Vraždy podle Agathy Christie (2009) [TV seriál]

Vraždy podle Agathy Christie (Les petits meurtres d'Agatha Christie)
78.8 %
 
 

Les petits meurtres d'Agatha Christie

    Žánr: krimi / mysteriózní
    Země: Francie
    Délka: 90 min.
Francouzští filmaři se rozhodli, že komisař Maigret jim už nestačí. A tak vzali detektivní příběhy Agathy Christie, použili náměty, odstranili vše anglické včetně Belgičana Hercula Poirota a slečny Marplové a vytvořili si své vlastní francouzské hrdiny.

Prvních 11 dílů (vyrobeno 2009 - 2012) se odehrává ve třicátých letech dvacátého století v severní části Pas-de-Calais. Vraždy řeší poněkud potřeštěný komisař Jean Larosière (Antoine Duléry) a jeho pomocný mladý inspektor Émile Lampion (Marius Colucci). Údajně jsou inspirováni postavami Poirota a Hastingse, avšak ženy milující Larosière a homosexuálně zaměřený Lampion jsou na hony vzdáleni oběma původním hrdinům.

Od roku 2013 jsou další díly posunuty do přelomu padesátých a šedesátých let a vyšetřování provádí komisař Swan Laurence (Samuel Labarthe), charismatický, ale překvapivě neomalený ve vztahu k mladé novinářce z časopisu "Hlas severu" Alici Avrilové (Blandine Bellavoir). Její všetečná zvědavost Laurence obtěžuje, ale zároveň mu pomáhá v řešení případů. Můžeme se jen dohadovat, jedná-li se o vzájemnou citovou náklonnost či nikoliv. Zato obdiv a okouzlení svým šéfem neskrývá komisařova sekretářka Marlene Leroy (Elodie Frenck), vzhledem nápadně připomínající Marilyn Monroe. Krásná, hodná a hloupoučká, ale sympatická. Alice je jejím opakem, chytrá, zrzavá a soběstačná. Komisař Laurence, ač suchar a ne zrovna nejmladší, ženy občas ve své intimní blízkosti vítá. Ale nikdy to není ani Marlene ani Alice.

Kdo miluje Agathu Christie, musí mít pro tuto francouzskou verzi hodně pochopení a značnou dávku tolerance. Pak se dá říct, že to není až tak špatné.  Autor: beneva

hraje:
Sébastien Lalanne (Tristan Julliard), Anouchka Csernakova (Viviane Dujardinová), Bruno Tuchszer, Xavier Memeteau, Stéphanie Cliquennois, Nicolette Picheral (Marguerite Michelová)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Serge Beuchat
 
 
autor komentáře:
Robinson Van Caeneghem
 
 
výkonný producent:
James Prichard
 
 
kaskadér:
Agnès de Tyssandier
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.