Etuda v černém (1972) [TV epizoda]

Etuda v černém (Étude in Black)
73.2 %
 
 

Étude in Black

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
„Peter Falk ve zmačkaném baloňáku, s věčně nedokouřeným doutníkem, ve své nejslavnější roli samotářského a svérázného detektiva.“
POZOR SPOILER

Dirigent Alex má dopis na rozloučenou a přijíždí do autoopravny. Zde si na toaletě tajně otevře okénko. Zadá opravu auta a jeho děvče jej odsud odváží. On má mít koncert a z příprav se k ní vytratí. Použije ono okno a udělá z ní mrtvolu. Pustí plyn, položí dopis a mizí.

Columbo má psa. Zachránil ho a ponechal si ho. Jednou ho nechá v autě a malá holčina Oldrie mu za to vyčiní. Je to kamarádka zavražděné. Hlídala jí ptáka. Columbo zkouší různé teorie a nyní mu nesedí papír, tedy dopis na rozloučenou v psacím stroji. A auto v opravně - protože na něm nebyla závada. Poté se setká s Alexovou ženou, které oznámí, že sebevražda už je vraždou. Její reakce je přesně taková, jak předpokládal, že totiž ona začne rýt do svého muže.

Pak použije Oldrie, aby ukázala toho, který za zavražděnou chodil, a ona označí Paula. Ten přiznává, že tam večer, když došlo k vraždě, byl, ale ne uvnitř.

Columbo má však jiného vraha v prádle. A květina v knoflíkové dírce může být osudná.  Autor: Pitryx

režie:
Nicholas Colasanto
 
 
hraje:
Peter Falk (poručík Columbo), John Cassavetes (Alex Benedict), James Olson (Paul Rifkin), Blythe Danner (Janice Benedictová), Anjanette Comer (Jenifer Wellesová), Myrna Loy (Lizzy Fieldingová), James McEachin (Billy), Don Knight (Mike Alexander), Pat Morita (domovník), Michael Pataki (Sam), Michael Fox (Dr. Benson), Dawn Frame (Audrey), Henry Beckman (muž posuzujíci nové výstřižky)
 
 
scénář:
Steven Bochco, Richard Levinson, William Link
 
 
kamera:
Harry L. Wolf
 
 
hudba:
Dick DeBenedictis, Henry Mancini
 
 
výprava-architekt:
Archie J. Bacon
 
 
střih:
Buddy Small
 
 
dabing:
Dalimil Klapka (poručík Columbo), Jaromír Meduna (Alex Benedict), Jana Šulcová (Janice Benedictová), Pavel Rímský (Billy), Alena Vránová (Lizzy Fieldingová), Veronika Žilková (Jenifer Wellesová), Petr Štěpánek (Paul Rifkin), Jaroslav Kaňkovský, Jiří Knot, Vladimír Čech
 
 
producent:
Dean Hargrove
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.