Duben
ohodnotit

Jen počkej! [TV seriál]

Nu, pogodi!

Další název:
Jen počkej, zajíci!; No počkaj! (SK); Ну, погоди!
Země:
Rok:
1969
Délka:
10 minut, 20 dílů
„Honička Vlka se Zajícem právě začíná ...“

Komentáře k filmu Jen počkej!

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2020
Jeden z animovaných kultů   mojí generace. Tahle   "socialistická   disneyovka" nás bavila a   provázela dětstvím a   mládím stejně tak jako   naše vrstevníky za železnou   oponou Tom a Jerry, Méďa   Béďa, Myšák Mickey, Kačer   Donald nebo Pes Filipes.   Jména Kotěnočkin,   Arsentěv, Lichačev,   Kurljanskij jsme znali dřív   a líp než pojmy Chaplin nebo   Greta Garbo. Bezvadná   animace, vtipné příběhy a   skvěle vybíraná doprovodná   muzika to vše dokázalo   chytit. I můj syn s touhle   dvojkou v 90.letech vyrůstal.   Politika a všechny averze   stranou! Tahle věc se   soudruhům v tehdejším SSSR   fakt hodně povedla.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2017
Okopírovaný Tom a Jerry po   socialistickém způsobu s   desítkou od mě za tu   nostalgii. Ne, že by to bylo   světoborné dílo, jak jsem   napsala, vyměňte vlka za   kocoura a zajíčka za myš a   je vám jasno, ale prostě   viděno dětskýma očima to   byla jedna z mála   nadstandardních věcí z   daleké matičky Rusi. Z   dnešního pohledu byl   zajíček k vlkovi ještě   hodně milostiv a příběhy   měly určitou lyriku a vtip,   protože Jerry se s Tomem   rozhodně nemazal, však oni   to Simsni (Itchy a Scratchy)   dobře vyhodnotili.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Husákovy děti, mají za   povinnost hodnotit 10*! Ne,   dělám si prdel, ale je fakt,   že se na to rád podívám   znova. Tom a Jerry a strejda   Skrblík byli ještě daleko.   Bylo to sděláno v SSSR, ale   sem přesvědčen, že s tím   Kačerem a spol. se mohli   směle rovnat. A ani   animovaná tvorba v   tehdejším Československu se   neměla za co stydět. Vznikla   spousta hezkej pohádek a   večerníčků. Jo a bacha   největší Borec sem byl já,   protože mi Ježíšek (né   Santa Claus) nadělil   digitální hru Nu pogodi! Kde   vlk chytal do košíčku   vajíčka co snášely   slepice. Myslím, že můj   osobák byl něco málo přes   500 vajíček.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2016
Tomuto nejde dát míň než   deset bodů. Provázelo mně   to celé dětství a nikdy na   to nezapomenu :-). Bylo to pro   nás parádní.
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Ha-ha-ha...
Sovietsky a ruský kreslený   nenásilný humor brilantne   zasadený do reálnych   dejových zápletok medzi   vlkom a zajacom. Žiaľ dnes   tieto rozprávky vidíme v   slovenských TV už len veľmi   zriedka, na Nový rok. Seriál   vysoko konkuruje Tomovi a   Jerrymu.
Matematicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Příjemná vzpomínka na dětství...
Milá groteska, která se   líbila mně a funguje i u   mých dětí :-) Překvapilo   mě, jak málo je to   násilné. Pokud se vlk   dostane do neřešitelných   potíží, zajíc mu vždy   ochotně pomůže, naopak ale   samozřejmě nikdy ne. Ráda   se zase někdy podívám.
Zajímavý komentář:   prvosenka
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2013
JEN POČKEJ, ZAJÍCI

Malý roztomilý   zajíček, vzor dobroty a   poslušnosti. A „sígr“   vlk, který neuznává   žádná pravidla. Kouří,   šikanuje na potkání   ostatní obyvatele města,   samozřejmě jen ty slabší.   Před těmi silnějšími   stihne úlisně smeknout. Ale   zajíčkovi stejně všechno   vychází mnohem lépe, což   vlka přivádí k   nepříčetnosti. Ať se vlk   snaží sebevíc, zajíc má   stejně vždycky navrch.   Prostě hon začíná a nikdy   nekončí!

Honička vlka a zajíce v   ruském podání bavila svého   času nás a myslím, že jí   čas nijak neubral na kráse a   že baví i dnešní děti.
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Měla jsem možnost sledovat   na DVD. Vcelku zábavné   podání. Občasné pronesení   hlášky: "Jen počkej   ..... zajíci." mě   vždycky dostane do kolen. Na   svou dobu se dle mě jedná o   opravdu dobrý seriál. Ale   bohužel musím říci, že   nepatří mezi ty, ke kterým   bych se vracela ráda.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Aha, zajac
Tak toto som už nevidel pekne   dlho, ale svojho času to bolo   pre každé decko kult. He,   famózne nakreslené, famózne   vymyslené, už kultová   hudba. Bez debaty, kultová   záležitosť. Ale i tak   najviac nemalo chybu to vlkovo   žváro, čo neustále tak   slastne bafkal
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Tohle prostě nemá chybu a   když si člověk uvědomí v   jakých letech seriál   vznikal,musí smeknout!Nové   díly moc neznám,ale starší   porád dobře baví,tak jako   když jsem byl dítě,tak i   dnes!
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Povedená ruská pohádka o   vlku a zajícovi podobná Tomu   a Jerrymu. Nekonečné   honičky v každém díle Vás   zaručeně pobaví.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Jako dítě a snad ještě i v   pubertě jsem to měl rád;   později mě i tohle docela   přešlo - zdaleka ne každý   díl se mi líbí. Nejlepší   je na stavbě, jak vlk projede   trubkou, a ta hudba.
kovboj365
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2012
Je škoda, že tento skvělý   výtvor zcela zmizel.bylo to   naše dětství jako dnes   poněkud stupidní pokemoni   kteří dnešním dětem   nedají nic,ovšem VLK A   zAJÍC BYL JE A BUDE BEZVA
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Já měla Vlka a Zajíce ráda   úplně stejně, jako Toma a   Jerryho. Nikdy mě nenapadlo   dělit je podle země původu   a vždycky jsem se u obou   nařehtala víc než dost. Jak   v dětství, tak i dneska.
diamant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Léty prověřený
seriál ve kterém lze   zahlédnout i mnoho z kolorytu   života v SSSR let   šedesátých. V kreslené   pohádce nikoho asi nenapadlo   cenzurovat a malovat na   růžovo a tak tu vidíme   spoustu kulis běžného   života bez příkras.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2011
:-)) JEN POČKEJ ZAJÍCI !!! :-))
Po všech stránkách   výborný seriálek o zajíci   a vlkovi, kterým se bavilo a   baví statisíce   československých dětí , a   nejen dětí, ale i   dospělých, protože je v   něm legrace, nikoho tam nikdo   neseká na kusy jako v   emerickém akčním   animovaném seriálu Tom a   Jeri, ve kterém jsou   násilné, agresivní   absurdní situace, když je   postavička rostřílena, nebo   rosekána a pak hned vstane a   oklepe se jako by nic. V Jen   počkej se ti dva honí a   nejvýš pak dostane vlk za   vyučenou,( a to ještě   velice vtipným způsobem,   jako např. když ho píchne   včela do zadnice, načež   pak projede rourou jak střela   :-)) A to že vlk kouří ??   No je to prostě chuligán   každým coulem:-))

Milý seriálek na který   se vždy když náhodou   běží v televizi rád   podívám a nejen já, ale i   plno ostatních lidí, kteří   mají rádi legraci.
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.7.2011
Ubohá sovětská vykrádačka   Toma a Jerryho,která není   originální,nemá vlastní   myšlenku,jen kopíruje a   humor pro děti,kdy vlk   kouří cigára jako prase a   zajícovi vyfukuje cigaretový   kouř do obličeje je   absolutně ubohý.To jsem   viděl jen v Jen počkej a   gestapáckých   filmech.Sorry.Mám raději tu   Tomovskou totálně přehnanou   agresivní   absordutičnost,která víc   pobaví a právě tou   absordutností není   nebezpečná,než tenhle   paskvil.Ale popcornovým   nenáročným divákům se Jen   počkej bude líbit.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Je to i po toliko letech   velice dobrý. Seriál mám   rád a stále se k němu rád   vracím. Je to asi s Mrazíkem   nejlepší co pro děti   Rusové natočili.
POMAJZ
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Tenhle seriál nemá chybu,kam   se na něj hrabou americký   grotesky.Vlk to je prostě   ruskej frajer :D :D
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Fantastická kreslená   rozprávka, ktorá sa dá   stále pozrieť, bez toho, aby   nás prešla chuť, dívať   sa. Je výborné spracovaná,   ako si malý zajac vedel   poradiť s veľkým vlkom,   ktorý mu nedal, ani   vydýchnuť.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2008
Krátká animovaná komedie s myšlenkou
Ať si třeba kdo chce   přisuzuje moje hodnocení   seriálu Jen počkej, zajíci!   mé amerikanismofóbii, toto   dílo je na úplně jiné   úrovni a nic z toho, co jsem   vytknul Tomovi a Jerrymu zde   nenajdete.
Ačkoliv   hlavní postavou Hу   погоди! je chytrý   Zajíc, za nímž Vlk   zásadně inteligenčně   zaostává (již zde je vidět   hlubší myšlenka než   obrácení role kočky a   myši), i Vlk se občas   dostane ,,do vedení" a   Zajíc vždy vítězí díky   své inteligenci a nikoliv pro   prosté náhody, kamarády či   malou myší díru.
I s   tou realističností, jež   Tomovi a Jerrymu chybí   úplně, je na tom Jen   počkej! velmi dobře, situace   mají přirozenější dopad a   nepřistupuje se k tupému   využívání motivu rychlého   obživnutí nebo fáčování   a náplasťování.
Pokud se tedy chcete   podívat na animovanou   grotesku, u níž není   zakázáno myslet, neznám nic   lepšího než Jen počkej,   zajíci!
U Jen počkej!   bych bez problémů vydržel i   hodinu, Toma a Jerryho jsem   jednou byl nucen sledovat 45   minut a po 2-3 epizodách jsem   se neskutečně nudil.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Tak nevím, co ještě k   těmto nesmrtelným pohádkám   říct. Snad jen to, že   strčí do zadní kapsy s   přehledem všechny kačery,   Chipy, Daly, Willy Fogy,   příšerné Pokémony a   další animácké postavy,   jejichž éra je pomíjivá,   ale vlk honící zajíčka   prostě zůstává pořád   "moderní"!!!   Nemůžu tomu uvěřit, že   tyto animované snímky již   mají téměř 40 let! Jako   dítě jsem milovala ten díl,   kde vlk jezdí se samovazem a   "balíčkuje" do   něj slepice, úžasné je   také dobrodružství na   stavbě či v televizním   studiu - zde psí   "Beatlsáci" neboli   "Voříšci" nemají   chybu! Snad jen díl s oslavou   Nového roku není tolik   záživný, ale to nepovažuji   za rozhodující pro celkové   hodnocení této i druhé   série. Dodnes se   "tlemím" od ucha k   uchu, když v díle   odehrávajícím se na pláži   prasečí dáma oslňuje   svými třemi   podprsenkami:-)))
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2007
Tak u tohoto jsem vyrůstal a   smál jsem se tomu jak malej.   Do dneška znám téměř   nazpamět titulky. Jestli to   nebude schýza :-).
caseyjones
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Každy možna zna nenasytneho   vlka ktery by pořad jen trpil   maleho nevineho zajička,   jednou jsou kamaradi jednou   jsou nepřatele.Perfektní   kreslena pohadka
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2007
Klasika ruského animovaného   filmu, která potěšila ve   své době mnoho dětí, ale i   dospělých. Jednoduché   klipovité příběhy, někdy   i trochu poučné, musíme si   uvědomit rok vzniku, určitě   zaujmou i dnes a nenechají   nikoho chladným. Takže   vzhůru za dobrodružstvím   chytrého zajíce a jak už to   bývá, hloupého vlka.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Skvěle zpracovaná ruská   pohádka, která snad pobaví   naprosto každého. Zdárný   příklad máme doma. Malá se   u toho náramně baví a   nejraději by se dívala   stále dokola. Je to taková   "ruská klasická   pohádka", která   potěší a zahřeje u srdce.   Rozhodně skvělá závaba pro   celou rodinu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42054minih42054Jacobowski a plukovník (1998) [TV divadelní představení] 
n
minih20448minih20448Tajemství mého úspěchu (1987) 
The Secret of My Succe$s n
minih94770minih94770Kurz sebeovládání (2012) [TV seriál] 
Anger Management n
minih9710minih9710Jméno růže (1986) 
Der Name der Rose n
minih13663minih13663Návrat velkého blondýna (1974) 
Le Retour Du Grand Blond n
minih141661minih141661Tajemství světových muzeí (2011) [TV seriál] 
Museum secrets n
minih37254minih37254Bankrotáři (2003) [TV film] 
Bankrotáři n
minih130962minih130962Klenoty naší krajiny (2015) [TV cyklus] 
Klenoty naší krajiny n
minih17598minih17598Punťa a čtyřlístek (1955) 
Punťa a čtyřlístek n
minih47953minih47953Hlídač č. 47 (2008) 
Hlídač č. 47 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

42 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

2 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10