Smrt staré dámy (1997) [TV epizoda]

Smrt staré dámy (The Killings at Badger's Drift)
87.5 %
 
 

The Killings at Badger's Drift

    Žánr: detektivní / drama / mysteriózní
    Země: Velká Británie
    Délka: 100 min.
„Idylická vesnička dějištěm brutálních zločinů...“
Slečna Emily Simpsonová - žena staršího věku z malé vesničky Banger´s Drift a velká znalkyně i obdivovatelka orchidejí se vydá do lesa, kde objevila místo jejich výskytu. Najednou uslyší zvuky, které ji nenechají klidnou. Podívá se kousek do strže a vidí něco, co nebylo žádoucí pro její oči. Rychle zmizí po anglicku, volá z domu své kamarádce i na tísňovou linku a v tu dobu přichází její vrah, který jí zlomí vaz. Kriminálka má navíc dva roky starý případ vraždy, ze které je podezřelá Phyllis Cadellová, ta na lovu měla úmyslně zabít z brokovnice svou sestru Bellu. Iris Rainbirdovou ze stejné vesnice nemá nikdo rád, stejně jako jejího syna Denise. Denis je prachatý pohřebák, Iris ovládá svůj dalekohled, se kterým vidí sousedům až do talíře. Vede si již letitou přesnou evidenci "hříchů". Když má nějaké tušení, že někoho může vydíráním připravit o majetek, využije toho. Ale i na ni si vrah najde čas. Syna Denise nožem ubodá, Iris téměř uřízne hlavu. Na případu pracuje inspektor Barnaby a sekunduje mu seržant Gavin Troy. Dostanou se společně na stopu vrahů, kteří však před potrestáním uniknou.

Do rodiny Barnabyových patří i jejich dcera Cully, která přijela na skok domů odehrát divadelní představení...  Autor: jarda53

režie:
Jeremy Silberston
 
 
hraje:
John Nettles (detektiv šéfinspektor Tom Barnaby), Daniel Casey (seržant Gavin Troy), Jane Wymark (Joyce Barnabyová), Laura Howard (Cully Barnabyová), Barry Jackson (dr. George Bullard), Renée Asherson (Emily Simpsonová), Rosalie Crutchley (Lucy Bellringerová), Jonathan Firth (Michael Lacey), Emily Mortimer (Katherine Laceyová), Julian Glover (Henry Trace), Selina Cadell (Phyllis Cadellová), Christopher Villiers (David Whitely), Richard Cant (Dennis Rainbird), Elizabeth Spriggs (Iris Rainbirdová), Bill Wallis (Dr. Trevor Lessiter), Diana Hardcastle (Barbara Lessiterová), Jessica Hynes (Judith Lessiterová), Barbara Young (Anne Quineová), Avril Elgar (Mary Sharpeová), Cory Pulman (Terry Bazelyová), Neil Conrich (policista), Paul Putner (policista)
 
 
námět:
Caroline Graham
 
 
scénář:
Anthony Horowitz
 
 
kamera:
Nigel Walters
 
 
hudba:
Jim Parker
 
 
střih:
Derek Bain
 
 
producent:
Betty Willingale, Brian True-May
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.