikdy nepohrdne. Pokrmy domácí kuchyně se obvykle nevyznačují elegantním vzhledem, bylo by zpozdilé čekat od nich nějakou pastvu pro oči, ale jednou věcí si buďme jisti: dokud má vařečku v ruce James, najíme se velice chutně.

15:30
Co je v ledničce? (9)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k...

Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji.

Spektrum Home
12:00
3 K - od pučících pupenců do padajícího ... (9)
V tomto pořadu se seznámíme s historií „jedné sezóny” tří zahrad, z nichž každá má jiné dispozice, r...

V tomto pořadu se seznámíme s historií „jedné sezóny” tří zahrad, z nichž každá má jiné dispozice, rozměry a nachází se na jiné kvalitativní úrovni. Naši moderátoři, Mark McMenemy, který už dávno není žádný zelenáč, a Tibor Tauner, tentokrát nemají za úkol začít budovat zahradu prakticky z ničeho, na zaplevelené stráni, jako tomu bylo v populárním Zelenáči. V tomto seriálu se po nich chce něco jiného: budou sledovat historii tří zahrad, a to od vypučení prvních pupenců do chvíle, kdy stromy shodí listí. Vykonají typické práce, bez kterých se žádná zahrada neobejde, případně místy něco přebudují a „přešijí” nebo aspoň zahrady obohatí o pár nových rostlinek a užitečných předmětů. Ochranu rostlin proti vlivům počasí a škůdcům, jakož i přísun potřebných živin budou ve všech případech, kdy to jen trochu půjde, řešit zásadně biometodami. Při tom všem oba neohrožení zahradníci samozřejmě nebudou šetřit svým obvyklým humorem, ale – jak jsme u nich zvyklí – ani v tomto případě nebudou vtípky a žertovnými průpovídkami hýřit na úkor důvěryhodných a užitečných odborných informací.

12:30
3 K - od pučících pupenců do padajícího ... (10)
V tomto pořadu se seznámíme s historií „jedné sezóny” tří zahrad, z nichž každá má jiné dispozice, r...

V tomto pořadu se seznámíme s historií „jedné sezóny” tří zahrad, z nichž každá má jiné dispozice, rozměry a nachází se na jiné kvalitativní úrovni. Naši moderátoři, Mark McMenemy, který už dávno není žádný zelenáč, a Tibor Tauner, tentokrát nemají za úkol začít budovat zahradu prakticky z ničeho, na zaplevelené stráni, jako tomu bylo v populárním Zelenáči. V tomto seriálu se po nich chce něco jiného: budou sledovat historii tří zahrad, a to od vypučení prvních pupenců do chvíle, kdy stromy shodí listí. Vykonají typické práce, bez kterých se žádná zahrada neobejde, případně místy něco přebudují a „přešijí” nebo aspoň zahrady obohatí o pár nových rostlinek a užitečných předmětů. Ochranu rostlin proti vlivům počasí a škůdcům, jakož i přísun potřebných živin budou ve všech případech, kdy to jen trochu půjde, řešit zásadně biometodami. Při tom všem oba neohrožení zahradníci samozřejmě nebudou šetřit svým obvyklým humorem, ale – jak jsme u nich zvyklí – ani v tomto případě nebudou vtípky a žertovnými průpovídkami hýřit na úkor důvěryhodných a užitečných odborných informací.

13:00
Na chalupě – Austrálie III (7)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě ...

Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení.

14:00
Daleko od mlžného Albionu II (19)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas...

Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí.

15:10
Rekonstrukční projekty (3)
Představte si, že hrdinové filmu Ocean’s 11 náhodou nevyloupí kasino, ale místo toho provedou dokona...

Představte si, že hrdinové filmu Ocean’s 11 náhodou nevyloupí kasino, ale místo toho provedou dokonale naplánovanou rekonstrukci celého bytu nebo alespoň jedné místnosti, a to ve velmi krátké době – než se majitel navečeří v restauraci. Tak rychlá práce si vyžaduje bezvadné plánování, organizovanost a každý pohyb musí být do nejmenších detailů nacvičen, právě tak jako ve zmíněném filmu.

TV Noe
12:00
Polední modlitba
Zveme vás k polední modlitbě
12:05
Mše svatá z kaple Telepace
Přenos mše svaté
12:50
Ars Vaticana (12)
Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. V dvanáctém díle se můžete těšit na r...

Historické a umělecké zajímavosti z nejmenšího státu na světě. V dvanáctém díle se můžete těšit na reportáže "Čtyři Rafaelovy síně" a "Vodní paprsky ve Vatikánu"

13:00
Petr Bende a cimbálová muzika Grajcar na... (8)
Zkrácený záznam vystoupení Petra Bendeho, jeho doprovodné kapely a cimbálové muziky Grajcar z hlavní...

Zkrácený záznam vystoupení Petra Bendeho, jeho doprovodné kapely a cimbálové muziky Grajcar z hlavního pódia festivalu trampské a folkové muziky Mohelnický Dostavník 2015

13:35minih119498minih119498
Bet Lechem - vnitřní domov

Další díl/opakování:
09.11.2018 v 16:45 (TV Noe)
23.11.2018 v 13:00 (TV Noe)
26.11.2018 v 13:40 (TV Noe)

(33)
Radim Ucháč - prezident Hnutí pro život ČR
 
TV program: BET LECHEM - vnitřní domov: Petr Kliment Koutný
13:50
Vezmi a čti
Únor 2017
14:05
Návrat lišky Bystroušky na Hukvaldy
Krátký dokument o výrobě nové sochy lišky Bystroušky po krádeži v Hukvaldské oboře
14:15
Putování modrou planetou
Ekvádor země pod Andami
15:00
Křížová cesta rodin
Zastavení křížové cesty
15:25
Ale on není bílý
Příběh misionáře v Angole, který zažil bitevní zónu občanské války
Doma
12:10
seriál
minih145569minih145569
Vymenené životy

Další díl/opakování:
21.01.2020 v 22:35 (Doma)
22.01.2020 v 10:05 (Doma)
23.01.2020 v 10:10 (Doma)
24.01.2020 v 10:10 (Doma)
27.01.2020 v 22:25 (Doma)
28.01.2020 v 10:15 (Doma)
29.01.2020 v 10:15 (Doma)
30.01.2020 v 10:20 (Doma)

(228, 229)
Romant. seriál Tur. (2014-2015).
 
TV program: Vyměněné životy (Paramparça)
14:40
seriál
minih148762minih148762
Sandhya - svetlo môjho života

Další díl/opakování:
17.12.2020 v 08:10 (Doma)
18.12.2020 v 08:25 (Doma)
19.12.2020 v 09:00 (Doma)
20.12.2020 v 09:00 (Doma)
21.12.2020 v 08:10 (Doma)
22.12.2020 v 08:25 (Doma)
23.12.2020 v 08:20 (Doma)


Romant. seriál India (2011-2014).
 
TV program: Diya Aur Baati Hum
15:40
seriál
minih111929minih111929
Chlapi neplačú

Další díl/opakování:
23.11.2020 v 14:25 (Doma)


Rodinný seriál SR (2014).
 
TV program: Chlapi neplačú
TV Paprika
16:00
Šetřete s Jamiem II (5)
Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první séri...

Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první série. Seriál nás ohromí suverénními, ba až „bezohlednými” a odvážnými chutěmi, nápaditými recepty, jakož i výtečnou a výživnou stravou – která přitom nijak nezatíží naši peněženku, neboť se naučíme aplikovat vynikající šetřílkovské triky. Jamie se svým týmem pro každou epizodu pečlivě naplánuje, co se bude ze surovin, jež má k dispozici, vařit. Přitom dává dobrý pozor, aby jídlo vyšlo co nejlevněji, ale nesmí to vůbec být znát na jeho kvalitě a chuťových vlastnostech. Jamie nám dokáže, že při dodržení několika jednoduchých základních principů – chytré využití zbytků, šikovné nakupování, díky kterému nám po zpracování surovin zbude co nejméně odpadu – se každý může královsky najíst, i ten, kdo nemá peníze na zbytečné rozhazování.

17:00
Hodný kuchař, zlý kuchař V (62)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př...

Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost.

17:30
Piknik (10)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,...

Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”.

17:45
Vysloužil jsem si… (10)
Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na úz...

Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na území dnešního Maďarska. A jejich maso je pochutinou přicházející poslední dobou stále výrazněji do módy! Tento seriál nás seznámí se základními vlastnostmi daného živočišného druhu, s prostředím, ve kterém žije, s jeho specifickými rysy, s nejdůležitějšími údaji spojenými s jeho chovem a potravinářským zpracováním, dozvíme se, kde v sobě skrývá to nejchutnější masíčko. Zeptáme se odborníků, v čem se tato zvířata liší od svých blízkých příbuzných. Proč má šedý skot chovaný zastudena maso jiné chuti, než jaké dávají skvrnití jedinci běžného tura domácího, rozšířeného v Maďarsku až později? Na tyto a mnohé jiné otázky u nás dostanete odpověď. Zlatým hřebem každého dílu bude vaření dvou jídel. Jedno z nich bude tradiční, zatímco druhé dostane trochu nevšední a modernější ráz, i když k oběma kuchař pochopitelně použije maso zvířete, jemuž bude aktuální díl seriálu věnován. Vysloužil jsem si… co vlastně? To zjistíte, když budete sledovat naše vysílání!

18:00
Co přivařit a co přifařit (2)
18:15
Bryndáček (7)
Mámy i tátové dobře vědí, jak je důležitá správná výživa jejich potomků, zejména v počátečním stadiu...

Mámy i tátové dobře vědí, jak je důležitá správná výživa jejich potomků, zejména v počátečním stadiu, kdy děti teprve začínají z mateřského mléka přecházet na pestřejší jídelníček. Ale situaci jim neulehčují ani regály potravinářských prodejen prohýbající se pod skleničkami s nejrůznějšími druhy dětské výživy; ty jsou jednak mimořádně drahé, jednak si navzdory informacím na etiketě nemohou být rodiče nikdy úplně jisti, co přesně která sklenička obsahuje. A proto neustále roste obliba dětského papáníčka zhotovovaného podomácku. Tyto dětské kašičky mají však jednu vadu. Obyčejně se v nich totiž (k největší lítosti našich ratolestí) pořád dokola opakují tytéž suroviny. A přitom i jídla pro nejmenší mohou být – pokud chceme – skoro stejně pestrá a rozmanitá, jako to, co jedí dospělí. Zita Görög a Mark McMenemy už spolu kdysi na obrazovce vystupovali společně a náhoda tomu chtěla, že oba přibližně ve stejné době začali žít nelehký rodičovský život. Zita má chlapečka Milana, kterému je 12 měsíců, zatímco Mark je otcem desetiměsíčního syna Felixe.

18:30
Sladké babičky (2)
Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že o...

Mladý kuchař Feri Keresztúri, známí už i z Castingu se rozhodl, že po vaření se naučí i péct. A že od koho? No přece od toho, na koho koláče se pamatujeme i po dlouhých letech. TV Paprika vyhledala ty babičky a tetičky z vesnic, které jsou slavné za jejich vynikající koláče a které se s radostí podělili s námi o své tajné recepty. Pohádkové domácí zákusky z nejkrásnějších krajů Maďarska, s Ferim Keresztúrim.

19:00
Dlouhý víkend Ricka Steina (7)
Rick Stein ve svém gastronomickém seriálu navštěvuje trhy, restaurace, vinné sklepy, kavárny a bary ...

Rick Stein ve svém gastronomickém seriálu navštěvuje trhy, restaurace, vinné sklepy, kavárny a bary a na všech těchto místech hledá nejchutnější jídla a zajímá se o nejlepší recepty. Svoje víkendy naplněné labužnickými zážitky tráví v nejrůznějších městech, jejichž jména jsou dobře známá: Bordeaux, Reykjavík, Berlín, Vídeň, Boloňa, Lisabon, Kodaň, Cádiz, Soluň a Palermo.

Spektrum Home
16:05
Kuchyňské metamorfózy IV. IV (5)
Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co b...

Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co byste třeba řekli takovému úplně novému kuchyňskému nábytku, samozřejmě absolutně zdarma?! Nejnovější řada Kuchyňských metamorfóz je dílem tvůrčí skupiny, která číhá na severoamerické víkendové kutily, aby jim pomohla vzkřísit k novému životu jejich zastaralé kuchyně. Dosažený výsledek by se krásně vyjímal i v jakémkoli odborném magazínu!

16:30
Bytové metamorfózy VIII. VIII (5)
Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! J...

Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! Josh Templer, moderátor pořadu, se vkrádá potají do obchodů s kutilskými potřebami, kde si pokaždé během několika málo okamžiků vyhlédne šťastnou oběť. Tu potom se svou početnou brigádou odborníků doprovodí domů. Překvapený majitel bytu může jen zírat, jak rychle se mu mění celé obydlí přímo před očima, přestože původně zašel do prodejny třeba jen proto, aby vyřešil problém s kapajícím vodovodním kohoutkem.

17:00
Úžasné prostory George Clarka V (9)
Architekt George Clarke pokračuje ve své objevné cestě po říši překvapivých obytných prostorů, ničím...

Architekt George Clarke pokračuje ve své objevné cestě po říši překvapivých obytných prostorů, ničím neohraničené fantazie a odvážného odhodlání. Při pohledu praktickýma očima, který se zároveň nehodlá dát omezovat vžitými zvyklostmi, může posloužit jako domov i staré rozhrkané auto, zrušený bunkr nebo kanál, jak nám to v tomto seriálu dokáží moderní dobrodruzi, které nám moderátor představí.

18:00
Peter Andre: Proměna během hodiny XI (4)
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ...

Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"!

19:00
Já to tady nepoznávám (3)
Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěv...

Známá televizní osobnost, specialista na malé prostory a velkolepé nápady George Clarke nyní navštěvuje rodinné příbytky, jejichž obyvatelé se v nich už dávno necítí dobře, ale nemají možnost se odstěhovat jinam. George nasadí všechny své odborné znalosti a zkušenosti, aby rodinám ukázal, jaké cenné skryté vlastnosti jejich byty mají a jak se dají využít. S pomocí šikovné rekonstrukce takový dům může dost brzy prokouknout a stát se útulným hnízdečkem na celý život. Otázkou je, nakolik se našemu architektovi podaří majitele přesvědčit, aby investovali čas a peníze do přestavby domova, ke kterému už dlouho nemají příznivý vztah.

TV Noe
16:00
Zpravodajské Noeviny (846)
Dobré zprávy pro všechny
16:20
P. Antonín Šuránek
Krátký dokument představující římskokatolického kněze a spirituála olomouckého kněžského semináře u ...

Krátký dokument představující římskokatolického kněze a spirituála olomouckého kněžského semináře u nějž byl započat proces kanonizace

16:30
Tři pronikavá světla
Dokument poukazující na pravé rozjímání, adorace a modlitby
16:45
II. vatikánský koncil a architektura
Jedovnice v Moravském krasu
17:00
Buon giorno s Františkem
Průvodce pořadem, P. Daniel Vícha, v živém vysílání přibližuje jak dokumenty papeže Františka, tak j...

Průvodce pořadem, P. Daniel Vícha, v živém vysílání přibližuje jak dokumenty papeže Františka, tak jeho promluvy z uplynulých dní. Prostor je dán i dotazům diváků

18:05
Setkání
Setkání šesti spolužáků 70 let po maturitě
18:30
Spadli z jahody - Brouci Jula a Chmuľo
Jak se ztratili
18:40
Sedmihlásky (76)
Vyskočilo slunéčko
18:45
Můj Bůh a Walter
Ateismus
19:05
Putování po evropských klášterech
Ad Lenglet, benediktýn z kláštera ve Vaals, Belgie
19:35
Víra do kapsy
O různých tématech z pohledu víry a o tom, jak je prožíváme
Doma
16:45
seriál
minih49096minih49096
Skrytá vášeň

Další díl/opakování:
17.05.2017 v 16:30 (Doma)
18.05.2017 v 16:45 (Doma)
19.05.2017 v 16:35 (Doma)
22.05.2017 v 16:35 (Doma)
23.05.2017 v 16:55 (Doma)
24.05.2017 v 16:40 (Doma)
25.05.2017 v 16:55 (Doma)
26.05.2017 v 16:50 (Doma)

(69, 70/188)
Telenovela Kol./Šp. (2003).
 
TV program: Plameny vášně (Pasión de gavilanes)
18:40
seriál
minih29320minih29320
Priatelia

Další díl/opakování:
23.04.2024 v 12:55 (Nova Fun)
24.04.2024 v 06:20 (Nova Fun)
25.04.2024 v 06:15 (Nova Fun)
27.04.2024 v 06:20 (Nova Fun)
29.04.2024 v 06:15 (Nova Fun)
30.04.2024 v 06:40 (Nova Fun)
02.05.2024 v 06:05 (Nova Fun)
03.05.2024 v 06:10 (Nova Fun)


Komed. seriál USA (1999-2000).
 
TV program: Přátelé (Friends)
19:40
seriál
minih56881minih56881
Mentalista

Další díl/opakování:
22.04.2024 v 12:55 (Markíza)
23.04.2024 v 00:20 (Markíza)
24.04.2024 v 00:15 (Markíza)
25.04.2024 v 00:45 (Markíza)
26.04.2024 v 00:15 (Markíza)
27.04.2024 v 03:05 (Markíza)
29.04.2024 v 12:55 (Markíza)
30.04.2024 v 00:10 (Markíza)


Krimiseriál USA (2009-2010).
 
TV program: Mentalista (The Mentalist)
TV Paprika
20:00
Labužníkem každý den IV (26)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák...

Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží!

20:30
Co je v ledničce? (10)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k...

Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji.

21:00
Lehké a chutné pokrmy (5)
Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznám...

Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznámí vás se zajímavými recepty obsahujícími nesmírně výživné ingredience, které dodají potřebnou energii každému, kdo během dne cítí, že si nutně musí doplnit ubývající síly. V kulinářském pořadu zaměřeném v první řadě na propagaci vědomě zdravého životního stylu se nám otevře svět Jasmine a Melissy Hemsleyových, ve kterém nám dvě labužnické sestry ukazují, jak se lze v oblasti zdravého stravování dostat na vyšší úroveň. Dělají to velice zábavným způsobem, opírajíce se o fantastické recepty, v nichž není ani stopy po obilninách, po lepku a rafinovaném cukru.

21:30
Hubneme jídlem II (5)
Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně...

Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně je tu totiž pořad, který diváky naučí vařit tak, aby jim chutnalo, mohli jíst to, co mají rádi, a přitom aby se nemuseli obávat, že se ručička na váze vychýlí do nežádoucího směru. Jinými slovy: aby se vlk nažral a koza zůstala celá…

22:00
James Martin - doma v kuchyni II (7)
James Martin se ve vlastní kuchyni podělí s diváky o své recepty, vysloveně domácího charakteru, a o...

James Martin se ve vlastní kuchyni podělí s diváky o své recepty, vysloveně domácího charakteru, a o všelijaké tajné metody a praktiky, kterými žádná správná hospodyňka nikdy nepohrdne. Pokrmy domácí kuchyně se obvykle nevyznačují elegantním vzhledem, bylo by zpozdilé čekat od nich nějakou pastvu pro oči, ale jednou věcí si buďme jisti: dokud má vařečku v ruce James, najíme se velice chutně.

23:00
Dlouhý víkend Ricka Steina (8)
Rick Stein ve svém gastronomickém seriálu navštěvuje trhy, restaurace, vinné sklepy, kavárny a bary ...

Rick Stein ve svém gastronomickém seriálu navštěvuje trhy, restaurace, vinné sklepy, kavárny a bary a na všech těchto místech hledá nejchutnější jídla a zajímá se o nejlepší recepty. Svoje víkendy naplněné labužnickými zážitky tráví v nejrůznějších městech, jejichž jména jsou dobře známá: Bordeaux, Reykjavík, Berlín, Vídeň, Boloňa, Lisabon, Kodaň, Cádiz, Soluň a Palermo.

Spektrum Home
20:00
Daleko od mlžného Albionu II (20)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas...

Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí.

21:10
Velkolepé plány - ty nejlepší za posledn... (4)
Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás...

Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás nyní Kevin McCloud seznámí s takovými stavbami, které se co nejkreativnějším způsobem přizpůsobily prostředí, ve kterém se nacházejí, ať už je to přelidněné centrum Londýna, nebo ten nejztracenější a nejzapomenutější ostrov celé Velké Británie.

22:05
Na chalupě – Austrálie III (8)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě ...

Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení.

23:00
Peter Andre: Proměna během hodiny XI (5)
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ...

Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"!

23:55
Daleko od mlžného Albionu II (20)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas...

Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí.

TV Noe
20:00
Kulatý stůl
Nemoci duše II. Schizofrenie
21:45
ARTBITR - Kulturní magazín (34)
S MUDr. Marií Svatošovou
22:00
Večeře u Slováka
Debata nad nedělním Božím slovem
22:25
Sedm výprav Josefa Vágnera (3)
Mezi zebrami
Doma
20:30
film
minih150450minih150450
Voľné miesto v srdci

Další díl/opakování:
28.02.2020 v 20:30 (Doma)


Romant. film USA (2013).
 
TV program: Druhá šance na lásku (Second Chances)
22:15
seriál
minih93232minih93232
Bostonské vraždy

Další díl/opakování:
24.04.2024 v 09:15 (Nova Gold)
24.04.2024 v 10:55 (NOVA)
25.04.2024 v 09:15 (Nova Gold)
25.04.2024 v 10:55 (NOVA)
26.04.2024 v 04:10 (Nova Cinema)
26.04.2024 v 09:10 (Nova Gold)
26.04.2024 v 10:55 (NOVA)
27.04.2024 v 03:30 (Nova Cinema)

V (11, 12/18)
Krimiseriál USA (2014-2015).
 
TV program: Rizzoli & Isles - Vraždy na pitevně (Rizzoli & Isles)
TV Paprika
00:00
Šetřete s Jamiem II (5)
Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první séri...

Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první série. Seriál nás ohromí suverénními, ba až „bezohlednými” a odvážnými chutěmi, nápaditými recepty, jakož i výtečnou a výživnou stravou – která přitom nijak nezatíží naši peněženku, neboť se naučíme aplikovat vynikající šetřílkovské triky. Jamie se svým týmem pro každou epizodu pečlivě naplánuje, co se bude ze surovin, jež má k dispozici, vařit. Přitom dává dobrý pozor, aby jídlo vyšlo co nejlevněji, ale nesmí to vůbec být znát na jeho kvalitě a chuťových vlastnostech. Jamie nám dokáže, že při dodržení několika jednoduchých základních principů – chytré využití zbytků, šikovné nakupování, díky kterému nám po zpracování surovin zbude co nejméně odpadu – se každý může královsky najíst, i ten, kdo nemá peníze na zbytečné rozhazování.

01:00
Co je v ledničce? (10)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k...

Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji.

01:30
Paleo kuchyně (1)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l...

Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.”

02:00
Lehké a chutné pokrmy (5)
Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznám...

Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznámí vás se zajímavými recepty obsahujícími nesmírně výživné ingredience, které dodají potřebnou energii každému, kdo během dne cítí, že si nutně musí doplnit ubývající síly. V kulinářském pořadu zaměřeném v první řadě na propagaci vědomě zdravého životního stylu se nám otevře svět Jasmine a Melissy Hemsleyových, ve kterém nám dvě labužnické sestry ukazují, jak se lze v oblasti zdravého stravování dostat na vyšší úroveň. Dělají to velice zábavným způsobem, opírajíce se o fantastické recepty, v nichž není ani stopy po obilninách, po lepku a rafinovaném cukru.

02:27
Hubneme jídlem II (5)
Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně...

Zapomeňte na jednotvárné diety -- Gizzi, Harry, Sal a Sophie si žádné dobré jídlo neodepřou. Konečně je tu totiž pořad, který diváky naučí vařit tak, aby jim chutnalo, mohli jíst to, co mají rádi, a přitom aby se nemuseli obávat, že se ručička na váze vychýlí do nežádoucího směru. Jinými slovy: aby se vlk nažral a koza zůstala celá…

02:54
Mlýnek na recepty (97)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ...

Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné...

03:07
Mlýnek na recepty (98)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ...

Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné...

03:20
Mlýnek na recepty extra II (9)
03:45
Slavní v maléru II (26)
Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za ...

Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za hranice a do bláznivé soutěže TV Paprika zapojíme také osobnosti ze světa rumunských, českých a slovenských celebrit. Hra bude nyní ještě napínavější, protože vítězové získají hodnotné dárky, ale neméně nápadité budou i ceny rozdávané pro útěchu těm, kteří nevyhráli. Pravidla soutěže zůstávají stejná: dvojice slavných má dvacet minut na to, aby podle instrukcí moderátora uvařila předváděný pokrm. Maďarské soutěžící vezme „pod svá křídla“ jako zkušený moderátor Róbert Bede, rumunské celebrity dostane na povel šaramantní Antonio Passarelli, zatímco o české a slovenské hosty se postará šikovný mistr kuchař Laci Hornáček. Za každou zemi bude v pořadu zasedat dvoučlenná odborná porota, kterou tvoří gastronomičtí žurnalisté, šéfkuchaři, případně blogeři zabývající se kulinářskými tématy. Ti budou hodnotit výkony soutěžících, rozhodnou o tom, který hlavní chod jim chutná lépe a kdo půjde umývat nádobí.

04:11
Když dva dělají totéž… (10)
Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronom...

Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronomický experiment. Řekli si, že vyzkoušejí, jak budou chutnat starobylá jídla připravovaná přesně podle autentických receptů z dávných kuchařských knih. Dějištěm vaření a natáčení je Skanzen (Muzeum lidové architektury) v Szentendre, malebném městečku poblíž Budapešti, přesněji řečeno tamější selská kuchyně a stodola. Kuchyňské prostředí si zamluvil Róbert Bede, aby tu mezi měděnými kotlíky a kameninovými hrnci a ve společnosti pravé venkovské pece mohl soustředěně studovat a přetvářet ve skutečné pokrmy dobové receptury. Nedalekou stodolu obsadil Zsolt Serényi, který si v ní vybudoval moderní kuchyni, se všemi dnešními prostředky, náčiním a surovinami. Ovšem zatímco se Róbert Bede slovo od slova přesně držel receptů sepsaných před dvěma sty lety, jeho kolega Serényi používal starodávné texty volně, spíše jen jako zdroj inspirace: jednotlivé pokrmy se snažil modernizovat, kde uznal za vhodné, tam je zjednodušil, jinde zase mírně doplnil. Ačkoliv jsme se v dětství všichni naučili, že jídlo není na hraní, v tomto případě vznikla z pokusů našich dvou kuchařů zajímavá hra – když si s recepty a kombinacemi rozličných chutí zahrávají erudovaní mistři svého oboru, snad to tolik nevadí... Robi složitě bádá v záznamech z dějin gastronomie, zatímco Sera umělecky dotváří, vykládá si recepty po svém, a kde je třeba, postupuje zcela novátorsky. A televizní divák, který je sleduje, může sám zauvažovat, zda bude experimentovat s nimi, zda se také vydá na cestu do minulosti, nebo zůstane u svého oblíbeného a osvědčeného jdelníčku.

04:24
A la Mode (10)
Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářs...

Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářsku? Jaké může být kuře á la Dubarry nebo koleno na způsob paní pekařky? Na jídelních lístcích se vyskytuje spousta výrazů, o kterých si myslíme, že by se slušelo je znát, ale obyčejný člověk při jejich čtení v restauraci často znejistí. Mnoha lidem připadá trapné ptát se na jejich význam číšníka, a tak si raději na taková „podivná” jídla nechají zajít chuť. Vy ale buďte jiní! Noblesní názvy (a vynikající chuti, které se za nimi skrývají) si snadno trvale zapamatujete s pomocí našich pozoruhodných příběhů, z nichž se poučíte, s kterou historickou érou, případně osobností – ať už skutečnou nebo smyšlenou – si máte to které jídlo spojovat. Může se ovšem také ukázat, že nabubřelý název byl a je pouze improvizovaným výplodem kuchařovy fantázie. A aby výuka exotických výrazů byla opravdu názorná, Zoltán Magos, známý televizní kuchař TV Paprika nám pochoutky s nimi spojené jednu po druhé uvaří. Díky tomu se ve všech těch jídlech a s podivně znějícími názvy a tajemstvích jejich přípravy brzy vyznají i „vizuální typy”.

04:38
Masopusty (3)
Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je ...

Smažený sýr, smažené houby, smažený květák – co nás hned napadne, když o těchto jídlech slyšíme? Je bohužel smutnou skutečností, že ačkoli si vegetarianismus získává stále více příznivců a vegetariánská kuchyně různých národů je mezi lidmi stále oblíbenější, obvyklá nabídka pro vegetariány ve velké části běžných maďarských restaurací pozůstává všehovšudy z výše uvedených tří položek. Jestliže jste vegetariánství už „propadli” nebo se s ním právě chystáte začít, případně se jen pídíte po zdravých – a přitom chuťově lákavých – jídlech, ale zcela jistě víte, že chcete víc, než kolik slibují tři představitelé smažené „klasiky” z první věty tohoto článku, je pro vás tento pořad jako stvořený. Seriál nám umožní seznámit se s rozličnými odrůdami vegetarianismu, s kuchyní národů přísahajících na stravu vegetariánského charakteru, ale i s excelentními zeleninovými pokrmy národů, které se stravují smíšeně. Naučíme se z něho sestavovat plnohodnotný jídelníček bohatý na potřebné živiny, který však bude náležitě pestrý i přesto, že se rozloučíme s masem. Není to žádný klam a mam – seriál moderuje Csilla Balkányiová, zvolená před několika lety za Miss Balaton, která je sama zkušená vegetariánka, a tak si můžeme být jisti, že nás obohatí mnoha vyzkoušenými, osvědčenými – a v neposlední řadě velice chutnými recepty. Staňte se i vy „masopustem” – pomůže vám v tom zbrusu nový pořad na programu TV Paprika!

Spektrum Home
01:05
Nádherné zahrady viděné shora (5)
Nejkrásnější zahrady Velké Británie z perspektivy, na kterou jsme dosud nebyli zvyklí! Nastupte si d...

Nejkrásnější zahrady Velké Británie z perspektivy, na kterou jsme dosud nebyli zvyklí! Nastupte si do koše a absolvujte s námi pohádkový let balonem! Krásy pěstěné přírody uvidíme nejen z ptačí perspektivy, neboť v nejlíbeznější zahradě každého hrabství nebo u ní náš moderátor přistane, aby nás podrobně seznámil i s daným územním celkem a jeho nejdůležitějšími pamětihodnostmi.

TV Noe
00:00
V pohorách po horách (19)
Kľak - Lučanská Malá Fatra
00:10
Hlubinami vesmíru s prof. Petrem Kulhánk...
Doma
00:05
film
minih80016minih80016
Medzi vlkmi

Další díl/opakování:
17.06.2017 v 00:15 (Doma)


Triler USA/Kan. (2011).
 
TV program: Rodina v ohrožení (Crash Site: A Family In Danger)
02:10
seriál
minih29320minih29320
Priatelia

Další díl/opakování:
23.04.2024 v 12:55 (Nova Fun)
24.04.2024 v 06:20 (Nova Fun)
25.04.2024 v 06:15 (Nova Fun)
27.04.2024 v 06:20 (Nova Fun)
29.04.2024 v 06:15 (Nova Fun)
30.04.2024 v 06:40 (Nova Fun)
02.05.2024 v 06:05 (Nova Fun)
03.05.2024 v 06:10 (Nova Fun)


Komed. seriál USA (1999-2000).
 
TV program: Přátelé (Friends)
02:50
seriál
minih43183minih43183
Dr. House

Další díl/opakování:
12.01.2024 v 18:15 (Nova Gold)
13.01.2024 v 00:25 (NOVA)
13.01.2024 v 07:35 (Nova Cinema)
15.01.2024 v 13:35 (NOVA)
15.01.2024 v 18:10 (Nova Gold)
16.01.2024 v 00:10 (NOVA)
16.01.2024 v 07:10 (Nova Cinema)
16.01.2024 v 18:10 (Nova Gold)

VIII (13, 14/23)
Seriál USA (2011-2012).
 
TV program: Dr. House (House M.D.)
04:15
seriál
minih93232minih93232
Bostonské vraždy

Další díl/opakování:
24.04.2024 v 09:15 (Nova Gold)
24.04.2024 v 10:55 (NOVA)
25.04.2024 v 09:15 (Nova Gold)
25.04.2024 v 10:55 (NOVA)
26.04.2024 v 04:10 (Nova Cinema)
26.04.2024 v 09:10 (Nova Gold)
26.04.2024 v 10:55 (NOVA)
27.04.2024 v 03:30 (Nova Cinema)

V (11, 12/18)
Krimiseriál USA (2014-2015).
 
TV program: Rizzoli & Isles - Vraždy na pitevně (Rizzoli & Isles)