Stíny nad Stockholmem: Smrt v ohni (2016) [TV epizoda]

Stíny nad Stockholmem: Smrt v ohni (Beck - Steinar)
70 %
 
 

Beck - Steinar

Další název: Beck 32 - Steinar; Kommissar Beck - Der Neue

    Žánr: krimi / mysteriózní / thriller
    Země: Švédsko / Dánsko / Norsko
    Délka: 92 min.
V kempu u moře vypukl požár v karavanu, ve kterém pobývala 28letá Mercedes Petterssonová. Ta je zřejmě i jedinou obětí žhářství, byl nalezen kanystr a je cítit petrolej. Žena žila v kempu rok a ví se o ní, že brala heroin. Přestože vlastnila auto volvo, policisté jej nemohou v kempu najít.

Po smrti policisty Gunvalda Larssona došlo k přijímacímu řízení, při kterém byl vybrán kriminalista Steinar Howland. Výsledek byl sdělen Beckovi, jenž se výběru ani nezúčastnil, protože zaspal. Steinar je z norského Osla, kde byl jedním z nejlepších specialistů na vraždy. Vyšetřování této kauzy v kempu je jeho první případ po boku Becka ve Švédsku. Komisař Beck je první, kdo se dozví od patologa, že ohořelá mrtvola není žena, ale jde o penzionovaného profesora Jörge Falkengrena, jenž se staral o chod kempu. Mercedes Petterssonová je nalezena v opuštěném domě, tam ji hledá nejen policie ale i námořní domobrana, která se chce zbavit feťáků…  Autor: jarda53

režie:
Mårten Klingberg
 
 
hraje:
Peter Haber (Martin Beck), Kristofer Hivju (Steinar Hovland), Ingvar Hirdwall (soused), Måns Nathanaelson (Oskar Bergman), Anna Asp (Jenny Bodénová), Elmira Arikan (Ayda Çetinová), Jonas Karlsson (Klas Fredén), Åsa Karlin (Andrea Bergströmová), Anu Sinisalo (Gunilla Urstová), Sofia Zouagui (Petra, Oskarova žena), Henrik Norlén (Hans Wikstrand), Gustav Lindh (Morgan Vlašić), Peter Carlberg (Kaj Pettersson), Chatarina Larsson (Inez Falkengrenová), Annika Olsson (Mona Vlašićová), Sascha Zacharias (Mercedes Petterssonová), Göran Gillinger (Roger Larsson), Lo Kauppi (Ulrika, Hovlandova bývalá žena), Nina Sand (Lina, Hovlandova dcera), Michael Lechner (prodejce aut), Sovi Rydén (Anna-Lena Lilja)
 
 
námět:
Josefin Johansson
 
 
scénář:
Josefin Johansson
 
 
kamera:
Jan Jonaeus
 
 
hudba:
Adam Nordén
 
 
kostýmy:
Maria Felldin
 
 
střih:
Rickard Krantz
 
 
zvuk:
Flemming Christensen (zvuk. design), Bo Persson, Stefan Ljungberg, Jonas Rudels, Anders Hörling (dialogy, postsynchrony, mix), Torben Greve (ruchy), Oskar Skriver (ruchy)
 
 
mluví:
Rebecka Hemse (Inger Becková, hlas v telefonu)
 
 
zvláštní efekty:
Johan Harnesk, Robin Blick, Mattias Jönsson
 
 
koordinátor kaskadérů:
Kimmo Rajala
 
 
vizuální efekty:
Torbjörn Olsson (supervize), Elin Hallberg (koordinátorka), Fredrik Pihl
 
 
masky:
Anna-Lena Melin
 
 
výprava:
Teresa Beale
 
 
výkonný producent:
Lena Haugaard, Henrik Zein, Åsa Sjöberg, Niva Westlin Dahl, Nils Ketil Andresen, Wolfgang Feindt, Bo Thörnwall, Kenneth Wiberg, Lone Korslund
 
 
producent:
Tomas Michaelsson, Lars Blomgren
 
 
překlad:
Jiří Pondělíček
 
 
casting:
Niklas Ohlson
 
 
předloha:
Maj Sjöwall (postavy), Per Wahlöö (postavy)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.