Pronásledovaná (2012) [TV seriál]

Pronásledovaná (Hunted)
80 %
 
 

Hunted

    Žánr: akční / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 56 min., 8 epizod
„Originální thriller odehrávající se ve světě mezinárodní špionáže.“
Sam Hunter pracuje v elitní privátní špionážní agentuře. Někdo z jejího týmu se jí pokusí zabít, ona však přežije. Když se vrátí zpět do práce, ocitne se v pasti nedůvěry – každý z jejích kolegů může být potencionální vrah...

Spisovatel a producent seriálu Akta X, Frank Spotnitz, vám nyní přináší svůj další napínavý počin, Hunted. Osmidílné drama se odehrává ve světě mezinárodní špionáže a jeho hlavní hrdinkou je Sam Hunter (Melissa George). Sam je součástí špičkového týmu elitní privátní špionážní firmy jménem Byzantium. Jen zázrakem Sam nedávno přežila vražedný útok, který nejspíš zorganizoval někdo z jejího týmu. Když se po roce vrátí znovu do práce (aniž by komukoli sdělila, kde bydlí), musí stejně jako předtím plnit své tajné povinnosti – jenže tentokrát neví, komu může věřit a kdo z jejích kolegů usiloval o její smrt. Zatímco pokračuje v hledání pravdy – a tím alespoň z části osvětluje svou temnou minulost – dostane za úkol proniknout do bohaté a vysoce postavené rodiny. Její krycí identitou je tentokrát milosrdná samaritánka. Její utajení ji však zaplete do tajemství, které je rozsáhlejší, spletitější a nebezpečnější, než si vůbec dokázala představit… Fantastická, krásná, nemilosrdná a výkonná, seznamte se se Sam, jež vás okouzlí stejně jako první řada nového supernapínavého seriálu.

Epizoda 1:
Sam Hunter, agentka elitní soukromé špionážní a bezpečnostní agentury Byzantium, dokončuje svou misi v Tangeru. Někdo se jí však pokusí zabít, Sam útok přežije, ovšem s mnoha vážnými zraněními. Nemá tušení kdo jí usiloval o život, a tak na čas mizí daleko od všeho, aby se zotavila a znovu si osvojila své profesní schopnosti. O necelý rok později se Sam vrací neohlášeně do práce, jenže její překvapení kolegové jsou podezřívaví ohledně jejího zmizení, především Aidan Marsh, Samin tajný milenec. Její nadřízení, Rupert Keel a Deacon Crane, mají o Sam také pochybnosti, potřebují ale svou nejlepší agentku pro důležitou misi. Sam má proniknout do rodiny, jejíž hlavou je výkonný milionář Jack Turner, muž s kriminální minulostí. Jeho ambice jsou v rozporu s tajným klientem společnosti Byzantium...

Epizoda 2:
Sam přichází do Turnerova domu – jeho syn Stephen ji najal na doučování svého syna Edwarda. Agentka a její tým se snaží odhalit tajné aktivity Jacka Turnera. Vědí, že se uchází o multibiliónovou zakázku – stavbu přehrady v Pakistánu, jenže se jim nedaří vypátrat jeho skutečné pohnutky k tomuto obchodu. Mezitím členové týmu Zoe Morgan a Ian Fowkes sledují kufřík, který byl doručen Turnerovi.

Epizoda 3:
Rodina Turnerových se přesouvá do domu na venkově, kde se řeší smlouva ohledně stavby přehrady, nejen s Jackem Turnerem, ale i dalšími zainteresovanými stranami. Sam se snaží zjistit výši Turnerovy nabídky, narazí však na muže ze své minulosti, kterého podezřívá, že by mohl mít co dočinění s pokusem o její odstranění.

Epizoda 4:
Jack Turner byl donucen nabídnout víc, než si může dovolit, Sam si klade za cíl zjistit, jak v tak krátkém čase získá potřebný finanční obnos. Zdá se, že Turner vymyslel ďábelský plán s manažerem speciálních fondů, Lewisem Conroyem (Richard Dormer) a Sam se snaží najít o jejich spolupráci nějaké důkazy. Mezitím se Aidanovi podařilo odhalit některá ze Saminých tajemství a rozjede další pátrání na vlastní pěst.

Epizoda 5:
Sam se probouzí v nemocničním pokoji a nachází známou tvář, která jí slibuje, že bude jejím spojencem. Zmiňuje se o spojenectví z minulosti, ale odmítá sdělit úplné informace. Prozradí jí však tajemství, které ji přesvědčí rozjet neprodleně další akci.

Zdroj: HBO Europe

režie:
S.J. Clarkson, Daniel Percival, Alrick Riley, James Strong
 
 
hraje:
Melissa George (Sam Hunterová), Adam Rayner (Aidan Marsh), Stephen Campbell Moore (Stephen Turner), Morven Christie (Zoe Morganová), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Deacon Crane), Patrick Malahide (Jack Turner), Stephen Dillane (Rupert Keel), Tom Beard (Bingham), Maddy Griffiths (malý Sam), Jane Riley (Samova matka), Doc Brown (Tyrone), David Sterne (Dave Ryder), Scott Handy (muž), Indira Varma (Natalie Thorpeová), Souad Faress (paní Sidwaová), Dhaffer L'Abidine (Bernard Faroux), Manjinder Virk (Simran Bains), Aaron Neil (Rahim Soomro), James Daffern (Andrew Hayden), Peter Vollebregt (Dr. Horst Goebel), Jonny Phillips (DI Everett), Helen Kennedy (Lianne Wellsová), Uriel Emil Pollack (Hasan Moussa), Juliet Aubrey (Orla Fante), Richard Dormer (Lewis Conroy), Sarah McCardie (Skotská žena), Meera Syal (Fatima Zahir), Neil Finnighan (voják), Trevor White (Patrik Lindberg), James Hayes (kněz), Dermot Crowley (George Ballard), Miranda Nolan (Trudy Barnesová), Rob Jarvis (Dr. Arthur Hill), Richard Lintern (Hector Stokes), Elly Fairman (Emma Freemanová), Mariam Haque (reportérka)
 
 
scénář:
Frank Spotnitz
 
 
hudba:
Ruth Barrett
 
 
dabing:
Lukáš Hlavica (Deacon Crane)
 
 
výkonný producent:
Christopher Aird
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.