Duben
ohodnotit

Everest: za hranice možností [TV seriál]

Everest: Beyond the Limit

Další název:
Nezdolný Everest
Rok:
2006
Délka:
760 minut, 19 dílů cca 40 min

Obsah filmu Everest: za hranice možností

 
Sny o vrcholu. Nevšední výprava se vydává k vrcholu nejvyšší hory světa. Jeden člen nemá nohy, druhý trpí závratěmi, další má v těle spoustu šroubů. Dojdou až k cíli, nebo nad nimi Mount Everest zvítězí?

Novozélandský vedoucí expedice Russell Brice je legendou. Jeho výstupy se zapsaly do historie, na vrchol dovedl nejvíce lidí. Šerpové, vysokohorští nosiči nákladů, jsou jeho nejbližší rodinou. A protože během Briceových expedic ještě nikdo nikdy nezemřel, šerpové mu říkají Král hory.

Před výstupem však zasáhne tábor tragédie. Jeden ze šerpů zemře. Když přepravuje zásoby do vyššího tábora, skolí ho výšková nemoc.

Počasí umožňuje...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Degradace Mount Everestu boháči, co myslí, že   si koupí všechno a všechny. Lehkomyslně   hazardují s životy Šerpů a dělají si   "selfíčka" na vrcholu. Za nimi je   zničená krajina a tuny odpadků. Pro ně   adrenalinový zážitek. Bez řádného výcviku,   bych se na ně vyprdnul, at okusí pravou sílu   přírody. Nicméně úchvatné záběry a   dramatické okamžiky posouvají dokument do   nebeských výšin.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2016
Reklama na Everest nebo spíš naopak?
Dokument, nebo spíš reality show z prostředí   komerčních expedic na Everest ukáže celkem 3   sezóny šéfa podniku Russela Bricea a jeho   zákazníků, kteří platí nemalé peníze za   to, aby se mohli vyškrábat na Everest. A velké   části se to i podaří. Bodejť ne, když jim   šerpové vše nahoru odnosí a cestu vydláždí   žebříky a fixními lany. Ale to je byznys a   když je poptávka je i nabídka. Rozhodně jsou   všichni v rukou profesionálního týmu, což je   dost nezbytné, protože valná většina   účastníků jsou celkem kreatury a když už   nahoru nevylezou, tak je dobré aby přežili a   další rok to zkusili (zaplatili) znovu.
Je to   spíš reality show než dokument, takže podle   toho je třeba vykreslovat charaktery a prostor   dávat podle zajímavosti. I tak se amatér hodně   dozví i když například veřejnosti známé a   kontroverzní události s umírajícím Davidem   Sharpem kterého potkali mohli věnovat víc   pozornosti.


Hodnocení:n12345678910
Everest: za hranice možností (2006) [TV seriál]Everest: za hranice možností (2006) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190565
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376592
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10