Dcera jako dcera (2005) [TV epizoda]

Dcera jako dcera (Gebrannte Kinder)
80 %
 
 

Gebrannte Kinder

    Žánr: krimi / akční
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 44 min.
Při vysypávání kontejnerů s odpadky objeví jeden z pracovníků svozu mrtvolu atraktivní ženy, která byla skrytá běžnému oku - za kontejnery. Patolog zběžnou kontrolou nahlásí kriminalistům těžké zranění na zátylku, které mělo za následek smrt.

Wolff se jde podívat na místo nálezu - a má štěstí, nalezne dámskou kabelku, kde podle legitimace zjistí, že jde o Veroniku Moehringovou. Jde o sebevraždu? Žena sháněla zakázky pro kliniku plastické chirurgie, které vede její manžel, firemní auto stojí na parkovišti pod okny domu. Borkmann vyčte z informací, že žena před smrtí vybrala 50 tisíc euro a dochází k situaci, kdy zřejmě šlo o vydírání. Peníze šly za mlčení a následovala vražda. Kliniku plastické chirurgie vedou manželé Moehringovi, byt mají v 1. patře kliniky, měli spolu 22letou dceru, kterou však adoptovali. Po rozhovoru s dr. Moehringem jsou zase Wolff i Borkmann chytřejší, manželé měli oddělené ložnice. Je zajímavé, že dům, klinika i veškerý majetek patří Veronice Moehringové, dr. Moehring byl jen zaměstnanec. Při pitvě Veroniky Moehringové patolog zjistil, že žena trpěla leukémií a zřejmě hledala v okruhu rodiny dárce kostní dřeně. Vyjde ale i najevo, že v 17 letech měla dceru, kterou dala k adopci. Nyní žije v Berlíně, jmenuje se Sophie Fischerová a je jí 31 let. Té se již ale nezeptají, jak strávila dětství, neboť ji naleznou zavražděnou prášky. Jaké zděšení prožijí Wolff i Borkmann, když jim patolog sdělí, že žena nemůže být ženou, za kterou se vydávala...  Autor: jarda53

režie:
Reinhard Münster
 
 
hraje:
Jürgen Heinrich (Andreas Wolff), Steven Merting (Tom Borkmann), Nadine Seiffert (Verena Wolffová), Peter Sattmann (dr. Moehring), Karoline Schuch (Stella Moehringová), Henriette Heinze (Sophie Fischerová), Kerstin Riek (Karin Fernbachová), Annabelle Mandeng (Lena Weisshauptová), Dominik Bender, Chrissy Schulz, Dieter Moor (policista z forenzního), Alexander Hörbe (dr. Geritz), Irene Schiesser (Veronika Moehringová), Aron Wagner (majitel obchodu)
 
 
scénář:
Uwe Kossmann, Lorenz Lau-Uhle
 
 
kamera:
Anton Klima
 
 
hudba:
Arno Fisser, George Kochbeck
 
 
výprava-architekt:
Heinz-Günter Körner
 
 
kostýmy:
Monika Jacobs
 
 
střih:
Bernhard Wießner
 
 
zvuk:
Andreas Walther
 
 
vedoucí produkce:
Ralf Blankenburg
 
 
masky:
Nicole Weber, Kurt Adler
 
 
výkonný producent:
Rainer Jahreis
 
 
vedoucí výroby:
Rolf Klaussner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.