Jeden svět
ohodnotit

Komentáře k filmu Zaklínač

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2022
Naprosto perfektní   zpracování Zaklínače ve   kterém si jak čtenáři tak   hráči najdou své grafický   1a, o struhujicim příběhu   ani nemluvě. Určitě něco   co na filmovém plátně   chybělo!
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2019
Knihy jsem nečetl a hru   nehrál. Velké očekávání   všech fanoušků Zaklínače   mě nadchlo a těšil jsem se   na to až to začne.
Některé díly byly ale   zklamání, dlouhé   povídání a trochu jsem se v   tom i ztrácel. Konec první   série mě však přesvědčil   koukat na ty další které   přijdou.
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2019
Něco málo mi nesedlo, ale   jinak celkem spokojenost. S   obsazením nemám problém,   hlavně po stránce hereckých   výkonů. Na Triss si musím   drobet zvykat. Vadí mi   Jaskier (fakt mu nebudu   říkat Marigold), ale ten už   ej takový ze své podstaty.   Příběhově je to fajn.   Některé scény (Brokilon,   Temerie) mohly být méně   komorní, nicméně   závěrečné bitvě právě   komornost dala   realističtější nádech.   Rozčilovala mě cudná   necudnost (ukažeme prsa a   zadky, a soulož, ale bedlivě   a přepečlivě něčím   zakryjeme oblast mezi koleny a   pupkem).

Pokud   měl někdo problém s   proplétáním různých   časových rovin, měl by   zvážit návrat k četbě   leporela, případně   slabikáře. Tam takové   přetížení mozku určitě   nehrozí.

Stravitelné i pro diváky   nepolíbené předlohou a   kteří fantasy nemají moc v   lásce.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2020
Na Zaklínače se da dívat   několika způsoby:
1.   Znáte knihy či polský   seriál a chcete se podívat,   co s větším rozpočtem   američtí soudruzi   vyvedli.
2. Znáte hry   a chcete vidět pokračování   v podobě seriálu.
3.   Čekáte kdy a kolikrát se   Henry Cavill svlékne a je   vám vcelku jedno, že někdo   černej byl původně   bílej.
Za mě bod   jedna a tři a s tím jsem si   vystačila.
Kromě   Henryho neznámé ksichtíky,   výprava slušná, méně krve   než v Hrách o trůny, a i   já neznalec jsem posléze   pochopila časovou osu.   Oceňují méně dílů, i   český dabing Jiřího   Dvořáka a Indka v roli   Yennefer mě nechala úplně   chladnou. Daleko víc mě   kdysi odstřelil černý   Lancelot v Once upon a time.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2019
Tolik povyku...
Byl kolem toho takový hype   jaká je to pecka a přitom   jsem spíš zklamaný. Cavill   v hlavní roli je dobrý,   výprava také, ale co se   podle mě nepovedlo je to   přeskakování v časové   ose, nejednotnost epizod   (možná je to různými   režiséry), někdy nejasnost   příběhu (epizoda s drakem)   a korunu tomu dal konec   poslední epizody. Smysl tomu   jistě dají další série,   pokud zájem neopadne a   Netflix je nezařízne. První   série tak vypadá jenom jako   překombinovaná ochutnávka.
p.a.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2019
Co to je?
Myslel jsem že mě bude   vytáčet Cavill, ale ten mě   nakonec vůbec nerušil (až   na to že je z něj skoro   vedlejší postava). Ženské   postavy? Co to je? Vždyť i   NPC ve hrách měly větší   charisma. Pro mě to je jedna   nesympatická ženština vedle   druhý. Chlapi jsou tam ze   slabochy, záporáky, rasisty,   komický figurky a   kanónenfutr. Prolínání   časových linek je taky na   houby. Postava žije, další   díl je mrtvá a pak zase   žije - zbytečný chaos.   Lepší nadprůměr.
aribary
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2020
Škoda amerikanizace
Četl jsem knížky,hrál hry   a tak jsem se hodně obával   toho co z Netflixu vypadne za   paskvil.No musím přiznat,že   mne první serie mile   překvapila.Monstra sice nic   moc,Jennefer bych si taky asi   představoval trochu jinak a   nečíst knížky asi bych   měl jako Zaklínačem   nepolíbený divák trochu   zmatek v prolínání   různých časových období   ale jinak na první   rozjezdovou sérii celkem   dobré a Geraltova práce s   mečem bravurní   (Blaviken).Nejsem rasista,ale   ti černoši   tam.......?????Scénáristi by   mohli trošku přitvrdit a   hlavně pokud má seriál   jeden totální nedostatek,tak   je znělka.Chápu,že,, pásli   ovce valaši" by asi   neprošlo ale pořád by to   bylo lepší než znělka   současná.Vždyť se nechal   použít jakýkoli motiv z   her, kde je hudba   fantastická.....tak že sice   s výhradami ale jako fanda   dávám sedm z deseti a   uvidíme co dál...

Tak rok se sešel s rokem   a právě jsem ,,   přežil" druhou řadu   Zaklínače ,kterou včera   Netflix uvedl. To slovo,,   Přežil" jsem použil z   mého pohledu oprávněně.   První sérii jsem ohodnotil   sedmi hvězdičkami i z   částečného   fandovství....ale po téhle   druhé sérii už jde   fandovství stranou. První   dva díly jsem měl pocit že   mi pořád něco vadí k   lepšímu zážitku a pak jsem   omylem pustil část dílu v   původním znění s českými   titulky a najednou to bylo o   dost lepší .Tak že   doporučení první vypněte   dabing už jenom z toho   důvodu že občasná sprostá   slova která hlavním hrdinům   ve vypjatých situacích   ujedou v angličtině znějí   podstatně lépe a barvitěji   než neustále se opakující   a chvílemi už trapné   české KU_VA .Kdo četl a   hrál Zaklínače tak ví co   je Marigold zač. Bohužel v   téhle sérii z něj udělali   místo lamače dívčích   srdcí a ozdoby dámských   ložnic bezdomovecky   vyhlížejícího   santusáckého přizdisráče.   Kaer morhen, Vesemir a parta   zaklínačů je kapitola sama   pro sebe a přiznám se asi   zatím největší zklamání.   Výprava dobrá , hrad sice   vypadá spíš jako   kříženec Helmova žlebu a   Windsoru ale veškerá   slovanskost vzala za své už   v první sérii zejména   hereckým obsazením.
Bohužel až na Vesemira a   Eskela nemáte vlastně   možnost se s jednotlivými   zaklínači seznámit   blíž(třeba to ještě   přijde v dalších dílech)a   než se rozkoukáte ,tak je   Eskel a spousta dalších   zabita a z přísného   Vesemira , nejstaršího ze   zaklínačů se vyloupne   bodrý pupkatý tatík který   by nevycvičil ani pudla.
A hlavně padesát procent   času zabírá politika,   politika a zase politika.   Chápu ,je důležitou   součástí příběhu ale   všeho moc škodí a dívat se   neustále na Fringillu a její   techtle mechtle úplně od   příběhu Ciri a Geralta   vytrhávají. Mnohdy prostě   méně bývá více. To samé   platí i o příšerách z   druhé řady seriálu .Když   jsem uviděl bazilišky na   Kaer morhen byl jsem   nadšený, ale bohužel   předtím jsem musel   zhlédnou jakousi obří   stonožku s prasečí hlavou a   kravskými rohy a   hÓÓÓÓdně nepovedeného   ,,draka" vyvolaného z   jiné sféry se kterými   udělal během pěti vteřin   Zaklínač šmik a šmik a   bylo po souboji .To už by   snad bylo lepší tyhle scény   vynechat úplně. A nejvíc   mne dorazila ,,indická"   svatyně Melitelé a hlavně   představitelka Nenneke...to   už jsem doopravdy nedával.   No abych to nějak pomalu   uzavřel .Cavill jako Geralt   (ale bez dabingu) dobrý, Ciri   po první uběhané sérii   dostala konečně trochu   prostoru ke hraní a celkem se   jí daří ale Yennefer..já   nevím...asi jsem   zaujatý..ale tohle má být   řečeno slovy klasika   ,,andělská mrcha"??To   ani omylem. Navíc je vidět   že tvůrci podstatně   snížili věkovou skupinu pro   kterou je seriál určen.   Nejsem zastáncem potoků krve   a erotiky za každou cenu ale   sami si porovnejte první   sérii s druhou a zjistíte   že v tomto pokračování je   umělé krve oproti první asi   tak 10% a erotika zmizela   dočista....tak že se ptám   QUO VADIS WITCHER....a dávám   tomuto pokračování pouze 4   hvězdy.....
Ramilie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.2.2021
Nemáte vůbec šanci   vypěstovat si k postavám   větší vztah. Chybí tomu   taková správná slovanská   atmosféra (kterou narušují   černošští herci - ano,   černoši jsou lidi a určitě   by měli vystupovat i ve   filmech, ale necpěte je   prosím někam, kam   nepatří). Děj šíleně   zmatený a přestože znám   první knihu Poslední   přání velmi dobře,   špatně jsem se orientovala.   Proč takhle šíleně   skákali v rámci jednoho   dílu? Mohli krásně věnovat   každé jedné povídce z   první knihy jeden díl a bylo   by to jistě   přehlednější... Geralt se   Stregoborem se znali z   dřívějška a podle toho,   jak to zmrvili v seriálu,   vůbec nedávalo smysl, proč   by Geralt kvůli jeho   záchraně povraždil Renfri s   její skupinou - co by v tom   bylo za menší zlo? Ze   vznešené královny Calanthé   udělali ožraleckou   hulvátskou jeřábnici (a   Pavettě nebyla ani trochu   podobná). Z Cahira   udělali... to jsem vlastně   ani nepochopila pořádně co?   Byl to nějaký bláznivý   trans-doppler nebo co? Bylo to   tak zmateně udělané, že   jsem nepochopila, kdo je tam   kdo... A proč by se vydával   za Myšilova, kterého   předtím zabil....   Středověká města nic moc,   v Rinde jeden barák a jeden   stan... Prostě v tomhle   ohledu hrůza. Navíc jak se   asi snažili, aby to bylo   akční, tak to přepálili a   pro mě to byla jedna velká   "akční" nuda.   Marně jsem čekala na   nějaký úžas, mrazení,   dojetí, humor, skvělé   vyprávění a děj, jako jsem   zažívala při hraní třetí   hry nebo poslechu první   audioknihy. Abych to ale jen   nekritizovala, tak musím   říct, že Henry je skvělý   jako Geralt a fakt si to   užívá. Také se mi ještě   líbili Marigold a Yennefer   (ale nelíbilo se mi, jak se   Geralt choval k Marigoldovi -   ano, štval ho a někdy   vytáčel, ale byl to   zároveň jeho nejlepší   přítel, nic takového jsem v   seriálu nezaznamenala, furt   na něj jen řval; na druhou   stranu seriálová Yen mi byla   sympatičtější). A taky se   mi líbila příroda.
SSandra
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2019
Příběh celkem slušně   dodržuje knižní předlohu i   když skáče z minulosti do   současnosti a ten kdo nečetl   knížky asi bude mít trochu   problém pobrat co se kdy   odehrává (v době kdy se   příběh odehrává je   Yennefer něco přes 100 let   takže její výcvik není   současnost a přitom to tak   často působí). Některé   postavy se povedly (Geralt,   Ciri, Myšilov např.), jiné   jsou horší ale dá se na ně   celkem zvyknout (Yennefer,   Triss) a další jsou   vysloveně proti původnímu   příběhu (Istred, Fringila   Vigo). Jinak tedy mi nezbývá   než konstatovat, že doufám,   že současná hyperkorektnost   a snaha nacpat dříve   utlačované lidi všude kde   se dá brzy pomine, v životě   jsem neviděla tolik   černochů v jednom díle,   navíc v díle, kde vůbec   nemají být, resp. dvě   černošky tam jsou   (Zerrikánky) a všichni   ostatní jsou více či méně   bílí (což název Severní   království celkem jasně   evokuje, na severu se melanin   opravdu moc netvoří).   Celkově asi budu trochu za   kacíře, ale původní   polský seriál se mi líbí   mnohem víc i když není   "tak dokonalý" jako   dílo Netflixu. Za co však   má Netflix obrovskou pochvalu   je kvalitní český dabing   okamžitě při uvedení,   takhle to má být. Druhou   sérii však doufám pojmou   trochu jinak, trochu víc   věrněji lore.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih63130minih63130Transformers 3 (2011) 
Transformers: Dark of the Moon n
minih137753minih137753V mysli vraha (2015) 
Solace n
minih29584minih29584Mizerové II (2002) 
Bad Boys II n
minih129970minih129970The Gambler (2014) 
The Gambler n
minih142222minih142222Můj kamarád drak (2016) 
Pete's Dragon n
minih113436minih113436Equalizer (2014) [2k digital] 
The Equalizer n
minih82555minih82555Mezi vlky (2011) 
The Grey n
minih56761minih56761Chata v horách (2012) 
The Cabin in the Woods n
minih22449minih22449Vesničko má, středisková (1985) 
Vesničko má, středisková n
minih55495minih55495Samec (2009) 
Spread n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Dešťová víla (2010)

12:45 - 14:25

10 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok českých tradic aneb Co nám...

12:45 - 13:45

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Jen ho nechte, ať se bojí (197...

12:55 - 14:50

0 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

Prima - Růžový panter (2006)

11:55 - 13:50

60 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10