Srdce, které věří nejvíc (2013) [TV epizoda]

Srdce, které věří nejvíc (The Heart of the Truest Believer)
86.7 %
 
 

The Heart of the Truest Believer

    Žánr: dobrodružný / fantasy / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 43 min.
Greg Mendell (Ethan Embry) s Tamarou (Sonequa Martin) a Henrym (Jared Gilmore) dorazili do Země Nezemě. Henry je varuje, že obě jeho matky, jak ta biologická, tak ta adoptivní, je budou pronásledovat, aby ho získaly zpátky. Tamaru s Gregem to nezajímá, neboť se chtějí spojit s ministerstvem magie, pro které údajně pracují, ale vysílačka nefunguje.
Henry měl pravdu. Do Země Nezemě na Hookově (Colin O´Donoghue) lodi přijíždí jeho adoptivní matka Regina (Lana Parrilla), jeho pravá matka Emma (Jennifer Morrison), její rodiče, Sněhurka (Ginnifer Goodwin) a princ Krasoň (Joshua Dallas) spolu s Rampelníkem (Robert Carlyle), který jako jediný má alespoň tušení, proti čemu stojí v Zemi Nezemi. Na to také doplatí Tamara s Gregem, kteří bohužel zjistí, že za ministerstvo magie se vydávala skupina ztracených chlapců ze Země Nezemě. Gregovi Stín odebere duši a Tamara zemře šípem do zad na útěku. Henryho na útěku zachrání neznámý chlapec (Robbie Kay), který prý dříve také patřil ke ztraceným chlapcům.
Hook dá Emmě meč, který kdysi měl Baelfire/Neal a připijí si na něj. Ani jeden z nich netuší, že Neal (Michael Raymond-James) byl zachráněn princeznou Aurorou (Sarah Bolger), Mulan (Jamie Chung) a princem Phillipem (Julian Morris (1)) a je v Začarovaném lese. Řekne jim kdo je a že zná Emmu se Sněhurkou. Princezna Aurora se mu snaží pomoci a zkusí se spojit se Sněhurkou ve spánku, ale nezdaří se jí to. Neal se rozhodne dostat do zámku svého otce, Rampelníka, kde by mohl najít něco, co mu pomůže dostat se k Emmě.
Hookovu loď napadnou mořské panny a chtějí loď převrhnout. Krasoň je ostřeluje dělem, Emmě se Sněhurkou se povede jednu chytit do sítě, ale hlavní zásluhu na jejich odehnání má Regina, která použije magii.
Mezitím je Rampelník již na ostrově a najde mrtvého Grega a umírající Tamaru. Pomůže jí, ta mu řekne, kam Henry utekl a snaží se ho požádat o odpuštění za smrt Baelfira/Neala, neboť netušila, že za vším je Peter Pan ze Země Nezemě. Rampelník jí však neodpustí a naopak jí vytrhne srdce a rozdrtí ho v prach.
Mořská panna, kterou Emma se Sněhurkou zajaly, přivolá bouři. Krasoň jí za to vyhrožuje zabitím, ale není toho schopen, tak jí Regina nechá zdřevěnět, aby měli alespoň nějakou šanci s jejím tělem na palubě, že přežijí. Bouře zuří a Sněhurka se začne hádat s Reginou, aby vrátila mořskou pannu zpátky do života. Nakonec se začnou spolu prát. Také Hook s Krasoněm se začnou rvát a Emma pochopí, že bouři nezpůsobila mořská panna, ale oni sami. Aby ostatním zabránila ve rvačce, skočí do vody. Z lodi se však utrhne kus lana a navijákem a uhodí Emmu do hlavy. Naštěstí ji Krasoň ve spolupráci s ostatními zachrání a bouře ustane.
Neal dojde s Mulan do zámku svého otce, tam je však načapá Robin Hood (Sean Maguire), který mezitím zámek obsadil. Neal mu sdělí, že je synem Rampelníka a hledá nějakou magickou věc. Najde starou hůl svého otce a díky kouzlu pokrevní magie se mu otevřou začarované dveře. V ní nalezne kouli, která mu ukáže, že Emma není ve Storybrooku, ale v Zemi Nezemi.
Emma tam s ostatními dorazila ke břehu a chystá se najít Henryho a to i přesto, že v jejich nesourodé skupině vládnou rozbroje. Nechce však aby fungovali jako Rampelník, který hledá Henryho na vlastní pěst.
Henry utíká s neznámým chlapcem před ztracenými chlapci. Doběhnou k vysokému srázu, odkud není úniku. Henry však použije kouzelný prach od chlapce, který jim umožní uletět. Prach funguje proto, že věří v jeho moc. Což je znamení pro chlapce, aby se mu na místě přistání představí. Je Peter Pan a Henryho dlouhá léta hledal, protože je majitelem srdce, které věří.  Autor: Frolíček

režie:
Ralph Hemecker
 
 
hraje:
Ginnifer Goodwin (Mary Margaret Blanchard), Jennifer Morrison (Emma Swan), Lana Parrilla (Regina Mills), Joshua Dallas (David Nolan), Colin O'Donoghue (kapitán Hook), Michael Raymond-James (Neal Cassidy), Jared Gilmore (Henry Mills), Robert Carlyle (Gold), Sarah Bolger (princezna Aurora), Jamie Chung (Mulan), Ethan Embry (Greg Mendell), Robbie Kay (Peter Pan), Sean Maguire (Robin Hood), Sonequa Martin (Tamara), Julian Morris (princ Phillip), Parker Croft (Felix)
 
 
námět:
Edward Kitsis, Adam Horowitz
 
 
scénář:
Adam Horowitz, Edward Kitsis
 
 
kamera:
Stephen Jackson
 
 
hudba:
Mark Isham
 
 
střih:
Geofrey Hildrew
 
 
výprava:
Michael Joy, Mark Worthington
 
 
výkonný producent:
Adam Horowitz, Edward Kitsis, David Herschel Goodman
 
 
producent:
Brian Wankum, Kathy Gilroy-Sereda, Daniel T. Thomsen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.