Jeden svět
ohodnotit

Westworld [TV seriál]

Další název:
Západný svet (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
60 minut, 28 dílů

Obsah filmu Westworld

 
Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou.

HBO Europe

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

naineko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2020
Série od série lepší a lepší. Neustále   pohazovaní si s divákem, exceletní herecké   výkony, neskutečný hudební podkres.  

Třetí řada je z jedné strany absolutní   kyberpunkové nebe. Nicméně někdy po čtvrté   epizodě se to dějově trochu skládá do sebe.   Nějak do toho naskáče patos a spousta postav je   neuvěřitelných. Překvápka už nejsou   překvápka, jen vata do kulis. Snad to série   čtyři až šest zas vrátí zpátky.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.4.2020
Tento seriál je ukázkou, jak se dá podělat   super námět. První sérii ještě dodává   filozofující Hopkins jakési kouzlo, bohužel   druhá série už jenom střídá tupý   vraždění a nudný kecy. Často jsem míval   pocit, jako bych koukal na dokument ze života   Islámskýho státu. Radši už s ním nebudu   ztrácet čas.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2020
Sci-fi + Western
Obě tyhle disciplíny mám rád, takže to   spojení je pro mě docela dost zajímavé.   Každopádně se jedná o velmi zajímavý seriál   se zajímavým filozofickým přesahem.

Co se   stane z lidí, když je necháte dělat si, co   chtějí, a neponesou za to absolutně žádné   následky?

Druhá řada je podle mnoha lidí   horší než ta první. Já si to nemyslím, ale   je rozhodně náročnější na sledování.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2019
Prožít si dobrodružství a bez následků?   Někoho zastřelit nebo zapíchnout a bez   následků? Užít si a bez následků? Jenže   když se to těm druhým přestane líbit...   Nabitý seriál hvězdami, drahá výprava,   úmrtnost šílená, nadstandardní soundtrack,   základní premisa z původního filmu, zbytek   invence tvůrců, první série hodně dobrá,   druhá dost filozofující a pro mě neukotvená,   uvidíme dál.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet $100miliónov║ __1.séria__pre mňa   skôr ide o sklamanie, obsadenie na prvý pohľad   veľmi zaujímavé, rovnako tak tvorcovské   zázemie, ale všetko ide po celý čas v   priemernej rozčarovanosti, príbeh nemá pevnú   pôdu pod nohami, stále chce na oko niečim   prekvapiť, strhnúť?! ale nejde to k tomu dej   nemá ani správne tempo, postavy tiež len tak z   miesta na miesto sa presúvajúce, bez toho aby   nejak strhli, akcia ujde aj keď nemá to správne   miesto, či gradáciu /60%/
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2017
Seriálová verze klasického snímku z roku 1973   si jde svou cestou a ihned začne přemírou   záhad a tajemství, které jsou každým dílem   pomaličku prozrazovány a doplňovány do   celkové skládačky. Tempo je pomalé a vůbec   celková atmosféra zpočátku vyznívá podivně   nudně a nezáživně. V polovině série se však   sice tempo nezrychlí, avšak napětí ano.   Příběh je velmi dobře napsaný. Má svoji   logiku a co je nejdůležitější, dává smysl.   Vyrobení roboti najednou začnou přemýšlet a   otočí se proti lidem? Ne! Tento stereotyp je tu   rozbourán, což dává ději zcela nový rozměr.   Vše je zkrátka úplně jinak. Dojde i na   filozofii. Pro někoho zřejmě vytvoří   vnímání dějství krapet složitější, ale   zase až taková hrůza to není. Seriál je   ambiciózní a dějově dostatečně zralý.   Existenciální úvahy lidských charakterů,   kteří jsou v podstatě v roli bohů,   vytvářející intriky, vraždy, znásilňování   či drancování, prozkoumávají temnou stránku   lidstva. Filozofický projev tvůrce parku na   konci všeho dění budiž k zamyšlení. Po   výpravné stránce je seriál velmi dobře   odvedený a tak nevytváří dojem levnosti. Byť   by to přeci jen mohlo mít daleko rychlejší   tempo, po celkové stránce se jedná o naprosto   skvělý počin, který má co říct.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2017
Na tento seriál jsem narazil úplně náhodou a   jsem rád, že jsem mohl koukat na něco tak   vychytaného, promyšleného .. co mě dokázalo   po delší době ukotvit k sedačce a hltat díl   od dílu. Naposledy jsem zažil něco podobného u   "Hry o Trůny" .. ono také úvodní   znělka v produkci HBO hodně táhne k tomu, že   to bude pecka. Také samotný námět M. Crichtona   a podstatná role A. Hopkinse říká své - v   pozitivním slova smyslu. Nemám ve zvyku hodnotit   vysoce, poněvadž celá řada dnešní produkce   je všelijaká, hodně se kopíruje atd. Ale tady   rád po dlouhé době maximum udělím, poněvadž   seriál je to výborný, divák musí mít sice   kapku představivosti a nehledat chybu v   detailech. Poté si užije každý díl, který   láká novým a novým rozuzlením, ale ve své   podstatě neříká nic důležitého a nechává   diváka tápat, čehož si od tvůrců vážím,   protože seriál překvapuje až do posledního   dílu a skládá puzzle z jednotlivých částí.   Těším se na druhou řadu, svět je dokonale   otevřený pro další dobrodružství, tak snad   zůstane kvalita nadále vysoká. [98%]
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 21.12.2016
Námět zajímavý,ale s přibývajími díly   přichází neuvěřitelná porce dialogové   nudy/nekonečné analýzy výtvorů parku a jejich   ať již stvořitelů,nebo pouhých   údržbářú/, dějová linka tohoto seiálu je   roztříštěna na spoustu samostatných   příběhů,a deset skorohodinvých dílu je až   moc.Za mne velké seriálové zklamání roku   2016.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46243minih46243Pravda o zkáze Titaniku (1992) [DVD] 
n
minih82018minih82018Světový šampión (1927) 
The Ring n
minih56801minih56801Fotři jsou lotři (2010) 
Meet the Fockers Sequel n
minih14923minih14923Okurkový hrdina (1963) 
Okurkový hrdina n
minih27190minih27190Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace n
minih5001minih5001Cena medu (1986) 
n
minih68757minih68757Pes baskervillský (1939) 
The Hound of the Baskervilles n
minih132102minih132102Kubo a kouzelný meč (2016) 
Kubo and the Two Strings n
minih63715minih63715Černý blesk (2009) 
Čornaja Molnija n
minih74427minih74427Rodinné hříchy (2004) [TV film] 
Family Sins n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10