Duben
ohodnotit

Gotham [TV seriál]

Další název:
Gotham: Vojna gangov
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
42 minut
„Než svět poznal pomstitele v netopířím kostýmu, jeho rodišti kraloval zločin.“

Komentáře k filmu Gotham

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2019
Skvělý seriál
Dal bych větší hodnocení,   ale občas mi prostě vadila   ta věčná recyklace postav a   pak zase to, že s některejma   se vypořádali až moc   rychle. Ale jinak to   potvrzuje, že DC má prostě   dobré seriály.
AtemuLukas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2020
Gotham (Netflix série)
Série ze štábu Netflix,   která se dle mého názoru   opravdu povedla. Filmů a   seriálů o netopýřím muži   bylo už spousty. Ovšem teď   tu máme trochu odlišné   zpracování. Tentokrát   neuvidíme dospělého Bruce   Wayne (David Mazouz), ale jeho   dětskou verzi, která právě   přijde o rodiče. Paradoxem   je, že hned v pilotním díle   zjistíte, že v tomto   seriálu není hlavní   postavou, ale vedlejší.   Hlavní postavou je zde   policista James Gordon (Ben   McKenzie), který právě   dorazil do Gotham city.

Pomocí svého   parťáka Harvey Bullock   (Donald Lougue) se snaží   zapadnout do tohoto   prohnilého města. Gordon má   neuvěřitelně vyvinutý   smysl pro právo,   spravedlnost, a proto, co je   dobré a co ne. Díky tomu   začne dělat razantní čisty   ve městě, a to ho přivede,   až na místo, kde byly   zavražděni Thomas a Martha   Wayne. Téměř okamžitě se   spřátelí s mladým Waynem a   příběh tak může začít.  

Vše má však   jak rub, tak i líc, což se   mu snaží ukázat hlavně   jeho kolega Bullock, který   takový smysl pro čest a   spravedlnost nemá. Gordon   díky tomu zjišťuje, že   nikdo v Gotham city není bez   viny a udržet si zde ruce   čisté je ve většině   případů až nadlidský   úkol.

I jeho   ruce se najednou zašpiní,   když se spolčí s Oswaldem   Cobblepotem (Robin Taylor),   který zpočátku pracuje pro   Fish Mooney (Jada Pinkett   Smith). Netrvá to dlouho, a   nenápadný Oswald se   dostává k moci pomocí   války dvou mafiánských   rodin. Mezitím se Bruce   Wayne seznámí se Selinou   Kyle (Carmen Bicondova) která   je pouliční zlodějkou a   postupem času ukazuje   mladému Bruce život na   ulici...

No, a   to by bylo tak nějak k   příběhu vše. Tedy ne   úplně, protože na rozdíl   od Titans, je zde příběh   více zamotaný a   propracovanější. (hold   lepší scénář) Zaměřme   se, ale na to, co tu funguje a   co ne. Hodně se mi líbí,   že tu Bruce Wayne není   hlavní postavou a je v hodně   mladém věku. To dává   příběhu větší   rozmanitost než u Titans.   Další věcí, která tady   funguje, je fakt, že každý   díl je zaměřený na jinou   postavu, a ostatní jsou v   daném díle zmíněny   okrajově. Díky tomu   můžeme vidět postupný   vývoj všech postav, které   jako puzzle skládají do kupy   celou část příběhu, než   se v Gothamu objevil právě   Batman.

Celý   seriál má celkem 5 řad,   takže zde budu hodnotit   celkem pětkrát, před   závěrečným hodnocením.  
Season 1 9/10
Season 2 8/10
Season 3 7/10
Season 4 9/10
Season 5 10/10

Tak jo, ale teď se   podíváme, co tu nefunguje.   Seriál má jeden problém, a   tím je „recyklace“   postav. Dost často se v   seriálu stvávalo, že   postavy byly předčasně   ukončeny, nebo jejich   příběh byl dosti upravený   oproti vývoji v komiksu.   Občas tu taky najdeme ne   zrovna kvalitní CGI, což je   vidět nejvíce v   závěrečné scéně celého   seriálu. No nic, pojďme se   zaměřit na to hlavní.   Gotham je seriál, který dle   mého názoru patří ke   špičce DC Universe. Ale i   tak má slabé stránky,   kterých není mnoho. Asi   nejvíce mi vadil občas moc   natahovaný děj, ale to je u   všech seriálů. Herecké   obsazení, scénář, i   příběh Vám zaručí dosti   pestrý zážitek. Dávám   celkové hodnocení 10/10.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Bydlet jako... na plátně

17:00 - 17:30

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Sousedé (2017/1) [TV pořad]

16:45 - 17:15

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

29 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann