Brocket Hall (2016) [TV epizoda]

Brocket Hall
80 %
 
 
    Žánr: životopisný / drama / historický
    Země: Velká Británie
    Délka: 46 min.
„Dala jméno celé jedné epoše. Premiérová řada výpravného britského historického seriálu o prvních letech vlády královny Viktorie“
Vládní krizi se i díky postoji královny k výměně vlastních dvorních dam podařilo zažehnat a lord Melbourne nadále setrvává ve funkci ministerského předsedy. Ve Walesu však mezitím došlo ke vzpouře Chartistů, požadujících všeobecné rovné hlasovací právo a další reformy. Do napjaté atmosféry přijíždí Viktoriin strýček, belgický král Leopold, aby dojednal její sňatek se svým synovcem, princem Albertem. To se nelíbí Cumberlandovi a začíná prosazovat svého synovce George z Cambridge, ve hře je i ruský velkokníže Alexandr. Viktoriino srdce však bije jen pro Melbourna a je odhodlána, stejně jako královna Alžběta, zůstat neprovdána. Služebnictvo mezitím uzavírá sázky, který z nápadníků nakonec uspěje, své starosti mají však paní Jenkinsová i slečna Skerrettová.
Česká televize

režie:
Tom Vaughan
 
 
hraje:
Jenna-Louise Coleman (Victoria), Rufus Sewell (lord Melbourne), Daniela Holtz (baronka Lehzenová), Margaret Clunie (Harriet, vévodkyně ze Sutherlandu), Adrian Schiller (Penge), Anna Wilson-Jones (lady Emma Portmanová), Alex Jennings (král Leopold), Nichola Anderson (vévodkyně z Cumberlandu), Paul Rhys (sir John Conroy), Catherine H. Flemming (vévodkyně z Kentu), Daniel Donskoy (vévoda), Peter Firth (vévoda z Cumberlandu), Eve Myles (paní Jenkinsová), Nicholas Agnew (princ George), Nell Hudson (Skerrett ), Ferdinand Kingsley (Francatelli), Tommy Knight (Brodie), Jordan Waller (lord Alfred Paget), Tom Hughes (princ Albert), David Oakes (princ Ernest)
 
 
scénář:
Daisy Goodwin
 
 
kamera:
John Lee
 
 
hudba:
Ruth Barrett
 
 
výprava-architekt:
Michael Howells
 
 
kostýmy:
James Keast
 
 
střih:
Adam Recht
 
 
zvuk:
Alex Alcántara, Wayne Brooks, Gareth Bull, Adam Mendez, Javier Valdés
 
 
výkonný producent:
Daisy Goodwin, Rebecca Eaton, Dan McCulloch, Damien Timmer
 
 
producent:
Paul Frift
 
 
casting:
Susie Parriss, Anna-Lena Slater
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.