Duben

TV Program - Sobota 8. dubna

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
05:09
Italská kuchyně podle Antonia Passarelli... (3)
Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí ná...

Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí nám, které jsou jeho oblíbené recepty a jak se mají opravdu správně vařit italská jídla, která jsou všeobecně známá a oblíbená. Dozvíme se, jak vypadají dokonalé spagetti carbonara, jak dosáhneme oné příslovečné krémové jemnosti u rizota, a osvojíme si samozřejmě i přípravu klasických italských antipast a dezertů. Protože Antonio zná celou Itálii jako své boty, seznámíme se i s nejoblíbenějšími potravinami, kořením, recepty a gastronomickými zvyklostmi jednotlivých regionů.

05:35
Až vám FITráví (7)
Alexandra Béresová a Zsolt Serényi mají tentokrát v úmyslu pomoci všem, kteří se rozhodli k radikáln...

Alexandra Béresová a Zsolt Serényi mají tentokrát v úmyslu pomoci všem, kteří se rozhodli k radikální změně životosprávy a chtějí začít žít zdravěji. Hlavní „hrdinové“ tohoto nového seriálu navštíví diváky, kteří o to na výzvu stanice TV Paprika projevili zájem, a bez pardonu důkladně zkontrolují obsah jejich chladniček. Z toho potom učiní závěry týkající se stupně škodlivosti jejich stravovacích zvyků. Tato první fáze může proběhnout v humorné formě, ale hned potom se naši vyslanci zdravé životosprávy bez průtahů pustí do realizace reformních opatření. Sestaví pro dotyčné jídelníček, který se, pokud jde o chutě, nebude od vkusu „pacientů“ příliš lišit, ale přesto bude jiný – ať už proto, že se změní použité potraviny nebo způsob jejich kuchyňské přípravy, nebo proto, že naši odborníci vymyslí jinou kalkulaci konzumovatelného množství. Tím se dostanou do poloviny cesty vedoucí ke správné životosprávě. Proč jen do poloviny? Protože druhá polovina cesty závisí na tom, zdali je zájemce o nový životní styl odhodlán ke všemu pouze před kamerami, nebo i o samotě dodrží instrukce, týkající se především pravidelného zdravého pohybu. Ke kýžené změně totiž nestačí zbavit se jen části příčin vedoucích k nadváze. Je sice pravda, že už i samotný reformovaný jídelníček přinese měřitelné výsledky, ale celý program lze dovést k dokonalému úspěchu jedině v tom případě, že zpohodlnělé tělo a jeho svalovou soustavu nenecháme lenošit.

06:00
Sweet Boy (8)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ...

Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality.Nepřátelům sladkého nepřístupno!

06:30
Babiččino cukroví II (9)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným...

Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí.

07:00
Teleshop
05:00
Doma v cizině (3)
Nový pořad televize Spektrum Home nás zavede mezi cizince, kteří dlouhodobě žijí v Maďarsku, již se ...

Nový pořad televize Spektrum Home nás zavede mezi cizince, kteří dlouhodobě žijí v Maďarsku, již se tu zařídili nastálo, ale svoje domácí mikroprostředí a gastronomické nároky přesto podřizují autentickým zvyklostem své původní vlasti. Mohou to být Švédi, Italové, Angličané, Číňané. Jak je zařízen jejich byt a co vaří? Jaké předměty jsou pro ně nezbytné, protože si na ně zvykli už kdysi na „rodné hroudě”? Seriálem diváky provází frontman skupiny Quimby a moderátor pořadu Celebyty, Líviusz Varga.

05:30
Klub designérů (3)
Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuá...

Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuální ztvárnění celých měst.V novém televizním seriálu z původní produkce Spektrum Home se budete moci seznámit s mladými maďarskými výtvarníky, kteří nejenže obohatili oblast užitého umění něčím novým a zajímavým, ale navíc si tím vydobyli úspěch i za hranicemi své vlasti.Kromě toho bude v každém dílu vystupovat stálý znalec (mladý odborník na otázky designu), který nám jednak každého tvůrce, jemuž je věnován daný medailon, pomůže zasadit do mezinárodního a/nebo uměleckého kontextu, jednak také pohovoří o základních pojmech designérského oboru, jež se v tom kterém dílu vyskytnou, jakož i o souvisejících mezinárodních trendech a konkrétních příkladech.

05:45
Klub designérů (4)
Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuá...

Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuální ztvárnění celých měst.V novém televizním seriálu z původní produkce Spektrum Home se budete moci seznámit s mladými maďarskými výtvarníky, kteří nejenže obohatili oblast užitého umění něčím novým a zajímavým, ale navíc si tím vydobyli úspěch i za hranicemi své vlasti.Kromě toho bude v každém dílu vystupovat stálý znalec (mladý odborník na otázky designu), který nám jednak každého tvůrce, jemuž je věnován daný medailon, pomůže zasadit do mezinárodního a/nebo uměleckého kontextu, jednak také pohovoří o základních pojmech designérského oboru, jež se v tom kterém dílu vyskytnou, jakož i o souvisejících mezinárodních trendech a konkrétních příkladech.

06:00
Teleshop
06:05
Česká věda
Magazín Akademie věd České republiky
06:20
Klapka s … (93)
Michaela Záhorská
07:25
Mezi nebem a zemí
Dokument o možnostech snižování emisí na Slovensku
07:55
Obdarovávání - Otec Radek
O vděčnosti, obdarování a závislosti s bratrem Radkem, olomouckým kapucínem
05:10
zábava
minih91838minih91838
Smotánka

Další díl/opakování:
23.03.2024 v 18:20 (Markíza)


Nevšedný svet kľúčovou dierkou
 
TV program: Smotánka
06:05
film
minih107842minih107842
Leto v Alsasku

Další díl/opakování:
24.04.2021 v 16:15 (Doma)
25.04.2021 v 00:35 (Doma)


Romant. film N (2012).
 
TV program: Léto v Alsasku (Ein Sommer im Elsass)
TV Paprika
08:00
Pečeme s Marthou Stewartovou III (11)
Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s...

Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s diváky podělí o nejšikovnější tipy související s pečením, aby je jaksepatří povzbudila a aby si sami doma vyzkoušeli svůj pekařský a cukrářský talent. Jak připravit skvělý moučník — skoro z ničeho? Základem kurzu jsou klasické recepty, které Martha zmodernizovala, a inovační prvek tu představuje způsob, jak svérázně Martha při pečení všem dobře známých druhů zákusků kombinuje chuti a ingredience.

08:30
Škola vaření Marthy Stewartové IV (11)
Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným ...

Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným suverénní vládkyní všech kuchyní, která má v zásobě hromadu tipů a kuchyňských triků pro amatérské kuchaře, ať už jde o úplné začátečníky, nebo o ty, které se kolem sporáku pohybují již o něco zkušeněji. Vzor všech hospodyněk začíná klasickými recepty, jejichž prostřednictvím uvede velevážené publikum do světa hřejivě domácích, ale zároveň neuvěřitelně dráždivých pokrmů, ve kterém již bezmála tři desetiletí sklízí královskou slávu a úspěchy na mezinárodní úrovni.

09:00
Gizzi Erskinová a korejská kuchyně (6)
Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publ...

Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publicistka Gizzi Erskine, specializovaná na gastronomii a píšící pro deník The Independent, patří mezi největší ochránce korejské kuchyně na světě. Nyní nám ukáže, odkud všechny ty chuťově mimořádně markantní pokrmy pocházejí -- a jak si je může každý sám snadno uvařit. Gizzi ve své jihokorejské kuchyni předvede divákům krůček za krůčkem, jak se připravuje Bibimbap a Kimcshi, ale zároveň nám bude vyprávět i o tom, jakou roli hrají v korejských dějinách a kultuře.

09:30
Irské jídlo Paula Flynna (6)
Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty...

Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty, aby tak napomohl opětovnému růstu zájmu o pokrmy připravené z kvalitních domácích surovin. Flynn se snaží o rozpoutání kulinářské revoluce. Skloubením naprosto základních ingrediencí a tradičních irských receptů vyjadřuje svou úctu k pokrmům domácího charakteru, které „obléká” do moderního hávu. „Myslím si, že je důležité, aby bylo v kuchyni vyhrazeno stálé a přední místo pro ingredience, kterými jsme se my, Irové, kdysi ve světě proslavili. Musíme změnit svůj dnešní přístup k těmto kulinářským komponentům, neboť jedině tak můžeme dospět k modernímu irskému kuchařskému umění, jedině tak budeme doma vařit dobrá irská jídla -- v trochu modernizované podobě. To je tématem tohoto seriálu. Protože revoluce musí pochopitelně začít ve vlastní kuchyni, na vlastním rodinném stole. A já každému ochotně poradím, jak na to.”

10:00
Dva hladoví námořníci II (21)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special...

Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří.

11:00
Bocuse d’Or - Nejlepší moderní gastronom... (1)
V tomto našem seriálu seznámíme diváky stanice TV Paprika s jednou z nejprestižnějších, a navíc podl...

V tomto našem seriálu seznámíme diváky stanice TV Paprika s jednou z nejprestižnějších, a navíc podle všeobecného mínění i nejnapínavější kuchařskou soutěží na světě, která se pořádá pod názvem Bocuse d’Or. Uděláme to tím způsobem, že budeme sledovat cestu maďarského soutěžícího od domácího kvalifikačního kola přes jeho všestrannou přípravu na světové závody kuchařských mistrů, jež trvala několik měsíců, až do evropského výběrového kola, na jehož konci se ukáže, zdali si maďarský účastník vybojuje cestu do Lyonu. V pořadu dostanou také slovo nejvýznamnější a neznámější představitelé světa maďarské gastronomie a budou hovořit nejen o konkrétním domácím závodníkovi, ale i o celé soutěži. Do regionálního finále se dostane ten maďarský reprezentant, kterému se 18. února 2016 podařilo vyhrát celostátní finále. V tomto bodě začíná náš film. Dnes už víme, že má slibné pokračování, ale prozatím nepředbíhejme...

11:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (9)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě...

Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic.

Spektrum Home
09:00
Zahradníkův svět (21)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p...

Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad.

09:30
Zahradníkův svět (22)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p...

Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad.

10:00
Jaro na chalupě - speciál
Hugh Fearnly Whittingstall před deseti lety opustil město, přestal ho zajímat každodenní kolotoč dik...

Hugh Fearnly Whittingstall před deseti lety opustil město, přestal ho zajímat každodenní kolotoč diktovaný od pondělí do pátku pracovní dobou od devíti do pěti. Od té doby, co žije v západní části země na chalupě v River Cottage, snaží se držet krok pouze s přírodou. Je za to odměněn pocitem, že může harmonicky splývat se střídáním ročních období. Ze čtyř ročních dob považuje za nejkrásnější jaro, a proto o něm natočil čtyřdílný televizní cyklus, který už mohli vidět i diváci kanálu Spektrum. Zřetelně se v něm projevuje, že jaro přináší mnoho veselí, kupu práce a neobyčejnou hojnost. Období od konce zimy do začínajícího léta si nyní znovu připomeneme citací okamžiků, které byly obzvláště nezapomenutelné. V hodinovém speciálu objeví leccos nového i ti, kdo už všechny čtyři díly viděli...

11:00
Na chalupě – Austrálie III (1)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě ...

Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení.

TV Noe
08:10
Můj Bůh a Walter
Trojjediný Bůh
08:35
Cirkus Noeland (6)
Roberto, Kekulín a dobré skutky
09:05
Animované biblické příběhy: Ježíšovy záz...
Ježíšovy zázraky jsou plné lásky, něhy a soucitu ke každému člověku. Učí postojům víry, odevzdání se...

Ježíšovy zázraky jsou plné lásky, něhy a soucitu ke každému člověku. Učí postojům víry, odevzdání se Bohu, soucitu s druhými i laskavosti. Bible pro nejmenší - Nový Zákon

09:35
Sedmihlásky (123)
Plače kočka celý deň
09:45
Zpravodajské Noeviny (854)
Dobré zprávy pro všechny
10:05
Buon giorno s Františkem
Průvodce pořadem, P. Daniel Vícha, v živém vysílání přibližuje jak dokumenty papeže Františka, tak j...

Průvodce pořadem, P. Daniel Vícha, v živém vysílání přibližuje jak dokumenty papeže Františka, tak jeho promluvy z uplynulých dní. Prostor je dán i dotazům diváků

11:10
Mezi pražci (56)
Březen 2017
Doma
08:25
zábava
minih91838minih91838
Smotánka

Další díl/opakování:
23.03.2024 v 18:20 (Markíza)


Nevšedný svet kľúčovou dierkou
 
TV program: Smotánka
09:00
zábava
Šperkománia
10:45
seriál
minih86573minih86573
Rebelka z predmestia

Další díl/opakování:
24.05.2018 v 01:35 (Doma)
25.05.2018 v 01:40 (Doma)
28.05.2018 v 08:30 (Doma)
29.05.2018 v 01:55 (Doma)
30.05.2018 v 01:30 (Doma)
31.05.2018 v 01:30 (Doma)
01.06.2018 v 01:20 (Doma)
04.06.2018 v 08:25 (Doma)

II (5, 6/22)
Komed. seriál USA (2012-2013).
 
TV program: Zajatci předměstí (Suburgatory)


TV Paprika
12:00
Líný šéf (4)
Líný mistr kuchař, Simon Lamont, cestuje po Irsku a vaří vynikající jídla, jejichž výhodou je, že se...

Líný mistr kuchař, Simon Lamont, cestuje po Irsku a vaří vynikající jídla, jejichž výhodou je, že se připravují snadno a rychle. Na rozdíl od účinkujících mnoha jiných kulinářských show náš kuchař všechno zjednodušuje, aby mohlo být jídlo uvařeno bez velkého úsilí a aby mu zbyl čas ukázat nám nejkvalitnější produkty, které si lze v Irsku opatřit. Simon nám prozradí tajemství rychlé přípravy chutných jídel; podělí se s námi o takové tipy, triky a blesková řešení, díky kterým můžeme i složitější jídla uvařit velmi lehce, a dokáže nám, že klidně můžeme vařit líně, a přesto není důvod, abychom se museli smiřovat s oslabeným chuťovým zážitkem.

12:30
Prostě italské (2)
Italská kuchyně v tom nejlepším světle! Spolupracují: Michela, Romina a Emanuela, sestry Chiappovy. ...

Italská kuchyně v tom nejlepším světle! Spolupracují: Michela, Romina a Emanuela, sestry Chiappovy. „Wales a Itálie, rodina a jídlo; pro nás byly tyto čtyři pojmy, které od sebe navzájem nedokážeme oddělit, rozhodujícími faktory v době našeho dospívání. Tatínek vždycky říkal, že v našem životě se nejdůležitější věci odehrávají u stolu, ať už stojí v našem waleském domově nebo někde v pahorkaté krajině naší rodné severoitalské vesnice, kam dodnes jezdíme s velkou radostí odpočívat. Stůl, to je ústřední bod, kolem kterého žijeme svůj rodinný život, místo, kde jídla vlastnoručně připravujeme i konzumujeme.”

13:00
Ebbyna islandská kuchyně II (2)
Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si ...

Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si zamilují diváci všech věkových kategorií. Celým seriálem se táhne jako ona příslovečná červená nit duch zdravého stravování a ekologického myšlení. Vášeň a láska, tyto dvě neodmyslitelné součásti Ebbina vaření, diváky snadno nakazí. Už po zhlédnutí jednoho dílu se pravděpodobně sami chopíme hrnce nebo pánve!

13:30
Vaříme s Robertem Bede (16)
Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. To...

Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. Točil mlýnkem na recepty, vařil s celebritami, ba ani drůbež si na něho nikdy nepřišla. Už více než celé jedno desetiletí proklepává svým nenapodobitelným způsobem kuchyňské prkénko, podle čehož ho každý snadno pozná. Teď vám představíme pana Róberta Bedeho. Mistra kuchaře, který i o těch nejjednodušších a nejvšednějších jídlech dokáže povědět něco nového. Prozradí nám pár drobných triků, sdělí nám historické údaje a zasvětí nás do postupů skutečných mistrů. A tak si můžeme být naprosto jisti, že poskytne divákům nové užitečné informace, které – jak doufáme – ocení jak ti, kteří vaří pravidelně, tak ti, kteří zavítají do kuchyně a berou do ruky vařečku jen svátečně.

13:45
Pekařství Paprika (16)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ...

Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré!

14:00
Vaříme doma s Jamie Oliverem (1)
Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdroj...

Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdrojích rozkoše, které všichni tak zbožňujeme. O těch částech kuchyňských výtvorů, které vyvolávají nostalgické vzpomínky, připomínají nám tradice a všechno, co jsme si v dětství zamilovali. Kromě povinnosti dodržení patřičných kuchařských obřadů staví do popředí hlavně takové pokrmy, které člověka dovedou vzpružt a spravit mu náladu. Ať už hovoříme o králi hamburgerů, případně o dokonalém sýrovém toastu, pastýřském koláči, lasagních, kyjevském kotletu nebo raviolích po boloňsku, nový Jamieho pořad je nabitý inovovanými recepty klasické kuchyně, nostalgickými pochoutkami představujícími symboly domácího krbu a staromódními dezerty, jako je dort Pavlova nebo lepivý karamelový puding. Seriál se natáčel v kruhu Jamieho přátel a rodinných příslušníků – a tak pochopitelně nemohly chybět ani děti: Poppy, Daisy, Petal a Buddy. Dějištěm byl kuchařův dům v Essexu a zaručujeme vám, že v tomto pořadu se s vámi váš oblíbený šéf bez váhání podělí o své inspirující nápady, vynikající tipy, odvážné kulinářské kombinace a také samozřejmě o pár velice šikovných kuchyňských triků!

15:00
Sweet Boy (9)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ...

Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality.Nepřátelům sladkého nepřístupno!

15:30
Babiččino cukroví II (10)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným...

Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí.

Spektrum Home
12:00
Na chalupě – Austrálie III (2)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě ...

Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení.

13:00
Renovujeme víkendové domy (1)
I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě...

I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě… Není tedy divu, že její krášlení a údržba obvykle leží na bedrech hlavy rodiny, která si s tím poradí podle svých schopností, někdy hůře, jindy lépe, i když dělá co může. Ale jestliže jeho kutilský výkon zkolauduje tým odborníků, jistě se od nich bude mít čemu přiučit a pozná, kde se případně stala chyba. Sledujte náš seriál, abyste se typickým chybám a zradám vyhnuli předem.

13:30
Renovujeme víkendové domy (2)
I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě...

I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě… Není tedy divu, že její krášlení a údržba obvykle leží na bedrech hlavy rodiny, která si s tím poradí podle svých schopností, někdy hůře, jindy lépe, i když dělá co může. Ale jestliže jeho kutilský výkon zkolauduje tým odborníků, jistě se od nich bude mít čemu přiučit a pozná, kde se případně stala chyba. Sledujte náš seriál, abyste se typickým chybám a zradám vyhnuli předem.

14:00
Úžasné vodní domy (3)
Podívejme se, jak to dopadne, když zbožňování vody kombinujeme s fantazií a inovačními schopnostmi! ...

Podívejme se, jak to dopadne, když zbožňování vody kombinujeme s fantazií a inovačními schopnostmi! Majitelé příbytků kouzelně umístěných na vodních březích, které vám představí náš seriál, vytvořili úchvatné vodní domovy pro sebe a svou rodinu. Pojem vodní břeh tu však musíme chápat v nejširším slova smyslu; někdy je to jen okraj vodního valu podobného hradnímu příkopu, jindy zase pomalu bublajícího potoka protékajícího celým domem, případně pohádkový vodní park vzadu v zahradě... Stavby, které na obrazovce uvidíme, rozšíří náš obzor, protože v blízkosti vody se dá žít i jinak, než jak jsme si to dosud představovali.

15:00
Úžasné vodní domy (4)
Podívejme se, jak to dopadne, když zbožňování vody kombinujeme s fantazií a inovačními schopnostmi! ...

Podívejme se, jak to dopadne, když zbožňování vody kombinujeme s fantazií a inovačními schopnostmi! Majitelé příbytků kouzelně umístěných na vodních březích, které vám představí náš seriál, vytvořili úchvatné vodní domovy pro sebe a svou rodinu. Pojem vodní břeh tu však musíme chápat v nejširším slova smyslu; někdy je to jen okraj vodního valu podobného hradnímu příkopu, jindy zase pomalu bublajícího potoka protékajícího celým domem, případně pohádkový vodní park vzadu v zahradě... Stavby, které na obrazovce uvidíme, rozšíří náš obzor, protože v blízkosti vody se dá žít i jinak, než jak jsme si to dosud představovali.

TV Noe
12:00
Polední modlitba Sv. otce Františka
12:15
Post Scriptum
Duchovní promluva
12:30
Terra Santa news
12:50
Pod lampou
Diskuzní pořad moderátora Štefana Hríba
14:55
Vatican magazine (903)
Týdenní zpravodajství z Vatikánu
15:30
Labyrintem víry s Tomášem Halíkem (4)
Ptal jsem se cest, Smířená různost
Doma
12:00
seriál
minih74408minih74408
Doktorka Zoe

Další díl/opakování:
28.06.2022 v 01:30 (Prima LOVE)
29.06.2022 v 02:05 (Prima LOVE)
30.06.2022 v 02:05 (Prima LOVE)

III (1, 2/22)
Seriál USA (2013-2014).
 
TV program: Doktorka z Dixie (Hart of Dixie)
14:15
seriál
minih43351minih43351
Odložený prípad

Další díl/opakování:
18.03.2024 v 11:45 (Nova Gold)
19.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
20.03.2024 v 01:55 (Nova Gold)
21.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
22.03.2024 v 02:05 (Nova Gold)
23.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
25.03.2024 v 11:25 (Nova Gold)
26.03.2024 v 02:25 (Nova Gold)

IV (2/24)
Detektívny seriál USA (2006-2007).
 
TV program: Odložené případy (Cold Case)
15:15
film
minih50226minih50226
Rosamunde Pilcherová: Nebo nad Cornwallom

Další díl/opakování:
08.01.2024 v 20:00 (Prima LOVE)
09.01.2024 v 09:05 (Prima STAR)
11.01.2024 v 11:50 (Prima LOVE)


Romant. film N (2005).
 
TV program: Cornwallská romance (Rosamunde Pilcher - Der Himmel über Cornwall)
TV Paprika
16:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (9)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm...

Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů.

16:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (7)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces...

Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí.

17:00
Italská kuchyně po bavorsku (1)
Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě cit...

Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě citlivě kombinují, je to přímo báseň! Majitel Michelinových hvězd, šéfkuchař Alfons Schuhbeck, zůstává vždy věrný domácí kuchyni, ale současně s tím neustále hledá nové možnosti, jak by mohl domácí tradice obohatit o nějakou novou, rafinovanou barvu nebo je něčím zajímavým doplnit.

17:30
Italská města, italské chutě III (5)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji...

Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě.

18:00
Co vaří Margó Bódi (5)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn...

Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi.

18:30
Drůbež na sto způsobů (7)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh...

V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti!

19:00
Francie podle Luka Nguyena (9)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k...

Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí.

19:30
Labužníkem každý den IV (4)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák...

Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží!

Spektrum Home
16:00
Souboj dekoratérů II (15)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch...

V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení!

17:10
Netradiční bydlení? II (9)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci...

Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci.

18:05
Netradiční bydlení? II (10)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci...

Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci.

19:00
Přešité bydlení III (9)
Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že...

Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že oblečení toho mnoho prozrazuje o vlastnostech a libůstkách našich bližních. Z této myšlenky vychází například i Thom Filica, jeden z nejznámějších a nejrenomovanějších amerických bytových architektů. Filica na zmíněný princip spoléhá natolik, že je bezevšeho ochoten na základě představ, které mu vnuknou oblíbené kusy oděvu ze šatníku majitelů, zrekonstruovat jejich byt, aniž by se s nimi třeba jen jednou osobně setkal. K jakým výsledkům tento neobvyklý experiment vede a nakolik se v praxi prokazuje pravdivost výše uvedené poučky, to uvidíte na vlastní oči, pokud budete sledovat nový desetidílný seriál na programu Spektrum Home.

19:25
Přešité bydlení speciál
Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že...

Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že oblečení toho mnoho prozrazuje o vlastnostech a libůstkách našich bližních. Z této myšlenky vychází například i Thom Filica, jeden z nejznámějších a nejrenomovanějších amerických bytových architektů. Filica na zmíněný princip spoléhá natolik, že je bezevšeho ochoten na základě představ, které mu vnuknou oblíbené kusy oděvu ze šatníku majitelů, zrekonstruovat jejich byt, aniž by se s nimi třeba jen jednou osobně setkal. K jakým výsledkům tento neobvyklý experiment vede a nakolik se v praxi prokazuje pravdivost výše uvedené poučky, to uvidíte na vlastní oči, pokud budete sledovat nový desetidílný seriál na programu Spektrum Home.

TV Noe
16:00
Večeře u Slováka
6. neděle postní
16:30
Jak potkávat svět (49)
S Pavlem Žalmanem Lohonkou
18:00
Příběhy odvahy a víry: Akademik Boris Ra... (13)
Žiji na sklonku století
18:30
Bible pro nejmenší
Josef otrokem
18:35
Sedmihlásky (123)
Plače kočka celý deň
18:45
Dotek lásky a posvěcení
Kongregace Misionářek Ježíšova slova a oběti v argentinské buši
19:20
Poselství svatých: František z Assisi
Hlásejte evangelium, ale slova používejte, jen když to bude nutné
19:30
V souvislostech (180)
Komentované aktuální téma
Doma
17:15
film
minih26484minih26484
Druhá alebo prvá

Další díl/opakování:
08.03.2024 v 12:40 (Nova Cinema)
12.03.2024 v 03:45 (Nova Cinema)


Príbeh USA (1998).
 
TV program: Druhá nebo první (Stepmom)
TV Paprika
20:00
Labužníkem každý den IV (5)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák...

Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží!

20:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (9)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě...

Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic.

21:00
S Billem v kuchyni - Londýn (7)
Švédsko
21:30
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (6)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy...

Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů.

22:00
Dva hladoví námořníci II (21)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special...

Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří.

23:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (9)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm...

Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů.

23:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (7)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces...

Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí.

Spektrum Home
20:10
Velkolepé plány: Austrálie II (1)
Nová řada! - Veleúspěšný seriál Grand Design pokračuje pod odborným vedením zkušeného architekta Pet...

Nová řada! - Veleúspěšný seriál Grand Design pokračuje pod odborným vedením zkušeného architekta Petera Maddisona v Austrálii. V tomto pořadu můžeme poznat a snad i pochopit motivaci a boje ke všemu odhodlaných snílků, kteří se pustili do rozsáhlých stavebních projektů vyžadujících od nich nesmírné množství energie a peněz.

21:05
Velkolepé plány: Austrálie II (2)
Nová řada! - Veleúspěšný seriál Grand Design pokračuje pod odborným vedením zkušeného architekta Pet...

Nová řada! - Veleúspěšný seriál Grand Design pokračuje pod odborným vedením zkušeného architekta Petera Maddisona v Austrálii. V tomto pořadu můžeme poznat a snad i pochopit motivaci a boje ke všemu odhodlaných snílků, kteří se pustili do rozsáhlých stavebních projektů vyžadujících od nich nesmírné množství energie a peněz.

22:00
Bydlíš tady, kup tohle II (13)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys...

Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem.

22:30
Bydlíš tady, kup tohle II (14)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys...

Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem.

23:00
Sarah Beenyová prodává domy (18)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar...

Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky.

TV Noe
20:00
Cesta k andělům (95)
Ivan Hubač - scenárista a dramaturg
20:50
V pohorách po horách (24)
Kunětická hora - Polabí
21:05
Petr Bende & Pavel Helan na Mohelnickém ...
Záznam vystoupení Petra Bendeho a Pavla Helana z hlavní scény Mohelnického dostavníku 2013
21:50
Neoblomný kardinál
Dokument CRTN o kardinálu Aloysiu Stepinacovi, pronásledovaném jugoslávskou komunistickou vládou
22:45
Noční univerzita
ThLic. Veronika Barátová - Rodina jako obraz Boží
23:30
Mlčení Martina Scorseseho
Rozhovor s režisérem Martinem Scorsesem o filmu Mlčení a křesťanské víře
Doma
20:00
film
minih143378minih143378
Portrét lásky

Další díl/opakování:
07.02.2020 v 20:30 (Doma)
08.02.2020 v 14:10 (Doma)


Romant. film USA (2014).
 
TV program: Portrét lásky (Heart of the Matter)
21:40
film
minih124792minih124792
Inga Lindströmová: Iskra lásky

Další díl/opakování:
29.05.2020 v 20:00 (Kino Barrandov)


Romant. film N (2013).
 
TV program: Inga Lindström: Jiskra lásky (Inga Lindström - Feuer unterm Dach)
23:45
film
minih57248minih57248
Barbara Woodová: Čas snov
Romant. film N (2001).
 
TV program: Duhový had (Barbara Wood: Traumzeit)
TV Paprika
00:00
Italská kuchyně po bavorsku (1)
Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě cit...

Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě citlivě kombinují, je to přímo báseň! Majitel Michelinových hvězd, šéfkuchař Alfons Schuhbeck, zůstává vždy věrný domácí kuchyni, ale současně s tím neustále hledá nové možnosti, jak by mohl domácí tradice obohatit o nějakou novou, rafinovanou barvu nebo je něčím zajímavým doplnit.

00:30
Italská města, italské chutě III (5)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji...

Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě.

01:00
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (6)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy...

Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů.

01:30
Prostě italské (2)
Italská kuchyně v tom nejlepším světle! Spolupracují: Michela, Romina a Emanuela, sestry Chiappovy. ...

Italská kuchyně v tom nejlepším světle! Spolupracují: Michela, Romina a Emanuela, sestry Chiappovy. „Wales a Itálie, rodina a jídlo; pro nás byly tyto čtyři pojmy, které od sebe navzájem nedokážeme oddělit, rozhodujícími faktory v době našeho dospívání. Tatínek vždycky říkal, že v našem životě se nejdůležitější věci odehrávají u stolu, ať už stojí v našem waleském domově nebo někde v pahorkaté krajině naší rodné severoitalské vesnice, kam dodnes jezdíme s velkou radostí odpočívat. Stůl, to je ústřední bod, kolem kterého žijeme svůj rodinný život, místo, kde jídla vlastnoručně připravujeme i konzumujeme.”

02:00
Pečeme s Marthou Stewartovou III (11)
Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s...

Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s diváky podělí o nejšikovnější tipy související s pečením, aby je jaksepatří povzbudila a aby si sami doma vyzkoušeli svůj pekařský a cukrářský talent. Jak připravit skvělý moučník — skoro z ničeho? Základem kurzu jsou klasické recepty, které Martha zmodernizovala, a inovační prvek tu představuje způsob, jak svérázně Martha při pečení všem dobře známých druhů zákusků kombinuje chuti a ingredience.

02:27
S Billem v kuchyni - Londýn (7)
Švédsko
02:54
Drůbež na sto způsobů (7)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh...

V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti!

03:20
Francie podle Luka Nguyena (9)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k...

Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí.

03:47
Krásný nový biosvět (3)
V dnešní době se po celém světě šíří reformní kuchyně, stále více dbáme na to, co jíme a z jakých su...

V dnešní době se po celém světě šíří reformní kuchyně, stále více dbáme na to, co jíme a z jakých surovin vaříme. Už dobrých deset let přibývá takzvaných biovýrobků nezadržitelným tempem. Ale jaké vlastnosti máme od skutečného bioproduktu očekávat? Už dnes je nabídka téměř nepřehledná, mnoho výrobků se honosí nápisem „bio”, ale málokdy nás někdo informuje, jaké zboží a kteří výrobci potravin jsou oprávněni toto označení používat. Nevíme jaká a nakolik přísná pravidla je třeba v takovém závodě dodržovat, jak probíhá biochov domácích zvířat, jak se pěstuje, sklízí a konzervuje bioúroda. Náš čerstvě natočený seriál je dobrý průvodcem pro každého, kdo se chce vydat do krásného nového biosvěta.

04:00
Vaříme s Robertem Bede (16)
Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. To...

Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. Točil mlýnkem na recepty, vařil s celebritami, ba ani drůbež si na něho nikdy nepřišla. Už více než celé jedno desetiletí proklepává svým nenapodobitelným způsobem kuchyňské prkénko, podle čehož ho každý snadno pozná. Teď vám představíme pana Róberta Bedeho. Mistra kuchaře, který i o těch nejjednodušších a nejvšednějších jídlech dokáže povědět něco nového. Prozradí nám pár drobných triků, sdělí nám historické údaje a zasvětí nás do postupů skutečných mistrů. A tak si můžeme být naprosto jisti, že poskytne divákům nové užitečné informace, které – jak doufáme – ocení jak ti, kteří vaří pravidelně, tak ti, kteří zavítají do kuchyně a berou do ruky vařečku jen svátečně.

04:15
Pekařství Paprika (16)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ...

Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré!

04:30
Jednohubky (5)
Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty...

Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty, a které jsou pastvou nejen pro oči. Chuťové buňky každého konzumenta budou uchváceny, ať už se výsledky našich kuchařských snah budeme chtít pochlubit hostitelům na návštěvě, nebo dostaneme sami chuť na pár soust ke sklenici dobrého vína či při sledování zajímavého filmu. Ale ta sousta berte, prosím, doslova, protože jídla, kolem kterých se tento pořad točí, se všechna dají jíst jednou rukou, jsou to malinké, zato velice dobré pochoutečky.

04:45
Co vaří Margó Bódi (5)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn...

Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi.

Spektrum Home
00:00
Sarah Beenyová prodává domy (19)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar...

Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky.

01:00
My jsme malí řemeslníci (14)
01:30
My jsme malí řemeslníci (21)
TV Noe
00:05
Angola: Vstaň a choď, Angolo
Pomoc misionářů v poválečné Angole
00:45
Řeckokatolický magazín (103)
Magazín o životě řeckokatolické církve na Slovensku
01:00
Noční repríza dopoledních pořadů
Noční repríza dopoledních pořadů z minulého dne
Doma
03:10
film
minih107842minih107842
Leto v Alsasku

Další díl/opakování:
24.04.2021 v 16:15 (Doma)
25.04.2021 v 00:35 (Doma)


Romant. film N (2012).
 
TV program: Léto v Alsasku (Ein Sommer im Elsass)
04:40
seriál
minih43351minih43351
Odložený prípad

Další díl/opakování:
18.03.2024 v 11:45 (Nova Gold)
19.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
20.03.2024 v 01:55 (Nova Gold)
21.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
22.03.2024 v 02:05 (Nova Gold)
23.03.2024 v 02:00 (Nova Gold)
25.03.2024 v 11:25 (Nova Gold)
26.03.2024 v 02:25 (Nova Gold)

IV (2/24)
Detektívny seriál USA (2006-2007).
 
TV program: Odložené případy (Cold Case)