Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Star Trek: Discovery

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2023
STAR TREK
Vzniknul nám tu pěkný   dílek do skládačky ST   univerza. A stejně jako u   Expanze, i tady seriál   postupně dozrál a vyspěl.   Během třetí série už   tvůrci dokonce přišli na   to, že netočí Hvězdné   války, ale Star Trek, takže   se posádka místo rozbíjení   držek různým tvorům,   kteří se jim zrovna   připletou do cesty, raději   věnuje diplomacii a řešení   různých morálních a   psychologických dilemat. Ve   čtvrté sérii už je minimum   akce, což mi nevadí,   hlavně vzhledem k tomu, že v   akčních dílech kameraman   pobíhá s kamerou jak   splašená opice. Seriál už   dokonce ani nepředstírá že   jsou všichni heteráci, což   je taky plus. Ostatně, bylo   by komické, kdyby ve 35.   století stále dodržovali   společenské a genderové   stereotypy z 19. století,   žeano.
Kapitánka   Burnhamová je kočka. Ano, je   to černoška, a co má kurva   být? Nechápu lidi, kteří   jdou sledovat seriál, ve   kterým hrajou i modrý a   zelený lidi, klingoni,   kelpiani a obří želvušky a   pak si stěžujou, že viděli   černošku. Tak si pusťte VHS   s 30 případama majora Zemana   a budete spokojení. ST není   zřejmě pro vás.
Abych to shrnul.. jako   zavilý trekista jsem vcelku   spokojen s tímto seriálem a   s tím, kam se ubírá a   napjatě očekávám příchod   páté série. Za negativa   považuju nesoulad mezi   moderním vizuálem a   předpotopní hudební   složkou, šedivé neútulné   interiéry všech lodí v   celém vesmíru (tenhle šedej   mor ve všech dnešních scifi   seriálech už mě vážně   sere!). Obsazení ušlo,   postavy se vyvíjely. Nejvíc   se vyvinul Gray, vyzážisti   na něm dost zapracovali,   škoda že ho hned vykopli ze   seriálu, byl tam sice tak   trochu navíc, ale měl styl,   narozdíl od všech ostatních   uniformovaných členů   posádky.
Baví mě   sledovat kam se ubírá   Discovery a Picard a kdo   nakonec bude mít u mě   větší úspěch. Takže   zatím 80%
SSandra
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.4.2020
Tohle se Star Trekem nemá moc   společného. Navíc mít   deset let před Kirkem   modernější technologie? To   je trochu divné. Celkově je   Discovery divný, první dva   díly jsem shlédla a shlédnu   i zbytek, ale obávám se, že   stejně jako u nových filmů   to bude jen jednou a z   povinnosti. Mimochodem jsem   jediná, komu přijdou   Klingoni divní? Worf byl   vysloveně krasavec, Gowron   celkem sympaťák a celkově   jsou Klingoni divocí, ale   docela hezcí a sympatičtí,   ale co je to tady za zrůdy?   Nemají mít čelní hřeben   kvůli nemoci ve 22. století   (Star Trek Enterprise), kterou   se pokoušel vyléčit doktor   Phlox (aby se vysvětlilo   proč v TOS nemají čelní   hřebeny, mělo to trvat asi   200 let) a tady, 10 let před   TOS čelní hřebeny mají?   Prostě divné.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.4.2020
"Dovolte mi tvářit se   povýšeně."
Obvyklé klišé dnešních   multikulti filmů. Černá   hrdinka a zlí bílí   protivníci. Samozřejmě je   taky génius a ostatní jí   hází klacky pod nohy. Pro   angažování ve filmu jí   stačí na všechny koukat   svrchu. Nemusí nijak hrát,   nic dělat a přesto je   nejlepší. Ta neustálá   snaha nám ukázat, jak Afrika   je kolébkou superlidí mi   přijde, že za pár let se   bude učit, že Karel IV byl   taky černoch. No a ze   způsobu, jak jí ta zrzka   leze do zadku se mi chce fakt   hodit šavli.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

35 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

20:00 - 21:05

45 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Utajený šéf (2018) [TV pořad]

20:20 - 21:55

25 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

30 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10