The Snow Queen (2014) [TV epizoda]

The Snow Queen
90 %
 
 
    Žánr: dobrodružný / fantasy / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 43 min.
Emma (Jennifer Morrison) a Elsa (Georgina Haig) se snaží najít kouzlo proti Sněhové královně (Elizabeth Mitchell (1)), která kuje pikle s kouzlem roztříštěného pohledu. Belle (Emilie de Ravin) najde v jedné knize kouzlo, které by mohlo pomoci. S pomocí zapálené svíčky magií by mohla Emma zbavit Sněhovou královnu její magie. Emma to neúspěšně vyzkouší na Else, ale nehodlá se tím moc zabývat, protože jde hlídat bratříčka Neala. Přijde na setkání maminek s miminky, kde najde i Ashley/Popelku (Jessy Schram) s princeznou Aurorou (Sarah Bolger a jejich miminky. Když jí chce Mary Margaret (Ginnifer Goodwin) předat Neala všimnou si, že se Emmě vaří v ruce láhev s mlékem pro Neala. Mary Margaret nechce Emmě Neala dát, protože se o něj bojí. Trapnost situace zachrání telefonátem David (Joshua Dallas), který informuje Emmu, že našel zmrzlou stopu do věžních hodin nad knihovnou. Spolu s Elsou a kapitánem Hookem (Colin O´Donoghue) tam vtrhnou a Emmě se povede Sněhovou královnu kouzlem zajmout. Emma s Elsou ji vyslýchají na šerifské stanici, ale Sněhová královna vyprovokuje Elsu a Emma ji donutí z místnosti odejít. Zůstane se Sněhovou královnou sama a ta je ochotná jí říct o ní cokoli, včetně toho jak byly a zase budou rodina i s Elsou. A to proto, že jak Emma, tak Elsa mají kouzelnou magii a proto se mohou jako jediné pochopit, protože ostatní je budou mít za monstra. I jejich vlastní rodiny, jak se snaží Emmě vysvětlit. Belle, Hook, David a Elsa se snaží zničit zrcadlo ve věži a Belle pozná, že se nejedná o správné zrcadlo, které nalezla v jeskyni. Všichni pochopí, že je Sněhová královna využila a běží pomoci Emmě. Šerifská stanice je však zamrzlá a tak žádají o pomoc Rampelníka (Robert Carlyle), s čímž má problém Hook, který mu moc nevěří. Na stanici mluví Emma se Sněhovou královnou, která se jí snaží přesvědčit, že ji její rodina nikdy nemůže pochopit, když nemají magickou moc jako ony dvě s Elsou. Sněhové královně se to již stalo, když měla dvě mladší sestry v Arendelle a nemohla ovládat svoje schopnosti. Sice tehdy byly za Rampelníkem, aby Ingrid/Sněhovou královnu magických schopností zbavil, ale ani dary od něj nepomohly zabránit neštěstí, které se pak v Arendelle stalo s Ingridinými sestrami. Sněhová královna při rozhovoru Emmu vyprovokuje a ta roztříští zeď od stanice a není schopna ovládat svou magii. Je ze všeho vyděšená a Sněhová královna spokojená, že dosáhla všeho, co chtěla a zmizí. Emma způsobí neštěstí, málem zraní Davida a vyděšená odjede autem a je k nenalezení.
Regina (Lana Parrilla) se snaží zapomenout na Robina (Sean Maguire) a řekne to Henrymu (Jared Gilmore), že je pro ni operace Mangusta, nalezení autora pohádkové knihy, prioritou. Robin se trápí také a v bistru U babičky ho najde Will Scarlett (Michael Socha), který ho přesvědčí, aby bojoval o svou lásku, ať už je to kdokoli. Robin ho poslechne a zajde za Reginou do hrobky, kde jí vyzná lásku.
Sněhová královna pijde do obchodu za Rampelníkem a chce od něj stužky, které si kdysi vzal od ní a jejích sester za dary pro ni. Ta mu nabízí výměnu, řekne mu, jak se zbavit závislosti na kouzelné dýce a on jí nechá Storybrook, kde má vše, co chce – svou rodinu. Rampelník souhlasí.  Autor: Frolíček

režie:
Bill Gierhart
 
 
hraje:
Ginnifer Goodwin (Mary Margaret Blanchard), Jennifer Morrison (Emma Swan), Lana Parrilla (Regina Mills), Joshua Dallas (David Nolan), Emilie de Ravin (Belle French), Colin O'Donoghue (kapitán Hook), Jared Gilmore (Henry Mills), Michael Socha (Will Scarlet), Robert Carlyle (Rampelník / Gold), Sarah Bolger (princezna Aurora), Georgina Haig (Elsa), Sean Maguire (Robin Hood), Elizabeth Mitchell (Ingrid), Sally Pressman (Helga), Jessy Schram (Ashley Boyd), Pascale Hutton (Gerda), Jonathan Runyon (vévoda z Weseltonu), Brighton Sharbino (malá Ingrid), Ava Telek (malá Gerda), Greg Webb (král)
 
 
námět:
Edward Kitsis, Adam Horowitz
 
 
scénář:
Adam Horowitz, Edward Kitsis
 
 
kamera:
Stephen Jackson
 
 
hudba:
Mark Isham
 
 
mluví:
John Rhys-Davies (Grand Pabbie)
 
 
koproducent:
Jerome Schwartz
 
 
výprava:
Michael Joy, Mark Worthington
 
 
výkonný producent:
Adam Horowitz, Edward Kitsis, David Herschel Goodman
 
 
producent:
Brian Wankum, Kathy Gilroy-Sereda
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.