Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu True blood - Pravá krev

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Co dodat, prostě další   povedený seriál o uoírech,   něco tak dobrého tu už   dlouho chybělo. Prostě   hororvý seriál, jak má být   se sympatickými hrdiny a   velmi dobrým obsazením   hlavních rolí. Už se stalo   zvykem, že seriály HBO jsou   jedny z nejlepších.
True Blood je úžasný   mix hororu, fantasy, dramatu,   erotiky a také vtipu. Je to   ale hlavně o strašidelnosti.   Nejlepší seriál o upírech   všech dob. Mám rád záhady,   horory a všechny ty podivné   věci a tak mě i tento   seriál, podobně jako The   Event velmi potěšil. Upíři   mezi obyčejnými lidmi -   super námět. Někdy bych si   chtěl přečíst i knihy a   porovnat, ale seriál je za   100%.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2011
tenhle seriál mne okoupzlil!!   je to něco pro mě, už nejen   kvůli stephenu moxerovi,   kterej je fakt kus, ale po   zhlédnutí prvních 10 dílů   je to ještě lepší než   upíří deníky!
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2017
Jednak bych chtěl říct, že   tenhle seriál je naprosto   skvělej. Hodnotím po první   řadě a je mi jasný, že tam   přijde asi i nějaká ta vata   časem, ale nemyslím si, že   by to mohlo moje rozhodnutí   deseti hvězd změnit. Za   další bych rád souhlasil s   několik akomentáři, teré   jsem si tu přečetl. Ano, je   dobře že Bill není nějakej   sílenej upírskej klaďas.   Už z podstaty by to asi ani   nešlo. A ano, pro nás chlapi   tam asi není kdoví jaká   kost, na kterou by byla radost   se dívat. Sookie určitě   není špatná, vlastně se mi   i docela líbí. Chvílemi je   sice pěkně naivní, ale to   já taky, takže mi to   nevadí. Co se mi ale líbí   nejvíc je jistá originalita   tohoto seriálu. Aby upíři   měli svůj vlastní dodatek k   ústavě, to se může stát   jen v Americe a stejně tak   jen v Americe se může stát,   že jednak lidi sice práva   upírů v podstatě   podporují, ale samozřejmě   to neznamená, že by s nimi   chtěli žít v jednom   městě, natož pak třeba   jedné ulici nebo domě.   Klasická americká dvojakost.   Prostě paráda.

Dodatek po shlédnutí   všech řad krom sedmé:
Musím říct, že se mi v   tomhle seriálu líbí   nejednoznačnost postav. Nejen   upírů, ale hlavně lidí.   Takovej Jason, ten prostě   vůbec neví, co chcek co má   dělat, nebo jakej má bejt.   Sookie se mi moc líbila,l   protože byla pořád taková   správně naivní a tím   nemyslím hloupá, jen   naivní. V každym viděla   dobro, ale v té šesté   řadě to hodně přehnala a   dotáhla to do   Twilightovského klišé, což   mě strašně naštvalo. Snad   si to u mě holka napraví.   Bill a Eric jsou prostě   naprosto hustý a v páté   řadě je z nich po většinu   série skvělá dvojka -   čistě v platonickém slova   smyslu, aby někoho hned   nenapadaly blbosti, i když v   tomhle seriálu by bylo   možné všechno:D Nejvíc mě   asi překvapila Jessica. Sice   hodně bojuje sama se sebou a   v šesté řadě se jí teda   povede něco naprosto   příšerného i na její   vkus, ale přesto se vyrovná   Sookině postavě a díky tomu   konci šesté řady ji i   předčí, alespoň pro   mě.

Dodatek po   sedmé řadě:
Jako   mazec. Sookie už ten dojem ze   šesté řady moc nenapravila.   Neměla teda ani moc šanci. A   někde jsem četl, že sedmá   řada byla natočena hlavně   proto, aby uspokojila   fanoušky. Tak mě teda   neuspokojila. Všichni si   našli někoho, s kým žili,   překvapivě skoro každej   nějakýho upíra a co   chudinka Sookie? No měla   prostě asi jinej osud.   Jessica byla pro mě nejvíc.   I přesto, že rozcupovala   tři malý víly, nebo snad   proto? :D
Každopádně   perfektní fantasy drama,   které se asi hned tak   neuvidí.
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2009
Ani si nepamatuju kdy   naposledy mě seriál napínal   až do posledního dílu.   Prostě jsem musela vidět   další a další díl a   souhlasím jak se objeví Erik   tak Bill může jít do háje   a vzhledem k tomu, že ve   druhé řadě je zatím v   každém díle, tak to nemá   chybu :)
Anksa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Tenhle seriál se mi opravdu   moc líbí, ale nějak si   nemůžu pomoct, The Vampire   diaries mě baví teda o dost   víc.
Svůj názor   musím ještě o jeden stupeň   vylepšit z 9 na 10 po   nastoupení třetí řady.   Bože, ta má fakt   grády!!!
Tak nám   začala i čtvrtá řada a   hned první díl je jeden z   nelepších (ne-li nejlepší)   jaký kdy seriál měl! Sem   prostě nadšená!!
Signora-LuLu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2013
Ehm, já nemůžu hodnotit   objektivně, protože čím   víc dílů jsem viděla, tím   víc jsem se nechala očarovat   Erikem <3 :D Ale jinak mě   seriál bavil a hrozně se   těším na 7. sérii...
ponorka88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2010
tak tohle opravdu muzu.tenhle   serial je velike   prekvapeni.horor,drama,komedie   a sex a roztomila anna   paquin.tesim se na dalsi(4)   radu jak maly kluk. videno   cele anglicky
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2009
True blood
Tenhle seriál je naprosto   dokonalý, o upírech toho   natočili tolik ale i tak   tenhle seriál byl velkým   překvapením. Je tam toho   spousta od vtipu, strachu,   drama až po sex. Prostě   skvělá kombinace. A já   hltám každý díl a každou   řadu s naprostým nadšením.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Sex a krev....
Velmi dobře natočený   seriál. Od Alana Balla byl   už dobrej seroš Odpočívej   v pokoji. Skvěla atmosféra   málého zapadlého   městěčka někdě v   Luisianě. Upíři, vlkodlaci,   víly, čarodějnice,   polymorfové, krev, vraždy,   tajemství a hlavně divoký   sex, všeho druhu. Doporučuji   všem, co maji rádi kvalitní   zábavu. Jen takový malý   drb, Anna Panquin se Stephnem   Moyerem se při natáčení do   sebe zamilovali a vzali se, i   při krvi se může zrodit   láska:) 7 sezón = 90%
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Skvělý upírský   seriál,plný napětí a   nečekaných překvapení.I   ospalá díra kdesi v   Americe,může skrývat svá   tajemství.Podle mého názoru   mnohem lepší seriál či   film s upírskou tématikou   než Stmívání.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2010
Na tempo seriálu si musí   člověk zvyknout. Když se   pak ale dostanete do děje,   který je napínavý a na dobu   napsání originální, bude   se vám líbit. Jen se musím   občas pousmát na tím, jaké   vyskakovací zuby upírům   udělali...
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Dala bych klidně i deset, ale   českej dabing je úděsnej,   snad jako u většiny   seriálů.
Jinak, co   bych dodala....je to prostě   takovej "haluz", až   se mi to tak děsně zažralo   pod kůži, že se nemůžu   dočkat další série.
Olafa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.5.2010
Velice originální seriál,   který ve svém žánru nemá   obdoby. Něco jako Twilight   pro dospělé (předloha   napsána několik let před   Stmíváním) + zpletitý děj   a složitější postavy.   Mysteriózní a poetické a   přesto brutální. Drama s   trochou humoru a plno sexu.   Ano, tohle mě hodně baví!
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Přesto že seriál má   atraktivní téma, moc   nechápu, proč je kolem něj   takové šílenství, proč je   přirovnáván spolu se   Stmíváním k nové super   generaci vampire-filmů.
Námět je docela   obstojný, ale to je tak   všechno. Hlavní hrdinka   (jako bruneta je mnohem   hezčí) je naivní pipinka,   její bratr je dementní   sexuální maniak a také z   ostatních není nikdo   normální - paradoxně   nejnormálnější je upír   Bill.

Abych to   shrnula - po první sérii mě   seriál nic moc nedal,   očekávala bych něco   poutavějšího - hlavně ve   zpracování. Přesto musím   ocenit, že kdo je vrah, jsem   ani netušila až do   posledního 12. dílu - tomu   tleskám a díky tomu asi   zkusím i druhou řadu.....a   ano, souhlasím se ZuzikemD,   možná to bude i kvůli   Erikovi :o)))

OK..druhá série - opět   shlédnuta během 3 dnů. A   rapidně zvedám hodnocení.   Přstože mě stále Sookie v   podstatě vadí, není to tak   hrozné. Druhá série se   točí trošku více kolem   Tary a menády Maryann. Dává   také tušit, že v příští   sérii se dozvíme něco více   o Samovi. Velikým pozitivem   každopádně je   nepoklesávající kvalia   dílů, potažmo celé sére.   I přesto, že se ozvídáme   mnoho nového(poznáváme   další postavy, další   odbočky od děje),   ústřední motiv série je   vždy zachován a prezentován   uceleně a hlavně   neskutečně napínavě. A   abych nezapomněla..stále je   tu Eric a navíc Eggs...wow!!!
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Tak jak ohodnotit tento   seriál, to je pro mě   záhada, vlastně nevím   jestli se mi líbí nebo ne.   Líbí se mi Sookie, Bill,   Eric, Sam ale zase na oplátku   se mi nelíbí Tara, Tařina   matka, Jason,   Lafayette....takže je to tak   50 na 50. Jsem v polovině   seriálu a tak to nechám a   uvidím po poslední epizodě   co bude převládat jestli si   to ještě udělá nějaké   místečko v mém seriálovém   srdíčku. Tak mám za sebou   poslední epizodu a musím   uznat je to opravdu dobrý   seriál a dávám jednu   hvězdičku navíc, ke konci   mi již Tara tak nevadila a   nakonec jsem zjistila, že to   asi bude dabingem v originálu   je to jiné kafe. Jediné co,   vytknu je scéna se soudem,   která teda podle mě byla   hodně trapná. Jinak prostě   žeru Erika i když je tam jen   parkrát za epizodu všechnu   pozornost strhne na sebe,   promiň Bille ale je prostě k   sežrání. Už se těším na   druhou sezónu, upoutávka na   ní mě dostala.
mss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2010
seriál se mi líbí..je to   zajímavý nápad..v dnešní   době je mnoho seriálů a   filmů na téma upíři, ale   tento je zajímavý, i když   občas dost   nereálný..chtěla bych   vidět, jak by lidé   normálně a v pohodě žili s   upíry..
Eidos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2011
"Když to nekdo umí, tak   to umí." Len touto vetou   sa to dá vystihnúť. HBO je   skutočne macher na tvorenie   seriálov. I keď upíri sú   klišé tejte doby (otrasný   Twilight!), tento seriál je   výnimka. Návykové.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2010
True blood - Pravá krev
1. série - 8/10
Režisér spíše   teenagerovek Michael Lehmann   ("40 dní a 40   nocí") si vzal   tentokrát na starost seriál   plný krve (chvílemi mi to   připomínalo   "Dextera"), ale   hlavně sexu (kam se na to   hrabe "Sex ve   městě"). Celkově to   špatné nebylo, nějaké   momenty byly očekávatelné,   některé nikoliv. Hlavní   hrdinka, známá z   "X-menů" se mi   nejeví až tak moc   sympaticky, jak už tu někdo   psal, mezera mezi zuby mi   nepřijde až moc sexy, kdo se   mi ale líbil, tak   jednoznačně Sam. Jeho   postava je charismatická ale   i tajemná zároveň a na   rozdíl od Sookie z něj   místy nešílím. Z čeho   jsem ale unesen nejvíce je   úvodní theme. Ať už   muzika, či celkové intro,   které se opravdu moc povedlo   a bylo to to, na co jsem se v   seriálu nejvíce těšil. 50   minutové díly jsou totiž   místy i trochu nuda, ale v   globálu, přes to že   vlastně o nic světoborného   nejde, mě to nakonec bavilo.   Takže už žádný   "Blade" ani   "Buffy přemožitelka   upírů" (Sam se o nich   vtipně zmiňuje), už jen   True blood, a teď mne   omluvte, jdu shánět nějaké   V, trochu si zlepším   svět...

2.   série - 7/10
Tak ta   první série mě tolik   nakopla aby mě vzápětí ta   druhá mohla zklamat. Jako   nejlepší postava se vyhoupl   Jason, který si získává   velké sympatie, ale asi ne na   tolik, abych někdy sledoval i   třetí řadu...
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Jeden ze seriálů,který   hodnotím   nejednoznačně.Některé   série mě nebavili vůbec   (2.série),některé   hodně(3.série).Pro mě je   True Blood zvláštní také   tím,že záporáci bývají   velmi charismatičtí a je   radost je sledovat.Naopak   klaďasové se mi vůbec   nelíbí (hlavně Tara).Škoda   také,že True Blood je hodně   koncipované na teenagerské   publikum a tak hrdinství   takové Sookie bývá pro mě   trošku utrpením.Líbí se mi   Bill,jako nejednoznačná   postava.To dává seriálu   určitý švih.
A to   nejdůležitější   nakonec.Dámy mají svého   Erica,ale co my,pánové?Když   se objeví nějaká sexy   slečna,tak nám umře!To je   nespravedlivé!:))
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2019
Po Upířích denících jsem   byla ráda, že jsem našla   další upíří seriál. Bylo   to v pohodě. Často to bylo   nudné, odbočovalo se od   linie, byly tam celkem   absurdní věci a nemám ráda   hlavní herečku. Ale jinak se   to povedlo.
renefer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.10.2010
1. řada
Viděla jsem zatím jen první   řadu a zklamala mne.   Atmosféra něco na způsob   Městečka Twin Peaks, řeší   spíš problémy diskriminace   upírů (tak jako dříve   černých) a problém   závislosti (v tomto   případě na Véčku-   upíří krvi). Hlavní   hrdinka s mezerou mezi zuby a   mastnými vlasy mi moc sexy   nepříjde a věčně   nadopovaný Jason je taky   spíš odporný. Erik, který   má být "neodolatelný   upír" vypadá jako by   trpěl vodnatelností...   Takže raději si přečtu   knihu, ke které má tahle   slátanina daleko.
ras84
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.3.2013
True Blood: Pravá krv (2008)
po twilighte som si myslel,   že upíry na plátne nemajú   kam klesnúť. potom ma   prinútili vidieť tento   seriál a horko som zaplakal.   ak je toto nový smer   televíznych seriálov (a   súdiac podľa ďalšej série   spartaka je), tak si budem   musieť bodovanie rozšíriť   o záporné čísla.

+ primárne   určené pre teen publikum (to   mierne ospravedlňuje   mínusy)
+ záporáci,   ktorí majú často viac   charizmy, ako celá banda   klaďasov dokopy
+   prvá séria mala aspoň   logiku a ctila určité   nastavené hranice (byť mi z   nich bolo bľuvno)
+/-   seriál o upíroch
-   rozborené snáď všetky   pravidlá sveta upírov,   ktoré boli definované   (porazili dokonca aj ten   twilight)
- dej
- sex (tuším sa musela   vyzliecť aj kameramanka, ak   to nejaká točila)
-   sex (hlavná ženská   predstaviteľka pretiahne v   tretej sérii aj samú seba,   lebo z okolia jej nikto   nedotknutý neostane)
-   dej
- sex (za   všetkým, čo postavy robia   je výsledne len sex)
-   snaha o akúsi morálnosť   (alebo čo to bol ten problém   s diskrimináciou upírov)
- sex (brat hlavnej   hrdinky nepretiahol len   hlavnú hrdinku. asi preto,   že je jeho sestra. ale   neviem, pár častí som   nevidel, tak možno...)
Rumenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Zatím jsem u šestého dílu   a ten seriál JE koukatelný.   Valné většině osob   vezdejších se   pravděpodobně i líbí, ale   pro mě postrádá švih.   Nějaké to prapodivné   charisma, díky kterému   sednete k počítači pustíte   si jeden díl, dva tři pět a   zjistíte, že jste dneska k   sakru zase nic neudělali...
hedvika89
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Upíří Angelika
Přesně tak. Asi začnu psát   nějaký upíří román,   který pořád nedělá z   hlavních hrdinek femme fatale   a z hodných upírů zamlklé,   přesto citlivé, romantické   a čestné borce. Nevím,   jestli byl první tenhle   román, nebo Twilight, ale   jedno nebo druhé se   vzájemně vykrádá. Věřím   tomu, že upíří téma   nabízí víc, než jen tuto   možnost. Jediné, v čem je   tohle jiné,oproti Twilightu,   je neustále servírovaný   sex. Nevím jak vy, ale mě to   připadá jako hrozně laciný   způsob, jak šokovat. Možná   před x desítkami let by to   mělo efekt, ale řekněte   sami, šokuje vás to ještě?   Nebo baví vás to tam?   Vyplňuje úplně zbytečně   dlouhý časový úsek,   každý díl by klidně mohl   mít 20 minut. Dobrá,   věřím, že jsou lidi, co   mají rádi soft porno, ale   mě to pěkně nudí. Ba   dokonce to vypadá, že se   bojí ten sex ukázat i jinak,   podle všeho jsou všichni   sadomasochisti, ženské musí   řvát a chlapi musí mít   trapné kecy. Tohle sex   klišé plus naivní hlavní   hrdinka, "skvělý"   kavalír upír, jemuž   Angelika nemůže číst   myšlenky... trapas.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih122219minih122219Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015) 
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens n
minih48314minih48314Underworld: Vzpoura Lycanů (2009) 
Underworld: Rise of the Lycans n
minih46107minih46107Jumper (2008) 
Jumper n
minih9346minih9346Jáma a kyvadlo (1961) 
The Pit and the Pendulum n
minih31233minih31233Vražda na úrovni (1979) 
Murder by Decree n
minih23585minih23585Zánik domu Usherů (1960) 
House of Usher n
minih161742minih161742Půjčovna masa (2018) [TV seriál] 
Altered Carbon n
minih68758minih68758Válka bohů (2011) 
Immortals n
minih66846minih66846Zrození Planety opic (2011) 
Rise of the Planet of the Apes n
minih46735minih46735Kde je Fred? (2006) 
Wo ist Fred? n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

96 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Plavba za ledem

21:00 - 21:55

46 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

6 minut již uběhlo
114 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

6 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10