ohodnotit

Malý pitaval z velkého města [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
60 minut, 15 dílů
„Televizní seriál inspirovaný skutečnými kriminálními případy z Prahy“

Komentáře k filmu Malý pitaval z velkého města

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2004
Skvělý český KOMEDIÁLNÍ   seriál.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2011
Za normalizace každý seriál   nějakým způsobem   přibližoval jednu z profesí   doprovázející lidskou   společnost. Malý pitaval z   velkého města není jen   klasickým kriminálním   seriálem, ale především se   snaží kriminalistickou   práci přiblížit. Odhaluje   mnohé metody, které   kriminalisté v době   natáčení seriálu, ale i   dnes používají. Pracovní   postupy, dedukce a vývoj ve   vyšetřování je ukazován v   každém díle. Ono takové   vyšetřování je většinou   velká piplačka. Není to jen   o tom, jak známe z   amerických filmů, kdy   vyšetřovatelé vyšetřují   tím, že střílí okolo sebe   a občas se autem rozseká   nějaká ta výloha.
I   zde Dietl dokázal, že   právem patřil a patří na   první místo pomyslného   scénáristického   žebříčku.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2016
Seriál o vyšetřování   obyčejných případů   krádeží, podvodů či   vražd, tedy veškerých   problémů reálného života.   A naprosto reálné jsou také   veškeré policejní postupy   zde uvedené. Žádné divoké   honičky, přestřelky či   rvačky. Tady vítězí   především důvtip a jistá   policejní vyčůranost.   Kuprospěchu také je, že se   tu neobjevuje ona typická   dobová agitka. Tehdejší   trestné činy jako např.   příživnictví nebo   rozkrádání majetku v   socialistickém vlastnictví   tu pochopitelné jsou, ale to   je jen v rámci platného   trestního řádu své doby. V   80.letech minulého století   patřil tento seriál mezi   nejlepší kriminální a   detektivní seriálovou   tvorbu. A toto ocenění si   nese dodnes.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Dost dobrý komunistický   kriminalní seriál z   prostředí Prahy. Velmi   dobře herecky obsazen.   P.Zedníček a J.Krampol to   tady u mě vyhráli. Dodnes se   na něj rád podivám.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Dobře natočený i obsazený   a na komunistické časy   zajímavý krimi seriál v   každém díle se najde něco   zajímavého. Rád se na něj   podívám kdykoliv znova a   mnohokrát raději než na   nějakou americkou   kriminálku.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2010
Skvelý kriminálny seriál,   ktorý vysielali v televízii   ešte za bývalého režimu.   Všetky časti boli dejovo   odlišné, a popritom vôbec   na seba nenadväzovali.   Nechýbalo tu dostatočné   množstvo napätia. Do tohto   seriálu boli dosadení veľmi   kvalitný herci.
qerulant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2007
Setkal jsem se s názorem, že   jde o komunistickej blábol.   Hrubě nesouhlasím, protože   toho   "soudruhování" je   v celém seriálu minimálně   a o třídních nepřítelech   není zmínka, takže o agitku   nejde ani náhodou. Spíše o   běžné,chtělo by se říct   obyčejné, kriminalistické   případy (z nichž některé   se opravdu staly) a jejich   řešení. Dle skutečných   policistů navíc prý   skutečně vyšetřování   probíhají víceméně tak,   jak autoři popisují. A když   se připočte i přiměřený   humor, vychází z toho na   svou dobu hodně   nadprůměrný seriál. A trio   Hamřík, Krejcárek, Kubát   jsou sympaťáci až na   půdu...! :-)
Ocean
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Dosť dobre nakrútený   seriál s kriminálnou   zápletkou za predošlého   totálneho režimu. Je tu   veľmi dobre herecké   obsadenie, dej každej jednej   epizódy je napínavý,   neriešia sa tu len samé   vraždy, ale aj podvody a   krádeže.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2008
Jasně, že celé je to   podkreslené podprahovým   sdělením "dívejte se,   jak sou ty český   socialistický kriminalisti   dobrý", ale stejně -   musím upravit své původní   hodnocení. Zatímco v   amerických nebo kterýchkoliv   jiných seriálech teče mnoho   krve a mrtvoly se počítají   na více prstech, tady se   řeší například zdánlivě   banální krádež papoušků   na výstavě. A přesto - i   velcí herci při své   profesionalitě dávají i do   malých rolí svůj veškerý   um, přirozenost, že jenom   zíráte. Ano, vadí mi Michal   Pešek, ale ten mě sral vždy   a všude:-)
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2014
Slušně natočený   krimiseriál z časů, kdy se   ulicemi našich měst   proháněla žlutobílá   služební auta a policie se   nazývala Veřejnou   bezpečností. Jeho kladem   jsou střízlivě a   realisticky vykreslené   postavy policistů,   tvořících přes všechny   svoje rozdílné povahy i   pracovní metody dokonale   sehranou partu. Někomu snad   seriál, z valné části   založený na skutečných   případech, může připadat   málo "akční", ale   já ho mám ráda právě   proto, že je takový, jaký   je...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2015
Normalizační seriál, kdy se   v každém díle vyřeší   jeden případ a rolí   různých lumpů i kladných   hrdinů se zhostilo množství   hereckých osobností, kteří   i na malém prostoru dokázali   vyšvihnout hereckou etudu.   Kladem tohoto seriálu je, že   Ladislav Frej neřve jako v   roli mladého Sovy, politiky   je pomálu, občas i vtipné   scény a kombinace osobností   v kriminalistické partě je   dobře vyvážená.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2015
Notoricky známej a X - krát   opakovanej krimi seriál,   kterej má díly lepší i   průměrnější, umí   pobavit, vidíme známé herce   jako mladší nebo mladé a   navodí příjemnou nostalgii   po 80. letech. I za komančů   se točilo dobře, nebo snad   né?...
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2017
Pravé nefalšované retro!   Kam se hrabou Vyprávěj nebo   Svět pod hlavou, které jen   napodobují. Zde je vše, jak   bylo na začátku osmdesátek:   ubohé interiéry, zoufalé   ulice s oprýskanými domy a   podivnými obchody, lidé v   umolousaném oblečení   (kromě Kubáta/Freje), parta   kriminalistů táhnoucích za   jeden provaz... Navíc ve   slušně vystavěných a   vypointovaných   minipříbězích Jaroslava   Dietla, s dobře obsazenými   povahově rozdílnými   vyšetřovateli, s přesnými   dialogy a s dobovou hudbou   Ladislava Štaidla.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Slušné české krimi...
...ve své době opravdu   docela dobrá záležitost,   české detektivky v podobě   filmové či seriálové   rozhodně nebyly v 80. letech   špatné. V Malém pitavalu   jsou zajímavé příběhy,   výborní herci. Přesto mám   takový malý problém s   tímto seriálem - už se na   něj nějak nemůžu koukat.   Přitom proti dílku   samotnému až tak nic nemám,   ale to časté reprízování   po jeden čas z něho pomalu   udělalo už nic   neříkající selanku.   Podívat se, proč ne,   špatný rozhodně není, ale   je lépe si jej vychutnat s   větším časovým   rozpětím, když už   pozapomeneme pointu   jednotlivých epizod.
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.6.2017
VB, SNB, StB všechno to byla   jedna pakaž. Podobná jako   gestapo. Herci dobrý,   scénář podprůměrný,   některý díly lepší o   něco ale ne o moc.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Moc si z toho napamatuju,   protože mě to nezaujalo, jen   "dialog" Kamila s   nějakou Zuzanou, který   tuším zněl: "Zuzi,   Zuzi, myslím na tebe v sedě   i v chůzi."   "Kamile, není mi to   nemilé."
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.7.2016
Tenhle seriál mě nikdy   neuchvátil. Snad proto, že   všichni herci přehrávají,   dialogy jsou falešné,   nepřirozené. Mizerný   seriál.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20322minih20322Šťastnou cestu (1943) 
Šťastnou cestu n
minih79882minih79882Tohle je válka! (2012) 
This Means War n
minih43448minih43448Příšera (2004) [TV film] 
Alien Lockdown n
minih8820minih8820Hurá za ním (1988) 
n
minih60980minih60980Solomon Kane (2009) 
Solomon Kane n
minih19252minih19252Smrtonosná zbraň (1987) 
Lethal Weapon n
minih72822minih72822S.W.A.T.: Pod palbou (2011) [Video] 
S.W.A.T.: Firefight n
minih32664minih32664Wasabi (2001) 
Wasabi n
minih161692minih161692Lynč (2018) [TV seriál] 
Lynč n
minih5100minih5100Ciao, Italia! (1991) 
Ciao, Italia! n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

73.6 % (285)
3   - SvoKar
7   - argenson
5   - curil
7   - jarda53
9   - clara.bow
7   - green-tea
6   - veverka-zr
8   - Angelika28
8   - hvezdyn
7   - Frolíček
7   - FLA
8   - martin.stu
3   - Hugin
8   - M.A.G.
6   - PROCESOR
6   - Petra.Barb
7   - Agostino
7   - georginaa
8   - LenC2
10 - ignac1

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1993) [TV pořad]

17:40 - 18:00

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Vzestup a pád kněze Jana

17:20 - 18:15

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Co na to Češi (2016) [TV pořad...

17:25 - 18:25

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:50 - 18:55

4 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 157508
Osobností: 647935
Fotografií: 603763
Plakátů: 288312
Obsahů a biografií: 144463

Poslední komentáře

Concorde - Letiště 1979 (1979)

Concorde - Letiště 1979
Těšila jsem se na Alaina   Delona a to jediné nezklamalo   - byl opět neuvěřitelný a   charismatický fešák.Taky   jako nostalgickou vzpomínku   více >

Autor: collen | Hodnocení: 6 / 10

Mosazný terč (1978)

Mosazný terč
Snímek začíná přepadením   vlaku v tunelu. Následně se   dozvíme, že bylo ukradeno   zabavené německé zlato,   které nechal generál Patton   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Backtrack (2014)

Backtrack
To je tak, když Tě žerou   hříchy z mládí. Tady to   platí doslova.
Víceméně   docela dobré psycho. Sny,   vidiny, lekačky a na konci   filmu více >

Autor: M.A.G. | Hodnocení: 7 / 10

Bumblebee (2018)

Bumblebee
Docela mě překvapil   příběh, vcelku dojemný.
O vizualáních efektech   se ani nehodlám bavit.
Samozřejmně je to jistě   zase pračka peněz, ovšem   docela to potěšilo.

Autor: M.A.G. | Hodnocení: 5 / 10

Alita: Bojový Anděl (2019)

Alita: Bojový Anděl
Efekty jsou tady úžasné -   to jsem se skutečně kochal   :-).
Příběh, ten mě   zaujal je opravdu dobře   vymyšlený. Žádná   předpotopní sci - více >

Autor: M.A.G. | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.215/0.173