Vražda na předpis (1968) [TV epizoda]

Vražda na předpis (Prescription: Murder)
77.6 %
 
 

Prescription: Murder

Další název: Columbo - Mord nach Rezept

    Žánr: krimi / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 99 min.
„Samotářský a svérázný detektiv poprvé na scéně.“
POZOR SPOILER

U Carol a Ray Flemingových se pořádá oslava desátého výročí svatby. Do této veselice má však Ray telefon. Naléhavý případ. On je totiž psychiatr, a proto také odjíždí.

Jenže se ukáže, že to byla jeho milenka Joan Hudsonová, kdo volal, a Ray u ní stráví příjemné chvilky. Ty další po návratu domů už takové nejsou. Ray už o Carol dávno nestojí, ale drží ho její peníze. Jenže ona vyhrožuje rozvodem, a to nesmí Ray připustit. Proto svou ženu uškrtí. Ne v afektu. Je to připravená vražda a je do ní zapletena i Joan.

Ta pak zahraje Rayovu manželku, když spolu jako letí na dovolenou. V letadle sehrají hádku, po které Joan odchází.

Když se Roy vrátí, nalézá v bytě jen poručíka Columba. A ten mu sděluje, že jeho žena žije. Ona je to vlastně pravda, ale žije jen proto, že ji udržují přístroje. Později stejně umírá, aniž co řekne. Columbo se motá kolem a klade všetečné otázky. Například kolem nadváhy kufru Royova zavazadla, a ten tvrdí, že tam měl lékařskou literaturu. Také manželčiny šaty poručíka trápí, i rukavice. Ty stihne Roy podstrčit, protože je Joan zapomněla přidat do pytle pro čistírnu, kam strčila i šaty.

Columbo nemá důkaz a neví kudy kam. Vyhledá tedy znovu slečnu Joan ve studiu, kde točí filmy, a začne na ni tlačit. Tento tlak má své vyústění...  Autor: Pitryx

režie:
Richard Irving
 
 
hraje:
Peter Falk (poručík Columbo), Gene Barry (Dr. Ray Flemming), Katherine Justice (Joan Hudsonová), William Windom (Burt Gordon), Nina Foch (Carol Flemmingová), Virginia Gregg (slečna Petrie), Andrea King (Cynthia Gordonová), Susanne Benton (blondýna), Ena Hartman (zdravotní sestra), Anthony James (Tommy), Sherry Boucher (letuška)
 
 
scénář:
Richard Levinson, William Link
 
 
kamera:
Ray Rennahan
 
 
hudba:
Dave Grusin
 
 
výprava-architekt:
Russell Kimball, John McCarthy, James Redd
 
 
kostýmy:
Burton Miller
 
 
střih:
Richard G. Wray
 
 
dabing:
Dalimil Klapka (poručík Columbo), Vladimír Brabec (Dr. Ray Flemming), Světlana Nálepková (Joan Hudsonová), Marie Drahokoupilová (Carol Flemmingová), Pavel Šrom (Burt Gordon), Roman Hájek (Tommy), Otto Rošetzký (poslíček z práčovny), Nela Boudová
 
 
masky:
Bud Westmore
 
 
asistent režie:
George Bisk
 
 
producent:
Richard Irving, Jerrold Freedman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.