Duben
ohodnotit

Věřte nevěřte [TV seriál]

Beyond Belief: Fact or Fiction

Další název:
X-Factor: Das Unfassbare
Rok:
1997
Délka:
45 minut, 45 dílů
„Zahrajte si neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy. Které z nich napsal scenárista a které přinesl sám život?“

Komentáře k filmu Věřte nevěřte

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2021
Tenhle televizní seriál   (nebo co to vlastně je) se   tvůrcům fakt povedl. Je to   originální koncept a   hádáním co se opravdu stalo   a co je výmysl scénáristů   se člověk pobaví a ověří   si vlastní soudnost. Navíc   oba průvodci pořadem James   Brolin a později Jonathan   Frakes dokázali vytvořit   správně tajemnou až   mystickou atmosféru. Ve své   kategorii určitě výrazně   nadprůměrná věc.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Také jsem se ráda dívala a   tipovala, který příběh je   pravdivý a kde nád autoři   "tahají za   fusekli". Klidně bych se   podívala znova, určitě mi   spousta epizod uteklo...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2017
Zajímavý koncept, kdy se na   konci hádá, zda se jedná o   skutečnost nebo o výmysl   scénáristů. Oba   moderátoři dokáží hodně   ovlivnit, vždy jsem tíhla   více k Jonathanu Frakesovi,   nejen díky jeho účasti ve   Star treku Nové generaci, ale   více mě dokázal   "zblbnout", co je   pravda a co lež.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Beyond Belief: Fact or Fiction
Tenhle seriál byl   vynikající a je do dnes.   Pamatuju si, jako malá jsem   sledovala každý díl s   napětím a hrůzou co se   stane, do dnes mi nělteré   hrůzostrašné příběhy   zůstali v hlavě. Je to   parádní seriál, na který   se vždy ráda   podívám.Souhlas, úvodní   znělka měla něco do sebe z   čeho běhal mráz po zádech,   a je velká škoda, že   podobný seriál už   nezkoušeli natočit, protože   tenhle druh zábavy je   jedinečný - tajemno a   duchovno obzvlášt, když to   tvůrci umí podat.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Skvely napad,jak zapojit   lidskou fantazii.
Nechat divaky premyslet a   tim je i vtahnout jeste vice   do pribehu.A pak nechat jenom   na nich,tipnout si,jestli ten   pribeh byl skutecny nebo jenom   fikce.
Samozrejme,ze   jsem se nekolikrat na konci i   divil,co byla skutecnost a co   uplny blabol))))
Fakt   dobre udelane.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Výborný seriál, každá   jedna epizóda má zaujala. Je   tu množstvo   nevysvetliteľných javov.   Každý jeden diel sa skladal   z piatich príbehov, ktoré   buď boli skutočné, alebo to   bola len fikcia.
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Krásný seriál. Nechybí zde   plno napínavých scén.   Nejlepší je konec, kdy   hádám jestli jsou ty   příběhy pravdivé nebo   nepravdivé
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Nejlepší hororový seriál
A se skvělým ďábelským   moderátorem Jonathanem   Frakesem. Ačkolic už u   poloviny dílů vím, jestli   se staly nebo ne, u té druhé   to zas zapomenu. Vždy se mě   líbil začátek, kdy se   spustila temná hudba a   moderátor nakráčel do   studia. Pokud jde o příběhy   ty byly a jsou vážně dost   strašidelné a napínavé.   Vždy jsem se těšil na konec   a odhalení pravdy. Nejvíc to   vždycky byly čtyři nebo dva   uhodnuté příběhy. Vždy se   rád podívám, zvlášť   když jsem nedávno zjistil,   že jsem dost dílů   neviděl...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2011
nostalgie
I po tolika letech   vzpomínám, i po tolika   letech mne mrazí... a to   nejpodivnější na tom je,   že příběhy nebyly ani   vizuélně téměř tak   hrozivé, i přesto to mělo   svůj náboj a atmosféru, už   jen kvůli svému uvaděči -   Jonathanovi a prostředí, ve   kterém se skýtal. Doplněno   záhadnými hlavoĺamy,   plnými (pro mne, jako dítě   tehdejší doby)   kouzel,předčilo možné   očekávání svých   tvůrců.... je veliká   škoda, že později, alespoň   co vím - nevím, nebyl   seriál podobný tomuhle   vytvořen(kromě duchařských   dokumentů). Znělka, která   nás doprovázela po každém   ukončení příběhu, byla   podivně přízemní, pro mne   v té době až záhrobní...   nevím proč, ale atmosféru   to mělo, snad proto se tento   seriál dostal mezi mé   nejoblíbenější, které si   odnesu do hrobu :-D
Deviant_Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Uhádnete co je pravda?
Zábavný pořad s tajuplnou   atmosférou a hádáním   pravdy a lži doprovázený   moderátorem a několika   příběhy z nichž pouze   některé jsou pravdivé a   jiné zcela fiktivní. Velmi   povedený seriál pro   příznivce záhad a tajemna.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2009
Výborný americký seriál.   Nemám nic co bych tomu   vytknul. S nostalgií   vzpomínám jak jsem na to se   zaujetím koukal, ve všední   den večer. Především   ještě jako školou povinný.   Určitě bych se na to   podíval i dneska. Seriálem   provázeli Jonathan Frakes a   chvíli i James Brolin,   skvěle nadabováni Jiřím   Plachým. V každém díle   jsme shlédli 5 příběhů,   na konci jsme se dozvěděli   které se zakládají na   pravdě a které ne. Jenom   nevim, jestli mám věřit   těm co se opravdu staly. Nebo   jestli jsou všechny   vymyšlené. No, ale z   některých mi nebylo zrovna   dobře po těle, to musím   přiznat.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2009
Vynikajíci televizní   projekt,dle komentářu   múžete videt,že seriál je   na opravdu vysoké úrovni.5   příbehu v jednom díle.Díli   nejsou moc dlouhý,no velmi   zaujmou.Každý je nečím   výnimečný a dokáže nahnat   i hrúzu.Mysteriozni   seriál,nekteré   skutečné,nekteré pouhá   fikce,no všechny sou   realisticky natočený.
Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Jakožto velký milovník   záhad a tajemna jsem se na   Věřte-nevěřte často   díval. V každém díle je 5   několika minutových   příběhů. Některé jsou   opravdu zvláštní a z   jiných přímo mrazí v   zádech. Na konci se dozvíte,   které příběhy byly   vymyšlené a které se   údajně doopravdy staly   (ačkoliv některé z nich   byly úplně absurdní). K   tomu 2 příjemní   moderátoři James Brolin a   Johnatan Frakes, kteří se   zhruba ve třetině seriálu   vystřídají. Každému, kdo   má rád strašidelnou   zábavu, seriál doporučuji.
leunka592
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Nejlepší a snad jediný   seriál svého druhu, který   se zabývá záhadamy a   strašidelnými příběhy.   Mnohokrák i těmi, které se   doopravdy staly!!!
A   ty hlavolamy na začátku   každého dílu... Super!
Škoda jen, že se   netočí pokračování.   Určitě bych se dívala.
Henry123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Věřte nevěřte - špatné to není...
...ba naopak! Námět je   neotřelý a originální,   stopáž přiměřená a z   jednotlivých příběhů   občas mrazí v zádech. Tak   proč ne maximální   hodnocení? I přes akurátní   stopáž má totiž seriál   několik sezon, což   automaticky vede k   vykrádání sama sebe. Nejen,   že příběhy se občas lehce   opakují, ale navíc se časem   ztrácí originalita, kterou   jsem byl okouzlen při prvním   shlédnutí. Tak se tedy   ztratila jedna hvězda, ale   zbylých devět je naprosto   poctivých. Doporučuji se   podívat alespoň jednou.
Koldyn11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Netradiční seriál   těžící ze své   originality, díky které se   stal výborným a   nezapomenutelným. Nemalou   zásluhu na úspěchu tohoto   seriálu má i hlavní   uvaděč Jonathan Frakes,   který se doslova v roli, kdy   hraje sám sebe, vyžívá a   diváka nechává po většinu   času v nejistotě.
Dawid199
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Perfektní seriál, nevynechal   jsem snad ani jeden díl a   pokud ano, tak jsem měl   obrovskou radost že je něco   nového.Sledoval jsem i díly,   které jsem už viděl a   stejně mne to   neomrzelo......Prostě nemá   chybu!!
LetztesBiest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
V dětství jsem viděl pár   dílů a vždy se bavil ...   takže když jsem tak začala   koukat na Star Trek: Next   Generation a viděla tam   "toho chlápka z Věřte   nevěřte", vzpomněl   jsem si na tento pořad a   rozhodl se, že se po těch   letech konečně kouknu na   všechny díly - a pořád se   bavím. Nápad je výborný,   provedení je už o něco   horší a český dabing je   vyloženě tragédie, ale i   tak mě baví hádat co z toho   se mohlo stát a co už ne.   Sice nevím, jestli se dá   autorům věřit v tom, že   jsou příběhy podle   skutečnosti (ono   "inspirovali jsme se tou   a tou příhodou ..." a   "podobný příběh se   stal ..." je trochu   zavádějící) a v případě   označení příběhu za   pravdivý bych uvítal   nějaká další reálná   fakta a podrobnosti, ale i tak   se dívám rád.
Tom69ass
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2014
Pecka
Parádni seriál našeho   mládi. Seriál měl   nápad,byl napinavý, ale   někdy až moc primitivni a   okatý. Popravdě myslim , že   všechny příbehy byly z   dílny scénaristu a   inspirovany skutečnými   příbehy byly jen zřídka.   Ale vždy mě tato zaležitost   potěší. 79%
Ištván87
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2010
První série byla sice   výborná, ale hned potom to   měli zrušit, protože pak   už se jenom pořád dokola   objevovalo několik   základních schématů,   takže jste po minutě   věděli co se stane a po   třech minutách jak to   dopadne. Dobré byly ale ty   ukázky nedokonalosti   lidského mozku vždycky na   začátu...
Kackanebe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Seriál všech seriálů :)
V životě jsem si žádnej   seriál neoblíbila tak jako   TENTO! Věřte-nevěřte,   poprvé jsem jej viděla když   mi bylo 12 let a od té doby   jsem nevynechala jedinej díl!   Nyní mám všechny epizody a   není dne kdy bych si aspoň   jednu nepustila.   Neuvěřitelné příběhy,   TOHLE JE ,,VĚC'' KTERÁ SE MI   NIKDY NEOHRAJE! ,,Třešnička   na dortu'' je ovšem   moderátor Johnatan Frakes!
tyna_0320
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2017
Superťácký
Sleduji to pořád dokola,   protože je to epické.   Nebaví to jen mě, určitě,   ale i další lidi, které   baví SciFi a děsivé   příběhy a povídky co se   staly

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18129minih18129Rudá Sonja (1985) 
Red Sonja n
minih10592minih10592Kotrmelec (1961) 
Kotrmelec n
minih98917minih98917Zevláci vs. Zombíci (2012) 
Cockneys Vs Zombies n
minih24858minih24858Zrcadlení (1977) 
Zrcadlení n
minih10552minih10552Konto separato (1997) 
n
minih128543minih128543Rudyho má každý rád (2015) [TV seriál] 
Rudyho má každý rád n
minih24802minih24802Vím, že jsi vrah (1971) 
Vím, že jsi vrah n
minih159047minih159047Ten, kdo tě miloval (2018) 
Ten, kdo tě miloval n
minih4150minih4150Bitva na Neretvě (1969) 
Bitka na Neretvi n
minih126969minih126969Překvapení pana Milberryho (1988) [TV inscenace] 
Překvapení pana Milberryho n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

36 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

26 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani