Duben
ohodnotit

Plameny vášně [TV seriál]

Pasión de gavilanes

Další název:
Skrytá vášeň (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
60 minut, 188 epizod
Popis / Obsah / Info k filmu Plameny vášně
Jedna z najsexi telenoviel Skrytá vášeň je plná intríg, romantiky a pomsty.

Dej sa začína tým, že bratia Reyesovci Juan (Mario Cimarro), Oscar (Juan A. Baptista) a Franco (Michel Brown) podozrievajú sestru Líbiu (Ana Lucía Domínguez), že má milenca. Rozhodnú sa zakročiť, pretože najmä Oscar nechce, aby ich sestra vyzerala ako pobehlica. Líbia sa nakoniec prizná, že sa tajne stretáva so zámožným starším mužom, ktorého identitu však nechce prezradiť. Keďže bratov presvedčí, že ich cit je úprimný, nakoniec sa zoberú. Oscar a Franco súhlasia, jedine Juan je proti. Postupne sa s tým musí zmieriť aj on a Líbia navyše otehotnie. Jej manžel Bernardo Elizondo spadne z koňa a po náročnej operácii zomiera. Líbia sa až po jeho smrti dozvie, že bol ženatý. Navštívi jeho manželku Gabrielu, ktorá si myslí, že Líbia chce situáciu využiť, a zosmiešni ju pred celou rodinou. Líbia je zdeptaná a rozhodne sa spáchať samovraždu skokom z mosta. Bratia nájdu jej telo a sú presvedčení, že išlo o vraždu, ktorú má na svedomí Bernardo. Podľa nich ju podlo oklamal a zviedol.
Bratia Reyesovci odvtedy neustále myslia na pomstu. Rozhodnú sa nav-štíviť Bernardovu rodinu. Do kariet im nahrá, že sa zoznámia s Elizondovými tromi krásnymi dcérami. Sarita, Norma a Jimena majú byť nástrojom ich pomsty. Ale ako to už býva, do cesty sa im postaví prekážka - láska.
Juan sa slepo zamiluje do Normy, ktorá sa však láske bráni. Kedysi ju totiž znásilnili a jej matka ju prinútila vydať sa za muža, ktorého nemiluje a nič k nemu necíti. Až Juan v nej odhalil silu pravých citov a skutočnej hlbokej lásky. Po čase sa stretnú v Juanovom dome, kde Norma vysloví názor, že muž, ktorý dokáže milovať, si zaslúži akúkoľvek obeť. Juana považuje za čestného, úprimného a sľubuje mu, že keď sa rozvedie s manželom Fernandom, budú žiť spolu. Aj do dvoch ďalších bratov sa zahľadia Bernardove dcéry Sarita a Jimena. Chlapci sa im predstavili ako architekt a stavbár, ktorí pracujú na prístavbe pri ich dome. Tento podvod si vymysleli, aby mohli zistiť čo najviac informácií o rodine Elizondovcov a aby tak bola ich pomsta dokonalá. Jimena sa už ďalej nebráni tomu, že je zaľúbená do Oscara. Ako dopadne tento vášnivý príbeh, okorenený neustálymi intrigami?


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Plameny vášně
Příběh této kolumbijské telenovely se začíná ve chvíli, kdy se mladá krásná dívka jménem Livia Reyesová zamiluje do staršího ženatého muže, majitele velké haciendy, jménem Bernardo Elizondo. Dívka netuší, že její vyvolený je již ženatý s pyšnou doňou Gabrielou a je otcem tří dcer – Normy, Jimeny a Sary. Livie čeká s Bernardem dítě. On však záhy zemře. Zoufalé děvče se mezitím dozví, jaké byly skutečné rodinné poměry jejího milého. Rozhodne se vyhledat Bernardovu rodinu, ale je tvrdě vyhozena paní domu Gabrielou. V zoufalství spáchá sebevraždu.

Nad Liviiným hrobem se sejdou její tří bratři – Juan, Franco a Oscar. Přísahají pomstu Elizondovým za život své sestry. Nechají se zaměstnat na haciendě Elizondových. Jejich msta má být přenesena na tři mladé Elizondovy dcery. Norma je již provdaná za arogantního muže jménem Fernando. Tento vypočítavý člověk se oženil s Normou jen kvůli penězům. Norma byl před několika lety znásilněna. Z obavy před skandálem byla na nátlak matky provdána za jejího oblíbence Fernanda. Mezi tchýní a zetěm panuje až podivná náklonnost. Gabriela je člověk pyšný, tvrdý ke svým dcerám i ke svému starému otci, jenž na haciendě také žije. O to více je s podivem, že tato chladná a bezcitná žena se velmi angažuje v církevní charitě. Jde však spíše o jakousi pózu pro veřejnost.

Tři mladí muži, tři krásné mladé ženy – mužská touha okouzlit jejich srdce a pak je natolik zranit, aby byla pomstěna smrt jejich sestry. Jenže prvotní záměr se začne ubírat jinou cestou. Mezi jedním z bratrů – Oscarem – a rozpustilou Jiménou vznikne opravdový cit. Mladí lidé se dokonce tajně vezmou. Juan pro změnu nedokáže potlačit city k Normě. Z nenáviděného manželství uniká Norma do Juanovy náruče a brzy je na cestě jejich dítě. Zbývá Franco a Sára. Ta jako jediná ze sester nejvíce podléhá matčině autoritě a udržuje si odstup. Franco navíc nejprve usiluje o srdce zpěvačky Rosario. Ona jej však odmítne a své srdce věnuje tvrdému člověku jménem Armando, jenž má kontakty s podsvětím, jenž umí být zlý a agresívní, neváhá na Rosario použít násilí, nicméně i přes bouřlivost vztahu mezi nimi vládne silná vášeň.

Do děje zasahuje výraznou měrou dívka jménem Ruth. Je až nápadná její podoba se zemřelou Livií. Je dcerou Gabrieliny přítelkyně Raquel, posléze vychází najevo, že pouze dcerou adoptivní. Kdo je matkou Ruth? Je to Gabrielina hospodyně Eva, která jako mladé děvče našla azyl v domě Elizondových. Gabriela ji přijala pod podmínkou, že dítě po narození přenechá její bezdětné přítelkyni toužící po mateřství. Příběh Ruth je vlastně paralelní dějovou linií. Dívka odhaluje svůj skutečný původ, vzepře se adoptivní matce, prosadí si lásku k muži, s čímž Ruth zásadně nesouhlasí. Později však Ruth umírá. Ve své závěti překvapivě učiní dědičkou velkého majetku právě Evu, ženu, jejíž dítě si kdysi přivlastnila. Po své smrti tak vyjádřila poděkování a omluvu za způsobenou bolest skromné Evě, k níž Ruth postupně nachází cestu jako dcera. Proč je však Ruth tolik podobná zemřelé Livii? Dozvíme se, kdo byl její otec a jaké tajemství se zde ještě ukrývá?

Vraťme se k příběhu tří bratrů a tří sester. Důvod Reyesovské msty brzy vyjde na povrch. Jiména i Norma se cítí velmi oklamány, zrazeny. Jiména je první, která uvěří Oscarovým upřímným citům ke své osobě, které již dávno překročily hranici pouhé msty sestřiny smrti. Norma porodí Juanovo dítě a žije na haciendě s matkou, Sarou a dědečkem. Podaří se jí docílit rozvodu s nenáviděným Fernandem. Franco mezitím uzavře sňatek s o hodně starší ženou jménem Eduvina Truebová. Žena je nemocná, krátce po svatbě umírá a odkazuje Francovi značný majetek. Chudí bratři tak mohou zcela změnit svoji životní úroveň. Franco navíc zjišťuje, že i jeho táhne srdce k Elizondovým, k poslední z dívek – Sáře.

Sára dlouho odmítá milostný cit, ale nakonec podlehne i ona a oddá se Francovi. Pro svou matku je obrovským zklamáním, matka v ní viděla svou „nástupkyni“ v tvrdosti a autoritativnosti vůči „bezcenným“ lidem, za něž považuje i bratry Reyesovi. Neposlušnost se trestá. Sára je matkou krutě zbičována. Děj začíná nabírat na dramatických zvratech. Gabriela zcela propadne lásce k bývalému zeti Fernandovi. Z jeho strany jde opět o pouhou vypočítavost, ale líbivými slovy získá naprostou důvěru bývalé tchýně a vše vrcholí vzájemným sňatkem. Z uhlazeného muže padá maska milé tváře a stává se z něho agresor se vším všudy – výhrůžky, násilí, neváhá si pošpinit ruce krví. Dcery i přes veškeré neshody s matkou mají o ni upřímný strach. Ač jejich srdce patří bratrům Reyesovým, vracejí se na haciendu, aby mohly matku chránit.

Situace se vyostřuje. Fernando nachází spojenkyni ve zlé ženě jménem Dinorah Rosalesová. Ta byla původně zamilovaná do Juana, ale protože ji kvůli Normě odmítl, přísahá tvrdou pomstu. Pozdě si uvědomuje Gabriela pravou tvář svého manžela, lituje svých činů, trápí se. Bojí se navíc o svého nemocného otce, vůči němuž byla také původně tvrdá. Začíná chápat jiné lidské hodnoty, nežli je společenská prestiž a majetek. Po přestřelce vyvolané Dinorou a Fernandem je Gabriela unesena oběma agresory do džungle. Spolu s ní je unesen také Juan, který i přes odstup ke své tchýni ji chce chránit, neboť je matkou jeho milované Normy a babičkou synka.

V džungli se strhne zápas na život a na smrt. Nejprve umírá na následky uštknutí Dinorah. V cestě pokračuje Fernando s Gabrielou a Juanem. Po několika dramatických střetech spadne Fernando do bažin. I přes boj s vlastním svědomím se rozhodne v pudu sebezáchovy života svého i Gabrielina Juan tomuto zlému člověku nepomoci. Zůstává sám s Gabrielou. Dochází mezi nimi k určitému smíření. Juan se stále snaží být k tchýni tvrdý, ale jedná se spíše o jakousi pózu. Gabriela naopak projevuje na svou osobu velmi nevídanou dávku pokory a trápí se za své předchozí jednání.

Franco a Oscar rozjedou spolu s Gabrielinými dcerami akci na záchranu Juana a Gabriely. Ač se to zdá nemožné, ve spletité džungli záchranná mise vyčerpaného Juana s Gabrielou skutečně nalezne. Dramatický příběh tak končí šťastným shledáním a smířením jeho hlavních aktérů. Liviina smrt měla přinést nenávist a mstu, namísto toho přinesla novou lásku a štěstí do srdcí mnoha lidí, které spojila a usmířila.


Autor: Petra.Barbie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10