Duben
ohodnotit

Bylo, nebylo [TV seriál]

Once Upon a Time

Další název:
Kde bolo, tam bolo (SK)
Rok:
2011
Délka:
43 minut

Komentáře k filmu Bylo, nebylo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Dlouho jsem váhala, teď   nevím proč! Fantasy, leč   propracovaný paralelní   příběh, kde do sebe   všechno zapadá a jde vidět,   že si scénáristé dali   záležet. Příjemně mne   překvapila Jennifer Morrison,   která pro mě vždycky byla a   bude "ta od   Hause".

Pohádkový příběh,   zajímavá zápletka...

Po druhé sérii   musím konstatovat, že mě   nadšení nepřešlo, stále   se mi seriál líbí, těším   se na každou novou epizodu.   Možná už nejsem úplně v   extázi z každého dílu, ale   to je jasné - některé   postavy mě až tak neberou..   Přesto stále hodně dobré,   herci zajímaví, oceňuji,   že dostal větší   příležitost Hook :o)
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Přiznám se. Nikdy jsem   nepřemýšlela nad tím co se   stane, když se Sněhurka vdá   a otěhotní. Taky jsem se   nikdy nezamýšlela nad tím,   proč má červená Karkulka   většinu oblečení červené   barvy.
Odpovědi na   tyto zásadní otázky jsem   obdržela. A mnohem více.   Také sedm trpaslíků,   Pinocchia, prince Krasoně,   zlou královnu.... v 21.   století v Americe.
Nápad, který zní jako   bláznovství, ale proč ne.   Moc mě bavilo sledovat   detaily prolínání se mezi   pohádkou a realitou. Jak   princ Sněhurku chtěl v   pohádce a ona jeho ne a v   reálu to bylo naopak....
Trošku mi to kazila   neznalost pohádkových postav   jako je Rampelník a Pinocchia   už si také moc nepamatuji.   Tedy pokud si nevzpomenu na   toho ze Shreka, který nosil   slipy:-)
Nicméně Once   Upon a Time (po našem Bylo   nebylo) mohu určitě   doporučit. Nejen kvůli   Robertu Carlylovi v dvojroli   Rampelníka a pana Golda.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2013
Stejně jako komentáře pode   mnou, budu i já pět ódy.   Výborný seriál, který   velmi chytře staví na   světě pohádek, jenž se tak   trošku mixnul do naší   nemagické reality. Jistě,   největší slabinou jsou   animace (první série), ale   naštěstí jsou postavy a   příběh tak poutavé, že i   tuto podstatnou záležitost   OUAT odpustíte.
Z   hereckého obsazení mi tam   zpočátku haproval Jared   Gilmore coby Henry, ale vše   je o zvyku. Navíc, jak   Rumpelstiltskin říká (a   Regina ohnivě protestuje),   člověk nemůže mít   všechno... (důležitá   poznámka: Rumple ve 4. sérii   mluví úplně jinak)
První sérii hodnotím   jako velmi silnou (až na ty   zmíněné animace), druhá   místy pokulhává   příběhově, což na druhé   straně vyrovnávají   emotivní střety dvou matek a   tlačení na city (teď, když   jsou ta rodina...)
Třetí série prozatím   byla velmi příjemná jízda   plná hlášek, emocí a   zvratů, finále mi doslova   vyrazilo dech. Čtvrtá série   si drží laťku a opět   humornými scénami   nešetří. A Kitsis i   Horowitz diváka opět   přikovají k židli svým   finále.
Černý humor,   akce, při které zapomenete   dýchat, napětí, při   kterém se zastaví srdce...   nevěřícnost, jak jedním   slovem mohou scénáristé   změnit absolutně vše.   Zkrátka, důvodů, proč se   pustit do OUAT, je hodně.   Navíc, kde jinde byste   viděli Evil Queen sedět u   terapeuta, popíjet s Emmou   či (pod kletbou Snow Queen   samozřejmě) rvát se se   Snow?
A pozor - vysoce   návykové. Stačí jediný   pohled Lany a její EvilRegals   jednoduše... tají. Sem s   pátou sérií!
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Každá pohádková postava   má nejen svůj přìběh, ale   také svou historii. A to   dělá z tohohle seriálu tak   skvělé dobrodružství: mimo   jiné nahlédnete do doby, kdy   zlá královna ještě nebyla   zlá, Kloboučník z říše   divů ještě nebyl šílený,   krásný princ ještě nebyl   princ...životy všech jsou   podivuhodně propojené a v   každém díle je vám   poodhalen další kousek. Co   dodat, scénáristé jsou   prostě neskutečnì machři
barbora72
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.2.2016
Tento seriál se velice   vymyká všemu co znám. Moc   se mi líbí a obdivuji   scénáristy, že dokážou   téměř nemožné. Každý   díl má logiku, a ani   atmosféra nekolísá. I   dějová linka nikde   nekolísá. A herci jsou   báječní, možná proto, že   jsou neokoukaní, nikoho z   nich neznám kromě Roberta   Carlyla. A ten je vždy   vynikající. Role Rampelníka   je přesně pro něho. On je   specialista na postavy, které   mám moc ráda, fandím jim,   rozumím a líbí se mi, ale u   třetího dílu mi teprve   dojde, že jde o roli   zápornou. Viz jeho role v   Hvězdné bráně Hluboký   vesmír. Mě se seriál Bylo   nebylo moc líbí. Uvidíme u   dalších řad. Ale podle   ohlasů kvalita neklesá. Tak   se nechme překvapit.
Tomasek.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2014
OUAT je vlastně hrozná   pitominka s dějem tvařícím   se jako říše kouzel.   Ještě že ta pitominka mě   umí vtáhnout do děje   tak,že nemůžu dát jinak   než 10/10
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Once Upon a Time
Once Upon a Time je   vynikající seriál. Narazila   jsem na něj přes léto,   když jsem koukala po   seriálech, které se   připravují a tenhle mne   zaujal nejen svým nevšedním   příběhem, ale také tím,   že má na palubě tvůrce,   kteří se pustili do seriálu   Lost, který patří k mým   oblíbeným. Seriál, který   vyniká svou jedinečností. I   když v seriálu mnoho   slavných herců neuvidíte,   není to vůbec na škodu.   Lana Parrilla v podání Zlé   královny je protě   ďábelská a nemá chybu. S   každým dílem přichází   nový příběh u kterého se   nebudete nudit.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2012
Bylo,nebylo....
Výbornej seriál který mi   doporučila má oblíbená   uživatelka hledaseniki, a já   jí za to děkuji.
Myslím, že v dnešní   době kdy je každý druhý   seriál detektivní nebo se   odehrává v nemocnicích, je   toto dílo příjemnou   změnou. A já osobně si   myslím, že pohádek je   potřeba v tomhle uspěchaném   a násilnickém světě.
A že to může působit   kýčovitě a uměle? Může,   ale v dobrém slova smyslu.   Mě se to moc líbilo, celou   první řadu jsem skouknul za   tři dny a hltal každý díl.   Moc se těším až zasednu k   druhé. Taky budu chválit,   hlavně Lanu Parrillu její   zlá královna (starostka) je   prostě výborná, a je mou   nejoblíbenější postavou.   Proč já vždycky fandím   mrchám?Sám nevím, prostě   na nich něco je:-) Dávám   9
1 sezóna 90%, 2   sezóna 80%, S3 80%, S4 70%,   S5 80%.
azenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2012
Velmi poutavý moderní seriál.
Zaujal mě ihned nápadem   zkombinovat svět pohádek se   světem novodobým...pilotní   díl diváka doslova pohltí -   "Pohádkové bytosti se   octly ve světě, kde všechny   jejich šťastné konce byly   ukradeny. Našem   světě."
Líbí   se mi hlavně to, jak tvůrci   jdou vlastně k pravé   podstatě pohádek, kterou se   do nich snažili vložit už   bratři Grimmové, že jde o   vysvětlení skutečných   lidských problémů,   sociálních situací; v čem   se skrývá záludné zlo...  
Uvidíme, jak dlouho   nás tento napínavý seriál   bude překvapovat...
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.3.2021
Vidím jak při hodnocení   tohoto seriálu pršely   desítky ale zase je mi jednou   dáno jít proti proudu. Mě   prostě tyhle pohádkové   fantasy ságy nedokážou   oslovit a zaujmout. Ne, že by   to bylo vysloveně špatné.   Má to pěknou výpravu a i   herecky je to místy dobrá   práce (zejména Robert   Carlyle a Jennifer Morrison)   ale není to zkrátka nic pro   mne. Koneckonců taky   rozhodně nejsem cílovka pro   takový produkt. Takže za mě   slušný průměr ale víc ani   Ň! Mě ten pohádkový šejkr   fakt nebere.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.8.2018
No neviem ale mne tieto   novodobé fantasy seriály   vôbec ale vôbec nesedia, po   2 dieloch zatiaľ žiadna   veľká sláva /25%/
mates05
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.4.2016
Ano další scifi   hovadina,vůbec si tvůrci s   tim nedali práci
Každej díl neskutečně   blbej ta hlavní hrdinka je   jediný co se mi líbí
vprochazka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.1.2021
Čím více vidím podobných   amerických seriálů, tím   více kroutím hlavou nad   slaboduchými scénaři, kde   se to hemží hrdiny   podnikajícími absolutně   nelogické nebo na druhou   stranu snadno předvídatelné   kroky. Chápu, že se tvůrci   snaží vyždímat co nejvíce   pokračování, ale čeho je   moc, toho je příliš. A to   už se raději ani moc   nerozepíši o   "znásilňování"   tradičních pohádkových   postav a jejich násilném   přetváření v rámci   celosvětového multikulti   brainwashingu :-D   ...výsledkem je jen těžko   stravitelný guláš,   uvařený jako když pejsek s   kočičkou vařili dort :-/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.4.2016
Ja ti nevim
moc to nadseni v hodnoceni   nechapu. Postavy melou totalni   voloviny, scenarista nejspis   huli marusku o sto sest a   podle toho to vypada. Za me   odpad.
Bohoush
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.1.2016
pro koho to vlastně točej..
tyto nesmyslný seriály,   když u nás pouštěj-utráci   za tokový nesmyslný   hovadiny- jen svědčí o tom,   že je třeba radikálně   změnit tuhle politiku a lidi   u moci.A ono to přijde. Naše   televize sou plný totálních   nesmyslnýho hovadin !!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15874minih15874Pistolnice (1994) 
Bad Girls n
minih37135minih37135Holky při tom nepláčou (2002) 
Grosse Mädchen weinen nicht n
minih49362minih49362Ztracené město (2008) [TV film] 
Lost City Raiders n
minih53205minih53205Na sever (2008) 
Nord n
minih43185minih43185Nevěřte mužům (2005) 
Trust the Man n
minih46080minih46080Ďáblové v oblacích (1955) 
The Dam Busters n
minih19596minih19596Starci na chmelu (1964) 
Starci na chmelu n
minih31777minih31777Sex Pistols: děs a běs (1999) 
The Filth and the Fury n
minih25123minih25123Armageddon (1998) 
Armageddon n
minih51362minih51362District 9 (2009) 
District 9 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

33 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

ČT2 - Černobyl: Nová svědectví

22:45 - 23:35

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:00

78 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:55

13 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10