Duben
ohodnotit

Tudorovci [TV seriál]

The Tudors

Další název:
Tudorovci: Sex, moc a intrigy (SK)
Rok:
2007
Délka:
55 minut, 40 epizod, natáčeno v letech 2007 - 2010
„Vášeň, ambice a zrada se střetávají v tomto dramatickém seriálu vyprávějícím o počátečních letech vlády neblaze proslulého krále Jindřicha VIII., který panoval celých čtyřicet let.“

Obsah filmu Tudorovci

 
Seriál Tudorovci, (20 dílů) byl uveden ve „Státech“ v letech 2007-2008. Když bychom prošli manželství Jindřicha Tudora, nebo také Henryho VIII, a nebo také familierně řečeno Halla, jak mu přezdívali jen jeho nejbližší přátelé, resumé všeho by bylo: rozvedená – Kateřina Aragónská, popravená – Anna Boleynová, zemřela – Jane Seymourová, rozvedená – Anna Klévská, popravená – Kateřina Howardová, přežila – Kateřina Parrová. Takový byl osud šesti žen Jindřicha VIII., anglického krále, který vládl své zemi čtyřicet let. My budeme mít možnost se seznámit s prvními deseti lety jeho vlády, kdy byl král mladý, pohledný, nevázaný, střídal své milenky, a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Charles McDougallCharles McDougall (2 díly) 
Steve ShillSteve Shill (1 díl) 
hraje:
Jonathan Rhys MeyersJonathan Rhys Meyers.....král Jindřich VIII   (2 díly)  
Sam NeillSam Neill.....kardinál Thomas Wolsey   (2 díly)  
Callum BlueCallum Blue.....Anthony Knivert   (2 díly)  
Henry CavillHenry Cavill.....Charles Brandon   (2 díly)  
Henry CzernyHenry Czerny.....hrabě z Norfolku   (2 díly)  
Natalie DormerNatalie Dormer.....Anna Boleynová   (2 díly)  
Maria Doyle KennedyMaria Doyle Kennedy.....královna Kateřina Aragonská   (2 díly)  
Nick DunningNick Dunning.....Thomas Boleyn   (2 díly)  
Jeremy NorthamJeremy Northam.....Thomas More   (2 díly)  
Kristen Holden-RiedKristen Holden-Ried.....William Compton   (2 díly)  
Steven WaddingtonSteven Waddington.....vévoda z Buckinghamu   (2 díly)  
Ruta GedmintasRuta Gedmintas.....Elizabeth Blountová   (2 díly)  
Joe Van MoylandJoe Van Moyland.....Thomas Tallis   (2 díly)  
Perdita WeeksPerdita Weeks.....Mary Boleynová   (2 díly)  
Anna BrewsterAnna Brewster.....Anna z Buckinghamu   (2 díly)  
Barry McGovernBarry McGovern.....biskup Bonnivet   (2 díly)  
scénář:
Michael HirstMichael Hirst (2 díly) 
námět:
Michael HirstMichael Hirst (2 díly) 
hudba:
Trevor MorrisTrevor Morris (2 díly) 
kamera:
Ousama RawiOusama Rawi (2 díly) 
střih:
Wendy Hallam MartinWendy Hallam Martin (2 díly) 
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Oficiální stránky:
www.tudorovci.cz/

www.sho.com/site/tudor...
www.tv.com/the-tudors/...
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tudorovci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2018
Jsem fanynka historických filmů a seriálů. A   rozhodně mi nevadí, když si tvůrci občas   pozmění nějakou historickou událost a   striktně se nedrží dějin. Stejně jako se to   občas děje zde. Osobně považuji dobu   tudorovské vlády v Anglii za nesmírně   zajímavou. Jsem ráda, že se konečně někdo   odhodlal zfilmovat jinou část téhle éry,   než-li alžbětinský věk. Kostýmy, hudba a   dialogy věrně zobrazují tehdejší společnost.   Dojem ze seriálu umocňují scenérie krajiny a   prostory starých a tajemných hradů. Občas sice   děj až příliš zrychlil, někdy se zase   zbytečně vleče. Přesto všechno bude ale   určitě patřit k mým oblíbeným seriálům.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2016
Nevím, koho napadlo obsadit do role Jindřicha   VIII. charismatického Jonathana Rhyse Meyerse?   Já jsem jako žena v tomto případě naprosto   nekompetentní a asi bych skončila na   popravišti. Moc ráda jsem se na tuto historickou   fresku dívala a podívám se klidně znovu.
buto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2016
Velmi pekny serial. Mne sa paci. Mozno mu vitknut   nejake historicke nezrovnalosti, ale aj ho   hodnotim velmi dobre.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Moje libůstka. Já mám rád historické filmy a   historické seriály a tohle je absolutní   jednička. Vidět celou tu anglickou zemi   živou.Je zajímavé sledovat životní příběhy   historických postav, jací asi byli.Jindřich   VIII. působí frajersky a Jonathan Rhys Meyers ho   hraje výborně.100%
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2011
Tudorovci
I když historické snímky moc nemusím, na   Tudorovce jsem se přesto nechal nalákat.   Prvních pár dílů mě moc o dalším   seldování nepřesvědčilo, ale jakmile si na   postavy zvyknete a souhlasíte s jejich hrou,   začne Vás to poměrně dost bavit (aspoň v mém   případě tomu tak bylo). Všichni (nebo aspoň   ti, co dávali v hodinách dějepisu trošku   pozor) víme, jak se bude příběh vyvíjet,   protože Henry VIII. je dost známá a probíraná   historická postava. Přesto ale seriál   neztrácí napětí a moment překvapení.
Trochu   mi vadila přemíra sexu, nejsem odborník, ale to   opravdu tehdy vypadalo v puritánské Anglii   takto? Ale aspoň bylo na co koukat, protože   herečky jsou zvoleny opravdu výborně   (představitelka Anny Boleyn je nejskutečně   sexy). Mou nejoblíbenější postavou se stala   královna Kateřina, která přesto že si hledí   hlavně svého prospěchu, zůstává pořád   jednou z nejkladnějších postav. Takže budu   sledovat i druhou sérii? I přes historické   nesrovnalosti určitě ano, musím přeci vidět,   jak si král Jindra povede...
teta.Essie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2011
Myslím si že nápad udělat seriál na téma   Jindřich VIII. je velmi zajímavý a   zavádějící.Přilákal by skoro každého   diváka,který touží se dovědět něco   nového,vidět jaké to ve skutečnosti bylo nebo   vidět J.R.Meyerse.
Už název si myslím že je   příliš zavádějící...já osobně jsem čekal   že když se to jmenuje Tudorovci,že děj půjde   až po Alžbětu I.-ale toď pouhá má   naivita.
Osoby kolem Jidřicha jsou celkem dobře   udělané.Až na pár detailů(jako   vždy).

Strategickým krokem filmařů,aby si   zajistili sledovanost,bylo obsadit do hl.role   mladého J.R.Meyerse.Což sice nebyla špatná   volba,ale úplně selhaly typické vlastnosti   Jindřicha.

1.Jindřich měřil asi 187cm a je   považován za tehdejšího obra(asi jako dneska   například Petr Čech,který k žirafě také   daleko nemá,jen tak mimochodem).Jonathan je lehce   menší postavy-ale tohle mi ani tak   nevadilo.
2.Jindřich byl v mládí sice   atlet,ale s přibývajícím věkem papal tolik   až se vytáhl skoro na 180kg(některé záznamy   či knihy tvrdí i víc).Jonathan byl tak krásně   hubeňoučký a jediné co ho tučnilo byly   kostýmy.Ale pravdou však je že kdyby ho   udělali jako ve skutečnost-neměl by seriál   takovou sledovanost...nemluvě o mladých   fanynkách,které touží vidět Jonathanův   hrudník.
3.Jindřich zemřel v 55 letech v roce   1547(nedožitých 56let),nechci příliš   kritizovat ale maskéři zde zapracovali na věku   až příliš si myslím.56 je 56 a Johathan byl   nalíčen tak od 67 nahoru.

Já mám rád   historické seriály typu   Tudorovci,Borgiové...ale mám bohužel tu   špatnou vlastnost,že vždycky najdu něco co mě   zarazí a donutí dát menší počet bodů,než   bych dal normálně.Jsem moc náročná osoba,to   je má velká chyba.Ale myslím si že Američani   v jistých případech točí historické filmy,o   jejichž historickém základu ví   kulový.Tudorovci si nemyslím že jsou tak   úplně jedním z nich,ale rozhodně vím o   případech,které jsou úplně a naprosto mimo   realitu a historickou skutečnost.
Mé hodnocení   8/10.
Práci si na tom dali,to bych zase   křivdil,kdybych řekl že ne.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2011
maximální hodnocení z maximálních   hodnocení... i přesto, že jsem přetáčela   scény kněžích, milostí, služek a jiných   poddaných a čučela jen na příbehy osudů   hlavních hrdinů,kteří se chvála bohu co   sezónu měnili, nelze opomenout, že bez vášně   by dějiny byly veškeré žádné a nudné...   krásně tam padaly hlavy v pomýlení mysli   láskou a opět a znova se potvrdilo - za vším   hledej ženu, konečně historický seriál, co   zkloubil suchopádné dějiny s pudy, láskou,   neustále se měnící na intenzivnosti. Ač bych   měla víc hájit ženy... Jindřich si uměl   užít života, tvůrci si nemohli vybrat   zajímavějšího člověka z historie pro   mapování jeho života než jindřicha   Tudora...snad jen prokletí francouzští   básníci, bohémové by ještě stáli za   úvahu..v poměru s ubohými filmy o Alžbětě   sto a jedna. Ačkoli nejlepší sezóna byla ta   druhá a od trojky to uvadalo...i přesto jsem   čekala, až nakonec stáří ukáže svoje, až   jej přejde sladká sedmnáctka, až přejde   apetit a člověk začne polemizovat nad sebou   samým a nad životem, přehrávajícím si v   posledních minutách, skvělý seriál, i přes   nedostatky jsem schopna jej přehrávat znova a   znova, až mě zamrzelo, jak rychle to   skončilo...
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Seriál mě zaujal jak slušnými hereckými   výkony, napínavostí i shodou se skutečnými   hystorickými událostmi, což je v moderní době   vzácnost.
TradeCZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Po zhlédnutí všech 4 sérií, musím říct,   že i když se jedná o seriál, kde se skoro nic   neděje, tak ho člověk musí hltat každým   douškem a může se i dobře přiučit intrikám   mocných...
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Zhlédnout 20 dílů na DVD je legrace, neboť   historie je zajímavá a člověk se něco   ponaučí. Boj o vládnutí nad lidmi v dnešní   době nepochopím, ale po českých volbách to   chápu. Stále se to v lidském mumraji opakuje.   Všichni si myslí, že něco dělají pro lidi   ale oni myslí jenom na sebe. Co se stalo dávno,   nevíme , nejsme svědci, ale co se děje dnes,jde   změnit...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21111minih21111Život je krásný (1946) 
It's a Wonderful Life n
minih38848minih38848Hardi Pardaillan! (1963) 
Hardi Pardaillan! n
minih164788minih164788Linka (2019) [TV minisérie] 
Linka n
minih48608minih48608Měsíc s dýmkou (1967) [TV inscenace] 
Měsíc s dýmkou n
minih11223minih11223Profesionál (1981) 
Le professionnel n
minih67118minih67118Někdo to rád studené (1960) 
Certains l'aiment... froide n
minih101450minih101450Případ pro rybáře (2012) [TV film] 
Případ pro rybáře n
minih4005minih4005Bílá nemoc (1937) 
Bílá nemoc n
minih2808minih2808Alice Adamsová (1935) 
Alice Adams n
minih15395minih15395Páni mají radši blondýnky (1953) 
Gentlemen Prefer Blondes n


Hodnocení:n12345678910
Tudorovci (2007) [TV seriál]Tudorovci (2007) [TV seriál]Tudorovci (2007) [TV seriál]dopisovatel
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190534
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178260

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10