Kdybych to neviděl na vlastní oči, tak tomu neuvěřím (1981) [TV epizoda]

Kdybych to neviděl na vlastní oči, tak tomu neuvěřím
68.6 %
 
 

Další název: Bakaláři 1981: Kdybych to neviděl na vlastní oči, tak tomu neuvěřím; Kačenka; Myš; Herečka

    Žánr: komedie / povídkový / příběh
    Země: Československo
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Kačenka, Myš a Herečka.“
Kačenka
Karel se zdrží na služební cestě a rozhodne se po delší době navštívit rodinu přátel v Břeclavi. Manželé Kubátovi si právě v krabici přivezli mladou kachničku na výkrm. Kachna se dostane z rozbité krabice a nedovřené garáže a uteče k sousedovi Smutnému na dvorek. Ten ji zahlédne a volá svou dceru Kačku, aby mu šla na pomoc. Jenže ta má ve svém pokojíčku přítele, proto chvíli trvá, než se oblékne. Přítel se snaží „po anglicku“ zmizet. Mezitím paní Kubátová zjistí, že kačena zmizela. Začne ji hledat, ale místo ptáka načapá nápadníka sousedky, jak leze přes plot. Celá rodina se zapojí do honičky, ale když údajného zloděje chytí, neuvěří jeho vyprávění, že utíká od sousedky před jejím otcem. Rázná paní Kubátová se rozhodne jeho historku ověřit a vydá se s celou rodinou zazvonit u souseda Smutného. Kačenka Smutná jim z okna vily potvrdí pravdu, a tak se Kubátová rozhodne nakonec před sousedem zalhat a zeptá se jen na ztracenou kachnu. Smutný vše zapře, ale cítí se hloupě, proto nenápadně přes plot vrátí kachnu sousedům na dvůr.

Herečka
Ve společné domácnosti paní Sýkorové žijí její dvě dospělé dcery. Starší Helena je provdaná za pedantského účetního Karla, který by si nechal pro korunu vrtat koleno a péruje celou rodinu. Mladší Julie se připravuje na talentové zkoušky na herectví. U večeře Karel shazuje Julii, že nestačí chtít být herečkou, ale musí mít talent, který ona absolutně postrádá. Doporučuje jí třeba ekonomii, ta má budoucnost. Když se další den večer vrátí Karel z práce, poprosí ho Julie, zda by jí nepřipravil na přijímací zkoušky na VŠE. Švagrovi to zalichotí a Julie kuje železo, dokud je žhavé. Pochlebuje Karlovi, jak si vzala jeho slova k srdci, že jedině on má rozumný názor, a začne s ním nenápadně flirtovat. Karlova ješitnost nedovolí, aby prohlédl past, kterou na něj Julie nalíčila. Karel se čepýří před zrcadlem, přece jen ještě nepatří do starého železa. Příští den ho vítá ve dveřích tchyně a sděluje, že je Julie nemocná a čeká jenom na něj. Karel se začne Julie vyptávat a ona mu dále maže med kolem úst. Když přijde do pokojíčku Helena, Karel málem před ní a tchyní vyzná Julii lásku, ale včas zasáhne dívka, která všechno obrátí v žert. Na AMU si přihlášku podala a svůj talent si dokázala, když dovedla přesvědčit o své přízni i takového suchara jako je účetní Karel.  Autor: curil

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Růžena Merunková (povídka Kačenka - Kubátová), Karel Augusta (povídka Kačenka - Kubát), Otto Šimánek (povídka Kačenka - Karel), Václav Štekl (povídka Kačenka - Kačenčin otec), Jiří Lábus (povídka Kačenka - nápadník), Magdaléna Holendrová (povídka Kačenka - Kačenka), Jaroslava Obermaierová (povídka Myš - Věra), Martin Štěpánek (povídka Myš - Zdeněk), Antonie Hegerlíková (povídka Herečka – Sýkorová), Lenka Holas Kořínková (povídka Herečka – Julie), Zuzana Fišárková (povídka Herečka – Helena), Petr Nárožný (povídka Herečka – Karel)
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Milan Dvořák, Luboš Fišer
 
 
střih:
Irena Hampejzová, Jaroslav Kotlant
 
 
účinkuje:
Vladimír Menšík (průvodce pořadem)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.