Duben
ohodnotit

Odpadlík [TV seriál]

Renegade

Rok:
1992
Délka:
45 minut, 110 dílů (1992–1997)
„Bývalý policista se stane psancem. Přesto stále Bojuje na straně práva a spravedlnosti.“

Komentáře k filmu Odpadlík

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.7.2021
Tohle je klasicky   hollywoodský seriálový   kýč. Už úvodní znělka   vám vezme iluze a náladu,   když posloucháte průvodní   text...... svědčil proti   zkorumpovaným kolegům.   Pokoušeli se ho zabít a   místo něho zabili dívku,   kterou miloval... a sledujete   přitom jak Lorenzo Lamas   ujíždí na mašině do   západu slunce. Jednotlivé   epizody jsou šlehané   víceméně přes kopírák a   nejšílenější je, že   hlavní hvězdu Lamase po   herecké stránce úplně   zamázli dva neherci a to   kaskadér Branscombe Richmond   jako Bobby Sixkiller a tvůrce   seriálu Stephen J. Cannell,   který si střihnul roli   hlavního zloducha Donalda   "Dutche" Dixona.   Nejlepší na tomhle seriálu   jsou lokace, hudba a náš   dabing kvarteta Čenský,   Pyško, Steinmasslová a Pavel   Šrom.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.2.2012
L. Lamas možná je (nebo   spíš byl) hezoun,   ovládající bojová umění,   ale jako herec nic moc. Já,   fanoušek boj. um., jsem u   toho, podobně jako u Walker,   Texas Ranger, dlouho   nevydržel. Příběhy i akce   chabé; občasná hláška   (zejména Bobbyho) mi   nestačila.
Mimochodem   úžasná hláška vložená   kolegou: Samec, který   loví...
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Renegade
Býval dobrým policistou, ale   spáchal ten nejhorší   hřích,protože svědčil   proti zkorumpovaným kolegům.   Snažili se ho zabít. Místo   toho zabili ženu, kterou   miloval. Obviněn z vraždy   nyní projíždí krajinou.   Psanec, který loví psance.   Lovec lidí. Odpadlík
green-tea
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.10.2012
Mánička Lamas a jeho motorka   - pro pubertální kluky   svého času asi kultovka, pro   ostatní cílové skupiny   nezáživný propadák. Pár   dílů jsem viděla, ale   přišly mi všechny tak   nějak na jedno kopyto - Reno   pokaždé někam přijel,   serval se tam, čímž   nastolil kýžený pořádek a   s větrem v kučerách zase   frčel dál směr zapadající   slunce. Ani nevím, kam až   dojel... (a nijak mě to   nemrzí)
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2008
No jo, Lorenzo Lamas nemá na   motorce konkurenci. Psanec   loví psance! Chce se pomstít   lidem, co zabili jeho   milovanou ženu! Pomáhá mu v   tom Boby.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2008
v porovnání s vlnou nových   propracovaných skvělých   seriálů neobstojí, ale v   době svého vzniku to byl   seriál dobrý.   Samozřejmostí bylo bojové   umění hlavního hrdiny,   kterým dostal každého   padoucha na kolena.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2013
Ve své době vynikající   akční seriál, který   ničím nijak nevynikal. Co   díl, to napínavé řešení   zapeklitých případů a   ještě přitom pátrání po   komplotu a vrahovi milované.   Bohužel, každým dílem ale   kvalita klesala. Největší   rána byla, když se zcela bez   vysvětlení vytratila sestra   Bobbyho Sixkillera Cheyenne   Phillipsová. Nejdříve jako   někam odjela a záhy už tam   byla jiná. Bulvár ví, že   představitelkou byla Lamasova   životní partnerka Kathleen   Kinmontová, se kterou se   během natáčení rozešel a   tak odešla i ze seriálu.   Tvůrci to ale mohli alespoň   nějak vysvětlit. I po letech   se však dá na toto dílo,   hlavně na první sérii,   dívat a i spolu s   vypravěčem si odříkávat   pravidelný text o psanci,   který loví psance.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2018
PROCESOR!
Na svoji dobu celkem slušnej   seriál. Svou úlohu splnil.   Dnes se tomu můžeme smát,   třeba jako Sandokanovi, ale   proč?......
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2012
Naprosto tady souhlasím s   komentářem uživatel   Karius.Tento seriál sledovalo   hodně lidí, ať už byl   jejich důvod jakýkoliv.
Mně osobně se to v té   době také dost líbilo.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Nebyl to špatný seriál...
...viděla jsem sice jen   namátkově některé díly,   ale přišel mi poměrně   dobrý. Pravda, dnes už je   jeho fenomén asi skutečným   "odpadlíkem" v   dějinách času, ale ve své   době byl skutečným   trhákem. Lorenzu Lamasovi se   pochopitelně nedalo odolat a   musím upřímně říct, že   v roce 2000 při osobním   setkání s ním to byl   báječný zážitek, byť   "konverzace" s ním   byla asi o dvou   větách:-))

Seriál měl svou hodnotu   také díky dabingu hl. role   Jana Čenského. Dodnes   nezapomenu krásnou historku,   jíž p. Čenský kdysi   vyprávěl. Potkal v době   vysílání Odpadlíka jakousi   starou babičku a ta mu   řekla: "Pane Čenský,   Vám to v tom Odpadlíkovi tak   sluší!" No, co k tomu   dodat...u staršího člověka   bychom měli být shovívaví   a omluvit, že si hlas a   postavu zahraničního herce   spojila s naším. Ovšem   úsměvná historka, která mi   utkvěla v paměti, to je:-)
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Dříve jsem Odpadlíka   sledoval pravidelně, ale   když jsem několik dílů   viděl nedávno, přišlo mi   to naivní a trochu hloupé.   Ale aspoň 6 dám.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Tento seriál na svou dobu byl   výborný, takových psanců   co loví padouchy, by mělo   být víc. Jen jsem nikdy   nezjistila, zda toho lotra co   mu zabil ženu, někdy dopadl.   Pořád někoho honí, ané   ané dostat toho pravého.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2012
V ČR asi nebude nikdo,kdo by   neznal neprávem obviněného   Odpadlíka Reno   Rainese...Loverboy Lorenzo   Mamlas ač v seriálové,ale   rozhodně životní roli.   Každej z nás u toho   pravidelně visel,někteří   kvůli parádní   motorce,někteří kvůli   Cheynee,někteří kvůli   vtipnému Bobbymu a někteří   jentak z nudy,ale tohle je   rozhodně to lepší, co nám   USA v devadesátých letech v   seriálové podobě   nabídlo--->70%
Lynette
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Seriál mého dětství
Když jsme byli s bráchou   malí, brácha tenhle seriál   žral, koukal na to v   pokojíku a já koukala chtě   nechtě s ním.:-D Na tu dobu   to nebyla taková hrůza, teď   s odstupem času ovšem musím   říct, že to je typická   americká "nakopávačka   a střílečka". Hlavní   postava vlasáče na motorce   mě nikdy nebavila /možná i   "díky" mdlému   dabingovému projevu Jana   Čenského/, větší legrace   byla s tím obtloustlým   indiánem po jeho boku.:-D   Hodnotím 4/10.
roox
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2015
Psanec, který loví psance...
V době, kdy vznikl, to byl   seriál s velkým S, protože   nic podobnýho neběželo.   Viděl jej tou dobou asi   každej a bavil mnoho lidí,   včetně mě. A dnes.. no dnes   na něj už víceméně   zbývá jen pěkná vzpomínka   ;-)
seagal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2011
Bobby a Reno v jednom   seriáli.

Nápad celkom dobrý.

Rena odsúdili,   pretože si mysleli, že zabil   svoju milovanú ženu.

Čo sa týka   seriálu, tiež niektoré   hlášky sú skvelé.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2009
Musím poopravit předchozí   komentář s tím, že ve   Vražedném pobřeží nehrál   Lorenzo Lamas, ale Rob   Stewart. Seriál Odpadlík   není žádné umělecké   dílo, ale na druhé straně   tahle nenáročná televizní   zábava má své kouzlo.   Krásná krajina amerického   jihu, věčně slunečné   počasí, krásné dívky,   krásné motorky a auta, zlí   padouši a vždy vítězící   spravedlnost představovaná   Vince Blackem vulgo Reno   Rainesem a Bobbym Sixkillerem   tvoří dohromady   přitažlivý mix příjemné   oddechové zábavy. I když   kvalita jednotlivých dílů   je značně kolísavá a   některé jsou až moc   infantilní, rozhodně tento   seriál nezavrhuji a v   reprízách se na něj s   chutí podívám. A navíc   jako bonus - skvělá   americká muzika.
Vig
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Na tenhle seriál jsem koukala   s otcem jako malá, nevím,   jestli by mne to bavilo i   teď.
Nicméně dobrý   nápad a Lorenzo je docela   sekáč.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Dobrodružný akční seriál   o bývalém policistovi,   který je křivě obviněn z   vraždy své snoubenky, kterou   nespáchal. Věčně na   útěku se spojí s Bobbym   Sixkillerem a jeho nevlastní   sestrou, kteří ho kryjí a   společně pracují jako lovci   odměn. Bojují nadále proti   bezpráví a Reno stále   doufá že se mu podáří   najít důkaz, který ho   osvobodí. Pod falešným   jménem Vincent Black brázdí   na harleyi nebezpečnou   Ameriku a prchá před   zákonem a zkorumpovanými   policisty.
Kvalitní   seriál, opět s legendární   titulní písní. Co je   škoda, že seriál má až   moc dílů a působí   zbytečně zdlouhavě a   přiznám se, že ani nevím   jak to nakonec s Renem   dopadne. Jestli dokáže svou   nevinu, nebo taky jestli k   tomu tvůrci vůbec došli.   Nikdy jsem ho nestihl dokoukat   do konce. Některé epizody mi   unikli. Pokud to někdo ví,   docela bych uvítal kdybyste   mi napsali.
wrangler
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2016
Byval dobrym policistou...
Amerika 90 let, no proste   nadhera ,pekne zobrazeny   americky venkov, hezke masiny   (ten Harlej A Hummik super   dotoho vseho zapadal), ktomu   nadherne holky, rvacky taky   usli na Lorenza... (Walker   Texas Ranger se na toto   nehrabal ani zdaleka - myslim   ze to uz byla jenom slaba   kopie tohoto serialu)
Pauzik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2010
Býval dobrým policistou,ale   spáchal ten nejhorší   hřích protože svědčil   proti zkorumpovaným   kolegům.Snažily se ho zabít   místo toho zabily ženu   kterou miloval.Obviněn z   vraždy nyní projíždí   krajinou,psanec který lový   psance,lovec   lidí-Odpadlík
tenhle   seriál nemá chybu
JanaOss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2009
zajímavý seriál pro toho,   kdo má rád akci. Před   tímto seriálem dávali   seiál Vražedné pobřeží s   Lamasem. O něm se říkal   vtip- je to barvené jak   papoušek, lítá to po   pláži a nejde to zastřelit-   co to je? Nick Sloater   (představövaný L.Lamasem)   Toto je podobný seriál. Jaho   kolega a kamrád indián   dodává všemu humornou   část, přestože je stejně   dobrý jako on, ale je mu zde   přisouzen dost značný smysl   pro humor. A nechybí ani   krásná blondýnka,   indiánova sestra a pomocnice   obou z nich. Dobrá   podívaná, akce, humor a   hlavní hrdinové mají   samozřejmě perfektně   vyvinutý smysl pro   spravedlnost, brání tedy   sebe i slabé proti bezpráví   a nespravedlnosti. Mnoho   dobrých akčních scén -   zajímavá podívaná
Fugas16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2008
PEcka seriál
Tento seriál byl skvělej   viděl sem pomalu každej díl   škoda že už jich nebude   víc mohlo by to být dobré.
michaela666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Psanec, který loví psance.   TEnhle siriál byl jeden z   prvních mých oblíbených.   Bohužel se na něho už   nemůžu dívat, protože to   kvůli časovému presu   nestíhám. Ale i tak je to   docela fajnovej seriál
lineak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2012
Lorenzo Lamas
Podle mě si v tomhle serialu   zahrál Lorenzo Lamas jeho   nejlepší rolí.Vždycky si   poradil ze zločinci i   policajtama.
SamWolf
Hodnocení:
Přidáno: 31.1.2008
Robert alias Boby
Musím říct, že se mi   tenhle seriál líbí i   dnes,ale pravda je, že už ho   nežeru jako kdysi, když mi   bylo něco přes patnáct   a viděla jsem ho   poprvé...nikdy se mi Reno   nelíbil, spíše jsem   vždycky hltala   Bobyho:-)).Nemám totiž ráda   potetované chlapy, tak   nejspíš proto.
Mirek_Dusinu
Hodnocení:
Přidáno: 26.3.2008
berte to vážně
Tak popravdě Reno, jsi   frajer, třeba si to tu někdy   přečteš, protože těch   roštěnek co jsi sbalil a   slíbil jsi jim, že se   vrátiš je fakt hodně tak   bysis mohl přečíst i tohle.   Jseš můj vzorec, jsi   chlapík a bráníš svou   čest. Věřím, že Dače   Dyksna dostaneš. Tvůj Míra   Dušínovic

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46864minih46864Mladý Billy Young (1969) 
Young Billy Young n
minih18695minih18695Setkání v červenci (1978) 
Setkání v červenci n
minih37934minih37934Maléry pana účetního (1980) 
Fantozzi contro tutti n
minih44083minih44083Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (1972) [TV seriál] 
Mézga Aladár különös kalandjai n
minih9752minih9752Bankovní dům Daubner (1988) [TV inscenace] 
Bankovní dům Daubner n
minih8838minih8838Hvězda padá vzhůru (1974) 
n
minih36018minih36018Tchyně (1986) [TV inscenace] 
Tchyně n
minih31888minih31888Belphegor: Fantom Louvru (2000) 
Belphégor – Le fantome du Louvre n
minih12370minih12370Mezi námi zloději (1963) 
Mezi námi zloději n
minih8404minih8404Hogo fogo Homolka (1970) 
Hogo fogo Homolka n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190533
Osobností: 697811
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178260

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10