Medvídci mývalové (1985) [TV seriál]

Medvídci mývalové (The Raccoons)
63.3 %
 
 

The Raccoons

Další název: Les amis ratons; Mýválkové (tv titul)

    Žánr: dětský / animovaný / komedie / drama
    Země: Kanada
    Délka: 25 min., 60 epizod, 1985-1992
„Dobrodružství rodinky mývalů a jejich přátel.“
Tahle rodinka mýválků je úplně jiná, než ostatní mývalové. Nebydlí ani v kleci, ani v divoké přírodě, ale uprostřed krásného lesa, kterému se říká také Zelený, kde mají svůj domeček v kmeni dutého stromu. A je to moc krásný domeček. Mají tam okna i dveře a vůbec spoustu věcí, na které my lidé u zvířátek nejsme zvyklí.
Například takový Ralf neustále nosí šálu okolo krku, umí dobře psát a moc touží po práci redaktora v novinách. Nebo mývalice Melisa, ta má doma dokonce i žehličku! A že v Zeleném lese existuje i počta a od domečku k domečku, od nory k noře, od mraveniště k mraveništi chodí lesní pošťák a všem nosí dopisy, to už je celkem běžné. A určitě si na to zvykly i dvě malé děti Tomy a Julie, které bydlí na kraji lesa se svým tatínkem. Jenom na jedno si obyvatelé Zeleného lesa nezvykli. Na obrovský krásný zámek lesního hraběte Cyrila Snoba. Ne že by jim snad vadil ten zámek, spíš jeho zlý, panovačný a pyšný majitel, který by nejraději dostal celý les do své moci. A už se mu to párkrát málem podařilo. Ale kdo nakonec vyhraje? Mýválkové mají mnoho přátel…

režie:
Sebastian Grunstra, Paul Schibli, Kevin Gillis
 
 
scénář:
Kevin Gillis
 
 
hudba:
Kevin Gillis, Jon Stroll, Ed Stasium
 
 
střih:
Sue Robertson, Norman LeBlanc
 
 
zvuk:
Victor Pyle
 
 
mluví:
Len Carlson (mýval Bert / ...), Michael Magee (Cyril Snob / ...), Bob Dermer (mýval Ralf / medvěd /...), Marvin Goldhar (Cedrik Snob / ...), Geoffrey Winter (vypravěč), Noam Zylberman (mýval Bentley / Tommy), Susan Roman (mývalice Melisa), Murray Cruchley (správce parku Dan), Vanessa Lindores (Julie), Nick Nichols (prasátko / Barnes), Carl Banas (Schaeffer / pan Willow), Sharon Lewis (Broo / Sophia Tutu), Keith Hampshire (prasátko / ředitelka klubu), Stuart Stone (mýval Bentley / Danny), Rick Jones (parťák / opice / ...)
 
 
animace:
Woody Yocum, Mark Koetsier, Mik Casey, Dean DeBlois, David Nethery, Al Jeffery, Nick Rijgersberg
 
 
producent:
Kevin Gillis
 
 
autor projektu:
Kevin Gillis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.