Duben
ohodnotit

Vetřelci dávnověku [TV seriál]

Ancient Aliens

Další název:
Starověcí astronauti
Rok:
2009
Délka:
45 minut, 34 dílů

Komentáře k filmu Vetřelci dávnověku

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Za vším hledej mimozemšťany! Opravdu?
Seriál je jakýmsi   novějším pokračováním   Vzpomínek na budoucnost,   opět prezentujícím nové i   starší teorie   kontroverzního pana   Dänikena. Nabízí řadu   svérázných odpovědí na   otázky, které dost možná   ve své podstatě otázkami   ani nejsou - nicméně jde o   téma natolik atraktivní, že   jen málokoho zanechá   lhostejným. Některá   zdejší tvrzení sice   vyloženě skřípou, jiná   jsou ovšem schopna divákovi   nějakého toho broučka   pochybností do hlavy přece   jenom nasadit. Bylo -   nebylo??? Kdoví...
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
O dovče jsem stáhnul   (legálně) nevím kolik   dílu, ale 16 GB   "flashka" byla   plná. Pak to smažil a zabil   tím cca. týden. Jako   cestopis výborný, skvělý   záběry míst, kam se asi jen   tak nepodíváte. I jako   historie dobrý. A pozor teď   dem na to, jako chlapec jsem   si vystřihoval různé   záhady ze 100+1 a mam celkem   slušnou knihovnu o   Bermudským trojúhelníku   apod. Ale seriál je dle mého   mínění tendenčně   natočený, skoro všichni   říkají " já tvrdím   ano" aniž by to měly   podložený více fakty. Je to   určitě zajímavý, ale   názor ať si udělá každý   sám.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Mravenci sou ufouni! Možná...
Je s podivem co vše lze   považovat dle tvůrců za   návštěvu návštěvníků z   vesmíru - pyramidy byly   postaveny proto aby..?,   nějaká světla na obloze   viděná byly ufouni?, nebo   balvany umístěné předky v   určitých obrazcích   viditelných jen z letadla   byly takto sestaveny pro   mimozemšťany? Neviděl jsem   zdaleka všechny díly, ale   snad nejvíc mne zaujal díl,   který byl věnoval události   na Uralu, při které   záhadně tragicky zemřelo 9   studentů během výpravy do   hor r. 1959. To byla fakt   záhada.

Jsem   ale na rozpacích, jak   hodnotit tenhle seriál   celkově, nicméně podnítí   lidskou zvědavost.

/Vlastně taky   záleží na velikosti   "vetřelců z   vesmíru" poněvadž   kdyby byli "vetřelci   ufouni" mrňavý jak   mravenci, nikdo by si jich   nevšiml a nebo je zašlápl.   Co když na výletě v lese   uvidíte mravence a on je to   ufoun? Ne, vážně -   myslím, že ve vesmíru jsou   i jiné civilizace než ta   naše, ale taky myslím, že   dosud nenavštívili Zemi - a   divíte se jim? Kdo by chtěl   navštívit civilizaci ve   které se válčí v   dávnověku i nyní kvůli   náboženství, kvůli ropě   atd, a zárověň umírají v   chudobě lidé hlady. Jsou v   ní mezi lidma ohromné   společenské rozdíly, jedni   žijí v blahobytu a jiní v   otřesní chudobě trpí hlady   a bydlí pod mosty bez domova,   masy jsou ovládány médii   jak ovce ke konzumu a tupé   stádnosti, aby vyvolení   měli zisk a ovládali a   kontrolovali vše. Každá   mimozemská civilizace, když   toto zjistí z vysílání tv   a rádií současnosti, raděj   prchne mimo dosah naší   vyšinuté civilizace plné   válek a násilí,   nenažranosti některých a   přežívání v bolestné   chudobě jiných, a zdaleka   nejen černochů v Africe.
Mackaku
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2019
Povedený seriál
Je sice trochu neurovnaný až   zmatečný, ale přesto   rozvíjí fantazii na plné   obrátky. Některé díly jsou   přesvědčivější a   vyrovnají ty kulhající.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2012
Zajímavý seriál, kladoucí   spousty zajímavých otázek a   ukazující nevyjasněné   záhady. Se závěry můžete   a nemusíte souhlasit, já   osobně jsem stejně kritický   k závěrům ufologů, jako   strnulých teorií, které   zpochybňují. Postupem času   se v dalších sériích a   dílech začínají autoři   opakovat a seriál jakoby   ztrácí dech, ale i tak   slušných 80% za podnícenou   zvědavost.
Tom68
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2020
Byli tady
Pro mne Vetřelci dávnověku   divácky jímavým způsobem   shrnují to, co jsem od mala   hltal v Součkových a   Dänikenových knihách. Byl   jsem jejich úvahami   fascinován, ztotožnil jsem   se s nimi, a proto pro mne   otázka nestojí ano nebo ne,   ale proč?
Seriál   musí bavit masy a tím   bohužel trpí jeho   vypovídací kvalita, rychle   se střídající záběry,   rychlé prostřihy na   respondenty, vstupy   komentátora, pokud o něčem   chcete popřemýšlet, bez   šance, bum je tu další   senzace, tvůrci nechtějí,   abyste přepínali na další   kanály, tak to musí běžet,   jak na drátkách. Koho to   opravdu zajímá, tak jeden   díl vidí několikrát, aby   ty informace pobral a mohl s   nimi nějak nakládat. Přesto   jsem tím počinem nadšen a   neustále se k němu vracím.  
Jak jsem již uvedl,   jsem přesvědčen, že   mimozemská civilizace zemi   nějaký čas   „využívala“ jako   naleziště přírodních   zdrojů, buď stávající   obyvatele porobila nebo si   dovezla vlastní pracující   sílu, kterou zde následně   zanechala svému osudu,   postavila na Zemi pomocí své   technologie, co potřebovala k   vytěžení přírodních   zdrojů, které potřebovala a   vytěženou, využitou planetu   opustili. A my se tu   pravděpodobně obdivujeme   technologickým stavbám,   které sloužili pro   získávání přírodních   zdrojů a stavbám, které   souviseli s tak rozsáhlým   projektem. Nic víc, nic   míň. Myslím, že podobná   invaze již není pro   mimozemskou civilizaci   zajímavá, a tak se Ti, co si   přejí zažít přílet   Šedých cizinců, těší   marně.
Všem   militantně naladěným   „vědcům“ se omlouvám.   ????
Pavlamax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2015
Nečekám žádné geniální   myšlenky, ale tenhle seriál   mě prostě baví. Dá se na   něj dobře koukat, nechat   fantazii rozehrát a hledat za   vším mimoně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih140990minih140990Příběh lesa (2015) 
Les saisons n
minih38384minih38384Upír ve věžáku (1979) [TV inscenace] 
Upír ve věžáku n
minih38608minih38608Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) 
n
minih19792minih19792Strom snů (1994) 
The War n
minih161388minih161388Teroristka (2019) 
Teroristka n
minih80534minih80534Robota (2010) [TV film] 
n
minih48131minih48131Zpívá Karel Gott (1973) [TV pořad] 
Zpívá Karel Gott n
minih2548minih2548Adéla ještě nevečeřela (1977) 
Adéla ještě nevečeřela n
minih75531minih75531Neználkovy příhody (1973) [TV seriál] 
n
minih88022minih88022Univerzita pro příšerky (2013) 
Monsters University n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10