Duben
ohodnotit

Rodinka [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
30 minut, (6 epizod), verze pro kina - 92´
Premiéra v ČR:
9.12.2010
„Rodinná komedie o příhodách z domu, kam se vejdou všichni bez rozdílu věku!“
Popis / Obsah / Info k filmu Rodinka
Nová setkání se „starými“ oblíbenými hrdiny Pavlou, Káčou, Zdeňkem, dvojčaty-raubíři (dnes jsou z nich muži v nejlepších letech) a „novými“ rodinnými příslušníky, o které se rodinka za více než třicet let od svého vzniku rozrostla.

Sympatické na tomto setkání je, že dnešní RODINKA „zdědila“ originální smysl pro legraci, milou ujetost, zálibu v ztřeštěných nápadech i schopnost tolerance a že jde pořád o malou komunitu lidí, kteří se mají rádi a pro které je rodina a vzájemná soudržnost na prvním místě.

Stejně jako kdysi, i dnes je centrem dění RODINKY hala a kuchyně, kde se scházejí a řeší s humorem sobě vlastním všechny trable a legrační i vážnější kolize, prožívají krásné rodinné chvíle… Nebo, a to je novinka, scházejí se v zimní zahradě, kterou Zdeněk přetvořil na „tropy“. Pěstuje zde orchideje, které by mu záviděl i slavný detektiv Nero Wolf. Rodinné porady v tropech mají většinou tak trochu tajnůstkářský ráz. Právě tady rodinná rada řeší třeba problém: Jak se zbavit hodné, ale příliš zvědavé sousedky? Budou to tedy opět setkání, která nabídnou chvíle nabité pozitivní energií a rodinnou pohodou.

Jak zplodit potomka? Kdo vyprávěl malé Daisy pohádky o Zelené Karkulce, Hodných jezinkách či Odbarvené zlatovlásce? Jak dopadli Zdeněk a Káča na tanečních kurzech pro pokročilé? Proč se Andulka schovává před tchýni? Jaký poklad zanechala Babička rodince? Proč Pavle mizí z pračky ponožky? Kdo je Míša a jak se vloupala k rodince? Jak se stal Pavel zámeckým pánem? Proč se rodinný pes jmenuje Alarm? Jaké štědrovečerní překvapení připravil pro rodinu „raubíř“ Petr? Kdo „zamordoval“ vánoční kapry?... To je jenom několik málo dějových motivů, o nichž se více dozvíte ve filmu…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rodinka
DVD
Volné pokračování legendárního seriálu Taková normální rodinka s původními herci Janou Štěpánkovou, Danielou Kolářovou a Jaromírem Hanzlíkem, kteří si opět zahráli postavy Pavly, Káči a Zdenka. Nechybí ani želvičky Poldinky a samozřejmě dvojčata – Raubíři. Těm je dnes už čtyřicet a mají vlastní rodiny i děti. Soužití tří generací pod jednou střechou tak přináší řadu kuriózních kolizí, které rodinka řeší opět s vtipem, svérázným humorem a sympatickým nadhledem.
Epizody: Slavíme!
Miliónová tchýně
Teče nám do bot
Miláček Daisy
Capuccino se šlehačkou
Štědrovečerní překvapení
Magicbox 4.2011


Popis / Obsah / Info k filmu Rodinka
barevný, rodinná komedie, sestřih TV seriálu pro kina, přístupný, Dolby Digital, dlouhý - 92 min. - Země původu: ČR. Výrobce: Bio Illusion. Rok výroby: 2010. Premiéra: 9.12.2010. Monopol: Falcon. Mluveno: česky. – Volné pokračování kultovního seriálu Taková normální rodinka, která se vrací ke svým divákům po více než třiceti letech! Akce v kinech pro nedočkavé! - AUTOŘI: Scénář: Fan Vavřincová. Spolupráce na scénáři: Lucie Konečná. Dramaturgická spolupráce: Magdaléna Turnovská. Režie: Dušan Klein. Pomocná režie: Josef Loučím. Kamera: Roman Pavlíček. Hudba: Ondřej Brzobohatý. Architekt: Robert Vaněk. Výprava: Pavel Chalupa. Kostýmy: Lucie Ulíková. Masky: Dana Kohoutová. Střih: Jan Svoboda. Zvuk: Jan Čeněk. Úvodní animace: Michal Křeček. Zvláštní efekty: ART sfx – Pavel Policar. Výkonný producent: Jiří Holan. Producent: Miloslav Šmídmajer. - HERCI: Jana Štěpánková (Pavla), Daniela Kolářová (Káča), Jaromír Hanzlík (Zdeněk), Petr Forman (raubíř Pavel), Lenka Vlasáková (Jana), Jakub Slach (raubíř Petr), Radek Zima (Honza), Veronika Svobodová (Manča), Markéta Frösslová (Míša), Lucie Vondráčková (Andulka), Naďa Konvalinková (Květa), Josef Polášek (Jiří), Josef Náhlovský (Hora), Tereza Kostková (Žofie), Agáta Zimová (Daisy), František Němec (Hustopes), Petr Kostka (Semerád).

Po téměř dvouleté práci na scénářích a po dlouhém váhání hlavních protagonistů realizoval Dušan Klein pod názvem Rodinka volné pokračování prvního českého sitcomu Taková normální rodinka. Producent Miloslav Šmídmajer sice přesvědčil režiséra, aby se spolu se střihačem Janem Svobodou pokusili o sestřih seriálu ve stopáži celovečerního filmu, ale podle jeho slov o regulérní film nejde, proto byl snímek uváděn jen jako zvláštní „akce v kinech pro nedočkavé“ během prosince a ledna v multiplexech a později i v menších kinech. V souvislosti s tím na základě producentovy žádosti uvádíme ve FP jen základní údaje. – Stejně jako kdysi je v Rodince centrem dění hala a kuchyně, kde se členové rozvětvené rodiny scházejí, míjejí, radí a řeší (většinou s humorem) vážné, méně vážné i nevážné záležitosti. Novým místem k poradám je zimní zahrada, z níž Zdeněk (Jaromír Hanzlík) vytvořil ideální místo pro pěstování orchidejí. Podle tvůrců má dnešní Rodinka originální smysl pro legraci, milou ujetost, zálibu v ztřeštěných nápadech a schopnost tolerance. Jde stále o malou komunitu lidí, kteří se mají rádi, respektují se a na prvním místě pro ně je rodina, o nové setkání s některými oblíbenými hrdiny a dalšími členy domácnosti, o které se rodinný klan za více než třicet let od svého vzniku rozrostl, a o setkání tří hereckých generací.
Filmový přehled 2011/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Rodinka (2010/1)

 Rodinka (2010/1)
Rodinka n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Česká republika
Režie: Dušan Klein

(neoficiální pokračování)

Taková normální rodinka (2008)

 Taková normální rodinka (2008)
Taková normální rodinka n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Patrik Hartl

(remake)

Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie]

 Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie]
Taková normální rodinka n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Československo
Režie: Jaroslav Dudek

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani