Nejlepší žena mého života (1979) [TV epizoda]

Nejlepší žena mého života (Nejlepší ženská mého života)
55 %
 
 

Nejlepší ženská mého života

Další název: Bakaláři 1979: Nejlepší ženská mého života; Nápadník; Vlak; Neteř

    Žánr: komedie / povídkový / příběh
    Země: Československo
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Nápadník, Vlak a Neteř.“
Popis povídky "Nápadník":

Helena požádá svého bývalého spolužáka ze střední školy Rudolfa, aby zastoupil jejího přítele Bóďu při obědě u jejích rodičů. Pravý nápadník se popral a není možné ho představit rodičům. Vše proběhne dobře, ale doma čeká jeho dívka Mirka a Ruda zalže, že byl na schůzce s bývalým třídním profesorem.

Uběhne několik měsíců a ráno den po svatbě u Rudy zazvoní telefon. Na drátě je Helena a prosí ho o krátké setkání. Hovor vyslechne čerstvá novomanželka Mirka a Ruda musí chtě nechtě říci pravdu. Na schůzku se vydají spolu s napětím, co je čeká. Helena je těhotná, Bóďa ji opustil, odstěhovala se od rodičů a shání byt. Rudu chtěla poprosit, zda by se nepřimluvil u své matky, která pracuje na bytovém úřadě. Mirka nabídne Heleně bydlení u rodičů, kde je po ní volné patro.  Autor: curil

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Svatopluk Skopal (povídka Nápadník - Rudolf), Ema Skálová (povídka Nápadník - Rudolfova matka), Marta Vančurová (povídka Nápadník - Helena), Naďa Konvalinková (povídka Nápadník - Mirka), Vlastimil Hašek (povídka Vlak - Zdeněk Vitmajer), Eva Jakoubková (povídka Vlak - Anna Pavlíková), Jana Štěpánková (povídka Neteř - Ivana st.), Vladimír Brabec (povídka Neteř - Radek), Helena Brabcová (povídka Neteř - Ivana ml.), Marie Glázrová (povídka Neteř - Radkova matka)
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Luboš Fišer, Enrico Riccardi
 
 
střih:
Irena Hampejzová, Jaroslav Kotlant
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.